הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני שומע לאחרונה הרבה דעות לגבי תמרים ופרוקטוז בכלל, קצת מבולבל

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
קראתי על הנושא והבנתי שפרוקטוז נאגר בכבד עד 50 גרם ומעל זה כבר נהפך לשומן, לא הבנתי מתי המאגרים האלה בכבד מתרוקנים והאם זה נורא לאכול תמר אחד אחרי אימון (מטעמי נוחות בלבד).

קראתי על הנושא והבנתי שפרוקטוז נאגר בכבד עד 50 גרם ומעל זה כבר נהפך לשומן
איפה קראת?

אני אוכל כל יום 3 תמרים. יש גבול לקיצוניות.....
אני גם גר בקריות ונושם אוויר מזוהם, בטוח שזה יותר לא בריא מעוד קצת פרוקטוז.

• פותח/ת השרשור
איפה קראת?

אני אוכל כל יום 3 תמרים. יש גבול לקיצוניות.....

אני מת על תמר אחרי אימון, האמת שנסחפתי עם הקריאה על העמסת פחמימות אחרי אימון כי רציתי לאכול מיד אחרי האימון כמה תמרים ואז קראתי שזה לא מומלץ עקב רמה גבוהה מאוד של פרוקטוז (וגם בגלל שלייל מקדונלד המליץ על משקה ממותק 😃 ) שהוא מתפקד שונה בגוף מגלוקוז ובלה בלה בלה...
בכל אופן עדיין אכלתי היום את התמר שלי אחרי האימון, סתם שאלתי מסקרנות לגבי כל עניין הפרוקטוז, קשה לי להאמין שמשהו היה מזיז אותי מהתמר המסכן הזה, באמת יש גבול לכמות המגבלות שאפשר להכיל 😡
תלוי באיזה קריה לא?, קריית מוצקין נחשבת איכותית למיטב ידעתי לא ?

• פותח/ת השרשור
שים ויטמינצ'יק פטל, אחלה דבר
לא תאמין אבל רציתי לקחת ויטמינצ'יק ושכחתי לקחת מהבית בבוקר (הילדים שלי היו שמים לב אם הייתי לוקח את כל הבקבוק), בסוף קניתי מיץ תפוזים תעשייתי בבקבוק, שנים שלא שתיתי את הזבל הזה וכשסיימתי את הבקבוק (פאקינג 200 קלוריות לבקבוק כזה)לא הבנתי איך אנשים אשכרה שותים את הזבל הזה להנאתם ...

לא תאמין אבל רציתי לקחת ויטמינצ'יק ושכחתי לקחת מהבית בבוקר (הילדים שלי היו שמים לב אם הייתי לוקח את כל הבקבוק), בסוף קניתי מיץ תפוזים תעשייתי בבקבוק, שנים שלא שתיתי את הזבל הזה וכשסיימתי את הבקבוק (פאקינג 200 קלוריות לבקבוק כזה)לא הבנתי איך אנשים אשכרה שותים את הזבל הזה להנאתם ...
סוכר.....התמכרות 😃

• פותח/ת השרשור
סוכר.....התמכרות
אני יכול להבין עוגיות, גלידות, ארטיקים, בעברי הייתי מפרק בן & ג'ריס שלם ואחריו חבילה קרמוגית ובמבות אדומות והכל בשעה שעתיים אבל לקנות מיץ תפוזים תעשייתי שלא מזכיר שום טעם של תפוז זה נשגב מבינתי, יש כאלה שקונים את זה עם שווארמה או סביח, לא חבל להרוס את הטעם של האוכל ?

פרוקטוז בגדול זה לא רע, אתה יכול לאכול פירות ואין בעיות גם עם קצת מתוקים
הבעיה היא שפרוקטוז מאותת לכבד לייצר שומנים ברמה מסויימת, אז כשאתה צורך הרבה פרוקטוז (שנמצא בסוכר לבן, בכמויות עצומות ב-high fructose corn syrup וכולי), אתה יכול לפתח כבד שומני לאורך זמן
בעיה נוספת היא שפרוקטוז לא מפעיל מנגנונים של שובע בכלל, אז אנשים נוטים לאכול הרבה ממנו, בכמויות מוגזמות לחלוטין, בלי לשים לב אפילו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית