הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שנת צהריים ושינה בכללי

shaiprat

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
אתמול התאמנתי אימון רגליים גב ויד קדמית אני מתאמן 4 פעמים בשבוע אחרי האימון אכלתי טוב הכל כרגיל ויצאתי עם חברים וחזרתי הבייתה רק ב3 הלכתי לישון (אכלתי לפני השינה גם) וקמתי ב9וחצי זאת אומרת שישנתי 6 וחצי שעות וקמתי כולי תפוס קצת יותר מכרגיל ואני מרגיש שלא התאוששתי כמו שצריך אז השאלה שלי היא אם כדאי לי לישון צהריים שעה שעתיים ככה אם זה בכלל ייתן לי משהו ויבנה שריר במהלך השינה הזאת.
(תפוס לי החזה אפילו מהאימון של יום חמישי קצת..)

בהחלט יכול לעוזר, למרות שלא הייתי מפתח את ההרגל של להשלים שעות שינה, תמיד עדיף שינה טובה בלילה

מה שאתה מתאר זו התעסקות די נקודתית וחסרת השפעה. אימון אחד, שניים, כמה אימונים בודדים אפילו, תחת חוסר שינה אידיאלי קודם, עלולים להשפיע לרעה פחות ממה שחוסר שינה עקבי יגרום. כמובן בהתייחס לפוטנציאל פציעות, תהליכים ביוכימיים ועוד. אתה לא צריך לחשוש מ"פירוק שריר" או "חוסר בניית שריר" עקב מנוחה לא אידיאלית, כל עוד היא לא לטווח הארוך.

אם תישן שנת צהריים זה עשוי לתרום בהחלט להרגיש עירני ומפוקס יותר לאימון.

מה שאתה מתאר זו התעסקות די נקודתית וחסרת השפעה. אימון אחד, שניים, כמה אימונים בודדים אפילו, תחת חוסר שינה אידיאלי קודם, עלולים להשפיע לרעה פחות ממה שחוסר שינה עקבי יגרום. כמובן בהתייחס לפוטנציאל פציעות, תהליכים ביוכימיים ועוד. אתה לא צריך לחשוש מ"פירוק שריר" או "חוסר בניית שריר" עקב מנוחה לא אידיאלית, כל עוד היא לא לטווח הארוך.

אם תישן שנת צהריים זה עשוי לתרום בהחלט להרגיש עירני ומפוקס יותר לאימון.
אין לי אימון היום אני מתאמן מחר פשוט אני מרגיש כאילו זה פגע בהתאוששות שלי אבל אתה לא חושב שעדיף לי לא לישון צהריים ואז פשוט ללכת לישון מוקדם ולישון 9 שעות במקום?

אין לי אימון היום אני מתאמן מחר פשוט אני מרגיש כאילו זה פגע בהתאוששות שלי אבל אתה לא חושב שעדיף לי לא לישון צהריים ואז פשוט ללכת לישון מוקדם ולישון 9 שעות במקום?
אם הגוף שלך מתאושש יש אפילו סיכוי שזה מה שיקרה גם אם תישן צהריים

אם אתה עייף תישן צהריים, מה רע בזה, לא הבנתי?
לא תמיד אפשר לישון שנת לילה איכותית של X שעות שיספיקו לך לאימון מושלם למחרת. אז מה? בכל פעם שזה יקרה, לא להתאמן? או להשלים שעות שינה בצהריים? ואם לא תצליח, שוב, אז מה?

אתה מתעסק בזוטות בקטע הזה. שינה טובה לגוף לא משנה מה - צהריים/לילה Whatever.
עייף ויכול לנמנם? בבקשה!

כל עוד השינה טובה בטווח הרחוק זה בסדר. ברגע שהשינה הופכת לקצרה מידי ולא איכותית כדרך קבע, רק אז מתחיל הגוף לצבור אפקטים שליליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית