הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מקורות חלבון בחיטוב

נאור1994

משתמש מתחיל
40
2
נק' מוניטין:
2
40
2
אהלן ,ראיתי במקומות שונים בתפריטים של מתחרים שלקראת תחרות מעבר להורדת מוצרי החלב הם גם מורידים אבקות חלבון.
העניין הוא מה באמת כדאי בחיטוב במידה והמצב אופטימלי ומאפשר מבחינת זמן ותקציב,להשתמש באבקת חלבון או לקחת את הכל ממוצרים מוצקים?

כי אם אתה לא מתחרה אין לך מה להתעסק בדברים האלה, מתחרים לקראת סוף החיטוב מורידים מוצרי חלב ונתרן ואפילו מגבילים במים/משתנים כדי להראות יבשים יותר לקראת התחרות.

בחיטוב רגיל אין לך מה להתעסק במקורות חלבון, כי זה לא באמת משנה.

כי אם אתה לא מתחרה אין לך מה להתעסק בדברים האלה, מתחרים לקראת סוף החיטוב מורידים מוצרי חלב ונתרן ואפילו מגבילים במים/משתנים כדי להראות יבשים יותר לקראת התחרות.

בחיטוב רגיל אין לך מה להתעסק במקורות חלבון, כי זה לא באמת משנה.
רק אסביר, כי בחיטוב לאדם הממוצע (לא המתחרה, ולא זה ששואף להיראות משורטט ובשייפ חלומי כמו למשל לצילומי דוגמנות), הערך המוסף שבהורדת מקורות המזון המכילים נתרן די שולית, ויתרה מכך - אף מסוכנת. נתרן הוא מינרל מאוד חשוב לתפקוד היום-יומי בגוף. יש, אמנם, להגבילו לכמויות מסוימות, אך גם בחיטוב,לאדם העוסק בפעילות גופנית מאומצת, יש העדפה לצרוך נתרן בכמות מספקת והולמת. חוסר בנתרן עלול לשבש תהליכים רבים בגוף ואף לגרוע מתוצאות החיטוב.

רק אסביר, כי בחיטוב לאדם הממוצע (לא המתחרה, ולא זה ששואף להיראות משורטט ובשייפ חלומי כמו למשל לצילומי דוגמנות), הערך המוסף שבהורדת מקורות המזון המכילים נתרן די שולית, ויתרה מכך - אף מסוכנת. נתרן הוא מינרל מאוד חשוב לתפקוד היום-יומי בגוף. יש, אמנם, להגבילו לכמויות מסוימות, אך גם בחיטוב,לאדם העוסק בפעילות גופנית מאומצת, יש העדפה לצרוך נתרן בכמות מספקת והולמת. חוסר בנתרן עלול לשבש תהליכים רבים בגוף ואף לגרוע מתוצאות החיטוב.
השאלה איפה המתחרים באמת "עוברים" את הגבול מבחינת הנתרן ואיך הם יודעים מה הכמות הכי מזערית בשביל למנוע חוסר? (זה הרי משתנה מאדם לאדם, אני מניח)

השאלה איפה המתחרים באמת "עוברים" את הגבול מבחינת הנתרן ואיך הם יודעים מה הכמות הכי מזערית בשביל למנוע חוסר? (זה הרי משתנה מאדם לאדם, אני מניח)
אצלהם המטרה מקדשת את האמצעים.
למרות זאת, אין הורדה של 100% נתרן מהתפריט, וגם היא מתבצעת בשלבים הדרגתיים.
נאמר ש"שיא" הדילול מנתרן מתרחש רק ב-3-4 ימים שלפני התחרות, וגם אז, אין כמעט מזונות שנטולים לחלוטין מנתרן (בהעמסה יעדיפו לאכול אורז).
בעיקרון האפקט החזק והמשמעותי ביותר מתקבל בשימוש על ידי המשתנים (בעיקר פוסיד) - שם הירידה בנוזלים היא זו שמשמעותית משפרת את השייפ. בממוצע, יכול מתחרה בקטגוריית משקל פתוחה (מעל 90 ק"ג), להשיל מגופו 5-8 ק"ג רק בתהליך הייבוש.

• פותח/ת השרשור
אתה בטוח שהסיבה היא רק נתרן? הרי באבקה ממוצעת לא אמורה להיות כמות משמעותית
ואני מדבר לא בתור מתחרה פשוט בתור מתאמן טבעי שמתמיד בתפריט ורוצה לדעת אם בתור אחד שלא משתמש באבקה(מטעמי היסטריה של הורים,ממש לא בגלל נתרן וכאלה) האם חוסר השימוש שלי באבקה דווקא מועיל לי לתהליך או שלא.

הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא הרגישות הטבעית שיש לרוב האוכלוסיה ללקטוז, שזה סוכר החלב, והוא גורם קצת לנפיחות בבטן, ומי שמתחרה רוצה להימנע מזה, שזו בעיה שלא אמורה להיות באיזולט
ואתה יכול להרגיע את ההורים שלך, אין היום שום מחקר שמקשר שום בעיה בריאותית לאבקות חלבון, לעומת הרבה שמציגים יתרונות בריאותיים של אבקות החלבון

• פותח/ת השרשור
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא הרגישות הטבעית שיש לרוב האוכלוסיה ללקטוז, שזה סוכר החלב, והוא גורם קצת לנפיחות בבטן, ומי שמתחרה רוצה להימנע מזה, שזו בעיה שלא אמורה להיות באיזולט
ואתה יכול להרגיע את ההורים שלך, אין היום שום מחקר שמקשר שום בעיה בריאותית לאבקות חלבון, לעומת הרבה שמציגים יתרונות בריאותיים של אבקות החלבון
חח אני אגיד לך את האמת ...אין לי תשובה אמיתית לענות כנגד הטענה שמי שמפרסם לרוב את המחקרים האלה הם אתרים שיש להם אינטרס ישיר משימוש של הציבור באבקות חלבון...אם תמצא לי לזה תשובה אפשר לומר שהנחת אבן פינה בחיי חח

חח אני אגיד לך את האמת ...אין לי תשובה אמיתית לענות כנגד הטענה שמי שמפרסם לרוב את המחקרים האלה הם אתרים שיש להם אינטרס ישיר משימוש של הציבור באבקות חלבון...אם תמצא לי לזה תשובה אפשר לומר שהנחת אבן פינה בחיי חח
גם אמא שלי הייתה בהיסטריה מהעניין, אבל פשוט ישבתי יום אחד וקראתי כל מחקר שהיה בנידון (מחקרים, לא כתבות) ולא מצאתי אפילו אחד שאומר שהן יוצרות בעיות
לעומת זאת מצאתי גם לא מעט שמדברים על תועלת בריאותית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית