הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע דיון מעניין, אלכוהול בהעמסה?

• פותח/ת השרשור גל26
  • פורסם בתאריך

גל26

משתמש מתחיל
86
3
נק' מוניטין:
3
86
3
רציתי לדעת מבחינה פזיולוגית האם אלכוהול יכול להיות כחלק מיום העמסה?
אני לא נאיבי וברור לי שזה לא תחליף ובטח לא הדבר האולטימטיבי אבל בוא נצא מנקודת הנחה
שאדם שאמור לאכול בהעמסה 1500 קלוריות מפחמימה ובמקום זה הוא יאכל 750 מפחמימה ו 750 מאלכוהול
מה היא ההערכה שלכם לתגובת הגוף לזה?

אז אם אני אשתה אלכוהול ואהיה עדיין במאזן קלורי שלילי, אני אעלה במסת השומן?
כנראה שלא כי פשוט הגוף ישתמש באנרגיה שהוא מספק כדי להשלים את החוסרים שיש לו בחיטוב, אבל כל השאריות הקלוריות ילכו לשומן

כנראה שלא כי פשוט הגוף ישתמש באנרגיה שהוא מספק כדי להשלים את החוסרים שיש לו בחיטוב, אבל כל השאריות הקלוריות ילכו לשומן
מה המסלול המטבולי של אלכוהול --> שומן?

מה המסלול המטבולי של אלכוהול --> שומן?
המנגנונים קצת מסובכים וארוכים, ואני לא זוכר את כולם בפרטים
אבל בגדול אלכוהול מתפרק בגוף בעיקר לאצטט ומשם לאצטיל CoA, שהמסלולים היחידים שלו בגוף הם או מעגל קרבס, אבל לרוב אין לו שם באמת שימוש כי לרוב יש ממנו מספיק שם, או שאותו אצטיל CoA משמש כבסיס ליצירת חומצות שומן, וזה בערך כל מה שהוא יכול לעשות בגוף
יש לו עוד כמה דברים, אבל שום דבר מועיל אנאבולית
אני גם לא זוכר בידיוק מה המנגנון הספציפי שם (ואין לי גישה לספרים שלי בימים הקרובים), אבל הוא גם מעכב פירוק שומן, ככה שהוא מצטבר יותר בקלות

המנגנונים קצת מסובכים וארוכים, ואני לא זוכר את כולם בפרטים
אבל בגדול אלכוהול מתפרק בגוף בעיקר לאצטט ומשם לאצטיל CoA, שהמסלולים היחידים שלו בגוף הם או מעגל קרבס, אבל לרוב אין לו שם באמת שימוש כי לרוב יש ממנו מספיק שם, או שאותו אצטיל CoA משמש כבסיס ליצירת חומצות שומן, וזה בערך כל מה שהוא יכול לעשות בגוף
יש לו עוד כמה דברים, אבל שום דבר מועיל אנאבולית
אני גם לא זוכר בידיוק מה המנגנון הספציפי שם (ואין לי גישה לספרים שלי בימים הקרובים), אבל הוא גם מעכב פירוק שומן, ככה שהוא מצטבר יותר בקלות
תעבור על זה:
אלכוהול ואימונים - כל מה שרציתם לדעת - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

אף מרכיב לא הולך "ישר לשומן" זה אף פעם לא מתקיים במסגרת מטבולית. אתה גם מכליל כאן קבוצה מאוד גדולה של סוגי אלכוהול (בהתאם ל-% האלכוהול במשקה) ואתה גם לא מתייחס לכמויות הנצרכות (בתלות או לא במאזן הקלורי). פרסמתי מגוון רחב של מחקרים בפורום מחקרים כאן בפורום על אלכוהול ולא רק ששתיית אלכוהול (בירה לדוגמה) לא מעלה יותר/פחות במסת השומן (בתלות מאזן קלורי) אלא יכולה אפילו לשפר את ההתאוששות לאחר האימון

• פותח/ת השרשור
האמת שעד לפני שנה הייתי שותה המון ומתאמן.
הייתי אוכל תפריט דיי מסודר לעתים מקפיד עד רמת הכנסת כל מזון לאפליקציה ולפעמים פחות.
שמתי לב לנקודה מאוד מעניינת גם כשהייתי שותה ואני מדבר איתכם על על בקבוק לבד בערב + תוספות = 2000 קלוריות
לא הייתי עולה במשקל. יותר מזה חזרתי מטיול של חודש לאחרונה במקסיקו. בהתחלה אכלתי דיי מסודר אפילו התאמנתי וקניתי אבקת חלבון לאחר מכן לא התאמנתי ואכלתי יותר מפוזר יותר גאנק פוד מה שכן שתיתי בכל יום לפחות 2000 קלוריות כשחזרתי לארץ ונשקלתי ירדתי במשקל
גם בשריר כמובן אבל המסקנה שלי היא שהאלכוהול לא משמין כמו אוכל מוצק עם אותה כמות קלוריות בוודאות

תעבור על זה:
אלכוהול ואימונים - כל מה שרציתם לדעת - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

אף מרכיב לא הולך "ישר לשומן" זה אף פעם לא מתקיים במסגרת מטבולית. אתה גם מכליל כאן קבוצה מאוד גדולה של סוגי אלכוהול (בהתאם ל-% האלכוהול במשקה) ואתה גם לא מתייחס לכמויות הנצרכות (בתלות או לא במאזן הקלורי). פרסמתי מגוון רחב של מחקרים בפורום מחקרים כאן בפורום על אלכוהול ולא רק ששתיית אלכוהול (בירה לדוגמה) לא מעלה יותר/פחות במסת השומן (בתלות מאזן קלורי) אלא יכולה אפילו לשפר את ההתאוששות לאחר האימון
ברור, בכמויות קטנות יחסית (צריכה ממוצעת) לא יקרה כמעט שום דבר, גם ככה הרוב יצא דרך גופים קטוניים
אבל הבחור מדבר על העמסה עם אלכוהול, וזה סיפור שונה לחלוטין

ברור, בכמויות קטנות יחסית (צריכה ממוצעת) לא יקרה כמעט שום דבר, גם ככה הרוב יצא דרך גופים קטוניים
אבל הבחור מדבר על העמסה עם אלכוהול, וזה סיפור שונה לחלוטין
ומבחינה מדעית לא ממש ידוע מה יקרה.
דבר ראשון הוא היה במאזן קלורי שלילי במשך 7-14 יום לפני העמסה, כך שהמאזן ההורמונלי שלו משחק תפקיד כאן. דבר שני, מאגרי הגליקוגן שלו יחסית מדוללים (ביחס למאזן נטרלי בתלות כמות הפחמימות/אירובי שאותו אחד עדה במהלך השובע) כך שרוב הסך הקלורי מפחמימה ילך לשם. דבר אחרון, הגוף ישקיע מאמצים רבים להפטר מהאלכוהול ולכן פר גרם, אלכוהול לא באמת יהיה שווה ל-7 קל׳ אם נצרך בכמויות גבוהות. ישנם עוד הרבה גורמים שיכולים להשפיע על מטבוליזם של אלכוהול (מיקרוביום לדוגמה במעי), ככה שלומר שהכל ילך לשומן זה יהיה כלל לא מדוייק.
מה שכן, צריכת אלכוהול מוגברת יכולה לפגוע בסנטוז גליקוגן, כך שצריכה מוגברת של אלכוהול ביום העמסה אינה אידאלית אבל לדעתי גם לא דיל ברייקר למתאמן החובבן.

ומבחינה מדעית לא ממש ידוע מה יקרה.
דבר ראשון הוא היה במאזן קלורי שלילי במשך 7-14 יום לפני העמסה, כך שהמאזן ההורמונלי שלו משחק תפקיד כאן. דבר שני, מאגרי הגליקוגן שלו יחסית מדוללים (ביחס למאזן נטרלי בתלות כמות הפחמימות/אירובי שאותו אחד עדה במהלך השובע) כך שרוב הסך הקלורי מפחמימה ילך לשם. דבר אחרון, הגוף ישקיע מאמצים רבים להפטר מהאלכוהול ולכן פר גרם, אלכוהול לא באמת יהיה שווה ל-7 קל׳ אם נצרך בכמויות גבוהות. ישנם עוד הרבה גורמים שיכולים להשפיע על מטבוליזם של אלכוהול (מיקרוביום לדוגמה במעי), ככה שלומר שהכל ילך לשומן זה יהיה כלל לא מדוייק.
מה שכן, צריכת אלכוהול מוגברת יכולה לפגוע בסנטוז גליקוגן, כך שצריכה מוגברת של אלכוהול ביום העמסה אינה אידאלית אבל לדעתי גם לא דיל ברייקר למתאמן החובבן.
אף פעם לא אמרתי שהכל ילך לשומן, אמרי שהעודפים כן
אלכוהול מומר בגוף למגוון מאוד מצומצם של מולקולות, שהופכים לסובסטראטים של ממש מעט תגובות, וביניהן יצירת שומן
אבל זה לא הפואנטה פה, כי גם בכמויות גדולות, כל עוד זה חד פעמי זה משהו זניח יחסית
הנקודה היא שפשוט העמסת קלוריות זה רעיון רע, כי רוב התועלת שאפשר להרוויח מהעמסה מתפספסת פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית