הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקוע במשקל בתרגילי כתפיים

The_MotivatoR

משתמש מתחיל
94
3
נק' מוניטין:
3
94
3
אהלן,
התחלתי בערך לפני חודש וחצי להתאמן בבית יש לי דאמבלים והכל.

האימון הזה הוא לפלג גוף עליון (נעזוב רגע בצד את העובדה שאין פה רגליים), אשמח אם תגידו את דעתכם. אני כותב פה את השמות של התרגילים באנגלית כי אין לי מושג איך זה בעברית.

חזה & יד אחורית (כן אני יודע שזה לא מספיק אבל אני מתחיל, אשמח להצעות)
3x7 שכיבות סמיכה משקל גוף

כתפיים:
4KG // 3x10 dumbbell lateral raise
4KG // 3x10 dumbbell front raise
6KG // 3x6 dumbbell shoulder press

יד קדמית:
6KG // 3x10 dumbbell bicep curl
6KG // 3x10 one arm dumbbell preacher curl

טוב אז זה האימון שלי נכון לעכשיו, אני יודע שהוא לא מושלם ובגלל זה הגעתי לכאן כדי שאולי תוכלו לעזור לי לשפר אותו. הבעיה היא שביד קדמית אני מתקדם ממש מהר (התחלתי מה4 קילו, עליתי ל6 והשבוע אני מתכנן לעלות ל8) אבל בכתפיים אני תקןע במשקל של 4 כמו שאתם רואים. בלחיצת כתפיים זה פחות בעיה כי הוא תרגיל משיכה אבל בשאר התרגילים זה די בעייתי בשבילי כרגע להרים 6 קג בכל החזרות (זה 6 בכל יד).

מה אתם ממליצים לעשות, ואיך האימון בכללי?
תודה רבה

הלוואי והייתי יכול לתת לך תשובה רצינית, אבל עם כל הצער שבדבר אין כאן יותר מידיי מקום להתקדמות.
אתה עובד עם דאמבלים של 4-6 ק"ג, כשמתאמנים מתחילים בחדר כושר מתחילים תרגילים כמו פרס לפעמים עם מוט ריק ששוקל 20.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להירשם למכון.
אם אתה מחפש עצות בנוגע לאימוני סטריט וכו', תמתין לתגובות נוספות.

מסכים עם התגובה מעליי. העצה הכי טובה זה באמת להירשם למכון, ולקחת תכנית אימונים הגוללת את תרגילי הבסיס עם מוט (וגם עבודה על רגליים כי זה חלק מהגוף וזה).
באופן כללי לגבי התרגילים האלה:
4KG // 3x10 dumbbell lateral raise
4KG // 3x10 dumbbell front raise
זה תרגילים מבודדים שמפעילים מעט מסת שריר בגוף, לכן אין מה להתפלא אם כמעט לא מוסיפים משקל בתרגילים אלה, זה בלי להתייחס לעניין האם מתאמן מתחיל בכלל צריך את התרגילים האלה.

• פותח/ת השרשור
הלוואי והייתי יכול לתת לך תשובה רצינית, אבל עם כל הצער שבדבר אין כאן יותר מידיי מקום להתקדמות.
אתה עובד עם דאמבלים של 4-6 ק"ג, כשמתאמנים מתחילים בחדר כושר מתחילים תרגילים כמו פרס לפעמים עם מוט ריק ששוקל 20.

העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להירשם למכון.
אם אתה מחפש עצות בנוגע לאימוני סטריט וכו', תמתין לתגובות נוספות.

מסכים עם התגובה מעליי. העצה הכי טובה זה באמת להירשם למכון, ולקחת תכנית אימונים הגוללת את תרגילי הבסיס עם מוט (וגם עבודה על רגליים כי זה חלק מהגוף וזה).
באופן כללי לגבי התרגילים האלה:

זה תרגילים מבודדים שמפעילים מעט מסת שריר בגוף, לכן אין מה להתפלא אם כמעט לא מוסיפים משקל בתרגילים אלה, זה בלי להתייחס לעניין האם מתאמן מתחיל בכלל צריך את התרגילים האלה.

פעם הייתי בחדכ בקרוספיט אבל לא התמדתי ופרשתי , עכשיו אני מתמיד בינתיים במהלך כל התקופה של החודש וחצי האלה עשיתי 3 אימונים בשבוע של מה שרשמתי פה (התחלתי מה4 בכל התרגילים, ואני צריך להתקדם ביד קדמית כי 6 זה כבר קל ואני לא ממש מתאמץ).

חדכ זה לא אופציה עכשיו כי גם אין לי זמן לזה גם בגלל שאני בתקופה של בגרויות (חלק מהסיבות) ויש הבדל בין לעשות את זה בבית ללעשות את זה שם..

