ייעוץ תפריט דיאטה/חיטוב לילדה קטנה

Dumbbell

משתמש פעיל
480
6
נק' מוניטין:
732
480
6
אחותי הקטנה היא בכיתה ג' והיא באמת שמנה לא שמנמונת וכל החארטות האלה
יש לה הרגלים של שמן עוגות וכאלה והיום ראיתי אותה ילדה קטנה מחפשת באינטרנט איך לרזות ובאמת כאב לי כנראה שמישהו צחק עליה או משהו רציתי לשאול איך אני אמור לבנות תפריט
לכזו ילדה קטנה ששורפת כלום קלוריות במנוחה בגלל שהיא קטנה עדין
1.40 שוקלת 40 1245 bmr אם אפשר כיוון לקלוריות יחסים וכו'
תודה על העזרה

במקרה כזה מביאים תחזוקה ופעילות גופנית.
להקפיד על ירקות ופירות או מולטיויטמין, אפשר להתווסף בסידן אם חסר ובגלל החורף הייתי אומר גם בויטמין C.

• פותח/ת השרשור
הכוונהבתחזוקה זה להכין לה תפריט על תחזוקה בערך 1500 קלוריות ומה שהיא תשרוף מהספורט מזה היא תרזה

בתור מישהו שהיה ילד שמן (שמן,לא שמנמן) ועשה דיאטה, אני יכול להגיד מה אני עשיתי.
אמנם זה היה לפני כמה שנים טובות, אבל חוויות כאלו לא שוכחים.
הלכתי לדיאטנית של קופת חולים (כן בסיסי) והיא פשוט "חתכה" לי מהתפריט את כל השטויות (במבה\מתוקים\מעדנים וכ"ו), ספורט לא עשיתי משהו במיוחד וכל חודש ירדתי כ-2 ק"ג,אחרי כחצי
שנה הגעתי ליעד שלי וירדתי כ12 ק"ג.
אל תשכח שהיא מתפתחת עכשיו, לא הייתי נכנס עם ילדה בכיתה ג לתפריטים ודברים מסובכים, אפשר ורצוי לעור לה בבסיס, הרגלי אכילה, שעות, אבות מזון וכ"ו.
למרות שאני לא מת על דיאטניות של קופות חולים, במקרה שלה אני מאמין שמשהו בסיסי שיכוון אותה יוכל לעזור לה מאוד.

karios צודק. היא לא צריכה תפריט דיאטה כי הסיכוי שהיא תאכל לפיו יותר מיומיים הוא אפס. היא צריכה ללמוד לאכול אוכל אמיתי. תסביר לה שאם היא אוכלת עוגות, עוגיות, קולה, מיצים, ביסלי, במבה, פיתות וגלידה, היא מפוצצת את הגוף שלה בסוכר. הסוכר הזה גורם לה להיות יותר רעבה וחוסם את הגוף שלה מלהשתמש בשומן שהיא אוגרת.
שתחתוך את הפחמימות שהיא צורכת והגוף שלה כבר יבין לבד שהוא צריך להשתמש בשומן אגור ויווסת את הפעילות הגופנית והרעב בהתאם.

כמו שאמרו פה, פשוט שלא תאכל אוכל זבל ואם היא רעבה באמצע היום שתאכל איזה ירק ואז היא גם לא תצטרך שום תוסף ושום שטות

karios צודק. היא לא צריכה תפריט דיאטה כי הסיכוי שהיא תאכל לפיו יותר מיומיים הוא אפס. היא צריכה ללמוד לאכול אוכל אמיתי. תסביר לה שאם היא אוכלת עוגות, עוגיות, קולה, מיצים, ביסלי, במבה, פיתות וגלידה, היא מפוצצת את הגוף שלה בסוכר. הסוכר הזה גורם לה להיות יותר רעבה וחוסם את הגוף שלה מלהשתמש בשומן שהיא אוגרת.
שתחתוך את הפחמימות שהיא צורכת והגוף שלה כבר יבין לבד שהוא צריך להשתמש בשומן אגור ויווסת את הפעילות הגופנית והרעב בהתאם.
ואם היא במאזן שלילי ואוכלת סוכר, הגוף גם לא משתמש בשומן 🤡 ?

ואם היא במאזן שלילי ואוכלת סוכר, הגוף גם לא משתמש בשומן 🤡 ?

אם היא אוכלת רק סוכר היא לא תוכל להשתמש במאגרי השומן שלה ביעילות גבוה. האינסולין חוסם את שחרור חומצות השומן מתאי השומן. היא תהיה עוד יותר רעבה מה שיגרום לה לאכול עוד סוכר, ולפרק שריר. אם אתה רוצה לדעת מה קורה לאנשים כשנותנים להם כזאת דיאטה לאורך זמן אז תקרא קצת על ניסויי ההרעבה של מתנגדי מצפון למלחמת העולם השניה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Minnesota_Starvation_Experiment

שאלת פסיכומטרי:
א. קראתי את כל מה שלייל מקדונלד כתב.
ב. לייל מקדונלד הוא לא היחיד שכותב בנושא תזונה.

בחר את האופציה הנכונה:
1. אני קראתי את כל מה שידוע על תזונה.
2. יש עוד דברים שנכתבו על תזונה ויכול להיות שלא קראתי אותם.
3. אני יושב בבית אוכל דונטים וחולם על אמא של מישל.

