הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט ניטרלי

• פותח/ת השרשור yuval13
  • פורסם בתאריך

yuval13

משתמש פעיל
547
22
נק' מוניטין:
56
547
22
אני עומד להיות 3 שבוות בניטרלי ואז להתחיל חיטוב, התפריט הזה טוב?

אני בן 18
שוקל 88-90
1.76-78
יצא לי RMR 2300 זה הגיוני?

1. חישוב RMR זה טוב ונחמד - בפועל יש הרבה גורמים שמשפיעים על הגוף,
2,300 קק"ל זה מה שנקרא "על הנייר".
הפרקטיקה הכי טובה להערכת כמות הקלוריות שאתה זקוק להן בכדי לשמור על מאזן נייטרלי, היא פשוט לאכול כמות מזון מסויימת לארוך זמן ולראות שאתה לא עולה או יורד באופן קיצוני במשקל הגוף.

2. מקורות המזון בתפריט שלך סבירים - אני הייתי מגוון ומתבסס פחות על חלב (יותר על חזה עוף/ביצים/דגים/בקר רזה) ופחות על שיבולת שועל (יותר על אורז/בטטה/תפוחי אדמה/גזר/דלעת/פריכיות אורז). לא חייב כמובן, אבל כדאי ורצוי. גם בגזרת השקדים אפשר לגוון, ולצרוך בנפרד מעט שמן זית במקום כמה גרמים של שקדים.

3. אני הייתי מוריד את כמות השומן לאיזור הפי 0.8 עד 1 גרן שומן לכל קילו משקל גוף. את הפער שנוצר הייתי משלים בפחמימה. הסיבה היא שאתה עומד להיכנס לחיטוב, והתחלת חיטוב על כמות פחמימה נמוכה יחסית היא מקור לבעיות (רעב, איבוד שריר, איבוד כוח, גרעון גדול ועוד). ככל שיתקדם החיטוב, תקצץ בפחמימה, אבל לא לפני.

אני הייתי מגוון ומתבסס פחות על חלב (יותר על חזה עוף/ביצים/דגים/בקר רזה) ופחות על שיבולת שועל (יותר על אורז/בטטה/תפוחי אדמה/גזר/דלעת/פריכיות אורז).
לא הבנתי אם לשם הגיוון או לשם המנעות מחלב ושיבולת ושועל.
ובמידה וזה לצורך ההימנעות, הסבר.

לא הבנתי אם לשם הגיוון או לשם המנעות מחלב ושיבולת ושועל.
ובמידה וזה לצורך ההימנעות, הסבר.
מניסיון אישי בלבד, וגם על אחרים, יש כאלו שהפחתת לקטוז או גלוטן משפיעים לחיוב עליהם.
שווה לנסות.

• פותח/ת השרשור
1. חישוב RMR זה טוב ונחמד - בפועל יש הרבה גורמים שמשפיעים על הגוף,
2,300 קק"ל זה מה שנקרא "על הנייר".
הפרקטיקה הכי טובה להערכת כמות הקלוריות שאתה זקוק להן בכדי לשמור על מאזן נייטרלי, היא פשוט לאכול כמות מזון מסויימת לארוך זמן ולראות שאתה לא עולה או יורד באופן קיצוני במשקל הגוף.

2. מקורות המזון בתפריט שלך סבירים - אני הייתי מגוון ומתבסס פחות על חלב (יותר על חזה עוף/ביצים/דגים/בקר רזה) ופחות על שיבולת שועל (יותר על אורז/בטטה/תפוחי אדמה/גזר/דלעת/פריכיות אורז). לא חייב כמובן, אבל כדאי ורצוי. גם בגזרת השקדים אפשר לגוון, ולצרוך בנפרד מעט שמן זית במקום כמה גרמים של שקדים.

3. אני הייתי מוריד את כמות השומן לאיזור הפי 0.8 עד 1 גרן שומן לכל קילו משקל גוף. את הפער שנוצר הייתי משלים בפחמימה. הסיבה היא שאתה עומד להיכנס לחיטוב, והתחלת חיטוב על כמות פחמימה נמוכה יחסית היא מקור לבעיות (רעב, איבוד שריר, איבוד כוח, גרעון גדול ועוד). ככל שיתקדם החיטוב, תקצץ בפחמימה, אבל לא לפני.
תודה על התגובה, שיניתי טיפה לפי העצות שלך מה אתה אומר?
ואם אתה יכול לכתוב על מה משפיע פחות גלוקוז או גלוטן...

באיזה אופן?
שיפור המעגל הליפולטי
העלאת הרגישות לאינסולין והורדת רמות אינסולין במהלך היום
הותרת תחושת רעב קלה (שובע חלקי) בין הארוחות
שיפור נוחות העיכול והיציאות
הורדת סבירות לבעיות דלקתיות בעתיד

תודה על התגובה, שיניתי טיפה לפי העצות שלך מה אתה אומר?
ואם אתה יכול לכתוב על מה משפיע פחות גלוקוז או גלוטן...
לדעתי טוב יותר. אם לא בעייתי מבחינתך פרקטית, תוריד מעט מתפוחי האדמה והשלם באורז

Back
למעלה תחתית