הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך אני יכול לאבד שומן בבטן?

ShaharZ

משתמש מתחיל
83
2
נק' מוניטין:
2
83
2
שלום, יש לי קצת שומן בבטן וזה מעצבן, אני מקפיד כמה שפחות לאכול זבל, לא נוגע בג׳אנק פוד ועושה ריצות (לפחות כמה ימים בשבוע) ואימונים כל יום אבל אני עדיין לא רואה התקדמות בירידה של השומן בבטן,מישהו יכול להביא עצות?
תודה מראש.

יכולים להיות כמה גורמים לזה, ביניהם תזונה לקויה (אולי אתה חושב שהיא טובה אבל משהו בה לא בסדר), לחץ, ואולי רגישות נמוכה לאינסולין
מה שגרת האימונים שלך?
איך התפריט שלך?
אתה ישן מספיק? רגוע לרוב?

• פותח/ת השרשור
יכולים להיות כמה גורמים לזה, ביניהם תזונה לקויה (אולי אתה חושב שהיא טובה אבל משהו בה לא בסדר), לחץ, ואולי רגישות נמוכה לאינסולין
מה שגרת האימונים שלך?
איך התפריט שלך?
אתה ישן מספיק? רגוע לרוב?
אני מתאמן לפחות 4 פעמים בשבוע, אני גם יכול לרוץ הרבה אם זה יעזור להוריד את השומן אבל אני חושב שזה ידפוק את המסה אם אני ירוץ יותר מדי לא?
כמה שעות לישון טוב זה לישון טוב?
ויש לי שאלה להתרחק מחומוס? שמעתי שזה זבל (חומוס קנוי)

סבלנות... הבטן זה איזור שמצטבר בו יותר שומן משאר הגוף (אצל חקל יותר ואצל חלק פחות), אי אפשר להוריד שומן נקודתית. תמשיך בשבלך ואם אתה יורד משקל בצורה איטית ומבוקרת ושומר על מסת שריר אז בסוף גם הבטן תרד.

• פותח/ת השרשור
סבלנות... הבטן זה איזור שמצטבר בו יותר שומן משאר הגוף (אצל חקל יותר ואצל חלק פחות), אי אפשר להוריד שומן נקודתית. תמשיך בשבלך ואם אתה יורד משקל בצורה איטית ומבוקרת ושומר על מסת שריר אז בסוף גם הבטן תרד.
אני יודע שזה תהליך אבל יש לך המלצות? אם אני ירוץ 3 פעמים בשבוע זה יעזור או שסתם חבל על המסה?

זה לא משנה אם תעשה אירובי או לא, זה רק יעזור לך להגדיל את הגרעון. (אני פחות מעדיף אירובי, פוגע במשקלי עבודה ובהתאוששות לפחות אצלי)
תמשיך בחיטוב, תרד לאחוז שומן נמוך יותר והשומן ירד. (אלא אם כן זה שומן עיקש שאותו אפשר לראות בסביבות ה12% שומן ואז יש להתחיל בפרוטוקולים)

ספר לנו קצת על עצמך
גיל, גובה, משקל, תמונה אם זה אפשרי, פירוט על האימונים והתזונה..
אנחנו לא יכולים לנחש איפה הבעיה אם אתה רוצה תשובה קונקריטית אתה צריך לספק לנו את הנתונים המתאימים

• פותח/ת השרשור
ספר לנו קצת על עצמך
גיל, גובה, משקל, תמונה אם זה אפשרי, פירוט על האימונים והתזונה..
אנחנו לא יכולים לנחש איפה הבעיה אם אתה רוצה תשובה קונקריטית אתה צריך לספק לנו את הנתונים המתאימים
גיל 16
גובה 1.70 מתי שבדקתי פעם אחרונה יכול להיות שגבהתי בסנטים או שתיים
משקל 63

אני מתאמן לפחות 4 פעמים בשבוע, אני גם יכול לרוץ הרבה אם זה יעזור להוריד את השומן אבל אני חושב שזה ידפוק את המסה אם אני ירוץ יותר מדי לא?
כמה שעות לישון טוב זה לישון טוב?
ויש לי שאלה להתרחק מחומוס? שמעתי שזה זבל (חומוס קנוי)

לישון טוב זה לישון 6-8 שעות עדיף 7 זה הכי טוב.
לגבי חומוס אחי כדאי להתרחק קודם כל זה מלא פחמימה ושומנים(לא יודע כמה אתה אוכל אם זה כף ביום זה לא נוראי ושוב תלוי מה שאר התזונה שלך)
זה חשוב לדעת מה שאר התזונה בכדי שנוכל לעזור לך פה.

