הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאוד מבולבל לגבי העמסת פחמימות גם בחיטוב וגם במסה.עזרה!!

miki Michael

משתמש מתחיל
64
1
נק' מוניטין:
4
64
1
ועוד שאלה מאוד חשובה לי מבחינת העמסת פחמימות..וקראתי אגב את המדריך בחיטוב של העמסה..ודווקא בגלל זה אני שואל כי לא ממש הבנתי ומאוד חשוב לי גם בחיטוב וגם במסה לנצל טוב כי אני אוהב מאוד את המתוקים והלחם כמו כולם.
אז רציתי לשאול..השאלה שלי כנל לחיטוב כנל למסה...
כל כמה זמן לבצע את ההעמסת פחמימות? בפורטל רשום בין 10 ל14 ובדיאטות קיצוניות בין 3 ל4 ימים..אבל השאלה הכי חשובה שלי..היא נניח אם יש הבדל אם אני מחליט פעם בשבוע לאכול ארוחת שחיתות..? נניח המבורגר כפול וקינוח מתוק..או פיצה \ או שאני מחליט פעם ב10 ל14 יום כמו שרשמו בפורטל אבל אני במשך 24 שעות נניח אם החלטתי משישי בערב עד שבת בערב לאכול 3 ארוחות..כי בפורטל רשום שאפשר.
אז אני מתבלבל בין שתי האפשרויות..מה בדרכ..עושים..כל כמה זמן אפשר לדפוק ארוחת שחיתות מתוקה עם פחמימות וכמה ארוחות כאלה בשבוע\10-14 יום?

במסה לא עושים העמסת פחמימות. העמסה עושים בשביל למלא מאגרי גליקוגן שמתרוקנים כשאתה בגרעון קלורי.
היא נניח אם יש הבדל אם אני מחליט פעם בשבוע לאכול ארוחת שחיתות..?
זה לא נקרא העמסת פחמימות, זה נקרא ארוחת צ'יט וזה משהו אחר. לארוחת צ'יט יכול להיות יתרון פסיכולוגי כי אתה אוכל משהו "אסור" פעם בכמה זמן.
העמסת פחמימות זה יום שבוא רוב הקלוריות שלך (כ 70% מהקלוריות) מגיעות מפחמימות. אתה יכול לאכול מתוקים ביום הזה אבל להשתדל לצמצם בכמות השומן. לדעתי אם ממש בא לך אפשר ביום של העמסה להכניס גם ארוחת צ'יט כמו פיצה, המבורגר וכדומה.
כל כמה זמן לעשות זה תלוי באיזה גרעון אתה.

• פותח/ת השרשור
מעולה.לצורך העניין אני צורך 135 גרם פחמימה..אחת ל10 בין 14 יום זה בסדר לעשות יום של העמסת פחמימות כולל ארוחת ציט?? פשוט לדאוג שחלבון יהיה 1.5 ומינימום שומן כן??? ואני יכול גם לחכות כל 10 יום לבחטר פעם בשבוע יום שפען בשבוע אעשה ארוחת ציט ולא העמסה?? או שעדיף לי אחת?לכמה זמן לשלב כמו שאמרת?? וזה לא הורס את הימי חיטוב הקודמים?כי בפורטל רשמו שאין הסתמכות לכמות מסויימת אפשר לאכול מה שבא

מעולה.לצורך העניין אני צורך 135 גרם פחמימה..אחת ל10 בין 14 יום זה בסדר לעשות יום של העמסת פחמימות כולל ארוחת ציט??
פעם ב 10-14 יום נשמע לי בסדר, באיזה גירעון אתה?
פשוט לדאוג שחלבון יהיה 1.5 ומינימום שומן כן???
ממה שזכור לי ההמלצה היא לחלק את הקלוריות כך: 70% פחמימה, 15% חלבון, 15% שומן.
אני יכול גם לחכות כל 10 יום לבחטר פעם בשבוע יום שפען בשבוע אעשה ארוחת ציט ולא העמסה??
לא הבנתי את המשפט
וזה לא הורס את הימי חיטוב הקודמים?כי בפורטל רשמו שאין הסתמכות לכמות מסויימת אפשר לאכול מה שבא
העמסת פחמימות לא אמורה להרוס אלא להיפך, לעזור לך על ידי זה שחילוף החומרים שלך יישאר בקצב נורמלי. יש כמה גישות להעמסה: גישה אחת זה כמו שכתבת לאכול הכל מהל, גישה שניה זה לאכול לפי תפריט מדוייק עם הערכים שכתבתי למעלה, אני בעד משהו באמצע, כלומר מצד אחד לנוח יום אחד מלאכול לפי תפריט וגם לאפשר לעצמך לאכול משהו שממש בא לך, מצד שני לא להתפרע לגמרי ולהגיע ל 10000 קלוריות ביום הזה.

• פותח/ת השרשור
פעם ב 10-14 יום נשמע לי בסדר, באיזה גירעון אתה?

ממה שזכור לי ההמלצה היא לחלק את הקלוריות כך: 70% פחמימה, 15% חלבון, 15% שומן.

לא הבנתי את המשפט

העמסת פחמימות לא אמורה להרוס אלא להיפך, לעזור לך על ידי זה שחילוף החומרים שלך יישאר בקצב נורמלי. יש כמה גישות להעמסה: גישה אחת זה כמו שכתבת לאכול הכל מהל, גישה שניה זה לאכול לפי תפריט מדוייק עם הערכים שכתבתי למעלה, אני בעד משהו באמצע, כלומר מצד אחד לנוח יום אחד מלאכול לפי תפריט וגם לאפשר לעצמך לאכול משהו שממש בא לך, מצד שני לא להתפרע לגמרי ולהגיע ל 10000 קלוריות ביום הזה.
אני בגרעון של -500 בתפריט חיטוב..שוקל 79 גובה 175 בן 22..התחזוקה אחרי פעילות שחייה אירובי ואליפטי יוצאת לי 2400 בערך ואחרי גרעון 1911 בערך.

אני בגרעון של -500 בתפריט חיטוב..שוקל 79 גובה 175 בן 22..התחזוקה אחרי פעילות שחייה אירובי ואליפטי יוצאת לי 2400 בערך ואחרי גרעון 1911 בערך.
אז כן, 10-14 יום נשמע לי בסדר.

Back
למעלה תחתית