הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני מנסה לעלות במשקל מזה שנים ולא מצליח

• פותח/ת השרשור majd
  • פורסם בתאריך

majd

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי
אני בחור בן 26 גובה 173 ושוקל 60 קג
מזה שנים אני מנסה לעלות במשקל אבל אני תקוע באותו משקל
בעבר התאמנתי תקופות רבות והפסקתי וכרגע חזרתי להתאמן שוב והפעם אני לא מוותר עד שאני מגיע ל 70 קג שזה היעד שתמיד שאפתי אליו
אני מבקש את עזרתכם כי הפעם אני לא רוצה להתאכזב ואני מת להשיג את היעד

הנה התפריט שאני אוכל כל יום מזה שבוע
מנה 1 ---- 200 מל חלב עם אבקת חלבון
מנה 2 ----- שתי כוסות אורז מבושל עם 100 גרם חזה עוף
מנה 3 ------ טוסט עם סלט ירקות
מנה 4 ------- שייק של בננה עם חמאת בוטנים , כוס של שיבולת שועל ו 200 מל חלב
מנה 5 ------ פיריה מ 3 תפוחי אדמה עם חמאה ופיתה
ואגב אני ממש מתקשה לאכול את כל זה ויש רגעים שאני בקושי משלים את המנה מרוב שקשה לי לאכול
אני מקווה שתעזרו לי ותדריכו אותי נכון

בעיה לתת חוות דעת על התפריט כי לא כתבת את הערכים שלו (קלוריות, חלבון, שומן, פחמימה).
תבדוק את הערכים של הכל במחשבון תזונה באינטרנט (FOODSDICTIONARY למשל) ותכתוב כאן.
באופן כללי הפתרון פשוט: לא עולה במשקל - תאכל עוד. אין דרך אחרת.

אתה בקושי אוכל, אני בן 16 ואוכל כמעט פי שניים, אבל הגיל לא חשוב.
הערכה שלי אתה אוכל 2000 עד 2500 קלוריות.

אז יש מספר דברים שיעניקו לך קלוריות קלות לדעתי, ולכל מי שמתקשה שאני יכול להמליץ עליהם :
1. שייק
2. לחמניות
3. ביצים

השייק שלי כולל
120 גרם שיבולת שועל
280 גרם חלב
50 גרם חמאת בוטנים
מים כמה שצריך כדי שהמרקם יהיה דליל
סהכ יוצא באיזור ה1000 קלוריות, 500 מילילטר. שותה אחד בבוקר ואחד בערב.
מי שירצה יוכל להוסיף גם אבקת חלבון כמובן. שותה אותו באיזור שבע בבוקר.

אני אוכל אישית 3 לחמניות בין 10 ל12 שזה מין ארוחת ביניים, אני לומד אז זה מעולה ללימודים. כל לחמניה תיתן בערך 250 קלוריות ל90-100 גרם לחמניה. אוכל עוד אחת או פיתה בערב. אוכל אותן עם חומוס, ביצה, וגבינה.

ביצים זה אחלה חלבון ושומן וקלוריות דיי נוחות וטעים, ככה שזה סתם תוספת נחמדה לדעתי.

אישית לך אני ממליץ :
בבוקר, למה שייק כזה דל קלוריות ? אתה בפאקינג מסה, תוסיף אליו 120 גרם שיבולת שועל ו30 גרם חמאת בוטנים, ותעשה אותו דבר במנה 4, ותשאיר את הבננה ושם אל תשים אבקת חלבון, אתה לא מבין איזה מגעיל השייק היה לי בהתחלה, כמעט הקאתי, אבל כמו שדודו טסה אומר, בסוף מתרגלים להכל, אני מניח שאף אחד פה לא שומע את דודו טסה אבל בסדר. 🫤
בערב הייתי אוכל 2 ביצים גם.
צהריים אורז או פסטה 250 גרם זה אחלה עם איזה 150 גרם חזה עוף, הכל לאחר בישול אני מתכוון.

זה נראה כאילו אתה אוכל בוקר, ומאז אוכל צהריים ואחרי זה טוסט, לא, תאכל בין לבין לחמניות. כמו שהמלצתי למעלה.

אני מניח שהבנת אותי, השקעתי מאוד בתגובה הזו, מקווה שתעזור לך ולעוד.

תזין את התפריט שלך במחשבון תזונה, כדי שנדע בדיוק מה הערכים שאתה אוכל.
בעיקרון אתה צריך לפחות 2500 קלוריות ותוכנית כוח טובה שתנצל את האנרגיה הזו לבנייה של מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
אתה בקושי אוכל, אני בן 16 ואוכל כמעט פי שניים, אבל הגיל לא חשוב.
הערכה שלי אתה אוכל 2000 עד 2500 קלוריות.

אז יש מספר דברים שיעניקו לך קלוריות קלות לדעתי, ולכל מי שמתקשה שאני יכול להמליץ עליהם :
1. שייק
2. לחמניות
3. ביצים

השייק שלי כולל
120 גרם שיבולת שועל
280 גרם חלב
50 גרם חמאת בוטנים
מים כמה שצריך כדי שהמרקם יהיה דליל
סהכ יוצא באיזור ה1000 קלוריות, 500 מילילטר. שותה אחד בבוקר ואחד בערב.
מי שירצה יוכל להוסיף גם אבקת חלבון כמובן. שותה אותו באיזור שבע בבוקר.

אני אוכל אישית 3 לחמניות בין 10 ל12 שזה מין ארוחת ביניים, אני לומד אז זה מעולה ללימודים. כל לחמניה תיתן בערך 250 קלוריות ל90-100 גרם לחמניה. אוכל עוד אחת או פיתה בערב. אוכל אותן עם חומוס, ביצה, וגבינה.

ביצים זה אחלה חלבון ושומן וקלוריות דיי נוחות וטעים, ככה שזה סתם תוספת נחמדה לדעתי.

אישית לך אני ממליץ :
בבוקר, למה שייק כזה דל קלוריות ? אתה בפאקינג מסה, תוסיף אליו 120 גרם שיבולת שועל ו30 גרם חמאת בוטנים, ותעשה אותו דבר במנה 4, ותשאיר את הבננה ושם אל תשים אבקת חלבון, אתה לא מבין איזה מגעיל השייק היה לי בהתחלה, כמעט הקאתי, אבל כמו שדודו טסה אומר, בסוף מתרגלים להכל, אני מניח שאף אחד פה לא שומע את דודו טסה אבל בסדר. 🫤
בערב הייתי אוכל 2 ביצים גם.
צהריים אורז או פסטה 250 גרם זה אחלה עם איזה 150 גרם חזה עוף, הכל לאחר בישול אני מתכוון.

זה נראה כאילו אתה אוכל בוקר, ומאז אוכל צהריים ואחרי זה טוסט, לא, תאכל בין לבין לחמניות. כמו שהמלצתי למעלה.

אני מניח שהבנת אותי, השקעתי מאוד בתגובה הזו, מקווה שתעזור לך ולעוד.

קודם כל תודה רבה על הזמן שהקדשת בשביל לעזור
אני אתחיל מהיום לקחת פעמיים שייק כמו שאמרת ואוסיף עוד מנה ונראה לאן זה יתקדם 😃
תזין את התפריט שלך במחשבון תזונה, כדי שנדע בדיוק מה הערכים שאתה אוכל.
בעיקרון אתה צריך לפחות 2500 קלוריות ותוכנית כוח טובה שתנצל את האנרגיה הזו לבנייה של מסת שריר.

אני בדקתי וזה יצא 2700 קלוריות
האם זה מספיק ?
בעיה לתת חוות דעת על התפריט כי לא כתבת את הערכים שלו (קלוריות, חלבון, שומן, פחמימה).
תבדוק את הערכים של הכל במחשבון תזונה באינטרנט (FOODSDICTIONARY למשל) ותכתוב כאן.
באופן כללי הפתרון פשוט: לא עולה במשקל - תאכל עוד. אין דרך אחרת.

בדקתי כמה קלוריות ויצא לי 2700
זה בסדר או שצריך יותר ?

2700 קלוריות אמורות להספיק. תשקל כל שבוע ביום קבוע מייד שאתה קם בבוקר אחרי ביקור בשירותים.
לדעתי יותר מדי קלוריות שלך מתבססות על שתיה וזה גם יכול לגרום לתחושת מלאות.
במשקל שלך אתה בכיף יכול להעזר ב-200 קלוריות "מתוקות" כמו ארטיק מצופה, כמה עוגיות וכד'
בנוסף דברים שקל מאוד לאכול, כמו פרוסת גנ"צ 28% - כל פרוסה 100 קלוריות, שקדים/אגוזים, וגם פרוסת לחם עם טחינה/חמאת בוטנים/אבוקדו כתוספת לארוחה.

בדקתי כמה קלוריות ויצא לי 2700
זה בסדר או שצריך יותר ?
אמור להספיק. תראה אם אתה עולה במשקל ככה. ושים לב כמו שאמרו כאן, בנוסף לאוכל אתה צריך תכנית טובה, שעודף הקלוריות ילך לבניית שריר.

אני לא בטוח, אבל נראה לי התפריט שלך די לוקה בחלבון, שזה טריגר מאוד חשוב לבניית שריר ועליה במשקל
ממליץ לך גם יותר מוצרים מהחי, ביצים, בשר, ומוצרי חלב

Back
למעלה תחתית