נערך לאחרונה:
אם היא אוכלת רק סוכר היא לא תוכל להשתמש במאגרי השומן שלה ביעילות גבוה. האינסולין חוסם את שחרור חומצות השומן מתאי השומן. היא תהיה עוד יותר רעבה מה שיגרום לה לאכול עוד סוכר, ולפרק שריר. אם אתה רוצה לדעת מה קורה לאנשים כשנותנים להם כזאת דיאטה לאורך זמן אז תקרא קצת על ניסויי ההרעבה של מתנגדי מצפון למלחמת העולם השניה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Minnesota_Starvation_Experiment

שאלת פסיכומטרי:
א. קראתי את כל מה שלייל מקדונלד כתב.
ב. לייל מקדונלד הוא לא היחיד שכותב בנושא תזונה.

בחר את האופציה הנכונה:
1. אני קראתי את כל מה שידוע על תזונה.
2. יש עוד דברים שנכתבו על תזונה ויכול להיות שלא קראתי אותם.
3. אני יושב בבית אוכל דונטים וחולם על אמא של מישל.

2 ו 3 נכונות?

אתם גברים, נושא הפחמימות אצלכם הוא שונה לחלוטין מאצל בנות. אצלנו זה צורך הישרדותי! אנחנו חייבות פחמימות (לא באמת, אבל התחושה היא דומה).
זה מאוד תלוי בילדה, אבל להגיד לי "אל תאכלי שטויות" לא עבד בגיל 13 ועדיין לא עובד בגיל 23.
לי אישית נוח יותר כשיש תפריט מוגדר, שיש בו רמאויות כאלו או אחרות, שאני מחליטה מתי לצרוך אותן. מה מותר לי, ולא מה אסור לי. וכל עוד יש שטויות בבית, להסביר לה למה זה רע ולא לספק לה תפריט לא יפיק הרבה תועלת. ככה שזה או לתת לה תפריט, או לבצע טיהור פחממתי בכל הבית.

אתם גברים, נושא הפחמימות אצלכם הוא שונה לחלוטין מאצל בנות. אצלנו זה צורך הישרדותי! אנחנו חייבות פחמימות (לא באמת, אבל התחושה היא דומה).
זה מאוד תלוי בילדה, אבל להגיד לי "אל תאכלי שטויות" לא עבד בגיל 13 ועדיין לא עובד בגיל 23.
לי אישית נוח יותר כשיש תפריט מוגדר, שיש בו רמאויות כאלו או אחרות, שאני מחליטה מתי לצרוך אותן. מה מותר לי, ולא מה אסור לי. וכל עוד יש שטויות בבית, להסביר לה למה זה רע ולא לספק לה תפריט לא יפיק הרבה תועלת. ככה שזה או לתת לה תפריט, או לבצע טיהור פחממתי בכל הבית.

התמכרות לפחמימות זאת אכן בעיה קשה. צריך לעבור תקופה לא קלה כשחותכים אותם אבל אחרי זה ההרגשה משתפרת באופן פלאי.
אני לא מכיר את הילדה או את הבית ולכן אני לא יודע איזה משתי האופציות שכתבת תעבוד יותר טוב. אני רק יודע שהסיכוי שלה להחזיק בדיאטה לאורך זמן ולא להעלות הכל חזרה ברגע שהיא תרפה טיפה הוא ביחס הפוך לכמות הפחמימות שהיא תאכל.

• פותח/ת השרשור
התמכרות לפחמימות זאת אכן בעיה קשה. צריך לעבור תקופה לא קלה כשחותכים אותם אבל אחרי זה ההרגשה משתפרת באופן פלאי.
אני לא מכיר את הילדה או את הבית ולכן אני לא יודע איזה משתי האופציות שכתבת תעבוד יותר טוב. אני רק יודע שהסיכוי שלה להחזיק בדיאטה לאורך זמן ולא להעלות הכל חזרה ברגע שהיא תרפה טיפה הוא ביחס הפוך לכמות הפחמימות שהיא תאכל.
תודה לכולם על התגובות.
זה נכון מאוד היא באמת מכורה לפחמימות פיתות שוקולד וכל החרא הזה.
הבעיה היא, שאם רק נחתוך את הפחמימות אז כנראה היא עדין תשאר על מאזן חיובי,
וגם לחתוך את הפחמימות תהיה משימה קשה. אחת הבעיות שלה כמו אצל מבוגרים זה
"קינוחים" תמיד היא צריכה מתוק אחרי האוכל אז זו באמת בעיה. אני לא יודע אם היא תחזיק
עם תפריט,אבל אני מאמין שהחיתוך של הפחמימות יהיה לה יותר קשה.
וסיסמטיק טיהור פחמימתי אני לא בטוח שיהיה אפשרי כי יש לי אח שחיף שחי על ממתקים
אבל זה גם רעיון.

בנצורם, אני חושבת שזה מעבר להתמכרות לפחמימות.

ואני מבינה שזה בעייתי לקצץ את כל המתוקים בבית, אבל הגבלה לממתק ליום, או להחזיק פירות או יוגורטים דיאטטים בבית במקום שטויות. כמובן שחשוב שהיא תבחר אותם, בפן הפסיכולוגי. ולא חייבים לקצץ לחלוטין פחמימות, אחרת יש לך בעיה של מה הילדה תאכל בהפסקת עשר, ותוספות לארוחת צהריים. אתה לא יכול להוריד לילדה בת 13 שרגילה לאכול את האורז והתפוחי אדמה. ולכן, לדעתי היא צריכה תפריט מסודר.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית