הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון Hex bar‬‏ ככלי עזר ללימוד דדליפט

כלי טוב, אבל לפי דעתי יש לו את הנישה שלו. אין סיבה להתחיל ללמד איתו בן אדם עם יכולת רגילה מבחינת גמישות וכוח אלא יותר מקרים מאתגרים.

פחות או יותר מסכים עם אליקו, חושב שאולי יש להקס קצת יותר מקום למתחילים, כי גם עם גמישות וכוח מתאימים הם יכולים להסתבך עם הטכניקה שהיא לא פשוטה בכלל, אז ההקס יכול בהחלט לעזור, אבל בגדול כמו שהוא אמר, יש לו את הנישה שלו

לא יודע לומר מבחינת הדרכה אבל נראה לי שפלטות באמפר ומוט קל יהיו כלי יותר פרקטי ללימוד ויהיו שימושיים יותר בהשוואה ל hex

מאחר והמנח שונה לא בטוחה שהייתי משתמשת לתרגול עם מתאמן מתחיל.
הוא דווקא העלה פוסט של עבודה על מוט פינה שנראה לי נכון יותר בתרגול מנח של דדליפט עם מתחילים.

זה די מזכיר לי את החילוקי דעות לגבי box squat אם כדאי להעזר בו או לא להעזר בו כדי ללמד מתאמן טרי לעשות סקוואט.
כמו שחנן אמר, פלטות באמפר זה רעיון מצויין, במכון שאני מתאמן בו יש רק פלטות של באמפר אז זה נוח למתאמנים חדשים שלומדים טכניקה, במכונים שאין פלטות באמפר אולי זה יכל היה להיות רעיון טוב אם היו איזה 4-6 פלטות של 5 שמיועדות אך ורק ללימוד טכניקה של תרגילים כמו דדליפט, קלין וכ"ו.

זה די מזכיר לי את החילוקי דעות לגבי box squat אם כדאי להעזר בו או לא להעזר בו כדי ללמד מתאמן טרי לעשות סקוואט.
כמו שחנן אמר, פלטות באמפר זה רעיון מצויין, במכון שאני מתאמן בו יש רק פלטות של באמפר אז זה נוח למתאמנים חדשים שלומדים טכניקה, במכונים שאין פלטות באמפר אולי זה יכל היה להיות רעיון טוב אם היו איזה 4-6 פלטות של 5 שמיועדות אך ורק ללימוד טכניקה של תרגילים כמו דדליפט, קלין וכ"ו.
box squat באופן אבסולוטי מהווה כלי ללמידת טכניקה ברמה הטובה ביותר. המנח דומה לחלוטין לסקוואט ולכן זה שונה באופן מוחלט מהטראפ בר.
לפי דעתי כל מתאמן חייב לעשות בהתחלה בוקס סקוואט בשביל ללמוד את עקרונות התנועה בצורה הטובה ביותר

box squat באופן אבסולוטי מהווה כלי ללמידת טכניקה ברמה הטובה ביותר. המנח דומה לחלוטין לסקוואט ולכן זה שונה באופן מוחלט מהטראפ בר.
לפי דעתי כל מתאמן חייב לעשות בהתחלה בוקס סקוואט בשביל ללמוד את עקרונות התנועה בצורה הטובה ביותר
בגלל זה הזכרתי שיש חילוקי דעות לגבי box squat, יש מאמנים שיעדיפו ללמד סקוואט ישר בלי להתחיל מbox squat.

בגלל זה הזכרתי שיש חילוקי דעות לגבי box squat, יש מאמנים שיעדיפו ללמד סקוואט ישר בלי להתחיל מbox squat.
יוסי קלמנוביץ למשל לא אוהב את התרגיל הזה כל כך, הוא מעדיף פאוז סקוואט. אבל הרעיון הוא אותו דבר. בשביל לדעת להשתמש בשרשרת האחורית בעיקר ועל מנת לבנות עומק מושלם עליך להשתמש באחד מן הכלים האלה.
אצל מתאמנים בינונים אני חושב שאפשר להתייחס לתרגיל הזה כתרגיל עיקרי אפילו לתקופה ארוכה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית