הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה להעלות במסת שריר

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
בת 14.7 משקל 39 ק''ג (בפעם האחרונה שבדקתי אני חושבת שזה עלה אולי רק אולי ל40) וגובה 1.48
אני רוצה לעלות במסת שריר , לפי חישוב MRI (פעם אחת חישבתי כשמכפילים BMR ב1.2 שזה פעולות יומיומיות רגילות ופעם אחת ב1.55 שזה כשאני עושה אימונים 3-5 פעמים בשבוע תוצאה 1- 1250 קלוריות תוצאה 2-1850 קלוריות) אם אני אוכלת כל יום 2000 קלוריות זה קצת\בסדר
יותר מדי קלוריות בשביל להעלות מסת שריר? ואני אוכלת כמובן 2 גרם חלבון ליום ואפילו יותר

היי,
חלבון מומלץ לצרוך בין 1.8-2 גרם לק"ג משקל גוף. שומן 0.8-1 גרם לק"ג, והשאר להשלים מפחמימות.
מספר נקודות:
1. שומן לא משמין. זה מיתוס. כמובן הכל יחסי.
2. אפשר לצרוך יותר חלבון (עד גבול מסויים כמובן) , פשוט חלבון באופן יחסי יקר יותר.

בהצלחה בתהליך.

לפי חישוב MRI
את כנראה מתכוונת ל RMR
בעיקרון מקובל לחשב בתור 1.2 כפול BMR ולהוסיף את הקלוריות הנשרפות באימונים. אבל בכל מקרה אני לא מאמין שאת שורפת 600 קלוריות ביום בממוצע באימונים.
אם הRMR לפי החישוב יוצא 1250 הייתי מציע להתחיל מ 1750בערך, לעקוב אחרי קצב העליה במשקל ולהוסיף לפי הצורך. קחי בחשבון שבשבוע-שבועיים הראשונים יכולה להיות עליה גדולה יותר אם את מעלה פחמימות באופן פתאומי, אין מה להיבהל זה נוזלים.
לגבי חלוקת הקלוריות, כמו שנרשם מעליי, אפשר לצרוך יותר חלבון ושומן גם, ואז פחות פחמימה בהתאם.
בנןסף תקראי את זה:
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

ואולי ל @מרטין יהיה משהו להוסיף.

Back
למעלה תחתית