הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות בנוגע לתזונה בחיטוב

• פותח/ת השרשור asafs
  • פורסם בתאריך

asafs

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
שלום לכולם
רציתי לדעת אם אני אוכל בערך שעה (לפעמים פחות) לפני אימון זה בסדר? ולגבי אוכל עתיר חלבונים אחרי אימון כוח זה חובה או שזה מיתוס?
למשל אחרי אימון אני אוכל משהו קל (10-12 גרם חלבון) ורק אחרי כמה שעות אוכל ארוחה של בערך 25-30 גרם חלבון..
אם אני שוקל 64 ק"ג זאת אומרת שגם ביום של אימון וגם ביום שאני לא מתאמן אני צריך לצרוך 120-125 גרם חלבון?

תודה לכולם!

רציתי לדעת אם אני אוכל בערך שעה (לפעמים פחות) לפני אימון זה בסדר?
כן
ולגבי אוכל עתיר חלבונים אחרי אימון כוח זה חובה או שזה מיתוס?
מיתוס

אם אני שוקל 64 ק"ג זאת אומרת שגם ביום של אימון וגם ביום שאני לא מתאמן אני צריך לצרוך 120-125 גרם חלבון?
כן

• פותח/ת השרשור
כן

מיתוס

כן

תודה רבה,

שאלה נוספת, המטרה שלי היא להוריד את הבטן ולעצב ולחטב את הגוף ואני מרגיש שאני עושה משהו לא נכון עם התזונה שלי.
לפני שהתחלתי עם המכון הייתי אוכל ארוחת צהריים מרכזית (בלי ארוחת בוקר) וארוחת ערב בינונית ובאמצע מתוקים ושתייה מתוקה.
עכשיו התחלתי להתאמן ובעצם שיניתי לגמרי את התזונה ואני אוכל ארוחת בוקר, צהריים וערב זאת אומרת יותר ממה שהייתי אוכל בעבר.
בתת מודע אני בעצם אומר לעצמי שאני אוכל יותר מפעם ואני בעצם רוצה לרדת במשקל. אני יודע שזה לא נכון אבל ממש מציק לי, ובגלל זה אני שואל על הערכים שאני צורך מדי יום (בעצם הגדלתי את הכמות של החלבונים והפחמימות שצרכתי כל יום מאז שהתחלתי להתאמן) שזה 115-120 גרם חלבון, 150-160 גרם פחמימות ו50-60 גרם שומנים. אני כל פעם חושב שהערכים האלה לא טובים להורדה במשקל וחיטוב ואני קורא ומתבדה. האם אפשר תשובה חד משמעית לכך שאני בדרך הנכונה לפחות מבחינת התזונה כדי להשיג את המטרה של ההורדה במשקל ואת הבטן ולחטב את הגוף?

נערך לאחרונה:
קודם כל יש לי שאלה: מה הגובה שלך? פשוט 64 קילו זה משקל די נמוך, אם אתה בגובה נגיד 1.70+ אז אני חושב שדווקא לעלות מסת שריר (שזה אומר לעלות במשקל) יעשה לך יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
קודם כל יש לי שאלה: מה הגובה שלך? פשוט 64 קילו זה משקל די נמוך, אם אתה בגובה נגיד 1.70+ אז אני חושב שדווקא לעלות מסת שריר (שזה אומר לעלות במשקל) יעשה לך יותר טוב.

הגובה שלי הוא 1.62 ואחוז שומן של 20%

הגובה שלי הוא 1.62 ואחוז שומן של 20%
תקרא את זה:
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מבחינת חלבון ושומן הערכים שרשמת לפני הם בסדר, מבחינת פחמימה תראה כמה קלוריות אתה צריך ביום ותתאים את הערכים של פחמימה להשלמת הקלוריות.
אני כל פעם חושב שהערכים האלה לא טובים להורדה במשקל וחיטוב ואני קורא ומתבדה.
אתה יורד במשקל? אם כן אז הערכים האלה טובים, אם לא אז לא טובים. זה מאוד פשוט.
זאת אומרת יותר ממה שהייתי אוכל בעבר
לא בהכרח. ממתקים ושתיה מתוקה יכולים לתת לך הרבה קלוריות בלי לשים לב. אם הורדת אותם והוספת ארוחה אתה יכול לחשוב שאתה אוכל יותר ובעצם אתה אוכל פחות.

• פותח/ת השרשור
תקרא את זה:
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מבחינת חלבון ושומן הערכים שרשמת לפני הם בסדר, מבחינת פחמימה תראה כמה קלוריות אתה צריך ביום ותתאים את הערכים של פחמימה להשלמת הקלוריות.

אתה יורד במשקל? אם כן אז הערכים האלה טובים, אם לא אז לא טובים. זה מאוד פשוט.

לא בהכרח. ממתקים ושתיה מתוקה יכולים לתת לך הרבה קלוריות בלי לשים לב. אם הורדת אותם והוספת ארוחה אתה יכול לחשוב שאתה אוכל יותר ובעצם אתה אוכל פחות.

הבנתי אותך. תודה רבה!

Back
למעלה תחתית