הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתוסכל - כמה סטים שבועיים לכל שריר

• פותח/ת השרשור bar132
  • פורסם בתאריך

bar132

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
אני כרגע מתאמן קצת פחות מ4 חודשים ולאחרונה שמעתי שבכל שבוע על מנת לפתח מקסימום שריר ( אני במסה די נקייה 4 חודשים מנסה לבנות שריר כמה שאפשר) צריך מספר מסויים של סטים שבועיים והבעיה שלפי מה שהבנתי אני עובר אותם - בהרבה!
לצורך העניין - מתח עובד על גב ויד קדמית וסך הכל סטים שבועיים ליד/גב אמור להיות בערך 12 ולי יוצא בכל אימון לעשות 9 סטים של מתח בוריאציות שונות x3 זה יוצא 27 סטים שבועיים הרבה יותר ממה שכביכול אני אמור לעשות
עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות עם האימון ? להפחית בסטים? לפצל את האימון לAB ? או שזה בכלל סתם מיתוס ולהמשיך כרגיל

אתה רואה התקדמות באימונים (במראה, במשקל גוף, במשקלי עבודה)?
איך כל התכנית נראית?

• פותח/ת השרשור
אתה רואה התקדמות באימונים (במראה, במשקל גוף, במשקלי עבודה)?
איך כל התכנית נראית?
התכנית היא על משקלי גוף בלבד ובקצרה היא כוללת
9 סטים מתח ( וריאציות שונות)
15 סטים שכיבות סמיכה ( וריאציות שונות)
3 מקבילים
9 סטים של רגליים סך הכל
ובטן 9 סטים

כל זה אימון אחד של כל הגוף 3 פעמים בשבוע

מבחינת התקדמות עליתי בתקופת האימון 9 קילו עד עכשיו מספר החזרות עלה אבל לא בהרבה ( אני עובד על משקל גוף בלבד ועליתי די הרבה במשקל וזה מעלה את הקושי )

יש סיבה שאתה עובד רק עם משקל גוף ולא נרשם למכון כושר?

• פותח/ת השרשור
יש סיבה שאתה עובד רק עם משקל גוף ולא נרשם למכון כושר?
מתגייס .. בכל מקרה גם אם הייתה לי את האפשרות הייתי מבסס את רוב האימון על משקלי גוף ופחות על משקלים אני מתאמן בשביל הבריאות שלי ובשביל לשפר ביצועים אתלטיים לקראת הצבא פחות בשביל לפתח גוף

מתגייס .. בכל מקרה גם אם הייתה לי את האפשרות הייתי מבסס את רוב האימון על משקלי גוף ופחות על משקלים אני מתאמן בשביל הבריאות שלי ובשביל לשפר ביצועים אתלטיים לקראת הצבא פחות בשביל לפתח גוף
אוקיי, פשוט כתבת:
על מנת לפתח מקסימום שריר
אז חשבתי שזו המטרה, ועל מנת לפתח מקסימום שריר אתה צריך תוספת התנגדות כל הזמן (לפחות בתור מתאמן מתחיל), והגוף שלך מסתגל לעומסים הרבה יותר מהר מהקצב עליית משקל גוף.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, פשוט כתבת:

אז חשבתי שזו המטרה, ועל מנת לפתח מקסימום שריר אתה צריך תוספת התנגדות כל הזמן (לפחות בתור מתאמן מתחיל), והגוף שלך מסתגל לעומסים הרבה יותר מהר מהקצב עליית משקל גוף.
ברור שלפתח גוף זאת אחת מהמטרות אבל שוב - זה לא המטרה העיקרית לכם רשמתי ״פחות לפתח גוף״ יש סדרי עדיפויות בכל זאת הכוונה היא לפתח מקסימום שריר בתנאים הנ״ל ובמקום להוסיף משקל כרגע אני מוסיף חזרות או מבצע לאט יותר להגביר קושי וכשהתרגיל הופך לקל יותר אני פשוט מחליף לתרגיל קשה יותר לביצוע כמו שכיבות סמיכה פייק בסופו של דבר הופך לשכיבות סמיכה בעמידת ידיים , שוב המטרה לא לפתח גוף ענק אלא לפתח גוף שמאפשר ביצועים אתלטיים עדיין אני חושב שאני יחסית רזה ורוצה לעלות מעט במשקל ( גובה 183 משקל 75 על 11.5-12 אחוז שומן )

שים תיק כבד עלייך, זו הדרך היחידה בערך לעלות את ההתנגדות במתח\מקבילים\שכיבות סמיכה.
קח בחשבון שההתקדמות תהיה מאוד מוגבלת וככל הנראה לא תגיע לתוצאות אליהם אתה שואף.

• פותח/ת השרשור
שים תיק כבד עלייך, זו הדרך היחידה בערך לעלות את ההתנגדות במתח\מקבילים\שכיבות סמיכה.
קח בחשבון שההתקדמות תהיה מאוד מוגבלת וככל הנראה לא תגיע לתוצאות אליהם אתה שואף.
השאלה שלי היא בקשר למספר הסטים לא משקלי עבודה שוב אני מעדיף את האימונים על משקל גוף מהסיבות שלי ואני רוצה לפתח בין היתר ( לא כמטרה עיקרית) מסת שריר סבירה לכן אני שואל שוב , מהי כמות הסטים באימון שאני צריך לתת למתח מקבילים ושכיבות סמיכה על מנת לפתח מקסימום שריר מהאימון

במתכונת הזו, תבצע 10-12 סטים לשריר גדול, 6-8 לשריר קטן

• פותח/ת השרשור
במתכונת הזו, תבצע 10-12 סטים לשריר גדול, 6-8 לשריר קטן
זאת אומרת שאם כרגע אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אז לעשות בכל אימון רק 3-4 סטים של מתח? כרגע אני עושה 9 סטים של מתח בכל אימון

למה 3-4? מתח זה תרגיל מרכזי לגב, תעשה מתח צר 3-4 סטים, מתח רחב 3-4, אחיזה הפוכה 3-4

• פותח/ת השרשור
למה 3-4? מתח זה תרגיל מרכזי לגב, תעשה מתח צר 3-4 סטים, מתח רחב 3-4, אחיזה הפוכה 3-4
זה מה שאני עושה אבל זה יוצא לי בכל שבוע 27 סטים של גב שאמור להיות 12 בכל שבוע לפי מה שאתם אומרים

Back
למעלה תחתית