הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה אחרי אימון משקולות (בחיטוב) - יתרון או חסרון

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
פעמיים בשבוע אני רץ חצי שעה מיד אחרי אימון משקולות, אחד המאמנים (שהוא גם מנהל חדר הכושר) העיר לי ואמר שזה לא טוב ועדיף לי לאכול תמר ולנוח כמה דקות לפני הריצה בכדיי להעלות אינסולין כדיי שהגוף לא ישתמש בחלבון כמקור אנרגיה (טוען שהגוף ניגש לחלבון לפני השומן).
אני טענתי שדווקא שמאגרי הגליקוגן מדוללים והאינסולין נמוך אז יש ערך מוסף לריצה אחרי משקולות ואין צורך לאכול תמר ולהעלות אינסולין.

האם המדריך צדק בדבריו ואני טעיתי ?

נ.ב - אני רץ בקצב בינוני מבחינתי (9.5-10 קמ"ש)

הוא טועה אבל גם את הטענה שלך לא כל כך הבנתי,מה יעזור לך להעלות את האינסולין לפני הריצה?

אתה מתעסק בקטנות.
לוקח לאוכל מוצק להגיעה למערכת העיכול וגם שזה יספג בכבד ויעבור למחזור הדם.

הגוף באמת מעדיף להתשמש בשריר לצורך אנרגיה מאשר שומן. אבל בגלל שאתה עושה אימונים הגוף יעדיף להתשמש בשומן.

תקרא פה את המדריך השלם לחיטוב.

אתה מתעסק בקטנות.
לוקח לאוכל מוצק להגיעה למערכת העיכול וגם שזה יספג בכבד ויעבור למחזור הדם.
הגוף באמת מעדיף להתשמש בשריר לצורך אנרגיה מאשר שומן. אבל בגלל שאתה עושה אימונים הגוף יעדיף להתשמש בשומן.
תקרא פה את המדריך השלם לחיטוב.
אם הוא עושה אירובי בעצימות נמוכה-בינונית אין שום סיבה שהוא ישרוף שריר.

אם הוא עושה אירובי בעצימות נמוכה-בינונית אין שום סיבה שהוא ישרוף שריר.
זה לא קשור לעצימות של האירובי. זה קשור לעצימות של האימוני משקולות. וכמובן למאזן הקלורי.
חיטוב כמעט תמיד מעבדים מסת שריר. צימצום של זה נובע בעיקר מהאם יש אימוני משקולות והגרעון הקלורי שמצאים בו.

זה לא קשור לעצימות של האירובי. זה קשור לעצימות של האימוני משקולות. וכמובן למאזן הקלורי.
חיטוב כמעט תמיד מעבדים מסת שריר. צימצום של זה נובע בעיקר מהאם יש אימוני משקולות והגרעון הקלורי שמצאים בו.
אני יודע למה מאבדים שריר בזמן חיטוב. אבל הטענה שלך לגבי ריצה ואיבוד מסת שריר בעקבותיה לא נכונה. במיוחד באירובי בעצימות נמוכה בו הגוף משתמש בעיקר בשומן ופחות בפחמימה.

אני יודע למה מאבדים שריר בזמן חיטוב. אבל הטענה שלך לגבי ריצה ואיבוד מסת שריר בעקבותיה לא נכונה. במיוחד באירובי בעצימות נמוכה בו הגוף משתמש בעיקר בשומן ופחות בפחמימה.
איפה רשמתי את זה ? והטענה שלך גם לא מדוייקת. במידה ואתה בן אדם שלא מתאמן פרט לאירובי. אז באירובי יהיה שימוש יותר גדול בשריר מאשר לבן אדם שכן מתאמן.

איפה רשמתי את זה ? והטענה שלך גם לא מדוייקת. במידה ואתה בן אדם שלא מתאמן פרט לאירובי. אז באירובי יהיה שימוש יותר גדול בשריר מאשר לבן אדם שכן מתאמן.
פותח השרשור שאל על ריצה לאחר אימון בזמן חיטוב ואתה ענית שהתוצאה תהיה שריפת שריר.
אם אתה מכליל את הטענה שלך לרצים באופן כללי (שריר כלומר חלבון כמקור אנרגיה) ולא רק לגבי חיטוב אז אתה רק מחזק את הטעות שלך מקודם.
השימוש בשריר בפעילות אירובית יהיה תחת שני תנאים:
1. פעילות עצימה מאוד אחרי צום.
2. פעילות ממושכת מאוד ללא תדלוק בפחמימה במהלכה.

כל מה שאמיר כתב לא קשור לכך.

פותח השרשור שאל על ריצה לאחר אימון בזמן חיטוב ואתה ענית שהתוצאה תהיה שריפת שריר.
אם אתה מכליל את הטענה שלך לרצים באופן כללי (שריר כלומר חלבון כמקור אנרגיה) ולא רק לגבי חיטוב אז אתה רק מחזק את הטעות שלך מקודם.
השימוש בשריר בפעילות אירובית יהיה תחת שני תנאים:
1. פעילות עצימה מאוד אחרי צום.
2. פעילות ממושכת מאוד ללא תדלוק בפחמימה במהלכה.

כל מה שאמיר כתב לא קשור לכך.
בבקשה תראה לי איפה רשמתי שתיהיה שריפת שריר ?

אני טענתי ההיפך, אני אמרתי שעדיף לרוץ מיד אחרי אימון המשקולות מבלי לאכול משהו
אם אתה מרגיש עייף מידי אחרי אימון משקולות אז תאכל לפני הריצה משהו קטן, אחרת זה לא מאוד קריטי לשום כיוון.
הגרעון הקלורי שלך הוא כללי ולא ספציפי לאותו יום/אימון.
בבקשה תראה לי איפה רשמתי שתיהיה שריפת שריר ?
מה זה, "שימוש בשריר כמקור אנרגייה"?

• פותח/ת השרשור
אם אתה מרגיש עייף מידי אחרי אימון משקולות אז תאכל לפני הריצה משהו קטן, אחרת זה לא מאוד קריטי לשום כיוון.
לא הבנת אותי, אני לא מרגיש עייף ואין לי בעיה , אני עושה את זה כבר שנים, מה ששאלתי זה האם הטענה של המדריך לשימוש הגוף בחלבון כשרצים אחרי אימון משקולות היא נכונה

מה זה, "שימוש בשריר כמקור אנרגייה"?
יש שם המשך לשורה. אז בבקשה על תוציא מילים מהקשרם.

בנוסף ממה שאני מבין אתה טוען שמתאמן שלא עושה שום פעילות כוח ויהיה במאזן קלורי שלישי ויעשה אירובי (מצידי גם שלא יעשה) הוא לא ישרוף שריר כי הוא רק בעצימות נמוכה ?

בנוסף ממה שאני מבין אתה טוען שמתאמן שלא עושה שום פעילות כוח ויהיה במאזן קלורי שלישי ויעשה אירובי (מצידי גם שלא יעשה) הוא לא ישרוף שריר כי הוא רק בעצימות נמוכה ?
לא הצאתי שום דבר מהקשרו פשוט לא כתבת שם שום דבר הגיוני בהקשר של השרשור.

לא הבנת אותי, אני לא מרגיש עייף ואין לי בעיה , אני עושה את זה כבר שנים, מה ששאלתי זה האם הטענה של המדריך לשימוש הגוף בחלבון כשרצים אחרי אימון משקולות היא נכונה
לא.

לא כתבתי כזה דבר. התכוונתי באופן כללי ולא בחיטוב בהתאם לתגובה שלך "בנאדם שלא מתאמן פרט לאירובי" . בוא נתחיל מהתחלה, למה כן התכוונת בתגובה שלך?

אני טענתי ההיפך, אני אמרתי שעדיף לרוץ מיד אחרי אימון המשקולות מבלי לאכול משהו
זה רק עניין של נוחות. ההשפעה על שריפת השומן היא זניחה. אם אתה מרגיש נפילת סוכר או עייפות אחרי אימון הכוח אתה יכול לאכול משהו קטן או לקחת שייק חלבון

חלבון (שריר) הוא מקור אנרגיה גרוע מאוד לגוף. הגוף ישתמש בחלבון כמקור אנרגיה רק במצבים בהם הגליקוגן בגוף מאוד מדולל והמאמץ עצים.
מה הם מקורות האנרגיה בזמן מאמץ? - יפית גלילי

נערך לאחרונה:
מומלץ לאכול משהו קטן לפני, לא כדי להעלות את האינסולין, אלא כדי להוריד את הקורטיזול, ככה אתה מונע נזק מטבולי ובאמת מרוויח מהאירובי הזה, במקום ללמד את הגוף שלך לאגור שומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית