הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך אני יודע אם הנפח באימון גבוהה מדי ?

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
אני מתאמן למטרת בילדינג/אסתטיקה , לא מעניין אותי המשקלים ואני עובד בנפח גבוהה , המטרה זה נטו מסת שריר - איך אני יודע אם אני עובד עם יותר מדי נפח ברמה שלא תהיה אידיאלית להעלאה במסת שריר

כל עוד אתה מצליח להתאושש ולהתקדם במשקלים זה בסדר.
כמובן שבשביל תשובה יותר נורמלית עדיף שנראה את התוכנית המלאה.

המטרה זה נטו מסת שריר
בשביל לייצר מסת שריר גבוהה, הגוף צריך סיבה.
אז עומס פרוגרסיבי וגירוי מספק, לא תקבל לרוב מעבודה במשקלים נמוכים. כך או כך.

• פותח/ת השרשור
כל עוד אתה מצליח להתאושש ולהתקדם במשקלים זה בסדר.
כמובן שבשביל תשובה יותר נורמלית עדיף שנראה את התוכנית המלאה.

בשביל לייצר מסת שריר גבוהה, הגוף צריך סיבה.
אז עומס פרוגרסיבי וגירוי מספק, לא תקבל לרוב מעבודה במשקלים נמוכים. כך או כך.
מניסיון אני עולה יותר נקי (כלומר יותר שריר) כשאני מתאמן כמו "בילדר ליצן"
ההתקדמות במשקלים מאוד איטית כמובן

מניסיון אני עולה יותר נקי (כלומר יותר שריר) כשאני מתאמן כמו "בילדר ליצן"
אתה יכול להתאמן איך שבא לך.
כל עוד אתה מתקדם במשקלים ומגביר עומסים.

ואין קשר בין עלייה נקייה לבין סוג האימון.

• פותח/ת השרשור

ואין קשר בין עלייה נקייה לבין סוג האימון.
זהו אז השאלה מה עדיף להוריד נפח ולהתקדם יותר במשקלים או להישאר עם נפח גבוהה ולהתקדם יותר לאט כי מניסיון בתכניות כוח לא עליתי כלל במסת שריר בפלג גוף עליון וכמעט נטו שומן

מה שתמיד עוזר לי בצורה מצחיקה אלו הידיים. השרירים בידיים תמיד מגיבים ראשונים ויורדים בהיקף או נחלשים כשמגזימים עם הנפח לשרירים הגדולים בפלג הגוף העליון. הן תמיד מקדימות את הגב והחזה כי הן צוואר הבקבוק בתנועות.

אם אתה מוסיף סט או שניים בסוף האימון אז אתה צריך להיות מסוגל להתקדם בו לאורך זמן. אם אתה יורד אז הנפח כבר מוגזם.

ברגליים בעקרון זה משתנה אבל סדר הגודל של ה3 עד 5 של 5 עובד להרבה טוב.

זהו אז השאלה מה עדיף להוריד נפח ולהתקדם יותר במשקלים או להישאר עם נפח גבוהה ולהתקדם יותר לאט כי מניסיון בתכניות כוח לא עליתי כלל במסת שריר בפלג גוף עליון וכמעט נטו שומן

בשביל המטרה שלך המשקלים לא אמורים להיות חשובים לך, אתה מרגיש התנגדות? יש לך פאמפ? אתה מקבל את התוצאות שאתה רוצה?
אם כל התשובות היו כן אז הכל בסדר גמור ותמשיך להתקדם.

התקדמות במשקלים זו האינדיקציה הכי טובה ליעילות התוכנית. הסיבה אולי שלא התקדמת בפלג גוף עליון היא כי להרבה אנשים דרוש יותר נפח עבודה בשביל להתקדם במשקלים בפלג גוף עליון, מאשר הנפח שמציעה ss למשל.

אני זוכר אז קראתי המלצה שאחת האינדיקציות הכי טובות להאם אימון היפרטרופיה היה יעיל ולא יותר מדי, היא אם אחרי אתה עייף, אבל בערך 3 שעות מהאימון חוזר לך החשק להתאמן ואתה לא מרגיש גמור מת

אנצל את השאלה , במידה והמתאמן במאזן קלורי חיובי של 500 קלוריות ואחרי 3 חודשים של אימון הוא כבר לא עולה במשקלים אבל עדיין בכל אימון יש התנגדות ראויה והוא לא יכול לתת עוד חזרה , האם בשלב זה הוא כבר לא יעלה במסת השריר (לא תהיה היפרטרופיה)?, אם התשובה היא כן זה אומר שהוא יעלה בשומן נקי ?

אנצל את השאלה , במידה והמתאמן במאזן קלורי חיובי של 500 קלוריות ואחרי 3 חודשים של אימון הוא כבר לא עולה במשקלים אבל עדיין בכל אימון יש התנגדות ראויה והוא לא יכול לתת עוד חזרה , האם בשלב זה הוא כבר לא יעלה במסת השריר (לא תהיה היפרטרופיה)?, אם התשובה היא כן זה אומר שהוא יעלה בשומן נקי ?

לא

אז מה בעצם שווה ההתקדמות למתאמן שהמטרה שלו היא בילדינג / אסתטיקה?
מבחינתו לבוא לפמפם 8-12 חזרות ולהיות במאזן קלורי חיובי והוא יגדל בגוף וייראה שרירי .
@White Walker , @לוטם
אשמח לדעתכם בנושא

אז מה בעצם שווה ההתקדמות למתאמן שהמטרה שלו היא בילדינג / אסתטיקה?
מבחינתו לבוא לפמפם 8-12 חזרות ולהיות במאזן קלורי חיובי והוא יגדל בגוף וייראה שרירי .
@White Walker , @לוטם
אשמח לדעתכם בנושא
מסת שריר עולה כתוצאה של הסתגלות לעומס שהופעל עליו, כדי להמשיך להסתגל לעומס, צריך סטרס גדול וגדול יותר, אם לא מופעל על השריר סטרס גדול יותר ממה שהוא כבר הסתגל אליו, אין לו למה להסתגל.

אנשים יכולים להתאמן איך שבא להם, אבל אם הם לא מוסיפים עומס בצורה ליניארית, שלא יתלוננו למה הם לא גדלים.
כמות החזרות זה לא אימון, אימון זה להגיע מ-A ל-B, זה התהליך.
כמות החזרות זה בסך הכל חלק מהתכנון של איך להגיע מ-A ל-B, זה סתם פרטים טכנים לא מעניינים.

אז אם אחזור לשאלה הקודמת שלי מתאמן שלא יתקדם (יישאר עם אותם משקלים ואותן מספר חזרות) ויהיה במאזן קלורי חיובי בעצם יעלה באחוז שומן ולא במסת שריר ?

אז אם אחזור לשאלה הקודמת שלי מתאמן שלא יתקדם (יישאר עם אותם משקלים ואותן מספר חזרות) ויהיה במאזן קלורי חיובי בעצם יעלה באחוז שומן ולא במסת שריר ?
אם הוא לא מתקדם בצורה עקבית וכל אימון מתבצע עם אותם עומסים, לדעתי הוא לא יוסיף שום מסת שריר משמעותית, אני לא אומר שהוא לא יוסיף בכלל, כי מעצם העליה במשקל תמיד ישנה עליה מזערית במסת שריר גם אצל אנשים שלא מתאמנים ומשמינים, המשקל גוף שלהם עולה ולכן השרירים צריכים לסחוב מ.ג גבוה יותר, אבל שוב, זה לא משמעותי.

מסת שריר עולה כתוצאה של הסתגלות לעומס שהופעל עליו, כדי להמשיך להסתגל לעומס, צריך סטרס גדול וגדול יותר, אם לא מופעל על השריר סטרס גדול יותר ממה שהוא כבר הסתגל אליו, אין לו למה להסתגל.

אנשים יכולים להתאמן איך שבא להם, אבל אם הם לא מוסיפים עומס בצורה ליניארית, שלא יתלוננו למה הם לא גדלים.
כמות החזרות זה לא אימון, אימון זה להגיע מ-A ל-B, זה התהליך.
כמות החזרות זה בסך הכל חלק מהתכנון של איך להגיע מ-A ל-B, זה סתם פרטים טכנים לא מעניינים.
תגובה מעולה, רק אציין שלהוסיף עומס בצורה ליניארית זאת כמובן האופציה האידיאלית ביותר , אבל זה לא תנאי. לעומת זאת העיקרון של להוסיף עומס בכלליות (או במילים פשוטות יותר - להתקדם) זה בהחלט תנאי לגדילה במסת שריר.

מה הכוונה להגיע מ A ל B ?
- אתה רץ 2000 ב-8:30 דקות ואתה רוצה להגיע ל-7:00 דקות.
- אתה עושה 100 דדליפט ואתה רוצה להגיע ל-200
- אתה 70קילו עם 18% שומן, ואתה רוצה לעלות ל-90 קילו על 12% שומן.

כל אלה הם מטרות שדרוש אימון עבורם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית