הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי גיינר.

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
אני רוצה להגיד כמה דברים ואז לשאול שאלה כדי להבין אם מה שאני אומר נכון, אשמח אם תעזרו לי.

לפי מה שהבנתי בחצי מנה של גיינר יש בערך 600 קלוריות, מה שאני מנסה להבין זה לא כמה קלוריות יש בחצי מנה או מנה, השאלה שלי פונה לכיוון אחר.

אם אני במאזן קלורי חיובי, וצריך נניח להכניס 2,390 קלוריות ביום אוקיי?

אם אני צורך גיינר ולוקח חצי כף ביום שזה 600 קלוריות, אז אני צריך לעשות 2,390 פחות 600 קלוריות של הגיינר, שזה בערך 1700 ואת כל השאר לצרוך באופן רגיל של אכילה נכון?

שאלה נוספת, כמה קלוריות באמת יש בכף שלמה? (הבנתי שזה הולך ככה)

תודה לעוזרים.

ומה לגביי סכרת בטווח הרחוק? (שואל ברצינות)
אני יודע שזה לא בהכרח אומר שמי שצורך הרבה סוכר מיועד לחלות בסכרת (לפעמים גם כאלה שבקושי אוכלים סוכר חולים בזה)
אבל האם לאחר תקופה מסויימת של צריכה מרובה של סוכר הגוף עלול להפסיק להפריש אינסולין? האם הוא מאבד רגישות?

אגב,
בסופו של יום.. אם אכלת פיתה או תפוח.. הסוכר מתפרק לגלוקוז, לא? אז באמת, מה ההבדל?
אם נדבר בכמויות שוות כמובן, בין פרוקטוז לסוכרוז למשל.
סכרת ב-90% מהמקרים יש לה נטיה גנטית מסויימת, ככה שיש אנשים שיכולים לאכול זבל כל היום ולהיות בסדר וחלק יפתחו אותה גם עם תזונה נכונה
כמות גבוהה של סוכר היא רעילה במידה מסויימת לתאי בטא של הלבלב, שמפריש אינסולין, אז עם הזמן הוא פוגע בו
ויש מצב שנקרא פרה-סכרת, שבו אחרי תקופה ארוכה של גליקמיה גבוהה הגוף לא מצליח להסתדר משהו עם הסוכר בדם, ואחרי צום של 8 שעות, הגליקמיה עדיין תהיה גבוהה יחסית (מעל 100) וגם האינסולין יהיה גבוה מהרגיל, אבל זה עוד מצב הפיך
אם המצב ממשיך, אז הגוף מאבד שליטה על המצב ואז יש לך ירידה באינסולין, ואז זו כבר סכרת בלתי הפיכה

ולגבי הפירוק, זה נכון שזה מתפרק, אבל זו גם שאלה של תוך כמה זמן ובאיזה קצב כל הגלוקוז שנמצא במעי יגיע לדם, וסוכר לא דורש פירוק, אז הוא מגיע הכל ביחד ומהר
אל תתחמק בלנסות להגיד שאני לא יודע. תענה על השאלה

והצריכה היומית המומלצת היא?

נכון, אז?
אני לא אתחיל לפרט את כל ההבדלים, אבל ההבדל העיקרי פה הוא שאוכל דורש פירוק וסוכר לא

אין צריכה יומית מומלצת למיטב ידיעתי ( תקנו אותי אם אני טועה), אלא במקום זה ההמלצה בכל מקום היא לצמצם כמה שניתן, תיאורטית להגיע ל-0 צריכה של סוכר

אז מה? זה לא הדיון, אני פשוט מציין שיש הבדלים במטבוליזם אם אתה בגירעון או עודף קלורי, ובשניהם סוכר הוא לא אידיאלי

אני לא אתחיל לפרט את כל ההבדלים, אבל ההבדל העיקרי פה הוא שאוכל דורש פירוק וסוכר לא
בוא תתחיל מאחד

אין צריכה יומית מומלצת למיטב ידיעתי ( תקנו אותי אם אני טועה), אלא במקום זה ההמלצה בכל מקום היא לצמצם כמה שניתן, תיאורטית להגיע ל-0 צריכה של סוכר
ומי קבע את זה?

אוקי אז? ובננה היא צהובנ אז היא לא בריאה? נתת סתם משהו שלא קשור לכלום

צרף את ההמלצה
אוקי, אז פיתות אני לא אוהב לקנות בסופר, בדר"כ אני קונה פה מהבדואים, יש להם אחלה פיתות, סוכר אני אקנה כבר איפה שיותר קרוב, זה הבדל אחד
עכשיו ברצינות, אני באמת צריך להסביר לך את ההבדל בין פיתה ואורז לסוכר טהור? אם אני אקח אותם ואתחיל לפורר נראה לך שיצא סוכר?
קשה לקחת אותך ברצינות כשאתה מוציא את עצמך יותר ויותר חסר ידע עם ההודעות שלך בניסיון להוכיח שאני החסר הידע (והולך לך נוראי דרך אגב)

והנה ההמלצה היחידה שמצאתי בהקשר למשרד הבריאות:
???? ???????
תסתכל בהקשר של פחמימות
וה-FDA ממליץ על לא יותר מ-50 גרם (שגם זה לדעתי הרבה)

@yogevnn

אתה כל כך נלהב להוכיח לכולם שאתה צודק. אז בוא נעשה ניסיון - תוכל את כל הקולוריות שלך מסוכר .
נגיד במשך חודש.
הרי אתה טוען שאין משמעות מה אתה אוכל רק שזה יכנס בערכים הסופיים של תפריט ( תקן אותי אם טעיתי )

@yogevnn

אתה כל כך נלהב להוכיח לכולם שאתה צודק. אז בוא נעשה ניסיון - תוכל את כל הקולוריות שלך מסוכר .
נגיד במשך חודש.
הרי אתה טוען שאין משמעות מה אתה אוכל רק שזה יכנס בערכים הסופיים של תפריט ( תקן אותי אם טעיתי )
נכון אתה טועה.
מעולם לא אמרתי דבר כזה. ואם אתה חושב שכן תצטט.

אני באמת צריך להסביר לך את ההבדל בין פיתה ואורז לסוכר טהור
כן

אם אני אקח אותם ואתחיל לפורר נראה לך שיצא סוכר?
שברת פה שיא חדש.

אם תפרק לרכיבים כימי כן תקבל בדיוק אותו דבר.

והנה ההמלצה היחידה שמצאתי בהקשר למשרד הבריאות:
???? ???????
תסתכל בהקשר של פחמימות
וה-FDA ממליץ על לא יותר מ-50 גרם (שגם זה לדעתי הרבה)
לא כתוב כלום על פחמימה ועוד כתוב שטויות על שומן רווי וכולסטרול. עשה לעצמך טובה תקרא לפני שמטט. ועדיין לא נתת שום הוכחה, שום הסבר רק דיבור בטוח.

ואם הfda כתב 50 גרם ליום שים לי והאר את עיני

אז כדי להוכיח את זה , אולי תוכל 30% מהקולוריות שלך מסוכר.
פיתה זה סוכר? וקורנפלקס? ובטטה?

ואף פעם לא המלצתי להסתמך על שום מקור תזונתי כמקור יחיד גם לא בטטה או כל דבר אחר שאתם הוינגייטבויס קוראים לו בריא.

תן לע לחדש לך. אתה גם אוכל אחוז גבוה מסוכר. כי כל הדוגמות שלמעלה הן סוכר

סוכר , אחי , סוכר.
הרי לא משנה לך שחלק מהתפריט יהיה סוכר. אז תוכל סוכר לבן , ישר משק.
אל תברח לקורנפלקס, פיתות ושאר הירקות - תוכל סוכר 😃

פיתה זה סוכר? וקורנפלקס? ובטטה?

ואף פעם לא המלצתי להסתמך על שום מקור תזונתי כמקור יחיד גם לא בטטה או כל דבר אחר שאתם הוינגייטבויס קוראים לו בריא.

תן לע לחדש לך. אתה גם אוכל אחוז גבוה מסוכר. כי כל הדוגמות שלמעלה הן סוכר
אבל אתה יודע שעושים הבחנה בין מקורות מזון שמכילים סוכר באופן טבעי לבין מקורות מזון שהוסף להם סוכר באופן מלאכותי..
למשל אם תקרא את ההמלצות של הוועדה החמש-שנתית שקובעת את קווי ההיגוי לתזונה בארה"ב, תראה שהם ממליצים לצמצם את הקלוריות שמגיעות מadded sugars בתפריט..
Executive Summary - 2015-2020 Dietary Guidelines - health.gov

הרי לא משנה לך שחלק מהתפריט יהיה סוכר. אז תוכל סוכר לבן , ישר משק.
ומה אתה חושב שיקרה?

אבל אתה יודע שעושים הבחנה בין מקורות מזון שמכילים סוכר באופן טבעי לבין מקורות מזון שהוסף להם סוכר באופן מלאכותי..
למשל אם תקרא את ההמלצות של הוועדה החמש-שנתית שקובעת את קווי ההיגוי לתזונה בארה"ב, תראה שהם ממליצים לצמצם את הקלוריות שמגיעות מadded sugars בתפריט..
Executive Summary - 2015-2020 Dietary Guidelines - health.gov
לצמצם צריך, כששותים קולה/סודה ללא הגבלה במקדונלדס אז כן עדיף לוותר על זה.
ולהוריד סוכר זה הכי חכם כי עודף פחמימות בתפריט הוא לא דבר חיובי. עם זה אני מסכים. אבל כשהתפריט מסודר בצורה נכונה. והתפריט מוגבל קלורית אין בעיה שחלק מפחמימה תיהיה מסוכר

נבדוק אחרי שתסיים חודש. אני בטוח שאתה גבר מספיק כדי לעשות את זה ולא לשקר שעשית. כשתסיים תוכיח לכולם שצדקת כי בנתיים כל מה שאתה אומר זה חסר משמעות .

אוקי יוגב, אתה חייב להתאפס על עצמך, ופתח ספר כימיה של תיכון!!!
לא הכל בנוי מגלוקוז, חלבון ושומן!
חד סוכרים יש הרבה סוגים, אוליגו-סוכרים גם יש הרבה סוגים (מאלטודקסטרינים זה לא הסוג היחיד), ורב סוכרים גם יש הרבה, כל אחד מהם עובר מטבוליזם מעט שונה, אבל לרוב עם תוצאה סופית די זהה, אבל מה זה עובר בדרך זה משנה
אותו דבר עם חלבונים
שומנים זה אפילו יותר מורכב מזה, אבל לא ניכנס לזה עכשיו
אתה לא יכול להתחיל להפיץ שטויות שכל פחמימה, כל חלבון וכל שומן ייתנו לך את אותה תוצאה!
ואם אתה חושב שזה כן הסיפור, אז אתה חייב להעביר הלאה את הידע לאיך לעשות את זה, כי ברגע זה עלית על הגביע הקדוש של תזונה, לך תאסוף את הפרס נובל שלך!

נבדוק אחרי שתסיים חודש. אני בטוח שאתה גבר מספיק כדי לעשות את זה ולא לשקר שעשית. כשתסיים תוכיח לכולם שצדקת כי בנתיים כל מה שאתה אומר זה חסר משמעות .
אם אתה חושב שמחקר על בן אדם אחד שווה משהו אז אתה בבעיה.

אתה לא יכול להתחיל להפיץ שטויות שכל פחמימה, כל חלבון וכל שומן ייתנו לך את אותה תוצאה!
איפה אמרתי דבר כזה? אל תכניס לי מילים לפה ותתלהם לגביהם.

אני לא מבין על מה הויכוח הזה, לפי מה שאני רואה הדעות שלכם חופפות
kotzer מתאר תהליכים פיזיולוגיים שנגרמים מסוכר כשעוברים את הצריכה המומלצת ומה שיוגב אומר זה שזה קורה רק כשעוברים את הצריכה המומלצת, אתם אומרים אותו דבר בדיוק

והצריכה היומית המומלצת היא?

ואתה יודע מה היא הצריכה היומית המוממלצת?

אני לא מבין על מה הויכוח הזה, לפי מה שאני רואה הדעות שלכם חופפות
kotzer מתאר תהליכים פיזיולוגיים שנגרמים מסוכר כשעוברים את הצריכה המומלצת ומה שיוגב אומר זה שזה קורה רק כשעוברים את הצריכה המומלצת, אתם אומרים אותו דבר בדיוק
כן ולא, כי הוא טוען שלא משנה מה סוכר זה רעל מזוקק

ואתה יודע מה היא הצריכה היומית המוממלצת
אין המלצה כזאת. יש המלצה כללית לצמצם (שזה המלצה הגיונית לכל הדעות - לצמצם קלוריות ולהוריד סוכרים של סודה וכו' זה הכי קל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית