הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה סטים של דדליפט לעשות?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
אני לא יכול לעשות סקוואט עקב בעיות גב אז SS זאת לא תוכנית מתאימה, לכן אני עושה FBW ועכשיו אני רוצה להתחיל לעשות דדליפט
בכל התוכניות בפורטל יש 3 סטים של דדליפט, אבל ראיתי גם הרבה תוכניות שיש שם סט אחד של דדליפט (למשל התוכניות מהחתימה של @Tank )
למה דווקא בדדליפט נהוג לעשות סט אחד? מה היתרונות של סט אחד על 3 סטים ומה עדיף לעשות?

מאיזה בעיה אתה סובל בגב?,אני שואל כי ברגע שנידע מה הבעיה היה לנו קל ,טוב ויעיל יותר לתת לך תשובה 😃

• פותח/ת השרשור
מאיזה בעיה אתה סובל בגב?,אני שואל כי ברגע שנידע מה הבעיה היה לנו קל ,טוב ויעיל יותר לתת לך תשובה 😃

לא מבין איך זה קשור לשאלה שלי אבל נזרום
יש לי עקמת די חמורה, כבר ניסיתי לעשות סקוואט הרבה פעמים ותמיד היו לי כאבי גב (לא חושב שזה קשור לטכניקה כי גם במכונות של תרגילים דמויי סקוואט יש לי כאבים)
בגלל זה גם רק עכשיו אני רוצה להתחיל לעשות דדליפט כי כל הזמן הזה פחדתי לפגוע לעצמי בגב

בבקשה תענו רק על מה ששאלתי כי כבר דנתי בפורום מספיק על הבעיות גב שלי

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני אשמח אם תענו לי על השאלות כמה שיותר מהר כי היום אני רוצה לעשות אימון ולעשות דדליפט

אישית הייתי ממליץ לך לא לקפוץ לתרגילים מורכבים(מספר מפרקים בפעולה) אם כבר במכונה יעודית.
אבל אם אתה מתעקש לנסות ובטוח בעצמך, תבדוק את עצמך כאשר המדריך (לא הגמור, השני, זה שכן מבין) צמוד אלייך ותעשה ללא משקל עם מוט קל
תעבוד חזק על הטכניקה ורק לאחר מכן תתחיל לשלב את זה כתרגיל נוסף ולא עיקרי, בזמן שתתרגל טכניקה לא להגזים בכמות החזרות והסטים כיוון שהגוף אינו רגיל לתנועה ותוכל להחמיר לבעיות גב שלך.
לצורך העיניין 3*15 (אחרי שתתשתפר בטכניקה)
על מנת לחזק ולהרגיל את השרירים לתנועה

אחרי זה תעדכן פה מה איתך והחבר'ה ישמחו לעזור לך.

• פותח/ת השרשור
אישית הייתי ממליץ לך לא לקפוץ לתרגילים מורכבים(מספר מפרקים בפעולה) אם כבר במכונה יעודית.
אבל אם אתה מתעקש לנסות ובטוח בעצמך, תבדוק את עצמך כאשר המדריך (לא הגמור, השני, זה שכן מבין) צמוד אלייך ותעשה ללא משקל עם מוט קל
תעבוד חזק על הטכניקה ורק לאחר מכן תתחיל לשלב את זה כתרגיל נוסף ולא עיקרי, בזמן שתתרגל טכניקה לא להגזים בכמות החזרות והסטים כיוון שהגוף אינו רגיל לתנועה ותוכל להחמיר לבעיות גב שלך.

אני מתאמן שנה וחצי, יש לי ידע בסיסי ואני עושה תרגילים מורכבים חוץ מסקוואט ודדליפט
עכשיו בדיוק חזרתי מהאימון, זה מה שעשיתי
1X15 עם מוט ריק בשביל לתרגל טכניקה
1X5 עם 30 קילו
1X5 עם 45
1X5 עם 55
לא היה קשה במיוחד ולא הרגשתי כאבים בשום מקום, לדעתי הטכניקה שלי טובה, אימון הבא אני אעלה קצת משקל ואני אעלה לפה סרטון כנראה

ומה לגבי השאלה שלי?
מעניין אותי לדעת למה דווקא בדדליפט נהוג לעשות סט אחד ומה ההבדלים בין סט אחד לשלושה

למה לא "לקפוץ לתרגילים מורכבים"? ולמה 3X15??

ולפותח הפוסט - אין איזה יתרון מסויים לעשייה של סט אחד של דדליפט אבל זה כן "נהוג" בהרבה תוכניות, לדעתי זה מכיוון שהדדליפט הוא גם ככה תרגיל מאוד כבד וההתאוששות ממנו היא לא פשוטה לכן ריבוי סטים יכול להפריע לתוכנית האימונים כאשר סט אחד בהרבה מאוד מקרים מספיק בשביל ליצור התקדמות לאורך זמן (ברור שצריך גם לעשות סקוואט)

ניתן להתקדם בדדליפט גם ללא סקוואט, אבל זה קשה יותר, הרבה הרבה יותר.
האם אתה יכול לעשות בוקס סקוואט?

בוא תגיד לי אתה אם אתה היית ממליץ למתאמן של שנה וחצי (לא מזלזל חלילה לצורך הדוגמא) עם עקמת חמורה אשר מתעקש לעשות תרגילים שצריך טכניקה מושלמת בשביל לבצע כראוי את התרגילים המורכבים, שלצורך העניין תרגילים מורכבים דורשים הרבה קורדינציה ושימוש של הגב בעיקר?

לפעמים פשוט כדי לוותר על תרגילים מסויימים,
להתמקצע בטכניקה שונה
ולא להתחרט בעתיד.
הבריאות קודמת לכל, ספורט נועד לשפר בריאות, לא להרוס.

3*15 המלצתי תחת השגחה של מדריך/מתאמן מנוסה על בסיס מוט
הוא בחר להתקדם למשקלים גדולים.

תראה מ 03:00
עד 04:15
זה פשוט קולע בול

הכל בהומור אחי

בוא תגיד לי אתה אם אתה היית ממליץ למתאמן של שנה וחצי (לא מזלזל חלילה לצורך הדוגמא) עם עקמת חמורה אשר מתעקש לעשות תרגילים שצריך טכניקה מושלמת בשביל לבצע כראוי את התרגילים המורכבים, שלצורך העניין תרגילים מורכבים דורשים הרבה קורדינציה ושימוש של הגב בעיקר?

להתמקצע בטכניקה שונה
ולא להתחרט בעתיד.

זה פשוט קולע בול

הכל בהומור אחי

לא ענית לי על מה ששאלתי מה הקשר עקמת בגב? ומה הקשר הסרטון? אני פשוט לא מבין את התפיסה של להתחיל להתאמן עם "מכונה ייעודית" לפני שמתחילים להתאמן עם מוט חופשי, זה כמו שבנאדם רוצה ללמוד לשחות ונגיד לו קודם לקפוץ לאמבטיה, זאת דרך חשיבה פשוט מוטעית ולצערי זה גם מה שלנמד היום ורווח ברוב המקומות (כולל ה3X15 שחקוק בסלע מסיבה לא ברורה)

אבל לא משנה, כל אחד והדעות שלו... הכל טוב.

לא ענית לי על מה ששאלתי מה הקשר עקמת בגב? ומה הקשר הסרטון? אני פשוט לא מבין את התפיסה של להתחיל להתאמן עם "מכונה ייעודית" לפני שמתחילים להתאמן עם מוט חופשי, זה כמו שבנאדם רוצה ללמוד לשחות ונגיד לו קודם לקפוץ לאמבטיה, זאת דרך חשיבה פשוט מוטעית ולצערי זה גם מה שלנמד היום ורווח ברוב המקומות (כולל ה3X15 שחקוק בסלע מסיבה לא ברורה)

אבל לא משנה, כל אחד והדעות שלו... הכל טוב.

אמרת נכון
כל אחד והדעות שלו

אני פה רק כדי לתת את הדעה שלי.

נתן לבחור לעשות מה שהוא יחליט לנכון.

להתמקצע בטכניקה שונה
ולא להתחרט בעתיד.

זה פשוט קולע בול

הכל בהומור אחי

טכניקה נבדקת במשקלים כבדים,מאוד קל לשמור על טכניקה "מושלמת" עם מוט ריק אבל המבחן האמיתי הוא עם משקלי עבודה.
הייתי שולח גם מתאמן שביום הראשון שלו בחד"כ לעשות את התרגילים המורכבים,חשוב להתחיל כמה שיותר מהר וללמוד טכניקה נכונה בזמן התקדמות.
נ.ב-מכיר המון עם עקמת שמתאמנים נורמלי למרות שבנושא הזה אני משאיר לפותח הנושא את ההחלטה.

• פותח/ת השרשור
עכשיו חזרתי מאימון, עשיתי סקוואט סוף סוף ולא היו לי כאבי גב, עכשיו אני יכול להתחיל SS.
כנראה מה שהיה לי בפעמים הקודמות כשניסיתי לעשות סקוואט היה סתם משהו זמני שעבר, אולי בגלל שפיתחתי קצת מסת שריר בגב תחתון ובטן וגם עשיתי מדי פעם פיזיותרפיה בבית.
בקיצור אני מתחיל SS אחרי שנה וחצי של בזבוז זמן ואני אעלה סרטונים בקרוב של טכניקה של סקוואט ודדליפט, אני רק מעדיף לעלות קצת במשקלים כי להראות לכם סרטון עכשיו עם משקלים נמוכים לא כל כך יעזור.

תודה רבה על העזרה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית