הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

העלאת מסת שריר

Maayan1234

משתמש מתחיל
26
4
נק' מוניטין:
4
26
4
שלום,

אני בת 23 שוקלת 50 , גובה 1.66 , 22 אחוזי שומן.

התאמנתי בחדר כושר חצי שנה ועברתי לקרוספיט, אני מתאמנת 5 פעמים בשבוע אימוני כח ומעלה משקלים ולא מוותרת
ולא משנה כמה אני מתאמנת אני לא מצליחה להעלות מסת שריר.
רזיתי המון ואני יודעת שזה תהליך ארוך עד שהשריר נבנה אבל זה ממש מייאש וחשבתי שאולי אני עושה משהו לא בסדר.
אני יודעת שצריך לאכול יותר בשביל להעלות את השריר. אבל אני לא יודעת מה בדיוק אני צריכה לאכול יותר.
אז כרגע התזונה שלי נשארה נורא דלה.

א. הייתי רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות עם התזונה?
ב. האם קרוספיט יכול להביא אותי לתוצאות טובות או שעדיף להתאמן בחדר כושר?

אשמח לעזרה
תודה!

אימון קרוספיט הוא אימון שמוגדר לרוב בהרבה נפח ועצימות

כשהסכמנו על זה - את במצב שאת מתאמנת הרבה ולא נותנת לגוף שלך מספיק אוכל להתאושש(נמצאת במאזן קלורי שלילי די גדול ממה שאת מתארת), לא נחה מספיק(5 אימונים בשבוע), ועוד לא דיברנו על שעות השינה שלך שאני לא יודע אם את יושנת מספיק ?

את בהחלט צריכה לאכול יותר כדי שהגוף יתאושש במה שאת "מעבידה" אותו.

• פותח/ת השרשור
אימון קרוספיט הוא אימון שמוגדר לרוב בהרבה נפח ועצימות

כשהסכמנו על זה - את במצב שאת מתאמנת הרבה ולא נותנת לגוף שלך מספיק אוכל להתאושש(נמצאת במאזן קלורי שלילי די גדול ממה שאת מתארת), לא נחה מספיק(5 אימונים בשבוע), ועוד לא דיברנו על שעות השינה שלך שאני לא יודע אם את יושנת מספיק ?

את בהחלט צריכה לאכול יותר כדי שהגוף יתאושש במה שאת "מעבידה" אותו.

כן גם השינה לא מספיק טובה. 😕
אבל מבחינת תזונה מה אני צריכה להעלות חלבונים? פחמימות?

כן גם השינה לא מספיק טובה. 😕
אבל מבחינת תזונה מה אני צריכה להעלות חלבונים? פחמימות?
כמו שאמרו לך, 5 פעמים בשבוע זה דיי הרבה למתאמן ממוצע. במיוחד אם התוכנית לא מותאמת לפיזור העומס וחלוקה לנפח/עצימות/התאוששות.

אי אפשר לדעת מה את צריכה להוסיף, את צריכה לכתוב את הערכים שאת אוכלת עכשיו. ואז אפשר לראות. המלצה היא חלבון כ X2 משקל גוף, שומן X1 משקל גוף והשאר פחמימה.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרו לך, 5 פעמים בשבוע זה דיי הרבה למתאמן ממוצע. במיוחד אם התוכנית לא מותאמת לפיזור העומס וחלוקה לנפח/עצימות/התאוששות.

אי אפשר לדעת מה את צריכה להוסיף, את צריכה לכתוב את הערכים שאת אוכלת עכשיו. ואז אפשר לראות. המלצה היא חלבון כ X2 משקל גוף, שומן X1 משקל גוף והשאר פחמימה.

זה מה שאני אוכלת:

בבוקר
חצי קופסאת קוטג עם ביצה וירקות

פרי

צהריים
120 גרם חלבון ו100 גרם פחמימה וירקות

אימון שיק חלבון

בערב
טונה במים עם קוטג וירקות ופרוסת לחם

מה זה אומר חלבוןX2 משקל גוף?

בהחלט לא הרבה אוכל

תכניסי את כל מה שרשמת כאן למחשבון קל' שיגיד לך כמה קלוריות, חלבון פחמימה ושומן יש כאן. די בטוח שלא מספיק.

זה מה שאני אוכלת:

בבוקר
חצי קופסאת קוטג עם ביצה וירקות

פרי

צהריים
120 גרם חלבון ו100 גרם פחמימה וירקות

אימון שיק חלבון

בערב
טונה במים עם קוטג וירקות ופרוסת לחם

מה זה אומר חלבוןX2 משקל גוף?
ערכים סופיים זה לכתוב.
סה"כ קלוריות
סה"כ חלבון
סה"כ שומן
סה"כ פחמימה.

וכדאי שתבדקי מה ה BMR שלך. שזה כמה את מוציאה קלוריות ביום ללא פעילות גופנית

קצב חילוף החומרים שלך במנוחה הוא כ1500 קלוריות וזה ללא אימונים. אם תוסיפי את מה שאת שורפת באימונים + כ500 קלוריות כדי ליצור פלוס קלורי תצטרכי לאכול לפחות 2200 קלוריות.
את כמובן רחוקה מאוד מזה.

לגבי האימונים אני מודה שאני משוחדת. לדעתי הדרך הטובה ביותר עבור נשים לצבור כוח ומסת שריר היא באימוני כוח נטו!
אני רואה נשים שעושות קרוספיט ואיכשהו ההתקדמות שלהן היא לא אופטימלית גם כשהמטרה היא חיטוב וגם כשהיא התחזקות. משהו שם לא אופטימלי לפיסיולוגיה הנשית ואין לי ספק שמתחרות מקצועיות בתחום הקרוספיט משלימות את האימון שלהם באימוני כוח קלאסיים.
את מבזבזת הרבה כוח (וקלוריות) באימונים העצימים של קרוספיט.
תעברי לתכנית אימונים שמתאימה למסה, תאכלי מספיק ותראי תוצאות מהר מאוד.

התפריט שלך נראה בערך כמו התפריט שלי לחיטוב (ושלי מסתכם ב1200 קלוריות) ככה שנראה לי שאת צריכה להוסיף די הרבה..
כמו שאמרו פה, לדעתי האימון הכי אפקטיבי למטרה שלך יהיה אימון כח (ולא 5 פעמים בשבוע).
לפי איך שזה נראה את אוכלת מעט, שורפת הרבה, והאימון שלך לא הכי אפקטיבי..
מציעה לך להכניס את הערכים של מה שאת אוכלת למחשבון קלורי, ולהוסיף איפה שאת רואה שצריך.
כדי לעלות מסת שריר- תצטרכי להיות בפלוס קלורי, משמע לעלות במשקל (וכמובן תוך כדי להעלות משקלי עבודה), קחי בחשבון שרוב הסיכויים שתעלי מעט שומן (לאו דווקא באחוזי שומן).

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה לכולם על העזרה!

התבאסתי קצת שאמרתן על הקרוספיט שפחות יעל. דווקא זה הרבה יותר מאתגר אותי ואפשר לעלות גם שם משקלי עבודה...

אפשר לעלות גם שם משקלי עבודה..
עכשיו דמייני כמה היית מעלה בלי 30 קפיצות ארגז לפני... 😆

אני לא אומרת לנטוש את הקרוספיט ואני תמיד בעד פעילות שגורמת הנאה, אבל אם המטרה שלך היא העלאת מסת שריר הדרך היא העלאת משקלי עבודה בצורה עקבית ומקסימלית. עם קרוספיט את יכולה לעמוד רק בעקרון העקביות.
עצימות האימון תפגע ביכולת שלך להרים מקסימום משקל ובמקרה שלך ספציפית, לאור האתגר בשמירה על תפריט חיובי, גם ביכולת ההתאוששות.

קודם כל תודה רבה לכולם על העזרה!

התבאסתי קצת שאמרתן על הקרוספיט שפחות יעל. דווקא זה הרבה יותר מאתגר אותי ואפשר לעלות גם שם משקלי עבודה...

זה כי עוד לא פגשת בתוכניות כמו ss עדיין ;)
אימוני כח שעולים בהם במשקלי עבודה נהיים מאתגרים מאימון לאימון, את עוד תראי...

זה כי עוד לא פגשת בתוכניות כמו ss עדיין ;)
אימוני כח שעולים בהם במשקלי עבודה נהיים מאתגרים מאימון לאימון, את עוד תראי...

Here We go again....

Here We go again....
חחחח מה כל אחד חייב לעבור אותה ;)

מעיין תחפשי על תוכנית שנקראת ss במאמרים פה, את לא חייבת להתחיל ממנה אבל זה מה שאני הייתי עושה..
היא מעולה להתקדמות במשקלים, בעיקר למתחילים ואם את במסה אז זה בונוס..

• פותח/ת השרשור
חחחח מה כל אחד חייב לעבור אותה ;)

מעיין תחפשי על תוכנית שנקראת ss במאמרים פה, את לא חייבת להתחיל ממנה אבל זה מה שאני הייתי עושה..
היא מעולה להתקדמות במשקלים, בעיקר למתחילים ואם את במסה אז זה בונוס..

את מתאמנת במכון כושר?

Back
למעלה תחתית