נכון זה ynet, אבל יש מצב?
שקר האורז המלא הנמכר בישראל - רעיל ומסוכן
שקר האורז המלא הנמכר בישראל - רעיל ומסוכן
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הוא אמנם מצביע על אי דיוקים במקרה הטוב והפחדות מיותרות במקרה הפחות טוב, אבל בשורה התחתונה גם הוא אומר שאורז לבן עדיף על מלא (או שלא הבנתי נכון).
כן, עם התייחסות למינון- כנראה לשאדם הצורך כמות גדולה של אורז מומלץ להשתמש באורז לבן ולא מלא.הוא אמנם מצביע על אי דיוקים במקרה הטוב והפחדות מיותרות במקרה הפחות טוב, אבל בשורה התחתונה גם הוא אומר שאורז לבן עדיף על מלא (או שלא הבנתי נכון).
אני מניח שחצי קילו יבש זו כמות גדולה, היום אני בסופר, עברתי לאורז לבן.כן, עם התייחסות למינון- כנראה לשאדם הצורך כמות גדולה של אורז מומלץ להשתמש באורז לבן ולא מלא.
העדכון שהם העלו אתמול קצת פחות אופטימי מהמאמר (2012):הייתי ממליץ לקרוא קצת כאן לפני שנכנסים לפניקה
יש לך מאמר כזה שמפריך את הכתבה הזו שעשו על חלב ואת זו שעשו על פסטרמה ? אמא שלי התחרפנה מזה, חלב אני עוד שותה, בערך כוס וחצי ליום, אבל פסטרמה אין לנו יותר :( הייתי אוכל כל יום לבית הספר. חלב פשוט המשכתי לשתות.העדכון שהם העלו אתמול קצת פחות אופטימי מהמאמר (2012):
השקר הלבן: האם אורז מלא באמת רעיל? | Davidson Institute
"לפי המידע שקיים כיום אפשר לומר שאין באורז – ובכלל זה באורז המלא – סכנה מיידית לבריאות, אך קשה להעריך אם יש סכנה ארוכת טווח בצריכתו."
http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/1351 - לפי דו"ח של ועדה של האיחוד האירופי צריכה של 0.3 מיקרוגרם ארסן לא אורגני ליום לק"ג משקל גוף עלולה לגרום לעליה של 1% בסיכוי לסרטן הריאות.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
איזו כתבה על פסטרמה? אתה מדבר על הידיעה של ארגון הבריאות העולמי בנושא בשר מעובד?יש לך מאמר כזה שמפריך את הכתבה הזו שעשו על חלב ואת זו שעשו על פסטרמה ? אמא שלי התחרפנה מזה, חלב אני עוד שותה, בערך כוס וחצי ליום, אבל פסטרמה אין לנו יותר 😭 הייתי אוכל כל יום לבית הספר. חלב פשוט המשכתי לשתות.
תודה רבה, אני אפילו לא יודע על מה דיברץי, פשוט אמא שלי החליטה לא לקנות פסטרמה אז הנחתי שהיה משהו על פסטרמה.איזו כתבה על פסטרמה? אתה מדבר על הידיעה של ארגון הבריאות העולמי בנושא בשר מעובד?
בנושא חלב, משה כבר התייחס לזה פה-
תזונה ותוספים - פעם הבאה שמישהו אומר לכם שחלב זה רעל, הינה התשובה המדעית
בכל מקרה,
כנס פה לקבוצת הפייסבוק "מדע גדול, בקטנה".
הם מידי פעם מעלים פוסטים מהסוג שאתה מחפש. לדוגמא:
מדע גדול, בקטנה - פוסט חשוב ביותר! הדרך היחידה שיש לנו... | Facebook (תגובה להפחדות של תוכנית 'המערכת' בערוץ 2)
מדע גדול, בקטנה - התקשורת בישראל, טייק #647129635 "בשר... | Facebook (על הבשר המעובד)
Arsenic in Rice and Rice Productsאורז במסטי זה בסדר או שגם מבחינה בריאותית עדיף פרסי?
@sunshine
יקר החרא הזה, כולה אורז.Arsenic in Rice and Rice Products
לפי הטבלה הזו אורז בסמטי זה מצויין.