הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סייטן וחיטוב

Nofar546

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
image.jpeg
היי המליצו לי על סייטן כאפשרות לתחליף לחזה עוף. (תפריט חיטוב)
מה הכמות ששקולה למנת חזה עוף (150 גרם) והאם בגלל שזה מכיל פחמימה אני צריכה גם להוריד את כמות הפחמימות בארוחה? צירפתי תמונה של הערכים שכתובים על הקופסה של הסייטן

צפה בקובץ המצורף 33239היי המליצו לי על סייטן כאפשרות לתחליף לחזה עוף. (תפריט חיטוב)
מה הכמות ששקולה למנת חזה עוף (150 גרם) והאם בגלל שזה מכיל פחמימה אני צריכה גם להוריד את כמות הפחמימות בארוחה? צירפתי תמונה של הערכים שכתובים על הקופסה של הסייטן
תחליפי 1 ל1
זאת אומרת לדוגמה 200 גרם חזה תחליפי ב200 גרם סייטן

ואז יש תוספת של כעשרה גרמים של פחמימה.
למה להחליף חזה עוף בסייטן בכלל?
10 גרם פחמימה לא עושה כזה הבדל משמעותי... זה חסר משמעות 10 גרם לפה ולשם. אם זה ההבדל בתפריט זה לא נורא לדעתי.

אם היא לא נמצאת בתהליך קטוזיס זה דיי חסר משמעות, במיוחד כשאפשר להוריד את ה10 ג' פחמימה האלו מארוחה אחרת. (למרות שאין כמו חזה עוף)

למה מחליפה את החזה עוף? מטעמי צמחונות/טבעונות או סיבה אחרת?
בגדול מבחינת חלבון הערכים כמעט זהים לחזה עוף, אבל תדעי שזה חלבון פחות איכותי כי הוא לא שלם, חסרים בו יחסית הרבה חומצות אמינו שאנחנו צריכים ששם אין הרבה, אז מומלץ בעיקרון לגוון כמה שיותר

צפה בקובץ המצורף 33239היי המליצו לי על סייטן כאפשרות לתחליף לחזה עוף. (תפריט חיטוב)

אם את לא אוכלת בשר, ממליצה לגוון ולא להסתמך רק על סייטן כמקור לחלבון מפני שהוא אינו חלבון מלא ולא איכותי מספיק. שלבי גם קטניות עם דגנים, tempe, וכדומה.
אם את אוכלת ביצים וגבינות, הייתי מחליפה אותם לחלוטין במקום הסייטן..

• פותח/ת השרשור
למה מחליפה את החזה עוף? מטעמי צמחונות/טבעונות או סיבה אחרת?
בגדול מבחינת חלבון הערכים כמעט זהים לחזה עוף, אבל תדעי שזה חלבון פחות איכותי כי הוא לא שלם, חסרים בו יחסית הרבה חומצות אמינו שאנחנו צריכים ששם אין הרבה, אז מומלץ בעיקרון לגוון כמה שיותר

זה לא מטעמי צמחונות או טבעונות. אני מעדיפה לגוון 2-3 פעמים בשבוע במקום בשר\עוף.
אגב, מז"א חלבון לא שלם? אם אני מבינה נכון כדי להפוך לחלבון שלם צריך לשלב 2 מקורות חלבון ביחד, קניתי את הסייטן אמרנט שזה סייטן בתוספת אמרנט (כמו לקינואה), השילוב של שניהם לא הופך את זה לשלם?

אגב, מז"א חלבון לא שלם? אם אני מבינה נכון כדי להפוך לחלבון שלם צריך לשלב 2 מקורות חלבון ביחד, קניתי את הסייטן אמרנט שזה סייטן בתוספת אמרנט (כמו לקינואה), השילוב של שניהם לא הופך את זה לשלם?
חלבון שלם זה חלבון שמכיל כמות ניכרת של EAA, שהן חומצות אמינו שהגוף שלנו צריך, אבל לא מייצר, מה שחסר במקורות חלבון מן הצומח, או לפחות חלקית, וזה למה לא שלם

כמו שכבר כתבו-חלבון לא מלא הוא חלבון שחסרות בו חלק מחומצות האמינו החיוניות.לכן המלצתי לשלב מקורות צמחיים אחרים -טופו, שילוב של דגנים וקיטניות, וטמפה (בהם ניתן להגיע לחלבון מלא)
אין בעיה לשלב סייטן 2-3 בשבוע, כל עוד את מגוונת במקורות החלבון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית