הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם הגוף צריך הפוגה כל כמה חודשים כדי להשלים התאוששות?

מתליפט

מושעה
186
184
נק' מוניטין:
1,419
186
184
שלום
רציתי לשאול בעקבות האטה מסויימת בהתקדמות של האימונים:
אני מתאמן בקביעות 3 פעמים בשבוע סוג של SS עם נגיעות ועריכות אישיות כבר עוד מעט קרוב לשנה, בלי לתת לגוף יותר מהיומיים מנוחה שהוא אמור לקבל לפי התוכנית.

האם האטה שלי יכולה להיות קשורה לזה?
וגם אם לא הייתה האטה, האם זה נחוץ לתת לגוף כל תקופת אימונים ממושכת איזושהי הפוגה ארוכה? ואם כן, כל כמה זמן ולכמה זמן נהוג?

כדי שהתשובה תיהיה יותר מדויקת הנה כמה נקודות שאולי חשוב לקחת בחשבון
1 מתוך השנה של האימונים, רב הזמן (לא המוחלט) הייתי על מאזן שלילי / ניטרלי
2 כמות החלבון שצרכתי לא עלתה על 120-130 גרם (רק לאחרונה התחלתי לעלות את החלבון ל170-180 [משקל גוף 106]

תודה רבה

כדאי מאד לתת לגוף מנוחה של שבוע-שבועיים עם אימונים קלים מדי כמה חודשים, אפילו בתוכניות שמכילות התאוששות מובנית כמו טקסס, ובטח בכאלה שלא. ו--- להתאמן שנה ב-SS עם מאזן קלורי שלילי וכמות חלבון זה לא דבר חכם במיוחד, בלשון המעטה. צא לנייטרלי עם אימונים קלים ותעשה ריסט אחר כך.

• פותח/ת השרשור
כדאי מאד לתת לגוף מנוחה של שבוע-שבועיים עם אימונים קלים מדי כמה חודשים, אפילו בתוכניות שמכילות התאוששות מובנית כמו טקסס, ובטח בכאלה שלא. ו--- להתאמן שנה ב-SS עם מאזן קלורי שלילי וכמות חלבון זה לא דבר חכם במיוחד, בלשון המעטה. צא לנייטרלי עם אימונים קלים ותעשה ריסט אחר כך.

כמה % עצימות לדעתך נחשב ל"קל"? +-

תלוי באיזו תוכנית ואחרי איזו תוכנית. הייתי הולך על 50-60 אחוז, וגם לא משתולל בחזרות, 3-5 גג.

אני חושב שאאמץ את זה גם, אולי כל שלושה חודשים, תודה
המאמן הדגול יוסי קלמנוביץ המליץ לי לעשות כל חודש שבוע חמישי מנוחה. זה היה מאוד יעיל לטווח הארוך. אבל אני מתקדם במשקלים פעם בחודש וכל תחילת חודש המשקלים שלי מאוד נמוכים (40 קילו פחות מהשיא, לא קשור לאחוזי עבודה) ואני מחשיב את זה כמנוחה. אבל אם אתה עובד ליניארית אז תעשה כל שבוע חמישי מנוחה קלילה. יש כאלה שיחשבו שזה ביזבוז זמן, אבל איך אמרתי? תסתכל לטווח הארוך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית