הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי ברכיים עקב ריצה ממושכת

Sharondv

משתמש מתחיל
45
1
נק' מוניטין:
1
45
1
שלום לכולם,

אני בן 47 ולפני 4 חודשים החלטתי להיפטר ממשקל עודף. התחלתי באימוני כח בבית עם משקולות יד (fbw) וריצות.

אני בגובה 1.73 משקל התחלתי 81 ק"ג והיום 69.

התאהבתי בריצות, רצתי כמעט מדי יום, עד שעשיתי טעות ולפני כחודש רצתי ברציפות 25 ק"מ (לאחר שלפני כן רצתי עד 10 ק"מ).

מאז אותה ריצה אני סובל מכאבים בשתי הברכיים. הכאבים לפעמים בקדמת הברך ולעיתים בצד.

אם אני לא רץ, הכאבים נפסקים אחרי יומיים שלושה, אך מתחדשים כעשר דקות לאחר תחילת ריצה חדשה (ולאחריה הכאבים נרגעים אחרי יומיים שלושה, מתחדשים לאחר ריצה נוספת וחוזר חלילה).

הלכתי לבדיקה אצל אורטופד, נשלחתי לביצוע צילומי רנטגן אשר יצאו תקינים. גם בבדיקה האורטופד לא אבחן כל בעיה.

אציין כי בעת ביצוע סקוואט, לאנגים או כל פעילות אחרת עם משקולות, אין כאבים.

אשמח להכוונה.

תודה.

אם אני צריך להמר הייתי מהמר itbs, מוזר שהאורטופד לא חשב על זה.
כדאי ללכת להבדק אצל פיזיוטרפיסט ספורט הם יותר טובים באבחון כזה.
מקווה שלמדת לא לקפוץ כל כך במרחקים

אני במקומך
א. מוריד קצת עומס.
ב.הולך לפיזיו שיתן חוות דעת.
ג. כמו שחנן למעלה אמר גם אני חושב שזה מה itbs ובמקרה כזה עבודה עם רולר מורידה את הכאבים משמעותית..

תודה על התשובה.

בינתיים אני יכול להמשיך לרוץ?
אם אחרי חודש כואב לך אחרי 10 דקות, אחן אין טעם להמשיך לרוץ, אתה רק תחמיר את המצב.
תתחיל באבחון וטיפול אינטנסיבי יחזיר אותך למסלול.

• פותח/ת השרשור
ok חזרתי מפגישה במכון עליו המליץ חנן (ובהזדמנות זאת אני שב ומודה על העזרה).

האבחנה הינה: כאב כתוצאה מפגיעה בגיד.

כפי הנראה נוצרה דלקת בגיד כתוצאה מעומס חריג אשר הופעל עליו. הדלקת עברה אך הגיד טרם חזר לקדמותו והבנתי כי יש צורך לבנות/לסדר אותו מחדש.

קיבלתי הדרכה לצורך חיזוק שרירים באיזור, על מנת להפחית מהעומס על הגיד.

כן נאמר לי, לאחר בחינת הריצה, כי עלי להגדיל את מספר הצעדים בריצה. אני מניח כי יקח זמן רב, עד שיפסקו הכאבים.

לאחר שתחלים כדאי לעבוד עם תוכנית אימונים מסודרת.
אם אתה רוצה הכוונה אתה יכול לפנות
החלמה מהירה ותקפיד לתרגל זה מאוד חשוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית