נק' מוניטין:
1,670
- 1,501
- 1,161
לא מכיר מקרה זהה אחד לאחד אבל מכיר מישהו שהפילו לו משקולת על הרגל והוא תבע את ביטוח של המכון וזכה
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא מכיר מקרה זהה אחד לאחד אבל מכיר מישהו שהפילו לו משקולת על הרגל והוא תבע את ביטוח של המכון וזכה
סלח לי אבל אם זאת הבעיה אצלי אז אתה מכליל הכללה גסה ושגויה.פריצת דיסק לא קוראת בשניה. אתה לא בא לסט עם עמוד שדרה בריא לחלוטין ואז אחרי הסט הדיסק נפרץ. מדובר על תהליך ארוך שמתחיל מכאבים קלים שיכולים לנבוע ממצב של בלט דיסק שיכול להתקדם עם הזמן לפריצה. אם אתה מתחיל להרגיש כאבים לא אופייניים באזור עמוד השדרה כדאי שתתחיל לטפל בזה ולהפסיק להוסיף משקלים.
סלח לי אבל אם זאת הבעיה אצלי אז אתה מכליל הכללה גסה ושגויה.
זה הופיע בפעם אחת וחשבתי שזה סתם שריר תפוס כי זה לא היה משמעותי בכלל.
עם הזמן הכאב החמיר
הביטוח מכסה מקרים של רשלנות. כמו ציוד לא תקין, הדרכה לא נכונה וכדומה.נפגעת בזמן שהתאמנת בחדר הכושר ולחדר כושר יש ביטוח כדי לכסות מתאמנים שאולי יפצעו בזמן אימון בחדר כושר ונפצעת בזמן אימון בכודר כושר ואני נכנס פה לLoop
איזה אנשים בדיוק ? אתה לוקח לחברת ביטוח. בדיוק בגלל זה משלמים להם כסף. תאמין לי אם זה לא היה משתלם להיות חברת ביטוח היא לא הייתה קיימת. תקרא קצת מה הרווחים שלהם בשנה. תאמין לי תביעה של 50 אלף זה טיפה בים בשבילם.כן. יותר נוח לי ללכת לישון בלילה כשאני יודע שאני בנאדם מוסרי ולא רק מחפש איפה לקחת לאנשים כסף.
אני קצת משוחד כי אני עובד בחברת ביטוח. אבל מה הקשר לכמה החברה מרוויחה? גוגל מרוויחה מיליארדים אז זה בסדר לגנוב מהם?איזה אנשים בדיוק ? אתה לוקח לחברת ביטוח. בדיוק בגלל זה משלמים להם כסף. תאמין לי אם זה לא היה משתלם להיות חברת ביטוח היא לא הייתה קיימת. תקרא קצת מה הרווחים שלהם בשנה. תאמין לי תביעה של 50 אלף זה טיפה בים בשבילם.
בנוסף אף אחד לא אמר שהוא יזכה בתביעה. לתבועה הוא יכול. תמיד שווה לנסות. מאמין שהוא לא יקבל כמובן כלום כי חברות הביטוח לא מהמהרים לחלק כסף.
אתה לא נותן פה תשובה לשאלה הכי בסיסית שתפיל את כל הקייס, והיא איך הוא יכול להוכיח שזה קרה לו בזמן האימוןאתה תתבע והם יטענו את זה
אשם תורם – ויקיפדיה
אם אתה יכול להוכיח אחרת, יש לך עילת
תביעה.
בכל מקרה אם זאת תביעה בנזיקין ואתה מסתמך על חוות דעת רפואית אתה צריך להגיש את
התביעה עם החוות דעת הרפואית , אני בעיניים שלי רואה המון כיוונים שאפשר לתבוע כי אני מניאק בגדול.
אם אתה רוצה באמת ללכת עם זה רחוק ומוכן לשלם אני יכול לסדר לך עו׳ד טוב שידאג לך זה לא מבטיח שתזכה בתביעה אבל יש סיכוי שבכלל לא ירצו להתעסק בזה ויסגרו איתך הסכם פשרה עוד לפני הגשת התביעה, או אחרי שתגיש ולפני התביעה יסגרו איתך פשרה.
השאלה פה איפה הנזק ואיך הוא משפיע על החיים שלך.
יש 2 סוגי נזק:
נזק עכשיו כלומר כסף שיבזבזת על פיזיותרפיה , מוניות לפיזיותרפיה, אובדן ימי עבודה ועוד כל מיני דברים שאפשר לכמת.
ויש נזק עתידי , זה נזק שלא חייבים לכמת כי עוד לא התגבש.
בדרך כלל תביעות כאלו לוקחות שנתיים +- , המטרה של הביטוח היא למשוך זמן ולכן יש כם אפשרות לתבוע כסף אחרי שהגשת תביעה ובין לבין הוכחות הנזק על הכסף שהפסדת ועל ההוצאות שאתה מעריך שיהיו לך במהלך התביעה שנתיים מראש. הבעיה שאם תספיד בס תצטרך לשלם את הכסף הזה חזרה.
תשאל את עצמך כאלו דברים: האם אתה עובד בעבודה פיזית? האם יש עוד משהו בחיים שלך שהיה יכול לגרופ לזה? האם ניגש אליך אי פעם מדריך מטעם המכון ורצה לשנות לך את הטכניקה? האם התלוננת על כאבים כלפיי המדריכים והמכון? האם לקחת סיכון מיותר בתרגילים שעשית? למה לדעת הנזק נגרם באחריות המכון? אם יש לך תשובות טובות לשאלות האלו אתה יכול לתבוע. עכשיו תשאל את עצמך איך הפריצת דיסק תגביל אותך בחיים? באיזו חוליה? כמה אחוזי נכות אתה חושב שתוכל להוציא? האם אתה תצטרך שיקום/ניתוח/בזבוז זמן וכסף לטפל בזה? בדרך כלל תביעות נזיקין מגישים שנה אחרי התגבשות הנזק, עושים ניתוח או שיקום , רואים כמה ימי עבודה הפסדתי (בעקבות קבלת ימי מנוחה מהרופא) ואז שיש התגבשות של נזק שאפשר לכמת מגישים תביעה על הכסף הזה ותביעה על הנזק העתידי.
תחשוב על כל מה שכתבתי , אם אתה רואה לפי מה שכתבתי שיש לך עילת תביעה טובה אז לך לעורך דין או שתדבר איתי ואני אסדר לך אחד
למה לגנוב ? אני לא משלם כרגע שקל לגוגל ולכן אין לי כל כך על מה לתבוע אותם כי הם מספקים שירות בחינם (דרך אגב גם על שירות בחינם תבוע אותם וקיבלו פיצועיים).אני קצת משוחד כי אני עובד בחברת ביטוח. אבל מה הקשר לכמה החברה מרוויחה? גוגל מרוויחה מיליארדים אז זה בסדר לגנוב מהם?
אם לתביעה יש קייס לדוגמא כמו בתאונה שלך ברור שצריך לתבוע אבל אין שום הצדקה ל"המציא" דברים ומנגד גם @Tank קיצוני, כי אם יש אשמה של המכון אפשר לתבוע
אתה לא נותן פה תשובה לשאלה הכי בסיסית שתפיל את כל הקייס, והיא איך הוא יכול להוכיח שזה קרה לו בזמן האימון
לצורך תביעה נזיקית כנגד המכון קודם כל תצטרך להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין הפציעה לבין החד"כ. כלומר, בשלב הראשון תצטרך להוכיח שהפציעה נגרמה מאימון. (בפסיקה מתבטא במבחן "האלמלא" - שואלים את השאלה ההיפותטית - האם הנזק היה נגרם אלמלא האימון בחד"כ. תשובה חיובית לשאלה הזאת תשלול את זכאות התביעה).
במקרה שלך לא יהיה קל להוכיח קשר סיבתי עובדתי בין הפציעה לאימון.
נניח שתצליח להוכיח את זה (לא סביר במיוחד) ביהמ"ש יעבור לבחינת קשר סיבתי משפטי שמתבטא בעיקר במבחן שנקרא בפסיקה "מבחן הצפיות". השאלה היא האם הניזוק יכול היה לצפות את הנזק שייגרם לו. חשוב לציין שהמבחן הנ"ל נבחן אובייקטיבית ע"י השופט. לכן, סביר מאוד להניח כי השופט יפסוק שאדם שמרים משקלים גבוהים צריך לצפות את הנזק שעלול להיגרם לו ולכן, אין קשר סיבתי.
לאור זאת, אני מאמין שהסיכוי לצלוח תביעה כזאת נמוך מאוד.
ולדעתך, ניתן להוכיח שלא תהיה שום סיבה שזה יקרה לו שלא במהלך אימון?אוקי לגביי השאלה הראשונה, הוא לא חייב להוכיח שזה קרה לו בזמן אימון הוא יכול להוכיח שלא היה שום סיבה שזה יקרה לו שלא במהלך האימון ולכן כנראה שזה הגורם היחיד שגרם לזה, לא שזאת טענה שתתפוס ב100% אבל אי אפשר לדעת.
אוקי לגביי השאלה הראשונה, הוא לא חייב להוכיח שזה קרה לו בזמן אימון הוא יכול להוכיח שלא היה שום סיבה שזה יקרה לו שלא במהלך האימון ולכן כנראה שזה הגורם היחיד שגרם לזה, לא שזאת טענה שתתפוס ב100% אבל אי אפשר לדעת.
@Trainer אני מבין שאתה עדיין באקדמיה? תקן אותי אם אני טועה.
בכל מקרה בפרקטיקה הדברים טיפה שונים לכי הפסקה הראשונה, זאת אותה תשובה שעניתי לשחר
לגביי מבחן הציפיות , גם להכנס לרכב נקבע כי בתור אדם פרטי אתה לוקח סיכון.
עצם זה שהמכון מבוטח נגד דברים כאלו אומר שהם מצפים שיכול לא גרם נזק כזה.
מה שיהיה לדעתי אם תגיע לבית המשפט זה תביעה רגילה נגד המכון שתצרף את המבטחת כצד ג׳ ההוכחות לא יהיו קלות אבל אתה במשפט אזרחי כלומר אם תוכיח את צדקתך ב51% הרווחת.
ולדעתך, ניתן להוכיח שלא תהיה שום סיבה שזה יקרה לו שלא במהלך אימון?
הרי לא קיים קשר מובהק בין אימונים לפריצות דיסק (לא משהו שאני יודע עליו), אני מאמין שאפילו מבחינה סטטיסטית רוב האנשים בעלי פריצות דיסק אלה דווקא חברה שלא מתאמנים.
בשורת פסקי דין בנושאים דומים (זועביה נ' חב' שירביט לביטוח; ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש; מויאל נ מלון בלו ביי; אדרי נ' פארק קנדה; ששון נ' ימית 2000; בריק נ' עיריית ת"א; ועוד) נקבע כי שימוש במתקני חדר כושר/בריכה טומנים בחובם סיכונים שעל המשתמש יש לקחת.
לצורך העניין יש להוכיח התרשלות של חדר הכושר. זה יכול להיעשות למשל ע"י טענה כי לא היו מספיק מדריכי כושר במקום שיוכלו לתקן את המתאמנים.
מנגד חדר הכושר יכול לטעון שהמתאמן התאמן בצורה שנוגדת את התכניות הסטנדרטיות שהן מציעות.
בפרקטיקה הכל ׳ניתן להוכיח׳ אלא אם כן טענה מופרכת מיסודה (וגם ראיתי טענות כאלו שהתקבלו)
בכל מקרה, יש המון טענות שאפשר לטעון לגביי אם זה יתקבל או לא, אין לדעת.
הכל תלוי בשופט ואיך הוא קם באותו הבוקר, תלוי (אם יגיעו לשם) בהוכחות של הצדדים.
כמו שאמרתי לטענה כי להתממש במתקני כושר טומן בחובו סיכון לא אומר כלום כי כך גם מכוניות.
התרשלות של חד׳כ זה דווקא לא משהו שקשה להוכיח (יש המון חוקים בחוק הספורט וחדרי הכושר שרבע מהם לא מיושם למשל מרחקי המתקנים זה מזה) אבל לדעתי הכל פה יפול לא על מקרה ההתרשלות אלא על אם השופט יצליח לקבל את הטענה כי המכון והתרגילים הם אלו שגרמו לפריצת הדיסק , לדעתי ולפי מה שאני יודע שקורה בפרקטיקה , המקרה לא יגיע לביהמש וגם אם כן לא יגיע להוכחות וזה יסגר בפשרה בשלב מוקדם.
גם ככה תביעה לפריצת דיסק שאין בה אחוזי נכות או יותר מידי אובדן כושר עבודה בעבר או אובדן כושר השתכרות בעתיד היא תביעה של לא יותר מ 20,000 ש״ח ולאחר שכט היא תסתכם ב15,000 בערך מה שיתן לחברת ביטוח אפשרות לסגור על 10-12 אלף ש״ח פשרה.
בשביל הכסף הזה לא שווה ללכת לביהמש (לדעתי) ולבזבז זמן וכסף.
בעולם אוטופי זה מה שיקרה. בפרקטיקה חדרי כושר יאסרו על ביצוע תוכניות עצמאיות וכמובן תרגילים "מסוכנים" ופרמיית ביטוח אחריות מקצועית תקפוץ לשמיים מה שיתגלגל כמובן לצרכןפציעה שנגרמה בגלל ציוד לא תקין יהיה קל יותר להוכיח אבל אם יש לך בעיה טכנית ואף אחד לא טרח לתקן אותך אולי יש כאן פתח לתביעה תקדימית..
במצב הקיים חדרי הכושר מאוישים במדריכים כסוג של כסת"ח. משלמים להם שכר רעב כך שרק מדריכים לא מיומנים שורדים ולאף אחד לא אכפת מה אתה עושה שם. למעשה אם כבר הם שומרים על הציוד והסדר בטח שלא על הבריאות.
אולי סוף סוף חדרי הכושר יעסיקו מאמנים מקצועיים שיחוייבו גם לאחריות כלפי המתאמנים.
כל מי שמתעסק באימוני כוח יודע למה הוא נכנס ויודע שמדובר בספורט מרובה פציעות.
בעולם אוטופי זה מה שיקרה. בפרקטיקה חדרי כושר יאסרו על ביצוע תוכניות עצמאיות וכמובן תרגילים "מסוכנים" ופרמיית ביטוח אחריות מקצועית תקפוץ לשמיים מה שיתגלגל כמובן לצרכן