הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות בנוגע לתזונה ולדרך שאני מתאמן

• פותח/ת השרשור asafs
  • פורסם בתאריך

asafs

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
שלום לכולם
אני מתחיל שבוע הבא תוכנית אימונים במטרה להוריד במשקל ולעצב את הגוף.
יש לי כמה שאלות בנוגע לתזונה ואימונים..
אני שוקל 64 ק"ג ואחוז השומן 20%, הגובה שלי הוא 1.65
בניתי לעצמי תפריט יומי ורציתי שתגידו לי מה דעתכם:

בוקר:

2 ביצים (רק הלבן)
2 פרוסות לחם לבן
כוס חלב (200 מ"ל)
גביע קוטג / 5 כפות גבינת סקי
עגבניה ומלפפון

אמצע : פרי, או כוס חלב 200 מ"ל במידה ואני מתאמן בבוקר

צהריים:

200 גרם חזה עוף /200 גרם סלמון חי טרי /200 גרם סטייק סינטה /200 - 150 גרם בשר בקר / פסטה עם כדורי בשר / 2 שיפודי פרגית או 2 סטייק פרגית / כדורי בשר ברוטב עגבניות / דג טרי שלם
תוספות אפשריות: 150 גרם אורז , סלט, 2 תפוחי אדמה בינוניים ,150 גרם קוסקוס

אמצע: במידה ואני מתאמן בצהריים אז יוגורט דנונה פרו , במידה ואין אז פרי

ערב:

2 פרוסות לחם לבן
חצי גביע קוטג' / 50 גבינה בולגרית
סלט עם כף שמן זית

בתפריט הזה יוצא לי בערך 115 גרם חלבון , 110 גרם פחמימות ו-35 גרם שומנים.

1. רציתי לדעת אם התפריט הזה טוב, מה כדאי לי לשנות? אני חושב שאין מספיק פחמימות , מה דעתכם? איזה פחמימות אפשר להוסיף?
2. אני לא רוצה לקחת אבקות, ורציתי לדעת אם צריך לאכול איזשהו מזון עתיר בחלבונים לפני ואחרי אימון או שזה מיתוס?
3. ביום שאני לא מתאמן האם אני צריך לאכול ולצרוך אותם ערכים כמו ביום שאני כן מתאמן (התפריט הוא ליום שאני מתאמן)? או שצריך לאכול פחות?
4. לא הבנתי את הגירעון הקלורי. אם הBMR שלי הוא 1553 זאת אומרת עם פעילות יומיומית אני מגיע לבערך 1800 ואם אני מצרף לזה אימון אני מגיע לבערך 2200-2300 . אם אני צורך ביום 1200-1300 קלוריות ביום של אימון אני נמצא בגירעון של בערך 1000 קלוריות וביום ללא אימון אני נמצא בגירעון של 500-600 קלוריות. האם זה תקין?

רציתי לדעת אם הדרך שבא אני פועל היא נכונה? זאת אומרת אני עכשיו מתחיל חיטוב לקראת הקיץ וחורף הבא להתחיל מסה?

תודה ענקית לעוזרים!

נערך לאחרונה:
בחיטוב אתה צריך בסביבות 2-2.2 גרם חלבון לכל ק"ג אז 115 זה לא מספיק. אתה יכול להוסיף סקופ אבקת חלבון וזה יהיה לך בדיוק, אין לך מה לפחד מאבקות. ביקשתם חלבון חדש ? קיבלתם ! פיור קומפלקס
1. הפחמימות לדעתי מספיקות, רק תוסיף חלבון.
2. תקנה אבקה לדעתי.
3. כן אותה תפריט.
4. תקין.

מתי שתראה שהגעת למה שרצית 12% שומן בערך ואתה אוהב את התוצאה תתחיל מסה.

שלום וברוך הבא לפורום ! 😃

ואחוז השומן 20%
איך אתה יודע אותו?

1. רציתי לדעת אם התפריט הזה טוב, מה כדאי לי לשנות? אני חושב שאין מספיק פחמימות , מה דעתכם? איזה פחמימות אפשר להוסיף?
אין לך מספיק שומנים

2. אני לא רוצה לקחת אבקות, ורציתי לדעת אם צריך לאכול איזשהו מזון עתיר בחלבונים לפני ואחרי אימון או שזה מיתוס?
אין חובה בלשתות (לא לוקחים, זה לא סם, שותים) אבקת חלבון. אם אתה רוצה תאכל טונה זה בדיוק אותם ערכים. או קוטג' או גבנץ אין הבדל.
ולא אין חובה לאכול דברים מיוחדים לפני ואחרי האימון, העיקר שלא תתאמן אחרי יותר מ4-5 שעות שלא אכלת

3. ביום שאני לא מתאמן האם אני צריך לאכול ולצרוך אותם ערכים כמו ביום שאני כן מתאמן (התפריט הוא ליום שאני מתאמן)? או שצריך לאכול פחות?
אותו דבר כל יום

4. לא הבנתי את הגירעון הקלורי. אם הBMR שלי הוא 1553 זאת אומרת עם פעילות יומיומית אני מגיע לבערך 1800 ואם אני מצרף לזה אימון אני מגיע לבערך 2200-2300 . אם אני צורך ביום 1200-1300 קלוריות ביום של אימון אני נמצא בגירעון של בערך 1000 קלוריות וביום ללא אימון אני נמצא בגירעון של 500-600 קלוריות. האם זה תקין?
לא, גרעון של 1000 זה המון, בעיקר להתחלה. תתחיל מגרעון של 300 קלוריות.
וכאשר אתה מחשב את האימונים אתה מחלק את זה לכלל הימים. הגוף לא באמת עובד בכזאת פשטות

רציתי לדעת אם הדרך שבא אני פועל היא נכונה? זאת אומרת אני עכשיו מתחיל חיטוב לקראת הקיץ וחורף הבא להתחיל מסה?
זה רק אתה תחליט. לי למשל זה לא משנה ועד עכשיו יצא שעשיתי חיטוב בחורף ומסה בקיץ. כי ככה יצא.

בכל מקרה נראה שחסר לך המון המון ידע בסיסי.

אז דבר ראשון - למעלה בצד שמאל יש כפתור חיפוש, כל השאלות ששאלת כבר נשאלו בפורום עשרות פעמים. להבא, חפש

ודבר שני תקרא את המאמר הבא:

המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

משם תוכל להמשיך לעוד המון מאמרים שקיימים בפורטל ויוכלו לענות לך על המון שאלות.

שיהיה המון בהצלחה!

• פותח/ת השרשור

איך אתה יודע אותו?

אין לך מספיק שומנים

אין חובה בלשתות (לא לוקחים, זה לא סם, שותים) אבקת חלבון. אם אתה רוצה תאכל טונה זה בדיוק אותם ערכים. או קוטג' או גבנץ אין הבדל.
ולא אין חובה לאכול דברים מיוחדים לפני ואחרי האימון, העיקר שלא תתאמן אחרי יותר מ4-5 שעות שלא אכלת

אותו דבר כל יום

וכאשר אתה מחשב את האימונים אתה מחלק את זה לכלל הימים. הגוף לא באמת עובד בכזאת פשטות

זה רק אתה תחליט. לי למשל זה לא משנה ועד עכשיו יצא שעשיתי חיטוב בחורף ומסה בקיץ. כי ככה יצא.

אז דבר ראשון - למעלה בצד שמאל יש כפתור חיפוש, כל השאלות ששאלת כבר נשאלו בפורום עשרות פעמים. להבא, חפש

שיהיה המון בהצלחה!

תודה רבה על התגובה!
לגבי השומנים נשקלתי במשקל מיוחד שמראה את האחוז שומן, מסת שריר וכו'..
לגבי החלבון האם 120 גרם חלבון ביום זה בסדר? זאת אומרת שאני יכול לאכול עוד גביע קוטג' וככה להגיע ל120 גרם ואפילו יותר..
אם תוכל להסביר שוב הגירעון הקלורי אני יודע לך מאוד כי זה השלב שאני דיי נתקע בו.
קראתי את המדריך ומשם רוב הידע שבינתיים יש לי
לכמה גרם שומנים אני צריך להגיע ביום כדי שזה יהיה מספיק?

תודה!

לגבי השומנים נשקלתי במשקל מיוחד שמראה את האחוז שומן, מסת שריר וכו'..
המשקלים האלה מאוד לא מדויקים ויכולים לתת סטיה גם של 50%
מומלץ להעלות תמונה לפורום ולתת לחברים כאן להעריך.
במצב רפוי רצוי בבוקר לאחר שירותים

לגבי החלבון האם 120 גרם חלבון ביום זה בסדר? זאת אומרת שאני יכול לאכול עוד גביע קוטג' וככה להגיע ל120 גרם ואפילו יותר..
כן, גם 115 זה בסדר. 25 גרם חלבון לפה או לשם לא ישנו הרבה

אם תוכל להסביר שוב הגירעון הקלורי אני יודע לך מאוד כי זה השלב שאני דיי נתקע בו.
קראתי את המדריך ומשם רוב הידע שבינתיים יש לי
לכמה גרם שומנים אני צריך להגיע ביום כדי שזה יהיה מספיק?
אתה מחשב את ה bmr שלך. מכפיל ב1.2 כדי לקבל את ה rmr לתוצאה הזאת אתה תחבר את מה שיצא בהמשך.

כדי לחשב אימונים. קח את סכום הקלוריות הנשרפות בכל האימונים של השבוע וחלק אותו ל7. את התוצאה תחבר ל rmr

לדוגמה. בן אדם עם rmr 2000 ועושה 2 אימונים בשבוע כל אחד 350 קלוריות. סה"כ זה 700 קלוריות בשבוע. חלקי 7 נותן עוד 100 קלוריות ליום.

מה שאומר שהנייטרלי הוא 2100.

משם מורידים 300 בשביל חיטוב. (או מוסיפים בשביל מסה) אז 1800 יהיה התפריט אותו תרצה לבנות (לפי הדוגמא)

מבחינת התפלגות הקלוריות:

1 גרם שומן על כל קילוגרם גוף
2 גרם חלבון על כל קילוגרם גוף

גרם חלבון = 4 קלוריות
גרם שומן = 9 קלוריות

תחשב כמה קלוריות הגעת עד עכשיו ואת שאר הקלוריות תיקח מפחמימה.

גרם פחמימה = 4 קלוריות

• פותח/ת השרשור
המשקלים האלה מאוד לא מדויקים ויכולים לתת סטיה גם של 50%
מומלץ להעלות תמונה לפורום ולתת לחברים כאן להעריך.
במצב רפוי רצוי בבוקר לאחר שירותים

כן, גם 115 זה בסדר. 25 גרם חלבון לפה או לשם לא ישנו הרבה

אתה מחשב את ה bmr שלך. מכפיל ב1.2 כדי לקבל את ה rmr לתוצאה הזאת אתה תחבר את מה שיצא בהמשך.

כדי לחשב אימונים. קח את סכום הקלוריות הנשרפות בכל האימונים של השבוע וחלק אותו ל7. את התוצאה תחבר ל rmr

לדוגמה. בן אדם עם rmr 2000 ועושה 2 אימונים בשבוע כל אחד 350 קלוריות. סה"כ זה 700 קלוריות בשבוע. חלקי 7 נותן עוד 100 קלוריות ליום.

מה שאומר שהנייטרלי הוא 2100.

משם מורידים 300 בשביל חיטוב. (או מוסיפים בשביל מסה) אז 1800 יהיה התפריט אותו תרצה לבנות (לפי הדוגמא)

מבחינת התפלגות הקלוריות:

1 גרם שומן על כל קילוגרם גוף
2 גרם חלבון על כל קילוגרם גוף

גרם חלבון = 4 קלוריות
גרם שומן = 9 קלוריות

תחשב כמה קלוריות הגעת עד עכשיו ואת שאר הקלוריות תיקח מפחמימה.

גרם פחמימה = 4 קלוריות

תודה רבה עזרת לי מאוד!

• פותח/ת השרשור

איך אתה יודע אותו?

אין לך מספיק שומנים

אותו דבר כל יום

שיהיה המון בהצלחה!

קראתי שוב את ההודעה וראיתי שכתבת שלהתחיל מגירעון של 300 קלוריות
בניתי לעצמי את התפריט מחדש עם הערכים:

קלוריות: 1450-1550 בערך
חלבונים: 110-120
פחמימות: 155-160
שומנים: 50-55

זאת אומרת שלפי החישוב שעשיתי אני אהיה בגרעון קלורי של 500-600 קלוריות ביום.
השאלה היא איזה מאכלים כדי לי להוסיף כדי שאני ארד קצת בגירעון הקלורי אבל מצד שני אני אעלה את החלבון?
חשבתי להוסיף 30 גרם שקדים בכל יום אבל זה יוצא 10 גרם שומן ל-30 גרם שקדים ואני גם ככה בגבול של השומנים בכל יום.
מה דעתך?

תודה !

שבתי להוסיף 30 גרם שקדים בכל יום אבל זה יוצא 10 גרם שומן ל-30 גרם שקדים ואני גם ככה בגבול של השומנים בכל יום.
זה בסדר. ההמלצה היא לאכול 1 גרם שומן על קילוגרם גוף ככה שעוד 10 גרם שומן יהיה מצוין

Back
למעלה תחתית