הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ intermittent fasting....WTF?

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
הי חברים.
לאחרונה יצא לי לשמוע מלאאאאא על intermittent fasting גם בחדר כושר וגם מלא ערוצים טובים ביוטיוב משתמשים בשיטה וזה מחרפן אותי....כל סירטון רק מראה את היתרונות של השיטה והחיסרון שבה אבל אף אחד לא מדבר על המדע מאחוריה..... 😣
זה סותר את כל מה שחייתי לפיו עד עכשיו....שאומר רק אוכל אוכל אוכל....לאכול איך שקמים....לאכול לפני שהולכים לישון וכדומה....
ופה אומרים לי תצום כמה שיותר...[שעד עכשיו השתדלתי שיהיה כמה שפחות זמן של צום בחיי היום יום שלי]
מבין שיש ניוד של שומן לצורך של אנרגיה אבל אנשים אשכרה מעלים מסת שריר עם השיטה הזאת.
וגם בחיטוב...איך לא מאבדים מסת שריר ככה?...
אשמח ממש אם מישהו יוכל להסביר לי את המדע מאחורי השיטה [הקסומה?] הזאת. 😃

כבר מתחיל ואומר שבחיטוב זה לא מומלץ
כל הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שברגע שאתה רעב הגוף מתחיל לנצל מאגרים, וכשנגמרים המאגרים הנוחים, שזה הגליקוגן מתחיל להישרף השומן
בנוסף, שזה לדעתי החלק החשוב יותר, הוא שברגע שאתה אף פעם לא רעב, הגוף מאבד מהרגישות שלו לאינסולין, מה שמוביל למחלות מטבוליות בטווח הארוך, ובטווח הקצר מוריד את היכולת של הגוף לנתב את האוכל שאנחנו אוכלים לבניית שריר
עכשיו לדעתי השיטה ברובה דבילית, כי אני שמעתי על מלא שיטות לעשות את זה ואין דרך נכונה לחלוטין, ואתה גם רוצה להיות רוב הזמן באנאבוליזם
אבל מה שכן, אני כן מסכים עם העיקרון שזה בסדר גמור להיות רעב, ופעם בכמה שבועות צום קל, כמו ארוחת ערב מוקדמת ואז לדלג על ארוחת בוקר יכול גם לעזור באותה מידה

זה עובד ובריא מאוד ומביא תוצאות טובות ויש לה למרות הויכוחים בנושא בסיס מחקרי.

מזמן לא בדקתי את המחקרים הישירים ואני צריך להתעדכן אבל לפני עשר שנים כשהבחור שהכניס אותה לתחום פיתוח הגוף פתח את הבלוג שלו הוא היה מלא בטבעיים על אחוז שומן חד ספרתי ומסת שריר גבוהה והם היו אוכלים פיצות והמבורגרים בחלון שבו הם היו אוכלים.

אני חושב שאחת הסיבות שהיא עובדת קשורה לכך שאחרי האימון יש לך חלון זמן שבו הגוף מפרק שומן ומנייד קלוריות למסה הרזה. אולי כשדוחפים שם הרבה קלוריות זה מעלה את הסיכוי לשפר את היחס בין השומן לשריר...

בכל מקרה אני לא בטוח שהיא אידאלית לפיתוח גוף אבל קשה להתווכח עם התוצאות בעיקר כשלפי הפורומים שאני די בטוח שלא היו מעורבים חומרים בסיפור.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה עובד ובריא מאוד ומביא תוצאות טובות ויש לה למרות הויכוחים בנושא בסיס מחקרי.

מזמן לא בדקתי את המחקרים הישירים ואני צריך להתעדכן אבל לפני עשר שנים כשהבחור שהכניס אותה לתחום פיתוח הגוף פתח את הבלוג שלו הוא היה מלא בטבעיים על אחוז שומן חד ספרתי ומסת שריר גבוהה והם היו אוכלים פיצות והמבורגרים בחלון שבו הם היו אוכלים.

אני חושב שאחת הסיבות שהיא עובדת קשורה לכך שאחרי האימון יש לך חלון זמן שבו הגוף מפרק שומן ומנייד קלוריות למסה הרזה. אולי כשדוחפים שם הרבה קלוריות זה מעלה את הסיכוי לשפר את היחס בין השומן לשריר...

בכל מקרה אני לא בטוח שהיא אידאלית לפיתוח גוף אבל קשה להתווכח עם התוצאות בעיקר כשלפי הפורומים שאני די בטוח שלא היו מעורבים חומרים בסיפור.
אני עדיין לא מבין איך זה שכל פעם שמישהו נכנס לחיטוב הוא בלחץ לא לאבד שריר....לאכול כל שעתיים וכאלה דברים...ופה אומרים לי תצום ולא תאבד מסת שריר.
מה הרעיון מאחורי זה...לא מצליח למצוא תשובה בשום מקום.

שלוש...ארבע...לא משנה.
תמיד מנסים להימנע ממצב של צום.
פה זה הפוך.
אתה יכול לאכול 2 ארוחות גדולות ביום ואני לא רואה איך זה משנה משהו מבחינת קטאבוליזם כל עוד יש אימונים סדירים.
לא ברמה של רוב החבר'ה שמחטבים בכל אופן. (כאלה שלא צריכים לעלות על במות)

בסופו של דבר זו שיטה שנועדה לשלוט על הכמויות שאוכלים בלי לספור קלוריות, וזה עושה את העבודה לחלק מהאנשים, סך הכל פונספט יפה.

עשיתה משהוא בסגנון בחיטוב האחרון וכמעט ולא ירדתי במשקלי עבודה. ניסיתי לא לאכול בתחילת היום אבל לרוב לקראת 11 הייתי מתחיל לאכול כי קשה לי לעבוד ללא אוכל.

חיטוב שעשיתי לפני עשיתי בסגנון אחר וירדתי יותר במשקלי עבודה.

מבחינת הבנה שלי וההיגיון שלי (בדגש על שלי) זה ניראה הגיוני שלאכול יותר אחרי האימון יתרום כנראה יותר לבניית מסת שריר מאשר לאכול לפני. בנוסף בצום הגוף חייב אנרגיה ובגלל שאתה בצום יחסית ממושך אז רמת האינסולין היא נמוכה ולכן יש יותר שימוש בשומן.

הבעיה אם כל זה זה האם זה התעסקות בקטנות או לא ? שתאכלס רק בגלל שזה בערך נוח לי אני עושה את זה אחרת כנראה לא הייתי מנסה.

• פותח/ת השרשור
בסופו של דבר זו שיטה שנועדה לשלוט על הכמויות שאוכלים בלי לספור קלוריות, וזה עושה את העבודה לחלק מהאנשים, סך הכל פונספט יפה.
דווקא בהרבה סרטונים על הנושא הם מדגישים שלא הגירעון הקלורי שנוצר עקב שימוש בשיטה זה מה שהופך אותה לכל כך טובה אלא הזמן הממושך ללא אוכל. [ומי שרציני כן סופר קלוריות בשיטה הזאת...פשוט מכניס הכל ב2-3 ארוחות]
יש איזה סרטון על Lean Gains שמציג לך את הגרף של האינסולין ומראה לך שעתיים של שריפת שומנים נטו, סרטון ממש נחמד אם אני אמצא אני אראה לך.

אבל עזוב....כמובן שהם יורידו במשקל כשהם עושים דיאטה מסוג כזה....אבל השאלה האמיתית היא איך הם לא מאבדים מסת שריר....או....שיש כאלה שבזמן האכילה אוכלים מלא וגם עולים במסת שריר ככה....זה מה שמעניין אותי פה.

כבר מתחיל ואומר שבחיטוב זה לא מומלץ
כל הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שברגע שאתה רעב הגוף מתחיל לנצל מאגרים, וכשנגמרים המאגרים הנוחים, שזה הגליקוגן מתחיל להישרף השומן
בנוסף, שזה לדעתי החלק החשוב יותר, הוא שברגע שאתה אף פעם לא רעב, הגוף מאבד מהרגישות שלו לאינסולין, מה שמוביל למחלות מטבוליות בטווח הארוך, ובטווח הקצר מוריד את היכולת של הגוף לנתב את האוכל שאנחנו אוכלים לבניית שריר
עכשיו לדעתי השיטה ברובה דבילית, כי אני שמעתי על מלא שיטות לעשות את זה ואין דרך נכונה לחלוטין, ואתה גם רוצה להיות רוב הזמן באנאבוליזם
אבל מה שכן, אני כן מסכים עם העיקרון שזה בסדר גמור להיות רעב, ופעם בכמה שבועות צום קל, כמו ארוחת ערב מוקדמת ואז לדלג על ארוחת בוקר יכול גם לעזור באותה מידה
בטח עחי זה לא מומלץ בחיטוב אוכלים רק 4 שעות ביום במסה ככה הכי טוב וכשאתה לא רעב אינסולין עושה מסיבה בגוף שלך מה הקשר בין אינסולין לשובע?
מכיר מישו שעושה את זה על 18-20 שעות.. לא מבין איך 😣
חחחחח זה לא קשה בכלל האמת אתה פשוט קם מגיע הביתה אחרי בצפר אוכל ב2 עד 8 ב10 אתה כבר הולך לישון כמו ילד טוב לא ממש רעבים כשעושים את זה

בטח עחי זה לא מומלץ בחיטוב אוכלים רק 4 שעות ביום במסה ככה הכי טוב וכשאתה לא רעב אינסולין עושה מסיבה בגוף שלך מה הקשר בין אינסולין לשובע?
לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד פה
ואינסולין הוא אחד ההורמונים שאחראים לשובע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית