הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חשש לבקע ובליטה בבטן

• פותח/ת השרשור Shai pratt
  • פורסם בתאריך
S

Shai pratt

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
אני בן 16 מתאמן ab 4 פעמים בשבוע למסה קרוב לשנה אני עושה תרגילים מורכבים כמו סקוואט דדליפט פרס ובנצ
בחודשיים האחרונים לפעמים שאני מתעטש בבטן התחתונה בצד ימין נוצרת לי מין בליטה כזאת ואז אני דוחף אותה כזה חזרה וזה חוזר למקום.
אין לי כאב במפשעה וכשזה קורה זה אולי קצת כואב לשנייה באזור הבטן התחתונה איפה שהבליטה ואז זהו, סיפרתי על זה לאבא שלי שהיה לו בקע והוא אמר שרוב הסיכויים שזה בקע וגם בדקתי באינטרנט ובזמן השתעלות או התעטשות זה עלול לקרות וזה אומר שעלול להיות בקע.
אז אני יתייעץ עם רופא בקרוב אבל הייתי רוצה לשאול כמה זמן מתאוששים מניתוח בקע? האם כדאי לי בינתיים להוריד משמעותית את המשקל בתרגילים המורכבים ומה הסכנה של זה כי זה ממש מפחיד אותי כרגע ואני חושש שעשיתי נזק חמור ושיקח לי הרבה זמן לחזור למשקלים שהיו לי

אשמח ממש לתגובות149eg:

זה נשמע ממש כמו בקע
כרגע תעצור את כל האימונים ולך לרופא, לפני שתעשה לעצמך יותר נזק

נשמע כמו בקע , מריח כמו בקע . בקע?
יש היום 2 שיטות לניתוח בקע , פתוח או לפרוסקופי.
עברתי בקע 2 צדדים ונותחתי לפרוסקופי . לגבי חזרה דווקא להרמת משקלים כבדים זה לוקח קצת יותר זמן מאשר לחזור למשל לשחק כדורגל . בריאות קודם לכל

תעדכן מה נסגר איתך . דרך אגב אם אתה מאובחן לניתוח פתוח תבדוק ששמים לך רשת בבקע ולא תופרים לך את הבקע (אלא אם הבקע מאוד קטן) . פעם היו תופרים וזה פחות מומלץ בהרבה מרשת . כשאתה סוגר את החור עם תפירה מקום אחר "נמשך" וגורם ללחץ במקום אחר , כמו כן גם הסיכוי לבקע חוזר קצת גדול מאשר ששמים רשת. אלא ! אם החור מאוד קטן (לי היו 2 בקעים בשני הצדדים ובקע קטן בטבור , 2 רשתות ואת הטבור תפרו כי החור היה מאוד קטן)

נשמע כמו בקע , מריח כמו בקע . בקע?
יש היום 2 שיטות לניתוח בקע , פתוח או לפרוסקופי.
עברתי בקע 2 צדדים ונותחתי לפרוסקופי . לגבי חזרה דווקא להרמת משקלים כבדים זה לוקח קצת יותר זמן מאשר לחזור למשל לשחק כדורגל . בריאות קודם לכל

תעדכן מה נסגר איתך . דרך אגב אם אתה מאובחן לניתוח פתוח תבדוק ששמים לך רשת בבקע ולא תופרים לך את הבקע (אלא אם הבקע מאוד קטן) . פעם היו תופרים וזה פחות מומלץ בהרבה מרשת . כשאתה סוגר את החור עם תפירה מקום אחר "נמשך" וגורם ללחץ במקום אחר , כמו כן גם הסיכוי לבקע חוזר קצת גדול מאשר ששמים רשת. אלא ! אם החור מאוד קטן (לי היו 2 בקעים בשני הצדדים ובקע קטן בטבור , 2 רשתות ואת הטבור תפרו כי החור היה מאוד קטן)
מחר אני הולך לרופאת משפחה שתבדוק אותי בינתיים לא היה לי בכלל את הבליטה זה קורה לי ממש לעיתים נדירות בגלל זה אני פחות חושש וגם לא כואב לי בכלל בבטן ושום דבר, היה לי אימון היום עשיתי סקוואט משקל בינוני כזה והיה בסדר גמור אין כאב אין כלום ואין בליטה אז אני ילך לרופאה ויעדכן מחר
(הבליטה יוצאת רק לפעמים כשאני מתעטש והתעטשתי ביומיים האחרונים כמה פעמים ולא היה כלום)

• פותח/ת השרשור
מעדכן הלכתי לרופאת משפחה היא בדקה אותי והיא אמרה שלפי מה שאני מתאר זה נשמע כמו בקע אבל המקום שאני מצביע עליו שבו יש את הבליטה זה לא מקום מאוד סביר לבקע והיא גם לא הרגישה כלום אז היא קבעה לי תור לרופא שיבחן את המקום ולאולטרהסאונד

איפה הבליטה אמורה להיות בדרכ? יש לי גם מן בליטה כזאת שמרגישה כמו מן טריגר פוינט אבל הבליטה נמצאת בצד של הבטן (צד ימין) קצת מעל הגובה של הפופיק אבל בצד של הבטן ולא באמצע

• פותח/ת השרשור
לא יודע יש בכל מיני מקומות אבל אתה יכול ללכת לבדוק אם מטריד אותך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית