הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי סיום SS

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שלום לכולם, קצת פרטים: בן 25, שוקל 80, גובה 1.71, אני מתאמן בתוכנית SS כבר תקופה ארוכה, וכרגע אני בסקוואט 100 קילו, וגם הדדליפט סביבות ה100 קילו.
כמה שאני מנסה, אני לא מצליח להתקדם עוד. אני אוכל שותה ישן וגם עשיתי כמה ריסטים, אני פשוט עושה את המשקל הזה וקשה לי בטירוף..
בכללי אני מרגיש שמבחינת נתונים התקדמתי הרבה מאוד במשקל, אבל מבחינת תוצאות אני לא רואה יותר מדי, חוץ משהשמנתי קצת ושהרגליים די גדלו.. חוץ מזה כלום.
האם כדאי לסיים את הSS ?

תלוי במטרה.
אם המטרה שלך להיות כמה שיותר חזק ולהוסיף משקל על המוט(פווארליפטר) אז תעשה ריסטרטים(רשום במאמר של SS שאלות ותשובות) ותגביר את הצריכה הקלורית. אבל עצה שלי אתה תראה כמו חבית .
אם המטרה היא מראה שרירי ונפוח אז תעזוב את הSS ותעבור לתוכנית היפרטרופיה כגון AB FBW או HST, בעלת 6-8 חזרות בתרגילים מורכבים
ו8-12 בתרגילים הפשוטים.

תלוי במטרה.
אם המטרה שלך להיות כמה שיותר חזק ולהוסיף משקל על המוט(פווארליפטר) אז תעשה ריסטרטים(רשום במאמר של SS שאלות ותשובות) ותגביר את הצריכה הקלורית. אבל עצה שלי אתה תראה כמו חבית .
אם המטרה היא מראה שרירי ונפוח אז תעזוב את הSS ותעבור לתוכנית היפרטרופיה כגון AB FBW או HST, בעלת 6-8 חזרות בתרגילים מורכבים
ו8-12 בתרגילים הפשוטים.

אז ברגע שאני עושה 6 חזרות במקום 5 בתרגיל מרוכב קורה משהוא במנגנון השריר שאומר "BOOM MUSCLE GROW " ?

בוא ננתח לפי הלוגיקה שלך את ההבדל בין 5 חזרות ל6.

5 חזרות עובדות על כוח. לכן כל התוצאה של 5 חזרות הכלו כמעט כולם ל בניית כוח.

ברגע שאני עושה 6 חזרות אז סה"כ עשיתי אותם 5 חזרות אבל בגלל שעשיתי עוד חזרה אחת אז הגוף אומר STOP אנחנו במוד של "מראה שרירי ונפוח" או "היפרטרופיה " ולכן נבטל את התוצאה של ה 5 החזרות הראשונות ונמיר אותם ביחד אם החזרה ה 6 לטובת אותה תוצאה שאתה רוצה.

כמובן שזה לא יכול לקרות אז אתה סוג של אומר טוב ה 5 חזרות הראשונות הלכו לכוח כמו מקודם אבל החזרה האחרונה הזאת תרמה את כל ה BOOM ?

נ.ב כמובן שבסט של 5 אתה תרים טיפה יותר מאשר בסט של 6.

אם חסר לי פה הבנה איך בדיוק החזרה הנוספת הזאת תורמת לאותו אפקט אשמח לשמוע.

תלוי במטרה.
ו8-12 בתרגילים הפשוטים.
אתה מדבר שטויות, מציע שתפסיק.
ולא עושים ריסטרטים.. אנחנו עדיין לא רובוטים. ריסטים **

אתה מדבר שטויות, מציע שתפסיק.
התחלתי במשקל 65 בלי הרבה מסת שריר. עשיתי SS עד 75 סיימתי כחבית
ירדתי בחיטוב עד 65 והגוף שלי כמעט שלא השתנה, אולי תוספת של 1 קילוגרם שריר, אז תפסיקו להיות חסידים של הSS
היא פשוט טובה רק לחודש חודשיים הראשונים בשביל לעלות את משקלי העבודה מהר.

התחלתי במשקל 65 בלי הרבה מסת שריר. עשיתי SS עד 75 סיימתי כחבית
זה עניין של תזונה, לא קשור לתוכנית עצמה.
וכמובן שגם גנטיקה משחקת כאן תפקיד מהותי.

ירדתי בחיטוב עד 65 והגוף שלי כמעט שלא השתנה, אולי תוספת של 1 קילוגרם שריר, אז תפסיקו להיות חסידים של הSS
היא טובה לא רק להעלות משקלים לחודש חודשיים, גם ליותר מזה.
ויש כאלה שלא משמינים איתה בניגוד לאלה שאוכלים ללא בקרה ושליטה עצמית, וגם עולים במסת השריר יפה מאוד.

זה נכון שמשמינים, אבל מכאן ועד ל-חבית.
הלכת רחוק מידיי.

אז ברגע שאני עושה 6 חזרות במקום 5 בתרגיל מרוכב קורה משהוא במנגנון השריר שאומר "BOOM MUSCLE GROW " ?

בוא ננתח לפי הלוגיקה שלך את ההבדל בין 5 חזרות ל6.

5 חזרות עובדות על כוח. לכן כל התוצאה של 5 חזרות הכלו כמעט כולם ל בניית כוח.

ברגע שאני עושה 6 חזרות אז סה"כ עשיתי אותם 5 חזרות אבל בגלל שעשיתי עוד חזרה אחת אז הגוף אומר STOP אנחנו במוד של "מראה שרירי ונפוח" או "היפרטרופיה " ולכן נבטל את התוצאה של ה 5 החזרות הראשונות ונמיר אותם ביחד אם החזרה ה 6 לטובת אותה תוצאה שאתה רוצה.

כמובן שזה לא יכול לקרות אז אתה סוג של אומר טוב ה 5 חזרות הראשונות הלכו לכוח כמו מקודם אבל החזרה האחרונה הזאת תרמה את כל ה BOOM ?

נ.ב כמובן שבסט של 5 אתה תרים טיפה יותר מאשר בסט של 6.

אם חסר לי פה הבנה איך בדיוק החזרה הנוספת הזאת תורמת לאותו אפקט אשמח לשמוע.
העניין הוא ש5 חזרות זה בין לבין עם נטייה לפווארליפטינג. הבעיה בSS שזו תוכנית תובענית שדורשת ממך לאכול המון בשביל להמשיך להתקדם
בגלל זה לדעתי הלינארית יותר תתאים לך. אבל חושב שבתכנית AB או FBW אתה יותר תנפח את השריר אם זו המטרה.
בגדול הSS נועד להכין אותך לעולם האמיתי. או להמשיך אחרייה לבודיבילדינג של 8-12 חזרות
או להמשיך פווארליפטינג של 3-5 חזרות, הכל תלוי במטרה.
זה עניין של תזונה, לא קשור לתוכנית עצמה.
וכמובן שגם גנטיקה משחקת כאן תפקיד מהותי.

היא טובה לא רק להעלות משקלים לחודש חודשיים, גם ליותר מזה.
ויש כאלה שלא משמינים איתה בניגוד לאלה שאוכלים ללא בקרה ושליטה עצמית, וגם עולים במסת השריר יפה מאוד.

זה נכון שמשמינים, אבל מכאן ועד ל-חבית.
הלכת רחוק מידיי.
אני רק יודע שהגוף היפה שחברים שלי השיגו זה מתוכניות AB או FBW שלוש ארבע פעמים בשבוע, והחברים האחרים שעבדו ב SS
לרוב העלו את משקלי עבודה יותר מהחברים האחרים שלי בעלי הגוף היפה, אך מבחינת יופי של גוף הם הפסידו ובגדול.

העניין הוא ש5 חזרות זה בין לבין עם נטייה לפווארליפטינג. הבעיה בSS שזו תוכנית תובענית שדורשת ממך לאכול המון בשביל להמשיך להתקדם
בגלל זה לדעתי הלינארית יותר תתאים לך. אבל חושב שבתכנית AB או FBW אתה יותר תנפח את השריר אם זו המטרה.
אתה לא עניתה על השאלה, מה גורם לשריר להתנפח מ 6 חזרות וב 5 חזרות הוא רק מתחזק ?
ואם אני עושה 5 חזרות אני אוטומטית פאוורליפטיר ? איפה אני מקבל את התעודה ? ואם אני עושה 5 בתרגילים מרוכבים ופעם ב עושה 8 חזרות בתרגיל עזר ? אני פאורליפטר או באדיבילדר ? אני יכול לבחור לאיפה אני רוצה להשתייך ? או שיש נוסחה ?

אה ובתוכנית AB או FBW אפשר לא לאכול וגם להתקדם ? השריר גודל על סמך האנרגיה שיש במים/אוויר ? השריר עושה פוטוסינתזה ? או שמזה שעושים את אתוכנית AB או FWB השריר מבין שהוא צריך לגדול ?

אתה לא עניתה על השאלה, מה גורם לשריר להתנפח מ 6 חזרות וב 5 חזרות הוא רק מתחזק ?
ואם אני עושה 5 חזרות אני אוטומטית פאוורליפטיר ? איפה אני מקבל את התעודה ? ואם אני עושה 5 בתרגילים מרוכבים ופעם ב עושה 8 חזרות בתרגיל עזר ? אני פאורליפטר או באדיבילדר ? אני יכול לבחור לאיפה אני רוצה להשתייך ? או שיש נוסחה ?

אה ובתוכנית AB או FBW אפשר לא לאכול וגם להתקדם ? השריר גודל על סמך האנרגיה שיש במים/אוויר ? השריר עושה פוטוסינתזה ? או שמזה שעושים את אתוכנית AB או FWB השריר מבין שהוא צריך לגדול ?
אין הבדל משמעותי בין 5 ל6 חזרות. הגישה של ה5 חזרות היא שאתה גם מתחזק וגם מעלה קצת את נפח השריר עם דגש יותר על המתחזק.
הגישה של AB-FBW מדברת על יותר נפח באימון (כמות סטים וימי אימון) ועבודה של 8 חזרות ומעלה (מכיוון שאין לגוף כוח להרים 5 חזרות ומטה בגלל הנפח שכבר מתיש אותך באימון)
אם אתה שואל מבחינה פיזיולוגית של השריר, אז קיים בשריר 2 מאגרים אנרגיה. ב1-8 שניות הראשונות השימוש העיקרי בשריר הוא במאגרי הATP-CTP שזהו מאגר כוח העיקרי של הפווארליפטרים שעובדים בין 1-3 חזרות, לאחר שסייימת את המאגר בסט עבודה השימוש העיקרי מגיע ממאגרי הגליקוזה האנאירובית של השריר שבערך מתחיל מ5 חזרות ומעלה,ועליו עובדים הבודיבילדרים בשביל לנפח את השריר.
בתכנית AB-FBW אתה נתקע בשלב יותר מוקדם מאשר בתכנית בעלת מספר חזרות מועט כגון SS או הלינארית או טקסטט, ובגלל זה אתה צריך להוסיף כל הזמן נפח וימי אימון בשביל להגדיל כמה שיותר את השריר.

אין הבדל משמעותי בין 5 ל6 חזרות. הגישה של ה5 חזרות היא שאתה גם מתחזק וגם מעלה קצת את נפח השריר עם דגש יותר על המתחזק.
הגישה של AB-FBW מדברת על יותר נפח באימון (כמות סטים וימי אימון) ועבודה של 8 חזרות ומעלה (מכיוון שאין לגוף כוח להרים 5 חזרות ומטה בגלל הנפח שכבר מתיש אותך באימון)
אם אתה שואל מבחינה פיזיולוגית של השריר, אז קיים בשריר 2 מאגרים אנרגיה. ב1-8 שניות הראשונות השימוש העיקרי בשריר הוא במאגרי הATP-CTP שזהו מאגר כוח העיקרי של הפווארליפטרים שעובדים בין 1-3 חזרות, לאחר שסייימת את המאגר בסט עבודה השימוש העיקרי מגיע ממאגרי הגליקוזה האנאירובית של השריר שבערך מתחיל מ5 חזרות ומעלה,ועליו עובדים הבודיבילדרים בשביל לנפח את השריר.
בתכנית AB-FBW אתה נתקע בשלב יותר מוקדם מאשר בתכנית בעלת מספר חזרות מועט כגון SS או הלינארית או טקסטט, ובגלל זה אתה צריך להוסיף כל הזמן נפח וימי אימון בשביל להגדיל כמה שיותר את השריר.

אפשר לראות קצת תוצאות מהכתיבה הזאת ?
אם ידע שלך בתזונה ואימונים , אתה כנראה מפותח מאוד.

טוב על זה בהחלט מגיע לך מוניטין
😆😆😆

סוף סוף דיבור לעיניין.

אפשר לראות קצת תוצאות מהכתיבה הזאת ?
אם ידע שלך בתזונה ואימונים , אתה כנראה מפותח מאוד.
כנס לקישור הבא
אימון משקולות – ויקיפדיה
לפי ספרו של דר' מל סיף, "Supertraining
1.לגודל שריר(היפרטרופיה)
משקל (% מתוך המקסימום להרמה אחת) =
%60-80
חזרות בכל סט
8-15
סטים בכל תרגיל
4-8
מנוחה בין סטים (בדקות)
2-5
אימונים בשבוע

5-7
אורך זמן (שניות פר סט)
20-60

2.לחוזק -
משקל (% מתוך המקסימום להרמה אחת)

80-100
חזרות בכל סט
1-5
סטים בכל תרגיל
4-7
מנוחה בין סטים (בדקות)
2-6
אורך זמן (שניות פר סט)
5-10
אימונים בשבוע
3-6

או שאתה טוען שכותב הספר צריך להראות לך את התוצאות של הגוף שלו בשביל שתאמין.?

כנס לקישור הבא
אימון משקולות – ויקיפדיה
1.לגודל שריר(היפרטרופיה)
%60-80
חזרות בכל סט
8-15
סטים בכל תרגיל
4-8
מנוחה בין סטים (בדקות)
2-5
אימונים בשבוע

5-7
אורך זמן (שניות פר סט)
20-60

2.לחוזק -

80-100
חזרות בכל סט
1-5
סטים בכל תרגיל
4-7
מנוחה בין סטים (בדקות)
2-6
אורך זמן (שניות פר סט)
5-10
אימונים בשבוע
3-6

בוא נתחיל פשוט יותר, ממה לדעתך שריר גודל? בהיבט הפיזיולוגי כמובן

על איזה סוג היפרטרופיה אתה מדבר
היפרטרופיה מיופיברילית או היפרטרופיה סרקומפלזמית?
גם היפרטרופיה במיופיבריל וגם היפרטרופיה בסרקופלסמה ישפיעו על חתך הרוחב של השריר, לא אכפת לי ממה התרחשה ההיפרטרופיה, אכפת לי שתסביר לי ממה היא נגרמת, או באיזה אופן אנחנו משפיעים על התהליכים האלו חיצונית.

כנס לקישור הבא
אימון משקולות – ויקיפדיה
1.לגודל שריר(היפרטרופיה)
%60-80
חזרות בכל סט
8-15
סטים בכל תרגיל
4-8
מנוחה בין סטים (בדקות)
2-5
אימונים בשבוע

5-7
אורך זמן (שניות פר סט)
20-60

2.לחוזק -

80-100
חזרות בכל סט
1-5
סטים בכל תרגיל
4-7
מנוחה בין סטים (בדקות)
2-6
אורך זמן (שניות פר סט)
5-10
אימונים בשבוע
3-6

לא על כל כותב\סופר\ממציא אפשר לסמוך , אפילו שהוא רשום ב WIKI כדוקטור ( לא ברור איזה דוקטור) .
אתה, לאומת זאת לא דוקטור , לכן רציתי לראות תוצאות . הרי עשית SS - מה משקלי עבודה שלך , עשית פיצולים - מה התוצאות ?

לא על כל כותב\סופר\ממציא אפשר לסמוך , אפילו שהוא רשום ב WIKI כדוקטור ( לא ברור איזה דוקטור) .
אתה, לאומת זאת לא דוקטור , לכן רציתי לראות תוצאות . הרי עשית SS - מה משקלי עבודה שלך , עשית פיצולים - מה התוצאות ?
לדעתך יוסי יד 50 יותר מבין מיוסף יד 48 ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית