הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שומן כמקור אנרגיה

• פותח/ת השרשור ta31
  • פורסם בתאריך

ta31

משתמש פעיל
316
4
נק' מוניטין:
-20
316
4
שלום, קראתי שאפשר לאלץ את הגוף להשתמש בשומן כמקור אנרגיה במקום בפחמימות
ולהפוך אותו למצב של שריפת שומן.

קראתי שצריך לעשות דיאטה דלת פחמימות של 10 יום.

אם במהלך התהליך של ה10 יום אני עושה פעילויות רבות כמו אירובי
יכול להיות שזה ימשך פחות מ10 יום?

אשמח לעוד פרטים בנושא חפשתי קצת פה ושם אבל הכל חוזר על עצמו..

והאם העשרה ימים האלה הכרחיים לחיטוב?

אם עשיתי ת10 יום ואחריו קרה שהפרזתי קצת בפחמימה כל ה10 יום הלכו לפח?

תודה רבה לעוזרים.😃

זה נקרא דיאטה קטונית (ketone) שבה אתה לא צורך כמעט בכלל פחמימות, אבל הרבה שומן במקום כמקור קלורי, והגוף מסתגל לזה יחסית
אבל זה לא קשור לזה שהגוף יישרוף רק את השומן שיש לך בגוף, אלא פשוט הוא לומד להשתמש יותר טוב בשומן שאתה אוכל
הרוב מורידים משקל בעיקר בשלב ההסתגלות, מורידים נפח מים, ואז ממשיכים לאבד משקל רק אם הוא לא מפצים מבחינה קלורית
לדעתי אין טעם לעשות דיאטה כזאת כי פחמימות בהחלט יכולות לעזור לנו, אבל כמו כל כלי, צריך לדעת להשתמש בהן נכון, אבל זו רק דעתי

זה תלוי במטרות שלך, זמן החיטוב וכו' - אם החיטוב דיי קצר לא יודע כמה יש טעם להיכנס למצב קטוזיס.

אם זה חיטוב לטווח ארוך יותר כן הייתי שוקל את זה, כמות חלבון ושומן גבוהה דיי משאירים אותך שבע בכמות הקלוריות שגם ככה לא מספיק גבוהה בחיטוב, ברגע שאתה מוריד גם אב מזון כמו פחמימה אוטומטית אתה שולט יותר טוב במה שאתה אוכל, אתה הרבה פחות נוזלי ויותר יבש. (בנוסף, הגוף לומד להשתמש כמו שאמרת בשומן כמקור אנרגיה, ואיתו באים כמה יתרונות נוספים של הדיאטה הקטוג'נית, כאלו שהם גם בריאותיים)

אבל זה עולם דיי רחב, יש כאלה שלא עוברים את ה20-30 גרם פחמימה ליום וזה בעצם מצב קטוזיס קלאסי שהגוף נכנס אליו לאחר מספר ימים. (כאשר השומן הוא המקור העיקרי ואחריו החלבון), יש כאלו שמתנהלים סביב ה50-100 גרם פחמימה ליום, אבל זה כבר יותר דל פחמימה מאשר קטו. (מה שכן, בדיאטה קטוג'נית יש גם הגבלה לצריכת חלבון כביכול אבל זה לא משהו שמתאמנים יכולים להתנהל לפיו - אחרי הכל אנחנו רוצים לשמר את מסת השריר)

אין ספק שבסוף הכל מסתכם בגרעון הקלורי שלך, בין אם תעשה חיטוב רגיל או דל פחמימה/קטו, אבל עדיין יש יתרונות לדל פחמימה - פשוט כאלו שאתה צריך לראות אם מתאימים לך למטרות.

אתה תשרוף שומן גוף בכל מצב של גרעון קלורי. בוא נגיד ואתה אוכל 500 קלוריות פחות ממה שהגוף שלך שורף (אוכל פחמימות גם). מאיפה אתה חושב שהגוף ייקח את ה 500 קלוריות האלה אם לא ממאגרי השומן (חלקן לפחות)?
מצד שני בוא נגיד ואתה לא אוכל פחמימות בכלל אבל אוכל 500 קלוריות יותר ממה שהגוף שלך שורף. מה זה עוזר לך שהגוף משתמש בשומן בתור אנרגיה ולא בפחמימה אם הוא משתמש בשומן שאתה אוכל ולא בשומן מהגוף שלך? (כי יש לו מספיק אנרגיה מהשומן באוכל ואין לו סיבה להשתמש בשומן גוף).
שורה תחתונה - מאזן קלורי שלילי יגרום לך לשרוף שומן.

• פותח/ת השרשור
אתה תשרוף שומן גוף בכל מצב של גרעון קלורי. בוא נגיד ואתה אוכל 500 קלוריות פחות ממה שהגוף שלך שורף (אוכל פחמימות גם). מאיפה אתה חושב שהגוף ייקח את ה 500 קלוריות האלה אם לא ממאגרי השומן (חלקן לפחות)?
מצד שני בוא נגיד ואתה לא אוכל פחמימות בכלל אבל אוכל 500 קלוריות יותר ממה שהגוף שלך שורף. מה זה עוזר לך שהגוף משתמש בשומן בתור אנרגיה ולא בפחמימה אם הוא משתמש בשומן שאתה אוכל ולא בשומן מהגוף שלך? (כי יש לו מספיק אנרגיה מהשומן באוכל ואין לו סיבה להשתמש בשומן גוף).
שורה תחתונה - מאזן קלורי שלילי יגרום לך לשרוף שומן.

מסכים אותך לגבי המאזן קלורי
אבל גם בדיאטה אנאבולית כתוב
שמומלץ לעשות את ה10 יום האלה.
השאלה למה?
כמו שאמרת מאזן קלורי שלילי זה מה שיכריע..

אבל גם בדיאטה אנאבולית כתוב
שמומלץ לעשות את ה10 יום האלה.
דיאטה אנבולית זה תכנית תזונה מאוד מסויימת. אתה מוזמן לקרוא את הספר בשביל תשובות לכל השאלות עליה (הייתי עונה לך אבל אני לא ממש יודע הרבה על הדיאטה).
אבל שוב, מה זה משנה לך אם אתה אוכל שומן והגוף משתמש בו בתור אנרגיה או שאתה אוכל פחמימות והגוף משתמש בהן בתור אנרגיה? כי אם אתה לא במאזן שלילי (שנינו מסכימים שזה מה שמכריע) הגוף לא ישתמש בשומן שנאגר בו.

• פותח/ת השרשור
דיאטה אנבולית זה תכנית תזונה מאוד מסויימת. אתה מוזמן לקרוא את הספר בשביל תשובות לכל השאלות עליה (הייתי עונה לך אבל אני לא ממש יודע הרבה על הדיאטה).
אבל שוב, מה זה משנה לך אם אתה אוכל שומן והגוף משתמש בו בתור אנרגיה או שאתה אוכל פחמימות והגוף משתמש בהן בתור אנרגיה? כי אם אתה לא במאזן שלילי (שנינו מסכימים שזה מה שמכריע) הגוף לא ישתמש בשומן שנאגר בו.

זהו שאני עובד גם בדיאטה מסויימת שנקראת carb backloading
וגם שם יש את העניין הזה של ה10 יום.
לאחר 10 יום אתה ממשיך במתכןנת שאחרי אימון אתה עושה העמסות קטנות..
ולפני האימון רק חלבון ושומן.
ככה זה נותן לי יותר שליטה במה שאני אוכל וכמה אני מכניס.

הבנתי שגירעון קלורי זה הכי חשוב נשתמש בזה כמפתח להצלחה תודה רבה 😃

דיאטה אנאבולית זה לא פשוט מסה בתרגום חופשי? (תקנו אותי אם אני טועה)
ומבחינה אנרגטית אין כמעט שום הבדל, יהיה בעיקר הבדל בנפח מים ובמאזן ההורמונלי והרכב הדם

לא יודע מה איתכם אבל בלי פחמימה הראש שלי לא מתפקד.

אני הייתי על דל פחמימה בזמן לימודים, ברגע שנכנסתי לקטוזיס הרגשתי הרבה יותר טוב את האמת, לא הרגשתי השפעה רעה על היכולת החשיבתית וקריאה/שינון של החומר, להפך זה דווקא יותר פיקס/מיקד אותי. אבל אני מניח שזה אינדיבידואלי..

חכם בהתחשב בזה שאתה מתחיל ללמוד עוד מעט. כמובן שאם תנסה בזמן לימודים אני אשמח לשמוע אחרי כמה זמן אתה תשבר 😃
דל פחמימה של פחות מ-50 גרם אני אפילו לא אנסה. לפחות לא בהתחלה.
אבל בהחלט אנסה משהו בכיוון של 80-100 גרם פחמימה. ואם ילך טוב אוריד לאט לאט.

• פותח/ת השרשור
אני ללא פחמימה מרגיש מצויין.
כשאני מכניס פחמימה לגוף אני מתחיל להרגיש עייף כבד..

מעדיף לצרוך פחמימה רק אחרי אימון אני מרגיש שזה עוזר לי בכל המובנים.

Back
למעלה תחתית