רק להוסיף על שנאמר -
בגוף האדם תאי השומן מכילים 2 סוגי רצפטורים: אלפא ובטא.
בטא הוא רצפטור "נוח" - הוא נוטה לשחרר את את מולקולות השומן מהר יותר וביעילות גבוהה. לעומתו, אלפא הוא רצפטור "עיקש" - הוא נוטה לאגור ולא לשחרר מהר את מולקולות השומן.

אצל גברים, באופן כללי ומבלי קשר לגנטיקה, קיים ריכוז גבוה של רצפטורי אפלא במקומות כמו הבטן התחתונה, מותניים וישבן. אצל נשים, כהשוואה, האיזורים בעלי ריכוז גבוה של רצפטורי אלפא הם הירכיים, היד האחורית והחזה. כמובן ולשני המינים בכלל הגוף יש את שני סוגי הרצפטורים, אך הריכוז של שני הסוגים משתנה בין המינים ובאיזורים שונים.

אחרי שהבנו את שנכתב לעיל, מסקנה ישירה היא שאיזור הבטן, מטבעו, יהיה "קשה" יותר לחיטוב. זה לא אומר שלא ניתן, אך זה ידרוש זמן רב יותר וירידה לאחוזי שומן נמוכים יותר משאר הגוף.

בשורה התחתונה, בהינתן תפריט אידיאלי למטרה, לצד אימונים הולמים ושינה מספקת - זה עניין של זמן עד שהשומן העיקש, יהיה איפה שיהיה, יתחיל להיעלם.

ניתן "לעזור" לאותו שומן עיקש "להישרף", על ידי שימוש בחומרים כמו קלן או יוהימבין.

באם נכנסים AAS למשוואה, כמובן ויהיו חומרים אשר עשויים לסייע ולהפיק תועלת מועדפת, בעניין ניוד חומצות השומן ושמירה על גירוי רצפטורי האלפא באופן תדיר (המצטיינים בזאת הם בעיקר חומרים בעלי פרופיל אנדרוגני מועדף, ואם להצביע על כמה מועדפים, הרי שטרן, אנאבר, וינסטרול ומאסטרון יהיו בעדיפות הראשונה).

• פותח/ת השרשור
לישון טוב זה לישון 6-8 שעות עדיף 7 זה הכי טוב.
לגבי חומוס אחי כדאי להתרחק קודם כל זה מלא פחמימה ושומנים(לא יודע כמה אתה אוכל אם זה כף ביום זה לא נוראי ושוב תלוי מה שאר התזונה שלך)
זה חשוב לדעת מה שאר התזונה בכדי שנוכל לעזור לך פה.
מה אתה אומר על חמאת בוטנים? וסבבה אני אשתדל לישון 8 שעות,

אין הסתייגות ספציפית. ניתן לשלב, בהחלט. רק חשוב למידתיות נכונה. שזה לא יהפוך לממרח הבלעדי והעיקרי בתפריט

כמו שדניאל אמר פה זה סבבה לגמרי (ועדיף כמובן חמאת חמאת בוטנים b&d שהיא טבעית ללא סוכר ) עדיף לאכול בכמויות מעטות ולא יותר מדי.
אשמח לפרט לך ולענות לך על כל שאלה בפרטי אתה מוזמן ליצור קשר 😃
למקרה שאתה אולי לא מכיר את החמאת בוטנים הזו אני מדבר על זאת שבתמונה שבלינק Screenshot

גיל 16
גובה 1.70 מתי שבדקתי פעם אחרונה יכול להיות שגבהתי בסנטים או שתיים
משקל 63
אם אלו הנתונים שלך אני אמליץ על מסה במקום חיטוב..
אם אתה עדיין בשלך עם חיטוב אז תקרא על תזונת חיטוב תזונה דלת פחמימות ואימון אירובי עם אינטרוולים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית