הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עכשיו הגיע תורו של האורז המלא?

• פותח/ת השרשור mars
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
הוא אמנם מצביע על אי דיוקים במקרה הטוב והפחדות מיותרות במקרה הפחות טוב, אבל בשורה התחתונה גם הוא אומר שאורז לבן עדיף על מלא (או שלא הבנתי נכון).
כן, עם התייחסות למינון- כנראה לשאדם הצורך כמות גדולה של אורז מומלץ להשתמש באורז לבן ולא מלא.

• פותח/ת השרשור
כן, עם התייחסות למינון- כנראה לשאדם הצורך כמות גדולה של אורז מומלץ להשתמש באורז לבן ולא מלא.
אני מניח שחצי קילו יבש זו כמות גדולה, היום אני בסופר, עברתי לאורז לבן.

הייתי ממליץ לקרוא קצת כאן לפני שנכנסים לפניקה
העדכון שהם העלו אתמול קצת פחות אופטימי מהמאמר (2012):
השקר הלבן: האם אורז מלא באמת רעיל? | Davidson Institute
"לפי המידע שקיים כיום אפשר לומר שאין באורז – ובכלל זה באורז המלא – סכנה מיידית לבריאות, אך קשה להעריך אם יש סכנה ארוכת טווח בצריכתו."

http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1351 - לפי דו"ח של ועדה של האיחוד האירופי צריכה של 0.3 מיקרוגרם ארסן לא אורגני ליום לק"ג משקל גוף עלולה לגרום לעליה של 1% בסיכוי לסרטן הריאות.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

העדכון שהם העלו אתמול קצת פחות אופטימי מהמאמר (2012):
השקר הלבן: האם אורז מלא באמת רעיל? | Davidson Institute
"לפי המידע שקיים כיום אפשר לומר שאין באורז – ובכלל זה באורז המלא – סכנה מיידית לבריאות, אך קשה להעריך אם יש סכנה ארוכת טווח בצריכתו."

http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1351 - לפי דו"ח של ועדה של האיחוד האירופי צריכה של 0.3 מיקרוגרם ארסן לא אורגני ליום לק"ג משקל גוף עלולה לגרום לעליה של 1% בסיכוי לסרטן הריאות.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
יש לך מאמר כזה שמפריך את הכתבה הזו שעשו על חלב ואת זו שעשו על פסטרמה ? אמא שלי התחרפנה מזה, חלב אני עוד שותה, בערך כוס וחצי ליום, אבל פסטרמה אין לנו יותר :( הייתי אוכל כל יום לבית הספר. חלב פשוט המשכתי לשתות.

יש לך מאמר כזה שמפריך את הכתבה הזו שעשו על חלב ואת זו שעשו על פסטרמה ? אמא שלי התחרפנה מזה, חלב אני עוד שותה, בערך כוס וחצי ליום, אבל פסטרמה אין לנו יותר 😭 הייתי אוכל כל יום לבית הספר. חלב פשוט המשכתי לשתות.
איזו כתבה על פסטרמה? אתה מדבר על הידיעה של ארגון הבריאות העולמי בנושא בשר מעובד?

בנושא חלב, משה כבר התייחס לזה פה-
תזונה ותוספים - פעם הבאה שמישהו אומר לכם שחלב זה רעל, הינה התשובה המדעית

בכל מקרה,
כנס פה לקבוצת הפייסבוק "מדע גדול, בקטנה".

הם מידי פעם מעלים פוסטים מהסוג שאתה מחפש. לדוגמא:
‫מדע גדול, בקטנה - פוסט חשוב ביותר! הדרך היחידה שיש לנו... | Facebook‬ (תגובה להפחדות של תוכנית 'המערכת' בערוץ 2)
‫מדע גדול, בקטנה - התקשורת בישראל, טייק #647129635 "בשר... | Facebook‬ (על הבשר המעובד)

איזו כתבה על פסטרמה? אתה מדבר על הידיעה של ארגון הבריאות העולמי בנושא בשר מעובד?

בנושא חלב, משה כבר התייחס לזה פה-
תזונה ותוספים - פעם הבאה שמישהו אומר לכם שחלב זה רעל, הינה התשובה המדעית

בכל מקרה,
כנס פה לקבוצת הפייסבוק "מדע גדול, בקטנה".

הם מידי פעם מעלים פוסטים מהסוג שאתה מחפש. לדוגמא:
‫מדע גדול, בקטנה - פוסט חשוב ביותר! הדרך היחידה שיש לנו... | Facebook‬ (תגובה להפחדות של תוכנית 'המערכת' בערוץ 2)
‫מדע גדול, בקטנה - התקשורת בישראל, טייק #647129635 "בשר... | Facebook‬ (על הבשר המעובד)
תודה רבה, אני אפילו לא יודע על מה דיברץי, פשוט אמא שלי החליטה לא לקנות פסטרמה אז הנחתי שהיה משהו על פסטרמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית