הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט עליה במסת שריר ( תוכנית ss)

• פותח/ת השרשור kyhs
  • פורסם בתאריך

kyhs

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
0
17
0
היי לכולם אשמח לשמוע חוות דעת על התפריט תזונה שלי.
הגובה שלי 1.75
גיל 28
משקל 63.5
אחוז שומן: 11%
מתאמן בחדרי כושר מעל 3 שנים.
שהתחלתי להתאמן הייתי 55 קילו בערך ממש רזה.
כיום אני מתאמן 3 פעמים בשבוע.
אני מרגיש שאני מתקדם במשקלי עבודה ומשתפר ומתחזק כל הזמן.
התחלתי תוכנית ss לפני 4 חודשים בערך כדי לחזק את הגוף ולהתמקד בתרגילים מורכבים שיחזקו אותי מה שתוכניות אחרות שמדריכים אחרים עשו לי לא כל כך עניבו התקדמות לפחות לא במשקלי העבודה.
בהתחלה עליתי במשקל ובשנה האחרונה אני מרגיש שאני תקוע לא משנה מה אני אוכל.
אני לא רוצה לעלות מסה מלוכלכת אבל מודע לכך שאני אעלה באחוזי שומן אם אני רוצה להעלות את מסת השריר של הגוף ולכן אני משתדל לאכול ברוב התפריט בריא.
ה-bmr שלי הוא 1600
ה-rmr שלי הוא 1900
תוספי התזונה שאני לוקח הם:
גיינר
מולטי ויטמין אופטימן
אומגה 3 950 של סולגאר
3 גרם קיאטין כל יום
Bcaa
גיינר ( פרו קומפלקס)
התפריט תזונה שלי הוא כזה:
ארוחת בוקר 7:15
70 גרם שיבולת שועל טחונה בבלנדר
דנונה פרו 20 גרם חלבון
2 ביצים ( 1 צהוב)
2 כפות חמאת בוטנים טבעית b&d
בננה
2 תמרים

אימון ( תוך כדי אימון שותה bcaa )

לאחר אימון 10:00
סקופ גיינר ( אופטימון נוטרישן פרו קומפלקס)
3 גרם קריאטין
40 גרם שיבולת שועל טחונה.

ארוחה 2: 13:00
300 גרם בטטה אפויה בתנור/270 גרם אורז בשמתי
160 גרם חזה עוף
סלט ירקות ( 2 כפות שמן זית)
20 גרם אגוזי מלך
7 שקדים טבעיים.

ארוחה 3 16:00
300 גרם בטטה אפויה בתנור/ 270 גרם אורז בשמתי
160 גרם חזה עוף
כף וחצי טחינה מלאה

ארוחה 4 19:00
200 גרם אורז בשמתי.
כף וחצי טחינה מלאה.

ארוחת 5 ( ארוחה אחרונה) 22:00
3 ביצים ( 1 צהוב)
קופסת טונה במים
חצי גביע קוטג׳ 3% שומן/ גבינה לבנה 3%
4 פרוסות לחם 100% שיפון מלא
סלט ירקות.

אני משתדל לישון בלילה לפחות 7 שעות.
קראתי את המדריך לעליה במסה וקצת הסתבכתי שם וזה מכניס אותך לסוג של תסכול שאני מרגיש שאני נותן את הנשמה באימונים ומשתדל לאכול הרבה ובריא והמשקל לא זז אז בטוח שאני טועה בדרך אבל לא יודע איפה לשפר ולתקן.
הדבר היחידי שעלה זה קצת הבטן והשיפור בא לידי ביטוי רק במשקלי עבודה ולא בגדילה של הגוף.
אני מניח שחסר לי בתפריט חלבון או פחמימה או שומן כי לא סתם אני לא עולה.
את התפריט הזה בנה לי המדריך בחדר כושר.
אשמח לחוות דעת במה אני יכול לשפר את התפריט?
מה חסר לי בתפריט שאני לא מצליח לעלות מסת שריר ולראות התקדמות נראית לעין?
מבחינת משקלי עבודה בתוכנית כרגע:
לחיצה חזה: 80 ק״ג
סקוואט: 80 ק״ג
לחיצת כתף בעמידה: 45 ק״ג
חתירה: 75 ק״ג.
עשיתי חישוב שאלה הכמויות שאני צריך לצרוך של חלבון פחמימה ושומן.
חלבון-138.6
פחמימה- 392.8
שומן 41.58
חלבון לפי 2.2
פחמימה לפי 6.6
שומן לפי 0.66-0.88 בערך.
אין לי מושג אם אני מגיע בכלל לערכים האלה.
תודה מראש לכל מי שיעזור
שבת שלום.

נערך לאחרונה:
הBCAA מיותר
קריאטין אתה אמור לקחת מנה של 5 ג' ביום
הייתי מוסיף לפחות עוד 10 ג' שומן ולדעתי עדיף 20, לך לפי 0.8-1 ג' שומן לק"ג מ.ג.
אתה יכול להוריד את הקלוריות שנוספו מהשומן מהפחממות שלך, אבל לא חייב
חוץ מזה נראה סבבה

למרות שיכול להיות שהיתה לי פה בעיה של הבנת הנקרא, הערכים שהצגת בסוף, אלו הערכים שאתה מגיע אליהם בתפריט או הערכים שאתה חושב שאתה אמור להגיע אליהם?

• פותח/ת השרשור
זה ערכים שאני אמור להגיע אליהם לפי חישוב
אם אני רוצה להעלות מסת שריר בהתחשב לגובה, משקל וכמות קלוריות גבוה יותר ממה שאני מוציא ביום. פרסמתי את התפריט בכדי לקבל חוות דעת לכמה פחות או יותר אני מגיע.
אני מניח שהמדריך כושר בנה לי את התפריט לא סתם אבל אולי גם הוא לא מדוייק.בכל אופן הוא בדק לי את כל הנתונים שכתבתי למעלה.
Bmr ו-rmr ועל סמך נתונים אתה בנה את בתפריט.

זה ערכים שאני אמור להגיע אליהם לפי חישוב
אם אני רוצה להעלות מסת שריר בהתחשב לגובה, משקל וכמות קלוריות גבוה יותר ממה שאני מוציא ביום. פרסמתי את התפריט בכדי לקבל חוות דעת לכמה פחות או יותר אני מגיע.
אני מניח שהמדריך כושר בנה לי את התפריט לא סתם אבל אולי גם הוא לא מדוייק.בכל אופן הוא בדק לי את כל הנתונים שכתבתי למעלה.
Bmr ו-rmr ועל סמך נתונים אתה בנה את בתפריט.
אנחנו לא מחשבים את הערכים של התפריט, אנחנו רק נותנים עליהם ביקורת, תחשב ותחזור אלינו עם הערכים
מדריכי חדר כושר לא מוסמכים לכתוב תפריטים לאף אחד חוץ אולי מעצמם, על רובם לא הייתי סומך שיכתבו לי תוכנית אימונים אז בטח שלא תפריט
ולמדריכים שכן יודעים לכתוב תוכנית ותפריט - סליחה על ההכללה.

הBCAA מיותר
קריאטין אתה אמור לקחת מנה של 5 ג' ביום
הייתי מוסיף לפחות עוד 10 ג' שומן ולדעתי עדיף 20, לך לפי 0.8-1 ג' שומן לק"ג מ.ג.
אתה יכול להוריד את הקלוריות שנוספו מהשומן מהפחממות שלך, אבל לא חייב
חוץ מזה נראה סבבה

למרות שיכול להיות שהיתה לי פה בעיה של הבנת הנקרא, הערכים שהצגת בסוף, אלו הערכים שאתה מגיע אליהם בתפריט או הערכים שאתה חושב שאתה אמור להגיע אליהם?
מאיפה המידע הזה של הכמות שומן אני לא מבין? יש מחקר שמגבה את זה או משהו? שואל בשיא הרצינות. אני יודע ששומן זה בריא וכל זה אבל למה דווקא 0.8-1 ?

מאיפה המידע הזה של הכמות שומן אני לא מבין? יש מחקר שמגבה את זה או משהו? שואל בשיא הרצינות. אני יודע ששומן זה בריא וכל זה אבל למה דווקא 0.8-1 ?
וואלה אין לי תשובה חד משמעית בשבילך, ניסיתי לחפש פה בפורום וגם לא מצאתי משהו חד משמעי מלבד "כלל אצבע", ואני לא יודע איפה האצבע הזו היתה.
בגדול אני חושב שזה משהו שהושרש פה מכמה מהמאמרים בפורטל, אני כמובן יכול לחשוב על כל מיני תימוכים לוגיים לכלל הזה אבל לא מצאתי לו ביסוס.
@Mike מה דעתך בנושא? במאמר בפורטל על חיטוב לדוג' אין ביסוס לכלל הזה, בניגוד לביסוס לכלל של החלבון.

סביר להניח שלא תרצה לרדת פחות מ-15% מסך הקלוריות שלך משומן או לפחות 0.6 גרם לק"ג משקל גוף. פרסמתי מחקרים פעם בפורום (צריך למצוא אותם) המראים שיש ירידה בביצועים ממצב שאוכלים פחות מכך. אם מחשבים גם את כמות השומן (PUFA) שצריך ביום, יהיה קשה להגיע למינון ריאלי עם פחות מהנ"ל

Back
למעלה תחתית