תוכלו להמליץ לי אולי על תרגילים טובים יותר בדגש על דאמבלים? פשוט אין לי מוט, דאמבלים זה מה שיש. לא שחלילה אני מזלזל בכם ברור לי שאתם בעלי ניסיון הרבה יותר ממני , אבל לדוגמה את התרגילים של הכתפיים (עבודה על הdeltoids) לקחתי מהמלצות של האתר bodybuilding אמרו שם שהם טובים. אם זה לא תרגילים שמפעילים הרבה מסה תוכלו להביא לי כאלה שכן (דאמבלים)?

תודה רבה

עם דאמבלים התרגיל כתפיים הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו זה לחיצה בעמידה (כמו פרס שזה לחיצה עם מוט, רק עם דאמבלים).
אבל לדוגמה את התרגילים של הכתפיים (עבודה על הdeltoids) לקחתי מהמלצות של האתר bodybuilding אמרו שם שהם טובים.
לא אמרתי שאלה תרגילים לא טובים בכללי, השאלה טובים למי? למתאמן ברמה גבוהה שיש לו פיגור בדלתא האמצעית כנראה שיהיה טוב הרחקת כתפיים, למתאמן מתחיל כנראה שמיותר.

• פותח/ת השרשור
עם דאמבלים התרגיל כתפיים הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו זה לחיצה בעמידה (כמו פרס שזה לחיצה עם מוט, רק עם דאמבלים).

לא אמרתי שאלה תרגילים לא טובים בכללי, השאלה טובים למי? למתאמן ברמה גבוהה שיש לו פיגור בדלתא האמצעית כנראה שיהיה טוב הרחקת כתפיים, למתאמן מתחיל כנראה שמיותר.

אז זהו שכמו שרשמתי זה התרגיל השלישי שאני עושה לכתפיים shoulder press , באמת תרגיל מעולה. יש לך המלצה לתרגילים אחרים במקום ה2 שציינת?

אז זהו שכמו שרשמתי זה התרגיל השלישי שאני עושה לכתפיים shoulder press , באמת תרגיל מעולה. יש לך המלצה לתרגילים אחרים במקום ה2 שציינת?
קשה לי להמליץ. בגדול תרגיל אחד מבחינתי מספיק, אבל אני לא יודע כמה תוכל לראות תוצאות עם דאמבלים של 4, 6, 8 קילו, מהר מאוד זה אמור להיות לך קל וחסר תועלת.

• פותח/ת השרשור
קשה לי להמליץ. בגדול תרגיל אחד מבחינתי מספיק, אבל אני לא יודע כמה תוכל לראות תוצאות עם דאמבלים של 4, 6, 8 קילו, מהר מאוד זה אמור להיות לך קל וחסר תועלת.

א) תרגיל אחד מספיק לכתפיים? בהנחה שזה 3 סטים של 6-10 חזרות? תלוי במשקל כמובן.

ב) ואם זה נהיה קל זה לא אומר שהשריר התפתח? ברור שלא במימדים שאנחנו מצפים להם אבל עדיין .. ואז לעבור למשקל גבוה יותר ? אפילו עם מוט

• פותח/ת השרשור

ב) ואם זה נהיה קל זה לא אומר שהשריר התפתח? ברור שלא במימדים שאנחנו מצפים להם אבל עדיין .. ואז לעבור למשקל גבוה יותר ? אפילו עם מוט

?

כן. תזכור שגם בתרגילי חזה וגם הכתפיים עובדות.
כשזה נהיה קל אז בשביל להמשיך להתקדם צריך להוסיף משקל, שהשריר ימשיך לקבל גירוי וירצה להתפתח עוד.

• פותח/ת השרשור
כן. תזכור שגם בתרגילי חזה וגם הכתפיים עובדות.

כשזה נהיה קל אז בשביל להמשיך להתקדם צריך להוסיף משקל, שהשריר ימשיך לקבל גירוי וירצה להתפתח עוד.

אבל הדלתא הרי מורכבת מ3 חלקים, אחורי אמצעי וקדמי, הshoulder press עובד על כולם?

אבל הדלתא הרי מורכבת מ3 חלקים, אחורי אמצעי וקדמי, הshoulder press עובד על כולם?
בעיקרון כן. אמנם על הדלתא האחורי פחות מהקדמי והאמצעי.
רציתי לכתוב שתרגילי משיכה כמו חתירות ומתח עובדות גם על הדלתא האחורי, אבל אני רואה שאין לך בכלל תרגילים כאלה בתכנית שזה בעיה בפני עצמה.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון כן. אמנם על הדלתא האחורי פחות מהקדמי והאמצעי.
רציתי לכתוב שתרגילי משיכה כמו חתירות ומתח עובדות גם על הדלתא האחורי, אבל אני רואה שאין לך בכלל תרגילים כאלה בתכנית שזה בעיה בפני עצמה.

יש מצב שתוכל לתת לי תרגיל חתירה ? שיעיל כמו הpress וסליחה שאני דוחף את זה לכל מקום אבל עם דאמבלים , פשוט אין לי משהו אחר כרגע . תודה רבה

עם דאמבלים אתה יכול לעשות את זה:
one-arm-dumbbell-row.jpg

Back
למעלה תחתית