הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון שיא עולם חדש בסקוואט 480 ק"ג - אנדרי מלניצ'ב

צריך למצוא חובבן שיהיה מוכן לעשות את ההקרבות הנדרשות מלפיטר ברמה הזו ולראות לאן יגיע
אם חובבן יעשה את ההקרבות הנדרשות הוא כבר לא יהיה חובבן.

צריך למצוא חובבן שיהיה מוכן לעשות את ההקרבות הנדרשות מלפיטר ברמה הזו ולראות לאן יגיע
לצערי ההקרבות בתחום הזה יותר ממה שמצפים , פשוט אין כסף בתחום ואתה רואה ספורטאים כמו לילבריג' מתחננים לחברות חלבון שיתנו להם ספונסר למרות שהוא בא ממשפחה עמידה ...

ובלי קשר מקווה שמתישהו יפסק כבר הבית זונות של ריבוי האיגודים

אם חובבן יעשה את ההקרבות הנדרשות הוא כבר לא יהיה חובבן.
אני מתכוון בקטע של חומרים במינון של סוסים ולפנות בערך חצי מהיום שלך לאימונים ו/או אוכל. זה לא אומר שיש לך מה שצריך כדי להיות מקצוען

בעזהי"ת

זה די מדהים הפער בין המקצוענים לחובבים.
בהרבה ענפים חובבן טוב יהיה במרחק 40% מהשיא וחובבן מעולה יתקרב ל 25% מהשיא.
ובהשוואה לשיא, 300 קילו סקווט זה הרבה מעבר לחובבן טוב ו 400 קילו זאת בכלל תוצאה די נדירה

בראשית דברי ימי האולימפיאדה המודרנית, כמו שכולנו יודעים, היא נקבעה כמפגש לחובבים בלבד. ספורטאי היה נדרש להחזיק משרת עבודה רשמית כלשהי, על מנת להשתתף במשחקים. נדרשו שנים רבות עד שהחוק בוטל באופן רשמי, לאחר שבלאו הכי הפך להיות בדיחה כתובה על נייר ספר החוקים האולימפי - היות וכשספורטאי נמצא תחת מטריה ממשלתית, הוא יכול להעסיק את עצמו במשרת מוכר ארטיקים פעם בשבוע במכון וינגייט, כעלה תאנה המאפשר לו לקבל תמיכה פיננסית מלאה ועדיין להיחשב כחובב.

אז אכן אי אפשר להשתמש עוד בקריטריונים של תחילת המאה ה-20 לצורך האבחנה בין חובב ומקצוען, אבל לדעתי בהחלט יש צורך באבחנה כזו, בהחלט צורך בקריטריונים להפרדה בין עולמות ספורטיביים מנוגדים לחלוטין. הספורטאי החובב נמצא בעולם הספורט העממי, כחלק מחיי משפחה ואורח חיים בריא ופרודוקטיבי, והספורטאי המקצוען מקדיש את כל חייו ומקריב את עתידו לטובת ההישג הספורטיבי הנקודתי.

קו פרשת מים ברור בין העולמות, שמבהיר היטב את הפערים שהצגת כאן, הוא שימוש בסטרואידים ושאר פרמקולוגיה רעילה. אפילו כאן בישראל, כשהקו הזה נחצה, וספורטאים עוברים מרמת חובב לרמת מקצוען, הם מגיעים באחוז המוחלט של המקרים לשימוש בחומרים אקזוטיים ורעילים, הרבה מעבר לסתם טסטוסטרון מלאכותי, במירוץ חימוש ללא תחתית. ולמה לעזאזל שאדם בעל קריירה, משפחה ואחריות עצמית, יכנס למעגל קסמים עם עתיד מאוד מפוקפק בהיבט הרפואי, כדי להתקדם מסקוואט 250 ל-350?

בעזהי"ת

השאלה אם כל חובבן שהישתמש בסטרואידים יגיע לטופ העולמי או שרק מיעוט מוכשרים גנטית יכולים להגיע לזה ?

להרעיל את עצמו, הוא יצטרך אם כך ואם אחרת. האם זה יעזור לו בהכרח? לרוב, לא. הוא יהיה חזק מאוד, אבל לא ברמה נדירה.

ולמה לעזאזל שאדם בעל קריירה, משפחה ואחריות עצמית, יכנס למעגל קסמים עם עתיד מאוד מפוקפק בהיבט הרפואי, כדי להתקדם מסקוואט 250 ל-350?
אם יש אנשים שיעשו את זה בשביל שהם יוכלו ללכת עם גופיה ושיגידו "איזה ס!ס אתה עחי" ולהעלות תמונות לפייס ולקבל זיקפה מהתגובות שהם מקבלים (וזו לדעתי הסיבה שרוב המשתמשים מזריקים, הלא הרוב המכריע אינו מתחרה), אז גם ימצאו אנשים שיעשו את זה בשביל ללהתקדם ל 350 סקוואט.

בעזהי"ת

מכיר את תומר סלמה? ד"ר תומר סלמה? אולי לא, אבל אני כן. סיים בהצטיינות תואר שלישי, תוכל למצוא אותו בסגל של מכון ויצמן, איש מדע צעיר ומרשים. אה כן, הוא התחרה בדימונה, בעד 90. לא הטכניקה המרשימה ביותר, אבל תוצאות יפות מאוד. הנה לך דפוס של חובב, גם אם לתחרות חד פעמית. רואה אותו לוקח מתיל טרן רק כדי להסקביט 320? הלוטסטין? אולי רעל עכברים וזהו? ולמה לעזאזל. למה. בדבריך, אתה מעמיק עוד יותר את תיאטרון האבסורד שמתרחש כאן לנגד עינינו, ומבהיר היטב שלא כל זב חוטם יכול להיחשב כספורטאי חובב. אין ספק שהרבה יותר קל לחיות את העכשיו כאילו אין מחר, ולשגות באשליות שחשבונית המס לעולם לא תגיע. מילא מישהו עושה זאת בשביל הישגים בקליבר של טופ 50 בעולם. אבל בשביל להיות ראש לשועלים במדינה אלמונית במזרח התיכון, או גרוע מזאת: כדי להתגבר על רגשי הנחיתות הנסתרים בעקבות מראה חיצוני שקצת לא תואם את הפנטזיות משחר גיל ההתבגרות??

בעזהי"ת

להרעיל את עצמו, הוא יצטרך אם כך ואם אחרת. האם זה יעזור לו בהכרח? לרוב, לא. הוא יהיה חזק מאוד, אבל לא ברמה נדירה.
אותי הפתיע הפער בין תוצאת עילית לחובבנים.
לדוגמא ריצת 100, שיא העולם הוא 9.59 ואפשר למצוא רצים חובבים עם תוצאות של 11.5
שחיה השיא כ 48 שניות ותוצאת חובבים טובה היא באזור דקה ל 100 מטר
קפיצה לגובה 2.45 לעומת 170
מרתון 2:02 לעומת 2:30
סטייג׳ים בטור דה פראנס 5 שעות לעומת כ 8.
עכשיו ייתכן שזה חומרים או הקרבה גדולה להגיע לסקווט 300 או שבכלל אין מספיק אנשים שזה מעניין אותם

בעזהי"ת

בראשית דברי ימי האולימפיאדה המודרנית, כמו שכולנו יודעים, היא נקבעה כמפגש לחובבים בלבד. ספורטאי היה נדרש להחזיק משרת עבודה רשמית כלשהי, על מנת להשתתף במשחקים. נדרשו שנים רבות עד שהחוק בוטל באופן רשמי, לאחר שבלאו הכי הפך להיות בדיחה כתובה על נייר ספר החוקים האולימפי - היות וכשספורטאי נמצא תחת מטריה ממשלתית, הוא יכול להעסיק את עצמו במשרת מוכר ארטיקים פעם בשבוע במכון וינגייט, כעלה תאנה המאפשר לו לקבל תמיכה פיננסית מלאה ועדיין להיחשב כחובב.

אז אכן אי אפשר להשתמש עוד בקריטריונים של תחילת המאה ה-20 לצורך האבחנה בין חובב ומקצוען, אבל לדעתי בהחלט יש צורך באבחנה כזו, בהחלט צורך בקריטריונים להפרדה בין עולמות ספורטיביים מנוגדים לחלוטין. הספורטאי החובב נמצא בעולם הספורט העממי, כחלק מחיי משפחה ואורח חיים בריא ופרודוקטיבי, והספורטאי המקצוען מקדיש את כל חייו ומקריב את עתידו לטובת ההישג הספורטיבי הנקודתי.

קו פרשת מים ברור בין העולמות, שמבהיר היטב את הפערים שהצגת כאן, הוא שימוש בסטרואידים ושאר פרמקולוגיה רעילה. אפילו כאן בישראל, כשהקו הזה נחצה, וספורטאים עוברים מרמת חובב לרמת מקצוען, הם מגיעים באחוז המוחלט של המקרים לשימוש בחומרים אקזוטיים ורעילים, הרבה מעבר לסתם טסטוסטרון מלאכותי, במירוץ חימוש ללא תחתית. ולמה לעזאזל שאדם בעל קריירה, משפחה ואחריות עצמית, יכנס למעגל קסמים עם עתיד מאוד מפוקפק בהיבט הרפואי, כדי להתקדם מסקוואט 250 ל-350?
הייתי חייב 😆

עכשיו ייתכן שזה חומרים או הקרבה גדולה להגיע לסקווט 300 או שבכלל אין מספיק אנשים שזה מעניין אותם
סביר להניח שזה שילוב.
אגרסיביות ו(אולי) כמות החומרים בליפטינג לעומת ענפים יותר אירוביים היא שונה משמעותית.
100 מטר ריצה הייתי מגדיר איפהשהו באמצע וזה פחות מסתדר עם הטענה שלי.

לצערי אני חושב שזאת הסיבה האמיתית. זה לא שאין מספיק ספרוטאים, יש, אבל הרבה פחות משאר הענפים. בנוסף יש הקרבה גדולה מאוד בכל מה שקשור במראה חיצוני, שמרתיע מתאמנים מתחילים מלכתחילה.
אני מאמין שאם תעשה את ההשוואה עם הדיפת כדור ברזל למשל, התוצאות דווקא יהיו דומות לפווארליפטינג.

לצערי אני חושב שזאת הסיבה האמיתית. זה לא שאין מספיק ספרוטאים, יש, אבל הרבה פחות משאר הענפים. בנוסף יש הקרבה גדולה מאוד בכל מה שקשור במראה חיצוני, שמרתיע מתאמנים מתחילים מלכתחילה.
אני מאמין שאם תעשה את ההשוואה עם הדיפת כדור ברזל למשל, התוצאות דווקא יהיו דומות לפווארליפטינג.
אני נוטה להסכים. בהנחה שדרישות הענף הם להיות 120 קילו בכושר, זאת אוכלוסיה מאוד מצומצמת. אני מניח שאצל שחקני פוטבול לשעבר אפשר יהיה למצוא תוצאות סקווט מרשימות.

אני נוטה להסכים. בהנחה שדרישות הענף הם להיות 120 קילו בכושר, זאת אוכלוסיה מאוד מצומצמת. אני מניח שאצל שחקני פוטבול לשעבר אפשר יהיה למצוא תוצאות סקווט מרשימות.

זו הנחת יסוד שגויה.
פאוורליפטינג ממש לא דורש ממך להראות שמן או להיות 120 קילו, זה פשוט נוח יותר להזניח את המראה שלך ולתרץ את זה בפאוורליפטינג.

זו הנחת יסוד שגויה.
פאוורליפטינג ממש לא דורש ממך להראות שמן או להיות 120 קילו, זה פשוט נוח יותר להזניח את המראה שלך ולתרץ את זה בפאוורליפטינג.
מסכים לחלוטין , כן קשה ליהיות על 12 אחוז , אבל בהחלט אפשר להתייצב על 15-16% שומן .

פשוט זה נוח לאכול שוקולד במקום לאכול לפי תפריט מדוד (מודה , גם אני חוטא בזה)
תראו תפריט של ספורטאים מהשורה , זה בעיקר ביצים , בשר , ש"ש , אורז , בטטות, שייקים
פחות זבל.

זו הנחת יסוד שגויה.
לא זאת הייתה הכוונה. אני מדבר על המרחק בין חובבן לתוצאת שיא העולם.
אם שיאן העולם הוא 120 קילו או יותר, הנחת היסוד שמי רוצה להתקרב לכך צריך להיות בממדים דומים.
יכול להיות (לא בדקתי) שהפער בין שיא העולם למשקל 90 קילו קטן יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית