ייעוץ השפעת חוסר במוגלובין וברזל על אירובי

• פותח/ת השרשור Cube
  • פורסם בתאריך

Cube

משתמש מתחיל
107
6
נק' מוניטין:
6
107
6
אהלן,

יש לי חוסר בברזל ובמוגלובין (אנמיה). ידוע שלמוגלובין יש קשר ישיר לאימון אירובי.

השאלה שלי היא אם יש צורך בשינוי באימונים האירובי שלי שצריך לעשות, חשבתי על לעשות אימון Tabata אחד בשבוע, האם יש לשנות משהו? האם החוסר במוגלובין יקשה עלי באימון/ ימנע ממני להתקדם?

@hanan

נערך לאחרונה:
לדעתי דווקא אימוני טבטה לא יהיו הפתרון המומלץ לך, אולי אפילו יהיה מסוכן
לך על ריצה מבוקרת, ככה אתה תוכל להיות יותר קשוב לגוף שלך

• פותח/ת השרשור
לדעתי דווקא אימוני טבטה לא יהיו הפתרון המומלץ לך, אולי אפילו יהיה מסוכן
לך על ריצה מבוקרת, ככה אתה תוכל להיות יותר קשוב לגוף שלך

הבעיה שיש לי גם חוסר בפריטין (מאגרי הברזל בכבד) וקראתי שאירובי רק יפגע עוד יותר בפריטין. לכן חשבתי שאימון קצר וממוקד שמערב גם אנאירובי יתאים.

רשום גם שחוסר בפריטין מונע ירידה במשקל - יש לי משהו לעשות נגד זה?

הבעיה שיש לי גם חוסר בפריטין (מאגרי הברזל בכבד) וקראתי שאירובי רק יפגע עוד יותר בפריטין. לכן חשבתי שאימון קצר וממוקד שמערב גם אנאירובי יתאים.

רשום גם שחוסר בפריטין מונע ירידה במשקל - יש לי משהו לעשות נגד זה?
לגבי הבעיות עם פריטין אין לי מושג כי אני לא מכיר יותר מדי את ההשפעות האלה
אבל לגבי האירובי, הבעיה בטבטה היא שהדופק עולה כבר ככה הרבה, ובגלל האנמיה שלך הוא עלול לעלות לרמות מסוכנות

• פותח/ת השרשור
לגבי הבעיות עם פריטין אין לי מושג כי אני לא מכיר יותר מדי את ההשפעות האלה
אבל לגבי האירובי, הבעיה בטבטה היא שהדופק עולה כבר ככה הרבה, ובגלל האנמיה שלך הוא עלול לעלות לרמות מסוכנות

אז אתה אומר שאני לא יכול לעשות Tabata? אז על אילו אימונים אירוביים אחרים אתה ממליץ שמשלבים אנאירובי?

אז אתה אומר שאני לא יכול לעשות Tabata? אז על אילו אימונים אירוביים אחרים אתה ממליץ שמשלבים אנאירובי?
לא יודע אם אתה לא יכול, זה תלוי בחומרה של המצב שלך והבריאות הכללית שלך, וגם כמה אתה מאומן בכלל
לדעתי אימון אינטרוולים יכול להיות לך יעיל

• פותח/ת השרשור
לא יודע אם אתה לא יכול, זה תלוי בחומרה של המצב שלך והבריאות הכללית שלך, וגם כמה אתה מאומן בכלל
לדעתי אימון אינטרוולים יכול להיות לך יעיל

קודם כול, תודה על העזרה.

אתה מתכוון למאומן במדינה אירובית או אנאירובית? מבחינה אנאירובית אני במצב טוב מאוד, מתאמן כמעט שנה, משקלי עבודה יפים לדעתי ושכיבות שמיכה אני יכול להגיע ל50 מבלי להתעייף ואז לא קשה מבחינת השריר אלא מבחינת (מרגיש עייף).

בכושר אירובי אני מסוגל לרוץ 3 קילומטר ב 15 וקצת, תוצאה לא טובה אבל ריצה אף פעם לא אהבתי/הייתי טוב.

קודם כול, תודה על העזרה.

אתה מתכוון למאומן במדינה אירובית או אנאירובית? מבחינה אנאירובית אני במצב טוב מאוד, מתאמן כמעט שנה, משקלי עבודה יפים לדעתי ושכיבות שמיכה אני יכול להגיע ל50 מבלי להתעייף ואז לא קשה מבחינת השריר אלא מבחינת (מרגיש עייף).

בכושר אירובי אני מסוגל לרוץ 3 קילומטר ב 15 וקצת, תוצאה לא טובה אבל ריצה אף פעם לא אהבתי/הייתי טוב.
אז אין סיבה שלא תצליח לעשות אינטרוולים, אולי אפילו לתת ניסיון לאימון טבטה פשוט אם אתה רוצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית