הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אינסולין וארוחות כל 3 שעות

• פותח/ת השרשור Mike772
  • פורסם בתאריך

Mike772

משתמש פעיל
931
408
נק' מוניטין:
463
931
408
במסה די הגיוני לחלק את כמות האוכל על פני 5-6 ארוחות גם מבחינת ספיגה ועיכול, וגם מבחינת שמירה על מצב אנאבולי של הגוף.

אבל בחיטוב ...
בעצם אתה מקפיץ כל 3 שעות את רמת האינסולין בדם. ובעצם לא מאפשר שימוש במאגרי השומן?

דעות? מחקרים?

ומצד שני לשמירה על רמות אינסולין די ליניאריות במהלך היום יש גם יתרונות (ומכאן שאכילת כמות פחמימות יחסית שווה ובהפרשי שמנים שווים תהיה אידיאלית).
הווה אומר, העניין הרבה יותר מורכב.
בגדול כדי לא להתעסק בזוטות, פשוט חלק את התפריט שלך למספר ארוחות הנוח לך.

גם בחיטוב וגם במסה מומלץ לאכול חלבון לכל אורך היום, כי הוא עוזר לשמור על אינסולין יציב יחסית לאורך היום, כמו שדניאל אמר
כשאינסולין מופרש אחרי שלא היה לו צורך, כמו למשל אחרי השינה, או בהפרשים גדולים בין ארוחות, הוא מופרש ב-2 גלים, קפיצה חדה ראשונה, ואז עליה איטית והדרגתית, אז אתה מכוון להישאר תמיד על הגל השני, בלי להגיע לצורך של ההקפצות, וחלבון בין הארוחות עוזר לשמר את הגל השני יחסית, אבל לא להשאיר אותו גבוה מדי

גם בחיטוב וגם במסה מומלץ לאכול חלבון לכל אורך היום, כי הוא עוזר לשמור על אינסולין יציב יחסית לאורך היום, כמו שדניאל אמר
כשאינסולין מופרש אחרי שלא היה לו צורך, כמו למשל אחרי השינה, או בהפרשים גדולים בין ארוחות, הוא מופרש ב-2 גלים, קפיצה חדה ראשונה, ואז עליה איטית והדרגתית, אז אתה מכוון להישאר תמיד על הגל השני, בלי להגיע לצורך של ההקפצות, וחלבון בין הארוחות עוזר לשמר את הגל השני יחסית, אבל לא להשאיר אותו גבוה מדי
ומי החליט שזה חשוב?

חשוב זה לא, אבל זה בהחלט עוזר
עוזר למה?
ואיך בדיוק אתה שולט בזה?
ואיך אתה יודע להגיד מה ההשפעות של כל התזונה למשך היום? והשילוב בין הדברים וההשפעה שלהם על האינדקס הגליקמי?

עוזר למה?
ואיך בדיוק אתה שולט בזה?
ואיך אתה יודע להגיד מה ההשפעות של כל התזונה למשך היום? והשילוב בין הדברים וההשפעה שלהם על האינדקס הגליקמי?
חחח אחי הרגת אותו כל מה שהוא כותב אתה מעיר לו, לא נעים תכתוב מה אתה חושב ותתווכח איתו אחר כך בפרטי

חחח אחי הרגת אותו כל מה שהוא כותב אתה מעיר לו, לא נעים תכתוב מה אתה חושב ותתווכח איתו אחר כך בפרטי
בישביל זה הפורום קיים, כדי שאנשים ילמדו. אם כולם ידברו בפרטי אף אחד לא ילמד.

עוזר למה?
ואיך בדיוק אתה שולט בזה?
עוזר בכל מה שרשמתי קודם
ואתה שולט על זה כנראה בסופר שאתה בוחר מה לקנות ואז מה להכניס לפה מתי, כל השאר כבר הגוף דואג לו
ואתה שואל איך אני ספציפית יודע או איך בכללי אפשר לדעת? אני יודע בערך איך זה ישפיע בזכות מחקרים שקראתי בנושא שמצביעים על זה, כתבות אמינות, וידע שרכשתי בתואר, וכולם מצביעים על קומלפקס מאוד גדול של איך זה ישפיע על הגוף, אבל דברים כמו חלבון לאורך היום זה מהדברים הקטנים האלה שצצים בהרבה מקומות והם בטוחים
זה בסדר אחי חחחח
בלי דיון אין מסקנות

עוזר בכל מה שרשמתי קודם
ואתה שולט על זה כנראה בסופר שאתה בוחר מה לקנות ואז מה להכניס לפה מתי, כל השאר כבר הגוף דואג לו
ואתה שואל איך אני ספציפית יודע או איך בכללי אפשר לדעת? אני יודע בערך איך זה ישפיע בזכות מחקרים שקראתי בנושא שמצביעים על זה, כתבות אמינות, וידע שרכשתי בתואר, וכולם מצביעים על קומלפקס מאוד גדול של איך זה ישפיע על הגוף, אבל דברים כמו חלבון לאורך היום זה מהדברים הקטנים האלה שצצים בהרבה מקומות והם בטוחים

זה בסדר אחי חחחח
בלי דיון אין מסקנות
מחקרים?
נשמח לראות

א) אני לא מסכים עם 98% ממה שהוא אומר
ב) אף אחד לא ילמד מדיון פרטי
ג) ראה א' -> קשה לי שאנשים רואים את זה ועלולים לחשוב שזה נכון

עוזר בכל מה שרשמתי קודם
לא הבנת את השאלה, אנסח מחדש.

איך החלטת את זה:

לאכול חלבון לכל אורך היום, כי הוא עוזר לשמור על אינסולין יציב יחסית לאורך היום, כמו שדניאל אמר
כשאי
ונגיד וזה נכון, איך החלטת שזה חשוב?
ואם חשוב אז חשוב לאיזה מטרה?

ואיך החלטת שהדבר שרשמת כאן משפיע על משהו?

• פותח/ת השרשור
לא רואה איך חלבון בכלל קשור לאינסולין, חוץ מבמקרה של גליקונאוגנזה.
לדיון זה מדובר על דיאטה שאינה דל פחמימה, לכן הסיכוי לגליקונאוגנזה נמוך, ולכן בעצם אין לחלבון השפעה על הפרשת האינסולין.

אז... על מה בדיוק אתה מדבר?

הנה אחד שהראתי באחד הדיונים פה לפני כמה ימים:
Increased protein intake and meal frequency reduces abdominal fat during energy balance and energy deficit. - PubMed - NCBI
נתקלתי בעוד מחקרים לאורך השנים האחרונות, אני אמשיך לחפש אותם ואפרסם ברגע שאני אמצא
זה אתה נתת פעם קודמת.
וכבר אמרתי לך שזה מחקר ליצני.
לקחת אנשים שמנים עם הרגלי אכילה רעים ולהגיד להם תאכלו 6 ארוחות או 3 ארוחות. בלי שום הגבלה קלורית אמיתית או תפריט מסודר. וזה נוהל בשאלון. מסקנה, אין לך באמת גיבוי אמיתי (שוב) להמלצות שלך

מחקרים?
נשמח לראות
הנה אחד שהראתי באחד הדיונים פה לפני כמה ימים:
Increased protein intake and meal frequency reduces abdominal fat during energy balance and energy deficit. - PubMed - NCBI
א) אני לא מסכים עם 98% ממה שהוא אומר
ב) אף אחד לא ילמד מדיון פרטי
ג) ראה א' -> קשה לי שאנשים רואים את זה ועלולים לחשוב שזה נכון

לא הבנת את השאלה, אנסח מחדש.

איך החלטת את זה:

ונגיד וזה נכון, איך החלטת שזה חשוב?
ואם חשוב אז חשוב לאיזה מטרה?

ואיך החלטת שהדבר שרשמת כאן משפיע על משהו?
אני עדיין מנסה להבין למה אתה לא מסכים עם מה שאני אומר, אבל זה לא העניין, אני יודע טוב מאוד מה אני אומר, שום דבר אני לא ממציא, שזה גם איך הגעתי להחלטות האלה
עכשיו לשאלות האמיתיות:
אינסולין קבוע במהלך היום יכול להיות חשוב בשמירה על רגישות אינסולין, שחשובה לתפקוד תקין של הגוף, ועוזר בבניה של שריר
מניעה של הקפיצות, או השיחרור הראשוני של האינסולין, ימנע את הרגעים שגם תאי השומן אוגרים גלוקוז בבת אחת, כי פשוט נתת להם סיבה לאגור, שזה מלא אינסולין
עניתי לך על זה כבר יותר מפעם אחת, אז אם תרצה אני אשמח להסביר לך הרבה יותר בפרטני
לא רואה איך חלבון בכלל קשור לאינסולין, חוץ מבמקרה של גליקונאוגנזה.
לדיון זה מדובר על דיאטה שאינה דל פחמימה, לכן הסיכוי לגליקונאוגנזה נמוך, ולכן בעצם אין לחלבון השפעה על הפרשת האינסולין.

אז... על מה בדיוק אתה מדבר?
אינסולין קשור לעוד כל כך הרבה דברים שאפשר לכתוב ספרים שלמים בנושא
רק על קצה המזלג, תדע שגם חלבון, בפרטנות BCAA גורמים ישירות להפרשת אינסולין
זה אתה נתת פעם קודמת.
וכבר אמרתי לך שזה מחקר ליצני.
לקחת אנשים שמנים עם הרגלי אכילה רעים ולהגיד להם תאכלו 6 ארוחות או 3 ארוחות. בלי שום הגבלה קלורית אמיתית או תפריט מסודר. וזה נוהל בשאלון. מסקנה, אין לך באמת גיבוי אמיתי (שוב) להמלצות שלך
ושוב פעם, יש שם גם השוואה למה קורה אם אתה מפזר את אותו חלבון ל-3 או 6 ארוחות, ויש הבדל
ואני לא יודע לאיזה סטנדרט של מחקרים אתה מכוון, אבל תדע שלמחקרים האלה יש משמעות גדולה מאוד בין אם הם סופר מדוקדקים, או טיפה רופפים במקומות שהמחקר לא בא לבדוק, וגם לא קיימים כל כך הרבה מחקרים מדוקדקים כמו שאתה רוצה בתחום הספורט לאדם הבריא, כי פשוט יש להם חשיבות נמוכה יחסית בתחום הרפואה

אני עדיין מנסה להבין למה אתה לא מסכים עם מה שאני אומר
כי זה לא נכון

מניעה של הקפיצות, או השיחרור הראשוני של האינסולין, ימנע את הרגעים שגם תאי השומן אוגרים גלוקוז בבת אחת, כי פשוט נתת להם סיבה לאגור, שזה מלא אינסולין
עניתי לך על זה כבר יותר מפעם אחת, אז אם תרצה אני אשמח להסביר לך הרבה יותר בפרטני
אתה מסביר משהו שהוא מאוד רגעי. ומצייר מצב בגוף שבו אינסולין הוא ההורמון היחיד שאחראי על דברים והוא מקור הרוע והרשע.

אפשר לשאול מה למדת?

ושוב פעם, יש שם גם השוואה למה קורה אם אתה מפזר את אותו חלבון ל-3 או 6 ארוחות, ויש הבדל
ואני לא יודע לאיזה סטנדרט של מחקרים אתה מכוון, אבל תדע שלמחקרים האלה יש משמעות גדולה מאוד בין אם הם סופר מדוקדקים, או טיפה רופפים במקומות שהמחקר לא בא לבדוק, וגם לא קיימים כל כך הרבה מחקרים מדוקדקים כמו שאתה רוצה בתחום הספורט לאדם הבריא, כי פשוט יש להם חשיבות נמוכה יחסית בתחום הרפואה
ושוב פעם אני אענה זה מחקר זבל. לא הייתה אפילו בקרה קלורית. הכל בערך, על אנשים שמנים (obese)

כי זה לא נכון

אתה מסביר משהו שהוא מאוד רגעי. ומצייר מצב בגוף שבו אינסולין הוא ההורמון היחיד שאחראי על דברים והוא מקור הרוע והרשע.

אפשר לשאול מה למדת?

ושוב פעם אני אענה זה מחקר זבל. לא הייתה אפילו בקרה קלורית. הכל בערך, על אנשים שמנים (obese)
אתה מוזמן להגיד שזה לא נכון כמה שאתה רוצה, אבל עד שלא תוכיח לי פעם אחת למה זה לא נכון, אתה סתם משחק אותה ילד קטן שמתנגד להכל בלי להגיד למה, עד עכשיו לא אמרת אפילו פעם אחת למה זה לא נכון
ונכון שהמצב הוא יחסית רגעי, אבל מדובר פה על הורמונים, שברגע שהם משוחררים יש להם משמעות, והבעיה היא לא החד הפעמי, כי הוא בסדר גמור, אבל הבעיה נובעת מהרגלים שמביעים בצורה קבועה לאותה נקודה "רגעית".
ואינסולין הוא לא מקור כל הרשע, אבל לא סתם הוא מתואר בהרבה מקומות כחרב פיפיות, שהוא יכול להיות מאוד טוב ויעיל לגוף, אבל בשימוש לא נכון יכול גם להזיק.
ולגבי המחקר, שוב אין הרבה מחקרים בנושא, לא לכאן ולא לכאן, אבל מה שיש לרוב לא יהיה בסטנדרט שאתה מכוון אליו ועוד באנשים בריאים

ולגבי המחקר, שוב אין הרבה מחקרים בנושא, לא לכאן ולא לכאן, אבל מה שיש לרוב לא יהיה בסטנדרט שאתה מכוון אליו ועוד באנשים בריאים
נכון, ולכן אני לא מבין מה למדת שגורם לך לחשוב שלמרות זאת אתה יכול ללכת ולפזר המלצות תזונה שגויות

נכון, ולכן אני לא מבין מה למדת שגורם לך לחשוב שלמרות זאת אתה יכול ללכת ולפזר המלצות תזונה שגויות
כי כן יש מחקרים כמו מה שאני פירסמתי ואחרים שמשליכים על התחום שלנו, כי הם מתארים את המנגנונים בגוף שפועלים במקרים האלה
אז נכון, מעטים יהיו בסטנדרט של הארכיון העילאי של המידע שלך, אבל כן יש להם חשיבות לא קטנה
גם מקורות הידע שלך (שאין לי מושג מה הם, אבל הם בהחלט לא שלמים) מבוססים על מחקרים באותה רמה, בגלל שכמו שאמרתי, לא קיימים הרבה מחקרים בכלל בסטנדרט שאתה מכוון אליו

אינסולין מוגדר כ"הורמון אחסון כללי". כללי. אין לו פונקציונליות שלילית או חיובית בהכרח. הכל נתון לרמת הבידוד אבל בגדול מה שאתה טוען משתמע שיש לתת דגש יתר על ההורמון הזה ספציפית, ולנסות לתזמן רמות אידיאליות שלו. אולי עקרונית יש בזאת ערך מוסף כלשהו, אך פרקטית זה קשה, חלקלק (לא ישים באופן שווה) ועשוי להעיק ולהסיט מהמטרה הכללית.

בחזרה להווה, כל עוד יש מכאניזים סינרגי בין כלל המרכיבים המשפיעים בגוף, אין צורך -מיוחד- או -ספציפי- להתעסק ברמות הורמונים באופן פרטני.

אני לא טוען שזה חכם או כדאי לבסס את התזונה על פחמימות פשוטות בלבד, או שאין צורך בסיבים תזונתיים (סתם דוגמאות להמחשה), אך גם שילוב כזה או אחר של הנ"ל, בהינתן מצב בריא לטווח הארוך, אינו מצדיק ירידה לרמות דקדקנית מידי.

תן לתזונה השוטפת והנכונה לזרום, והגוף יעשה את שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית