הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חבלה בכתף כתוצאה מסקוואט - שאלה

ה-דולר

משתמש פעיל
573
151
נק' מוניטין:
3,027
573
151
אוניברסיטת ת"א
אתמול אחרי שעברה הפציעה שהיתה לי בירך חזרתי לעבוד על הרגליים עם המגבלות הרגילות (מכון בלי כלוב - ככה שבסקוואט אני לוקח ומחזיר את המוט מהראק של הבנץ' עם השיפוע החיובי שנועד במקור לחזה עליון).

בכ"א, אתמול לאחר הסט האחרון שהוא היה עם המשקל המקסימאלי באותו אימון התחלתי להרגיש כאבים על העצם של השכמה השמאלית והיה נראה שהאזור "קשה" יותר מאותו אזור בצד השני של הגוף.

לאחר האימון כשהורדתי בגדים ראיתי שהאזור אדום ונפוח ככה שכנראה קיבלתי מכה במהלך התרגיל או שאולי לא מיקמתי את המוט היטב באותו הסט \ המוט לא היה מאוזן ככה שרוב המשקל היה בצד אחד.

זה היה אתמול בערב... נכון לרגע זה המצב הוא אותו מצב - האזור מעט אדום, עדיין נפוח וכמובן כואב כשנוגעים בו וגם כמעט בכל תזוזה של אותה יד.

מה דעתכם ?

תודה ענקית מראש.

יכול להיות שמדובר באחיזה לא נכונה של המוט אבל אי אפשר לשלול את המכה שקיבלת. אחד מהגורמים ככל הנראה גרמו לכאבים באזור. גם עכשיו אם אני מוריד חולצה יש לי פס אדם של המוט לאורך הגב. אצלי זה לא מלווה בכאבים וכך גם אמור להיות אצלך. סביר להניח שמדובר בטכניקה לקויה אשר נוצרת ממתקן הלא יעודי. אולי תנסה לשים את המוט על המקבילים. אני לא מתאר את עצמי מוציא מוט מהספה של הבנץ, לא מבין איך אפשר באמת להתקדם ככה.
בשלב מסיום המוט יהיה כבד מספיק שזה יסכן אותך ואת המתאמנים האחרים.

• פותח/ת השרשור
ok
ומה לדעתך כדי לעשות בנושא ?
לגבי היעדר הכלוב - לא חושב שזה מסוכן ומשפיע על הטכניקה בשלב זה שאני עם פחות מ60 קילו - בעתיד זו כנראה תהיה בעיה.

ניסיתי בעבר לשים את המוט על מקבילים אבל זו באמת סכנה כי המתקן באמצע המעבר ככה שמי שבא אלי בטענות בזמנו צדק

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית