הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פוש פרס 170 ק"ג לחזרה - דודי יעקבי

הגיוני סך הכל
גם אם הנפה תלויה בטכניקה וקלין דחיקה תלוי בכוח, אז לא אמורה להיות קורלציה ביניהם, ואנחנו אמורים לראות אנשים מניפים 200 אבל מנקים ודוחקים רק 80, כי הם לא כאלה חזקים. ואנחנו רואים הרבה כאלה כל הזמן...

אז בחדאד סאלימי מניף יותר ממך פשוט כי הטכניקה שלו יותר טובה?

עשית היקש לא לענין בתגובה הזו (לא ברור אם בכוונה או לא)
אבל אם להתייחס לענין הזה ברצינות - הטענה אליה הגבת באה להדגיש איזה מרכיב משחק משקל גדול יותר בהרמות הללו.
והטענה הזו צודקת כמובן, כי הרי לא סתם רואים הרבה ליפטרים שמניפים 'יחסית' הרבה משקל לעומת אנשים עם מאסה גבוהה בהרבה.

עשית היקש לא לענין בתגובה הזו (לא ברור אם בכוונה או לא)
אבל אם להתייחס לענין הזה ברצינות - הטענה אליה הגבת באה להדגיש איזה מרכיב משחק משקל גדול יותר בהרמות הללו.
והטענה הזו צודקת כמובן, כי הרי לא סתם רואים הרבה ליפטרים שמניפים 'יחסית' הרבה משקל לעומת אנשים עם מאסה גבוהה בהרבה.
אני דווקא דיברתי על כוח, לא על מסת שריר או משקל גוף, שהוא המשתנה שהכי משפיע על כמה אתה תניף או תנקה.

אני לא יודע למה דיברת על הכוח , אני לא הזכרתי פה כוח בשום מקום.
רק מאסת שריר ובפלג גוף עליון.

כי אמרת שהנפה תלויה בטכניקה וקלין דחיקה בכוח, אז ניסיתי להעביר את הנקודה שגם הנפה תלויה בכוח, ושבחדאד סאלימי מניף יותר ממך קודם כל כי הוא הרבה יותר חזק ממך.

כי אמרת שהנפה תלויה בטכניקה וקלין דחיקה בכוח, אז ניסיתי להעביר את הנקודה שגם הנפה תלויה בכוח, ושבחדאד סאלימי מניף יותר ממך קודם כל כי הוא הרבה יותר חזק ממך.

אם קלין דחיקה תלוי בכוח סימן שכבר יש לך כוח ולכן סביר להניח שזה יתבטא גם בהנפה.
למרות זאת ואתה יכול לראות עכשיו , באליפות אירופה יש מתחרים שה יפה שלהם היא רק 20-30 קילו הבדל מהקלין דחיקה ויש מתחרים שבקלים דחיקה שלהם הם 40-50 קילו הבדל וזה אומר שכוח יש המון רק שהוא לא מנוצל בהנפה בגלל לקות טכנית או שחסר כוח יחסי ברגליים מה שלא מפריע להנפה כי יש טכניקה טובה.
ברור שבענף שבודק כוח וכל מה שבנוי סביבו הוא תרגילי כוח אתה צריך גם להיות לא בלי קשר.
הקטע פה הוא כמה אתה מצליח להביא מהכוח היחסי שלך לתוך התרגילים הספציפיים הללו ולכן לא בהכרח מי שהוא הכי חזק הוא גם מניף/דוחק הכי הרבה.

@Crossfiter
מה לדוגמה מתרחש אצל Mart Seim? (בחור חזק שמקבל בראש מחברה יותר חלשים מבחינת סקוואט משיכות ולחיצות ממנו)
פחות אקספלוסיבי מהמתחרים שלו?

@Crossfiter
מה לדוגמה מתרחש אצל Mart Seim? (בחור חזק שמקבל בראש מחברה יותר חלשים מבחינת סקוואט משיכות ולחיצות ממנו)
פחות אקספלוסיבי מהמתחרים שלו?

זה יכול להיות הרבה דברים :
מהירות, גמישות, טכניקה וכו׳. או שילוב של כולם יחד.

זה יכול להיות הרבה דברים :
מהירות, גמישות, טכניקה וכו׳. או שילוב של כולם יחד.
מהירות=אקספלוסיביות?

ואיך יכול להיות שבן אדם שמתעסק בWL כל כך הרבה יוגבל ע"י גמישות. (במידה והוא מנסה לשפר ביום יום את המוביליטי)

מהירות=אקספלוסיביות?

ואיך יכול להיות שבן אדם שמתעסק בWL כל כך הרבה יוגבל ע"י גמישות. (במידה והוא מנסה לשפר ביום יום את המוביליטי)

כן אתה יכול לקרוא לזה ׳אקספלוסיביות׳ אם אתה רוצה.
ואיך זה יכול להיות? לא יודע לרוב במשקלים יותר כבדים הם פחות גמישים שוב, תלוי מי ובדרכ הם מאד גמישים יחסית לאדם הממוצע גם ככה.
אבל פציעות וכו׳... יכולות לפגוע בגמישות

אם קלין דחיקה תלוי בכוח סימן שכבר יש לך כוח ולכן סביר להניח שזה יתבטא גם בהנפה.
למרות זאת ואתה יכול לראות עכשיו , באליפות אירופה יש מתחרים שה יפה שלהם היא רק 20-30 קילו הבדל מהקלין דחיקה ויש מתחרים שבקלים דחיקה שלהם הם 40-50 קילו הבדל וזה אומר שכוח יש המון רק שהוא לא מנוצל בהנפה בגלל לקות טכנית או שחסר כוח יחסי ברגליים מה שלא מפריע להנפה כי יש טכניקה טובה.
ברור שבענף שבודק כוח וכל מה שבנוי סביבו הוא תרגילי כוח אתה צריך גם להיות לא בלי קשר.
הקטע פה הוא כמה אתה מצליח להביא מהכוח היחסי שלך לתוך התרגילים הספציפיים הללו ולכן לא בהכרח מי שהוא הכי חזק הוא גם מניף/דוחק הכי הרבה.
אתה סתם מאבחן דברים לא נכון. ככל שהמשקל נמוך יותר והמהירות גבוהה יותר, מרכיב האקספלוסיביות הגנטי בא יותר לידי ביטוי ממרכיב הכוח שהוא היתן לאימון.

אז אתה רואה אנשים עם גנטיקה יותר או פחות אקספלוסיבית, שזה משהו שאפשר בקושי לאמן, בניגוד לכוח שאפשר להכפיל ולשלש וגם יותר מכך, וקובע שהם מניפים יחסית הרבה כי יש להם טכניקה יותר טובה, שזו בעייה בפני עצמה במיוחד כשמתחשבים בעובדה שהל אחד מהם מניף בטכניקה שונה ואתה לא רואה שום קורלציה בין אופן ההנפה ובין היחס שלה לקלין דחיקה.

העובדה שהטכניקה שונ מאחד לשני היא בדיוק העובדה שמשפיעה על כמה תוכל להניף.
בדחיקה זה ניכר פחות כי התנועה פחות ׳מסובכת׳ ואפשר יותר לנצל כוח גם אם הטכניקה פחות טובה משל אחרים.
זה ספורט של כוח , בסופו של דבר כולם חזקים מאד וכולם משתמשים בתרגילי הבסיס כדי להתקדם בכוח, כל הזמן. כל עוד אתה אתלט של הרמת משקולות אתה תנסה לשפר את הכוח שלך כמה שאתה יכול.
אבל מה לעשות שכדאי לבצע את התנועות האלו לא מספיק להיות רק חזק וזה למה לא תראה את אלופי העולם בפווארליפטינג מצליחים לבצע את התנועות האלו בעוד שהם מנצלים את הכוח שלהם ב100% ומביאים אותו לתוך ההרמה עצמה.
אני מסכים שברמה הזאת ככל שתתחזק יותר אתה תרים יותר אבל כדי להמיר את הכוח להרמות אתה חייב להקפיד לעבוד עליהן ועל המשתנים המשפיעים עליהם לאורך כל תקופות האימונים שלך מה שכנראה יגזול ממך זמן להתאושש או לאמן כוח בצורה האופטימלית (כמו פווארליפטר) וכמו כל ספורט תחרותי ברמת עלית כאן נכנסת גם הגנטיקה של כל המשתנים (כוח מתפרץ, גמישות, מהירות וכו׳)
תשים לב באליפויות האחרונות רוב החברה הצעירים הפתיעו דווקא בתרגיל ההנפה בעוד שבקלין דחיקה בדרך כלל אלו המנוסים יותר והמבוגרים יותר עשו יותר משקל בדחיקות הרבה מהסיבה שהיה להם יותר כוח וזמן להתחזק מאלו הצעירים אבל בהנפה הכוח שלהם לא היה מתורגם כמו שהוא תורגם בקלין דחיקה וגם אם יש בין המתחרים הפרש של 40-50 קילו בסקוואט זה עדיין לא אומר שהחזק יותר יניף יותר.
לעומת זאת 2 ישראלים שלנו שהם מאד מאד חזקים (יחסית) האחד ברוני (77 קילו 220 סקוואט) והשני צ׳רטקוב (85 קילו 250 סקוואט) הניפו מעט מאד לעומת הדחיקות שלהם (112-149) (120-160) ולהשוואה למילקו טוקולה יש 250 סקוואט (היום אולי טיפה יותר) והוא סיים עם 153 הנפה ו180 ומשהו דחיקה (ב85)
אז אם טכנית בהנפה הם לא טובים מספיק כרגע , בגלל הכוח שלהם הם כן הצליחו לתרגם את הדחיקות למשקלים יפים.

כל פעם שאתה משווה בין כוח ובין כמה מישהו מרים בC&J ובהנפה אתה אך ורק מדבר איתי על כמה הגנטיקה שלו אקספלוסיבית - כלומר כמה מתוך סך הכוח שלו הוא יכול להאיץ מהר.
כשאתה טוען שהנפה תלויה בטכניקה יותר מC&J ומביא לי השוואות ביחס לסקוואט, זה לא רלוונטי.
העובדות הן כאלה:
1. היחס בין ההנפה לC&J לטענתך תלוי טכניקה, והעובדה היא שאנחנו רואים טכניקות שונות בהנפה בין מתחרים שונים למרות שהיחסים שלהם בין ההנפה לC&J זהים.
2. רק לרקורד, מילקו טוקולה שאתה מציין לטובה מבחינה טכנית, מושך כמעט בדיוק כמו שריפטו מלמד (אם לא בדיוק), וממש אבל ממש לא כמו שאר הווייטליפטרים.

ובלי קשר, אף אחד לא אמר שמי שחזק יותר ירים יותר בWL. זה עובד רק ביחס לעצמך. אז דוגמאות לאנשים עם סקוואט גבוה והנפה נמוכה לא אומרות לנו שאין להם טכניקה טובה בהנפה יותר משהן אומרות לנו שהם פחות אקספלוסיביים מאחרים, שזו תכונה גנטית שכמעט ולא ניתן לאמן.

אז שוב:
היחס בין ההנפה לC&J הוא לא תלוי טכניקה כמו שהוא תלוי בכמה אספלוסיבי אתה, כי שוב - ככל שהמשקל יורד והמהירות עולה, אלמנט הכוח נדרש פחות ואלמנט האקספלוסיביות יותר. את אלמנט הכוח אפשר לאמן המון, את אלמנט האקספלוסיביות כמעט שלא. אז מי שאקספלוסיבי מאוד באופן גנטי (כדי לכמת, נגיד ורטיקל ג'אמפ 42 אינץ') אבל לא חזק במיוחד, אתה תראה אצלו הנפה של 85% מהC&J. מי שמאוד חזק אבל לא אקספלוסיבי מאוד מבחינה גנטית (כדי לכמת, נגיד ורטיקל ג'אמפ 22 אינץ'), אתה תראה אצלו הנפה של 75% מהC&J.

(האחוזים כמובן סתם לצורך המחשה - בוודאי שאני לא מתיימר לדייק בהם)

אז לא נכון, היחסים לא שווים זה א.
דבר שני, לא אמרתי שזה רק תלוי טכניקה אמרתי גם.
דבר שלישי, אקספלוסיביות או נגיד כוח מתפרץ זה חלק מהעניין אבל גם גמישות / מהירות / דיוק וטיימינג נכון.

דבר שני, לא אמרתי שזה רק תלוי טכניקה אמרתי גם.
דבר שלישי, אקספלוסיביות או נגיד כוח מתפרץ זה חלק מהעניין אבל גם גמישות / מהירות / דיוק וטיימינג נכון.
גם קלין & ג'רק תלוי בכל הפרמטרים הללו, אף אחד לא מכחיש. אבל אמרת שהסנאץ' יותר, וזה מה שאני חושב שלא נכון, בדגש גדול מאוד על נושא הטכניקה.
וזה למה:
אז לא נכון, היחסים לא שווים זה א.
הנה קח את הדוגמה הראשונה מהתחרות האחרונה בנוגע למשקולן עליו דיברנו. בוא נשווה בין מילקו טוקולה שעשה שיא אישי עם 152 בסנאץ' ו183 בקלין & ג'רק לבין גבריאל סינקראיין שלקח מדליית כסף עם 169 בסנאץ' ו-202 בקלין & ג'רק.
שניהם הניפו 83% מהC&J שלהם. לשניהם עד כמה שידוע לי מדובר בשיאים אישיים (תקן אותי אם אני טועה). כלומר לפי טענתך, לשניהם יש טכניקה ממש טובה בסנאץ' כי הם מניפים אחוזים מאוד גבוהים מהC&J שלהם. עכשיו בוא נבחן האם יש משהו משותף בטכניקה שלהם?
ב26:11 אתה יכול לראות מהצד את ההנפה (שנכשלה) של ה165 של גבריאל סינקראיין, ובהמשך אפשר לראות את שני הנסיונות הבאים שלו שהיו מוצלחים, עם 165 ו-169 ק"ג, אבל הם לא מצולמים מהצד אלא רק מקדימה מה שנותן אפשרות פחות טובה לבחון את הטכניקה.

לגביי הטכניקה של מילקו טוקולה, ובכן, אני מניח שאתה מכיר. כמעט זהה למה שריפטו מלמד, הבדלים מאוד קטנים, לא מצאתי וידאו מאותה תחרות אבל אפשר לראות את הטכניקה שלו באינספור סרטונים אחרים, כמו למשל מאליפות אירופה שהתקיימה בישראל לפני שנתיים:

האם אתה רואה משהו משותף ביניהם מבחינה טכנית? כי האחוזים של ההנפה מהC&J זהים. אני טוען שזה קשור כמעט רק לכמה אקספלוסיבי אתה (מה שכתבתי קודם לכן - ככל שהמשקל יורד והמהירות עולה, המרכיב הגנטי של האקספלוסיביות שלא ניתן כמעט לאמן בא יותר לידי ביטוי ביחס לכוח שכן ניתן לאמן והרבה) וכמובן גם למבנה הגוף - ככל שהרגליים יותר ארוכות ביחס לגב, הסנאץ' יהיה יותר גבוה ביחס לC&J מהסיבה הפשוטה שגב קצר מחליש לך את הC&J כי הוא מחליש לך את הפרונט סקוואט כי ככל שאתה יותר אופקי אתה תוכל להחזיק פחות משקל מקדימה מבלי שיפול.

למעשה, הרבה מניפים מאוד דומה לגבריאל סינקראיין, ככה שזה לא יהיה קשה למצוא משקולנים שמניפים מאוד דומה לו, אבל באחוזים אחרים לגמרי.

טכניקה ממש טובה היא ביחס לעצמך ולא לאנשים אחרים , בגלל סוג המבנה גוף.
ואל תכניס אותי לדיון על ריפטו.
הנה מישהו עם גב קצר יחסית לרגליים, מאד חלש בקלין אנד ג׳רק, מהקט׳ של מילקו וסינקראיין
Artem (@okulllov) • Instagram photos and videos

איך זה סותר את מה שאמרתי?
אמרתי שגב קצר מחליש אותך בC&J.

וסבבה אז בוא תגדיר מה זה טכניקה טובה ותסביר למה גם טוקולה וגם סינקראיין מניפים בטכניקה מאוד טובה ביחס לשאר המתחרים שלהם. אני רק הראיתי שהטכניקות שלהם שונות מאוד.

איך זה סותר את מה שאמרתי?
אמרתי שגב קצר מחליש אותך בC&J.

וסבבה אז בוא תגדיר מה זה טכניקה טובה ותסביר למה גם טוקולה וגם סינקראיין מניפים בטכניקה מאוד טובה ביחס לשאר המתחרים שלהם. אני רק הראיתי שהטכניקות שלהם שונות מאוד.

טכניקה טובה ביחס לעצמך זה פשוט להצליח להעביר את האנרגיה קל הכוח והמהירות למוט בצורה הכי אופטימלית שיש תוך כדי התחשבות במבנה גוף שלך.
לא אמרתי שלטוקולה יש טכניקה טובה הרק השוותי לך אותו מול המתאמנים שלנו שיש להם כמעט את אותו כוח ברגליים.
הוא מניף יותר טוב כי כן יש לו טכניקה יחסית טובה לעצמו וגם הוא עובד ויודע איך לנצל את האנרגיה שהמוט מקבל מהמשיכה והפיצוץ מול המהירות שלו לרדת למטה. אבל כמובן שיש כאלו שעושים את זה יותר טוב ממנו למרות שהוא צועק ועושה שיגועים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית