נק' מוניטין:
59,267
- 6,008
- 4,798
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קשה לי להתייחס פרסונלית.תגדיר מה מבחינתך הוא PL מקצוען?
סופטי הוא מקצוען? אלחזוב? תלוי תוצאה? תלוי הכנסה מהספורט?
אותי הפתיע הפער בין תוצאת עילית לחובבנים.
לדוגמא ריצת 100, שיא העולם הוא 9.59 ואפשר למצוא רצים חובבים עם תוצאות של 11.5
שחיה השיא כ 48 שניות ותוצאת חובבים טובה היא באזור דקה ל 100 מטר
קפיצה לגובה 2.45 לעומת 170
מרתון 2:02 לעומת 2:30
סטייג׳ים בטור דה פראנס 5 שעות לעומת כ 8.
עכשיו ייתכן שזה חומרים או הקרבה גדולה להגיע לסקווט 300 או שבכלל אין מספיק אנשים שזה מעניין אותם
אני לא מסכים עם מה שאתה מנסה להעביר.חנן אתה בחור טוב אז לא אענה לך בתקיפות שראויה למה שכתבת...
לחשוב שחומרים זה הפתרון להביא את הסקואט שלך מ200 ל400+ זה בדיחה. אני מתחרה במדינה שכמעט חד וחלק כל הענף לוקח חומרים (ניקח את הטופ 20 אפילו בקטגוריות הפופולריות) ותתפלא לדעת כמה כשלונות יש, וכמה מתחרים ממוצעים יש, כולל כאלו שמשקיעים כמו שצריך.
ראיתי במו עיני הרבה מאוד מתחרים שמה שנקרא התחילו להזריק מכלום, לפני שנתנו משהו חצי סביר בתור טבעיים. התוצאה היא די עצובה, שבחור שמזריק מינונים גבוהים, מגיע (אומנם תוך זמן קצר) לתוצאות של מתאמן טבעי לא מוכשר, שהשקיע לאורך זמן.
צריך לקחת בחשבון שמסתכלים על מתחרים כאלו, הסביבה התחרותית שלהם - גם מזריקה. אף אחד לא מצביע על מתחרה אחר - "הוא על מלא חומר" כי זה פשוט מובן מאליו ולא רלוונטי למשוואה.
עכשיו ספציפית למלאניצב ולשיטת אימונים טיפוסית של רוסים - כל החברה החזקים שם היו אצלינו לסמינר (שהיה פח, אבל מעניין) והם טוענים (לא בדקתי...) שהם על מינונים לא משוגעים בכלל, בגלל שהם מתאמנים מאוד קל ביחס לחבריהם האמריקאים, הם טענו כל החברה על 150 קילו שהם משתמשים סביב גרם (מי שמבין קצת, זה לא המון לשיאני עולם, באיזה מכון שלא תתאמנו - יש בילדרים שמזריקים יותר) ומאמינים גדולים בשיטות התאוששות אקטיביות, ואימונים פשוט ולא אינטנסיבים יחסית. (תקף ספציפית לרוסים, ממש לא לאמריקאים)
לגבי ההקרבה, כמובן שיש הקרבה, אבל רוב הליפטרים מחזיקים או במשרה מלאה, או מתפרנסים מסמינרים, אימונים אישיים, בעלי מכון וכו'.
3-4 אימונים בשבוע, כשעתיים וחצי כל אימון, לדעתי ישנם PL ברמות הגבוהות ביןתר שזה הזמן שהם מקדישים לאימון, בהחלט לא רוב זמנם.מבחינתי חובבן הוא מי שנדרש להשקיע את רוב זמנו שלא באימונים.
לא זאת הייתה הכוונה. אני מדבר על המרחק בין חובבן לתוצאת שיא העולם.
אם שיאן העולם הוא 120 קילו או יותר, הנחת היסוד שמי רוצה להתקרב לכך צריך להיות בממדים דומים.
יכול להיות (לא בדקתי) שהפער בין שיא העולם למשקל 90 קילו קטן יותר.
לא זאת הייתה הכוונה. אני מדבר על המרחק בין חובבן לתוצאת שיא העולם.
אם שיאן העולם הוא 120 קילו או יותר, הנחת היסוד שמי רוצה להתקרב לכך צריך להיות בממדים דומים.
יכול להיות (לא בדקתי) שהפער בין שיא העולם למשקל 90 קילו קטן יותר.
PL זה ספורט של חובבנים באופן כללי. אף אחד לא חי מלהיות פאוורליפטר.
זה נושא מאוד מעניין,חנן אתה בחור טוב אז לא אענה לך בתקיפות שראויה למה שכתבת...
לחשוב שחומרים זה הפתרון להביא את הסקואט שלך מ200 ל400+ זה בדיחה. אני מתחרה במדינה שכמעט חד וחלק כל הענף לוקח חומרים (ניקח את הטופ 20 אפילו בקטגוריות הפופולריות) ותתפלא לדעת כמה כשלונות יש, וכמה מתחרים ממוצעים יש, כולל כאלו שמשקיעים כמו שצריך.
ראיתי במו עיני הרבה מאוד מתחרים שמה שנקרא התחילו להזריק מכלום, לפני שנתנו משהו חצי סביר בתור טבעיים. התוצאה היא די עצובה, שבחור שמזריק מינונים גבוהים, מגיע (אומנם תוך זמן קצר) לתוצאות של מתאמן טבעי לא מוכשר, שהשקיע לאורך זמן.
צריך לקחת בחשבון שמסתכלים על מתחרים כאלו, הסביבה התחרותית שלהם - גם מזריקה. אף אחד לא מצביע על מתחרה אחר - "הוא על מלא חומר" כי זה פשוט מובן מאליו ולא רלוונטי למשוואה.
עכשיו ספציפית למלאניצב ולשיטת אימונים טיפוסית של רוסים - כל החברה החזקים שם היו אצלינו לסמינר (שהיה פח, אבל מעניין) והם טוענים (לא בדקתי...) שהם על מינונים לא משוגעים בכלל, בגלל שהם מתאמנים מאוד קל ביחס לחבריהם האמריקאים, הם טענו כל החברה על 150 קילו שהם משתמשים סביב גרם (מי שמבין קצת, זה לא המון לשיאני עולם, באיזה מכון שלא תתאמנו - יש בילדרים שמזריקים יותר) ומאמינים גדולים בשיטות התאוששות אקטיביות, ואימונים פשוט ולא אינטנסיבים יחסית. (תקף ספציפית לרוסים, ממש לא לאמריקאים)
לגבי ההקרבה, כמובן שיש הקרבה, אבל רוב הליפטרים מחזיקים או במשרה מלאה, או מתפרנסים מסמינרים, אימונים אישיים, בעלי מכון וכו'.
שמע זה ספורט שמראש לא מצריך כל יום - כל היום אימונים.קשה לי להתייחס פרסונלית.
מבחינתי חובבן הוא מי שנדרש להשקיע את רוב זמנו שלא באימונים.
@MasterSplitter אני לא תליתי את ההפרש בחומרים.
שוב, השאלה מבחינתי היא מי הוא מקצוען. אם הכוונה היא למישהו שמתפרנס אך ורק מהישגיו כספורטאי, אז בוודאי שיהיה קשה למצוא PL שכזה, כמו גם רץ מרתון.PL זה ספורט של חובבנים באופן כללי. אף אחד לא חי מלהיות פאוורליפטר.
רצי מרתון ברמה אולימפית וגם ברמה לא עובדים לפרנסתם במהלך שנות הקריירה.שוב, השאלה מבחינתי היא מי הוא מקצוען. אם הכוונה היא למישהו שמתפרנס אך ורק מהישגיו כספורטאי, אז בוודאי שיהיה קשה למצוא PL שכזה, כמו גם רץ מרתון.
PL זה ספורט של חובבנים באופן כללי. אף אחד לא חי מלהיות פאוורליפטר.
🍽️🥹ואם אני פאוורליפטר חובבן במשקל חטיף?😭
לאלו שטוענים שהספורט הזה הוא בעיקר לחובבנים:
בל נשכח שעד שנות ה-80 של המאה הקודמת רוב הארגונים בארה"ב ובראשם ה-AAU כלל לא היו סגורים על איך אמורה להיראות תחרות פאוורליפטינג. הגדילו לעשות ליפטרים מסויימים באותם שנים וטענו שכלל לא צריך את הדדליפט בתחרויות. אנחנו מדברים פה על ספורט שיש מאחוריו גג 35 שנה של סמי-מיסוד, תוך שהוא התפצל (או הווה בסיס לא מספק) מהוויטליפטינג המסורתי. כך שהעניינים במונחים היסטוריים עדיין בחיתולים. בל נשכח את החרפה שציוד ההרמה המיט על הספורט הזה, חרפה שנצטרך להתמודד איתה עוד שנים ארוכות תוך יחס לא רציני מענפי ספורט אחרים.
בשורה התחתונה - זו לא חכמה לומר שזה ספורט לחובבנים שהוא עדיין בחיתוליו. יום אחד הוא יהיה מספיק ממוסד בשביל שאלו שהיום אוכלים עפר וממשיכים גם שאין להם שום רווח מזה - יוכלו להזכר כאגדות שעשו את זה, למרות הכל.
כדי להתקדם ל450 🤩ולמה לעזאזל שאדם בעל קריירה, משפחה ואחריות עצמית, יכנס למעגל קסמים עם עתיד מאוד מפוקפק בהיבט הרפואי, כדי להתקדם מסקוואט 250 ל-350?
כדי להתקדם ל450 🤩
להרעיל את עצמו, הוא יצטרך אם כך ואם אחרת. האם זה יעזור לו בהכרח? לרוב, לא. הוא יהיה חזק מאוד, אבל לא ברמה נדירה.
מה ההבדל המהותי בינו לבין וויטליפטינג ?אף אחד לא הולך לשלם אף פעם כסף כדי לראות תחרויות PL, והספורט הזה תמיד ישאר מה שהוא עכשיו. זה לא אומר שום דבר רע, ככה זה אמור להיות אם הספורט שלך לא מעניין אף אחד.
מה ההבדל המהותי בינו לבין וויטליפטינג ?
מה ההבדל המהותי בינו לבין וויטליפטינג ?