דיון אינסולין וארוחות כל 3 שעות

• פותח/ת השרשור Mike772
  • פורסם בתאריך

Mike772

משתמש פעיל
931
408
נק' מוניטין:
463
931
408
במסה די הגיוני לחלק את כמות האוכל על פני 5-6 ארוחות גם מבחינת ספיגה ועיכול, וגם מבחינת שמירה על מצב אנאבולי של הגוף.

אבל בחיטוב ...
בעצם אתה מקפיץ כל 3 שעות את רמת האינסולין בדם. ובעצם לא מאפשר שימוש במאגרי השומן?

דעות? מחקרים?

אינסולין מוגדר כ"הורמון אחסון כללי". כללי. אין לו פונקציונליות שלילית או חיובית בהכרח. הכל נתון לרמת הבידוד אבל בגדול מה שאתה טוען משתמע שיש לתת דגש יתר על ההורמון הזה ספציפית, ולנסות לתזמן רמות אידיאליות שלו. אולי עקרונית יש בזאת ערך מוסף כלשהו, אך פרקטית זה קשה, חלקלק (לא ישים באופן שווה) ועשוי להעיק ולהסיט מהמטרה הכללית.

בחזרה להווה, כל עוד יש מכאניזים סינרגי בין כלל המרכיבים המשפיעים בגוף, אין צורך -מיוחד- או -ספציפי- להתעסק ברמות הורמונים באופן פרטני.

אני לא טוען שזה חכם או כדאי לבסס את התזונה על פחמימות פשוטות בלבד, או שאין צורך בסיבים תזונתיים (סתם דוגמאות להמחשה), אך גם שילוב כזה או אחר של הנ"ל, בהינתן מצב בריא לטווח הארוך, אינו מצדיק ירידה לרמות דקדקנית מידי.

תן לתזונה השוטפת והנכונה לזרום, והגוף יעשה את שלו.
אני מסכים איתך לחלוטין, דיאטה צריכה להיות אורח חיים, ולהיכנס לדקדקנות בהחלט מפריע לנהל אורח חיים נורמלי, רק אומר שיש כמה טריקים קטנים שלא מצריכים הרבה מחשבה, אבל בהחלט יכולים לעזור לדיאטה בכל מני מובנים

אני מסכים איתך לחלוטין, דיאטה צריכה להיות אורח חיים, ולהיכנס לדקדקנות בהחלט מפריע לנהל אורח חיים נורמלי, רק אומר שיש כמה טריקים קטנים שלא מצריכים הרבה מחשבה, אבל בהחלט יכולים לעזור לדיאטה בכל מני מובנים
סטרת את עצמך כרגע. מצד אחד מסכים מצד שני חושב שצריך לתת חשיבות כל שהיא לאינסולין.

סטרת את עצמך כרגע. מצד אחד מסכים מצד שני חושב שצריך לתת חשיבות כל שהיא לאינסולין.
הבחור שאל על אינסולין עניתי לו על אינסולין, אני באמת לא רואה מה הבעיה פה
אינסולין זה הורמון חשוב, ואסור לזלזל בו, אבל מי שרוצה שיתחיל לעבוד על כל דרך להשתמש ולא ולהיפגע ממנו, אבל רוב האנשים עם תזונה מאוזנת ובריאה יקבלו ממנו יותר תועלת מנזק

• פותח/ת השרשור
@yogevnn
אני אוהב איך שברירת המחדל שלך היא ששום דבר לא משפיע על שום דבר, ושום דבר לא חשוב באמת.
וגם מאשכולות אחרים שהגבת בהם בעבר גם הבנתי שאתה דוגל בשיטת ה-macros בלי לייחס חשיבות לתוכן - לאיכות האוכל הנצרך.

נכון שיש אנשים שיכולים לעשות חיטוב תחרותי עם תפריט משלוחים של מקדונלדס, אלה אנשים עם רגישות מאוד גבוהה לאינסולין ובאופן כללי גנטיקה מעולה. מן הסתם אותם אנשים מתברגים גבוהה בתעשייה.

99% מאיתנו לא נמצאים בטופ של התעשייה ובטופ של הגנטיקה.

@yogevnn
אני אוהב איך שברירת המחדל שלך היא ששום דבר לא משפיע על שום דבר, ושום דבר לא חשוב באמת.
וגם מאשכולות אחרים שהגבת בהם בעבר גם הבנתי שאתה דוגל בשיטת ה-macros בלי לייחס חשיבות לתוכן - לאיכות האוכל הנצרך.

נכון שיש אנשים שיכולים לעשות חיטוב תחרותי עם תפריט משלוחים של מקדונלדס, אלה אנשים עם רגישות מאוד גבוהה לאינסולין ובאופן כללי גנטיקה מעולה. מן הסתם אותם אנשים מתברגים גבוהה בתעשייה.

99% מאיתנו לא נמצאים בטופ של התעשייה ובטופ של הגנטיקה.
כבר התחלתי לחשוב שרק אני שם לב לזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית