הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בנוגע לאימונים שלי.

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
שלום וברכה לכל חברי הפורום, אשמח לשאול כמה שאלות ולקבל את עצתכם. אני מתאמן מתחיל רק שבוע, תוכנית FBW, אני 1.70 שוקל 57.7 פעם אחרונה שנשקלתי שבוע שעבר, יום שישי הקרוב אשקל שוב.

זו התוכנית שלי:

רגליים: לחיצת רגליים במכונה 3X8

כפיפות ברכיים לאחור 2X12

חזה: לחיצת חזה במוט 3X8

כתפיים: לחיצת כתפיים עם משקולות בכיסא בישיבה 3X8

גב: מתח 3X8

יד קידמית: כפיפות מרפקים 2X10

יד אחורית: מקבילים 3X8

באימון הראשון התחלתי בערך מ5 קילו (בלחיצת כתפיים, יד קידמית וכו', בלחיצת חזה התחלתי עם 2 קילו בכל צד), התקדמתי והיום כבר באימון עשיתי לחיצת כתפיים 7 קילו כל צד, לחיצת חזה 7 קילו כל צד, יש לי כמה בעיות שארצה להציג בפניכם:

1. לגבי המתח - אני לא יודע אם לעשות מתח בגרביטון או מתח בלי כי התרגיל הזה כרגע מאוד קשה לי אני מצליח לעשות גג מתח רגיל 5 חזרות וגם הם לא כאלה נקיות וטובות כמו שצריך להיות ולכן העדפתי לעשות 3 סטים כמו שצריך בגרביטון.

2. יד קידמית - אני מאוד מתקשה לעלות במשקלים מאימון לאימון בתרגיל הזה, היום ניסיתי לעשות 7 בכל צד, הצלחתי לעשות בהכל 7 העלתי מ6 בכל תרגיל לחיצת כתפיים לחיצת חזה וכו', ורק בתרגיל הזה שניסיתי לעשות 7 קילו בסט השני הגעתי לכשל בחזרה השישית בערך. מאוד התאכזבתי מעצמי ומהאימון עצמו.

3. מקבילים - אני לא יודע אם זה קשור לזה שהוא אחרון בתוכנית אבל אני פשוט קורע את עצמי ונלחם בצורה אדירה בשביל לעשות סה"כ 3 סטים 8 חזרות, מאוד מאוד קשה לי ואני לא יודע למה אולי בגלל שזאת רק ההתחלה אין לי מושג, רציתי לקבל את עצתכם.

מסקנה: מהאימון שהיה לי היום בגלל שנכשלתי בכמה דברים כמו עם המתח שעברתי למכונה כי הרגשתי שאני לא עושה כמו שצריך, והיד הקידמית וכו', הרגשתי מאוד מאוכזב לצערי, אני באמת רוצה להשתפר ואני נח כמו שצריך ישן מספיק שעות, אוכל -בדיוק- כמה שצריך הכל ספור ומדוד אני משקיע הכל.

אשמח לעצתכם.

. לגבי המתח - אני לא יודע אם לעשות מתח בגרביטון או מתח בלי כי התרגיל הזה כרגע מאוד קשה לי אני מצליח לעשות גג מתח רגיל 5 חזרות וגם הם לא כאלה נקיות וטובות כמו שצריך להיות ולכן העדפתי לעשות 3 סטים כמו שצריך בגרביטון.

תתחיל בגרביטון ומשם תתקדם לאט לאט עד שתצליח לעשות חזרות מלאות.

יד קידמית - אני מאוד מתקשה לעלות במשקלים מאימון לאימון בתרגיל הזה, היום ניסיתי לעשות 7 בכל צד, הצלחתי לעשות בהכל 7 העלתי מ6 בכל תרגיל לחיצת כתפיים לחיצת חזה וכו', ורק בתרגיל הזה שניסיתי לעשות 7 קילו בסט השני הגעתי לכשל בחזרה השישית בערך. מאוד התאכזבתי מעצמי ומהאימון עצמו.

אתה גם לא תצליח לעלות במשקלי העבודה שלך ביד קדמית מאימון לאימון אז אל תתרגש מזה.
תדאג להתחזק בתרגילים המורכבים וכל השאר כבר יגיע.

מקבילים - אני לא יודע אם זה קשור לזה שהוא אחרון בתוכנית אבל אני פשוט קורע את עצמי ונלחם בצורה אדירה בשביל לעשות סה"כ 3 סטים 8 חזרות, מאוד מאוד קשה לי ואני לא יודע למה אולי בגלל שזאת רק ההתחלה אין לי מושג, רציתי לקבל את עצתכם.

את רומא לא בנו ביום אחד. תתאמן חזק תאכל נכון והתוצאות יגיעו.

מסכים עם התשובות בתגובה מעליי.
עכשיו יש לי כמה שאלות:
מה המטרה שלך באימונים? למה חוץ מבנץ' אין לך את תרגילי הבסיס בתכנית (סקוואט, דדליפט, פרס)? מה לגבי תזונה? יש תפריט או ערכים יומיים שאתה מגיע אליהם?

• פותח/ת השרשור
מסכים עם התשובות בתגובה מעליי.
עכשיו יש לי כמה שאלות:
מה המטרה שלך באימונים? למה חוץ מבנץ' אין לך את תרגילי הבסיס בתכנית (סקוואט, דדליפט, פרס)? מה לגבי תזונה? יש תפריט או ערכים יומיים שאתה מגיע אליהם?

יש לי חבר ממש טוב עם ניסיון שעוזר לי וכרגע אני עושה FBW בלי התרגילים המורכבים כמו סקוואט דדליפט ופרס, אני מעוניין קודם לצבור כוח התחלתי ורק אחר כך ללמוד את כל התרגילים האלו, המטרה שלי היא עלייה במסת שריר ולהתפתח (כבר דיברתי איתך אם אתה זוכר אותי).

לגבי תזונה זה לא תפריט קבוע, כמובן שיש ערכים יומיים שאני מגיע אליהם אני במאזן קלורי חיובי של 500 קלוריות, כל מה שאני אוכל הכל שקול ומדוד, אני משנה את התפריט מידי יום כדי לא לאכול את אותו דבר כל פעם, מכניס תמיד את הכמות חלבון הרצויה ועומד על מאזן קלורי חיובי של 500 קלוריות כמו שאמרתי, אני באמת משתדל להיות ממש מדוייק בתזונה.

אז לגבי המתח מקבילים ויד קידמית אני אשתפר בהמשך?

תתחיל בגרביטון ומשם תתקדם לאט לאט עד שתצליח לעשות חזרות מלאות.

אתה גם לא תצליח לעלות במשקלי העבודה שלך ביד קדמית מאימון לאימון אז אל תתרגש מזה.

את רומא לא בנו ביום אחד. תתאמן חזק תאכל נכון והתוצאות יגיעו.

תודה רבה לך על התגובה, מעריך את זה מאוד, הבהרת לי דברים חדשים.

יש לי חבר ממש טוב עם ניסיון שעוזר לי וכרגע אני עושה FBW בלי התרגילים המורכבים כמו סקוואט דדליפט ופרס, אני מעוניין קודם לצבור כוח התחלתי ורק אחר כך ללמוד את כל התרגילים האלו, המטרה שלי היא עלייה במסת שריר ולהתפתח (כבר דיברתי איתך אם אתה זוכר אותי).
כן נזכרתי. טוב לגבי התכנית חפרנו מספיק באשכול ההוא אין טעם להכנס לזה שוב.
לגבי תזונה זה לא תפריט קבוע, כמובן שיש ערכים יומיים שאני מגיע אליהם אני במאזן קלורי חיובי של 500 קלוריות, כל מה שאני אוכל הכל שקול ומדוד, אני משנה את התפריט מידי יום כדי לא לאכול את אותו דבר כל פעם, מכניס תמיד את הכמות חלבון הרצויה ועומד על מאזן קלורי חיובי של 500 קלוריות כמו שאמרתי, אני באמת משתדל להיות ממש מדוייק בתזונה.
בסדר רק רציתי לוודא, פשוט לפעמים ראיתי יש כאלה שחושבים שהם יראו תוצאות רק מאימונים בלי תזונה מתאימה ואז מתחילים לחפש בעיות במקומות אחרים כשהתוצאות מפסיקה.
אז הכל בסדר מהבחינה הזאת.
אז לגבי המתח מקבילים ויד קידמית אני אשתפר בהמשך?
כמו ש 100ק"ג כתב לך
לגבי מתח ומקבילים, אם תתאמן ותאכל אז תתחזק.

• פותח/ת השרשור
כן נזכרתי. טוב לגבי התכנית חפרנו מספיק באשכול ההוא אין טעם להכנס לזה שוב.

בסדר רק רציתי לוודא, פשוט לפעמים ראיתי יש כאלה שחושבים שהם יראו תוצאות רק מאימונים בלי תזונה מתאימה ואז מתחילים לחפש בעיות במקומות אחרים כשהתוצאות מפסיקה.
אז הכל בסדר מהבחינה הזאת.

כמו ש 100ק"ג כתב לך

לגבי מתח ומקבילים, אם תתאמן ותאכל אז תתחזק.

תודה רבה לך על העזרה.

Back
למעלה תחתית