הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תפריט דיאטה/חיטוב לילדה קטנה

Dumbbell

משתמש פעיל
480
6
נק' מוניטין:
732
480
6
אחותי הקטנה היא בכיתה ג' והיא באמת שמנה לא שמנמונת וכל החארטות האלה
יש לה הרגלים של שמן עוגות וכאלה והיום ראיתי אותה ילדה קטנה מחפשת באינטרנט איך לרזות ובאמת כאב לי כנראה שמישהו צחק עליה או משהו רציתי לשאול איך אני אמור לבנות תפריט
לכזו ילדה קטנה ששורפת כלום קלוריות במנוחה בגלל שהיא קטנה עדין
1.40 שוקלת 40 1245 bmr אם אפשר כיוון לקלוריות יחסים וכו'
תודה על העזרה

עם אורז ותפוחי אדמה אפשר להסתדר איכשהו. אבל קולה, ביסלי ושוקולד זה לא ממש אבות מזון.
אפשר לעשות את הדברים בצורה הדרגתית. תתחילו בשבועיים בהם היא לא אוכלת סוכר. ואני מתכוון בשום צורה - לא שוקולד, לא מיצים, לא קולה, לא עוגות. שום דבר שיש בו את המרכיב "סוכר". אני מבטיח לך שזה לבד יעשה שינוי לא קטן.

אני לא רוצה להישמע קטנוני אבל במקרים כאלו של ילדים עדיף לדבר עם רופא משפחה/ילדים ולקבל עצה הכי טובה

אני לא רוצה להישמע קטנוני אבל במקרים כאלו של ילדים עדיף לדבר עם רופא משפחה/ילדים ולקבל עצה הכי טובה
למה? אין לו יותר ידע בתזונה מהרבה מהאנשים פה, ניסיון עם ילדים אולי כן אבל אני לא יודע עד כמה זה עוזר, לדעתי פשוט צריך להכין את הילדה ולהסביר לה שאם היא רוצה לעשות שינוי אז היא תצטרך לוותר על דברים מסוימים ובסופו של דבר זה ישתלם.

עם אורז ותפוחי אדמה אפשר להסתדר איכשהו. אבל קולה, ביסלי ושוקולד זה לא ממש אבות מזון.
אפשר לעשות את הדברים בצורה הדרגתית. תתחילו בשבועיים בהם היא לא אוכלת סוכר. ואני מתכוון בשום צורה - לא שוקולד, לא מיצים, לא קולה, לא עוגות. שום דבר שיש בו את המרכיב "סוכר". אני מבטיח לך שזה לבד יעשה שינוי לא קטן.
קל להגיד, ממש ממש קשה לעשות.

נכתב ע"י kozaman:
לא רואה יתרון בללכת לרופא ילדים, אבל לדיאטנית כן. וגם זה רק בגלל הניסיון עם ילדים.

אני מסכים. שינוי מהותי בהרגלי התזונה ממש ממש קשה לעשות. גם להיות שמן ושיצחקו עליך זה לא קל. אם זה היה קל הייתי היום על 8% שומן. אני לא. צריך אבל להתחיל ממשהו. ולדעתי לחתוך בסוכר זה המקום הראשון. לבנות לילדה בת 8 תפריט של לייל מקדונלד לדעתי יהיה אפקטיבי ליומיים. אבל זה תלוי בילדה ובהורים.

אין ספק שהיא צריכה לקצץ ב"זבל" אבל להגיד את זה לא עוזר. כמו שאמרתי, צריך בעיקר להגיד מה כן, ולא רק מה לא. לא משנה אפילו אם זו הדרך הכי טובה ביקום.
ושוב, זה מסתכם בילדה ובמשפחה, אז קצת קשה לתת עצה. צריך לשאול את הילדה, או פשוט לנסות ולראות במה היא מצליחה לדבוק.

• פותח/ת השרשור
דיאטנית/רופא אין מצב שהיא הולכת, אמא שלי רצתה לקחת אותה והיא התחילה להשתגע ולצעוק.
אז הבנו שגם אם היא תילך לאחד מין הנ"ל זה יהיה אפקטיבי לפחות מיומיים.
אני אגיד להורים שלי להחביא את כל הסוכרים/חטיפים ושלא יקנו עוד.
חשבתי גם למדוד לה את הכמויות של האוכל אבל יכול להיות שהיא תהיה רעבה. מה אתם אומרים?
(כי היא גם חולה על השניצלונים האלה, וכל אחד זה 80 קלוריות והיא אוכלת הרבה כאלה ויש גם עוד כמה מאכלים כמו מקרוני לדוגמא למרות שאין במקרוני בעיה היא פשוט אוכלת הרבה.)
יש עוד טיפים שיכולים להעשות בזמן הקרוב?

בתור מי שהיה ילד שמן (והיום הוא סתם שמן) - לדעתי הכי חשוב שתכניס אותה קצת לאורח חיים פעיל. לזוז, לשחק, אולי שתצטרף לאיזה חוג ספורטיבי. חוץ מזה, צריך לחשוב איך אפשר לחתוך ב"זבל" בלי שהיא תרגיש שגוזלים ממנה משהו. היא צריכה לחתוך בזבל ולהרגיש טוב מזה, לא רע.

אני לא מבין את הבעיה. תבואו לילדה, תגידו לה שהיא חלשת אופי, תפתחו אצלה איזה סינדרום או שניים, ואז תצעקו עלייה סקוואטים וחלב ילדה. קורן עושה את זה כבר איזה שנה והוא רק הולך ויורד במשקל

אם היא אוכלת רק סוכר היא לא תוכל להשתמש במאגרי השומן שלה ביעילות גבוה. האינסולין חוסם את שחרור חומצות השומן מתאי השומן. היא תהיה עוד יותר רעבה מה שיגרום לה לאכול עוד סוכר, ולפרק שריר. אם אתה רוצה לדעת מה קורה לאנשים כשנותנים להם כזאת דיאטה לאורך זמן אז תקרא קצת על ניסויי ההרעבה של מתנגדי מצפון למלחמת העולם השניה.
http://en.wikipedia.org/wiki/Minnesota_Starvation_Experiment

שאלת פסיכומטרי:
א. קראתי את כל מה שלייל מקדונלד כתב.
ב. לייל מקדונלד הוא לא היחיד שכותב בנושא תזונה.

בחר את האופציה הנכונה:
1. אני קראתי את כל מה שידוע על תזונה.
2. יש עוד דברים שנכתבו על תזונה ויכול להיות שלא קראתי אותם.
3. אני יושב בבית אוכל דונטים וחולם על אמא של מישל.
איך אתה קובע את זה מבלי לדעת את הרגישות לאינסולין של אותו הבן אדם?
הא וכן אני בוחר ב3.

בתור מי שהיה ילד שמן (והיום הוא סתם שמן) - לדעתי הכי חשוב שתכניס אותה קצת לאורח חיים פעיל. לזוז, לשחק, אולי שתצטרף לאיזה חוג ספורטיבי. חוץ מזה, צריך לחשוב איך אפשר לחתוך ב"זבל" בלי שהיא תרגיש שגוזלים ממנה משהו. היא צריכה לחתוך בזבל ולהרגיש טוב מזה, לא רע.

גם אם היא תרגיש שכן גוזלים ממנה, עוד כמה שנים שהיא תבין היא תהיה אסירת תודה על זה מאשר שעכשיו ייתנו לה לאכול כמו חזירה ושהיא תגדל עם עודף משקל של 20 קילו
אז מה עדיף?

אם היא באמת רוצה לרזות אז היא תהיה חייבת לעשות את השינוי ולהפסיק לאכול זבל, זה משהו שצריך לבוא ממנה ובטח שבתור ילדה בגיל ההתבגרות אם ההורים שלה יגידו לה לעשות משהו אז היא תרצה לעשות את ההפך. זה הכל עניין של כוח רצון ואם היא באמת צריכה מסגרת אז כדאי אולי לקחת אותה לתזונאית שתעזור לה להרכיב תפריט מאוזן לילדה בגיל ההתבגרות (שקצת שונה מתפריט של באדי בילדר 😃 )

איך אתה קובע את זה מבלי לדעת את הרגישות לאינסולין של אותו הבן אדם?
הא וכן אני בוחר ב3.

אתה צודק בעיקרון, אבל הסיכויים לכך נמוכים. יש ילדים שמנים שיש להם רגישות סבירה לאינסולין. זה לא אומר שהם צריכים לאכול סוכר. בסופו של דבר, לא צריך להיות שרלוק הולמס כדי לנחש שילדה בת 9 עם משקל עודף, שאוכלת כל היום סוכר היא בדרך לעמידות לאינסולין.
תסתכל על טבלה 3 במאמר הזה:
http://archpedi.ama-assn.org/cgi/co...jkey=63c77cdc25ce68c4654fa00541dfa66df8b117dc

זה מראה שילדים שמנים (BMI גבוה) הם בעלי סיכוי הרבה יותר גבוה לפתח תסמינים של metabolic syndrome, שמתאפיינת כמובן גם בעמידות לאינסולין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית