דיון אין צורך בפחמימות

• פותח/ת השרשור gb10
  • פורסם בתאריך

gb10

משתמש פעיל
729
24
נק' מוניטין:
24
729
24
אני יודע שאני מעלה כאן נושא נפיץ, אבל בכל זאת. קראתי את המאמר (הנהדר) באתר פחמימות – עד כמה אנו צריכים אותן?

יש משהו שאני לא מבין. לפי המאמר הזה, וגם לפי חסידי כת הפליאו, הגוף שלנו לא צריך בכלל פחמימות. לכן גם יש תפריטים דלי פחמימה/קטוגניים וכד'. מה שאני לא מבין זה... איך זה הגיוני? הרי אפילו בזיתים, שזה שומן, יש פחמימות. איך זה מסתדר עם ההתנזרות המוחלטת מפחמימות?

בנוסף אני יכול להגיד שאם אני מנסה להוריד בפחמימות, אפילו רק קצת, הגוף שלי נהיה חלש, רעב, והבטן שלי מקרקרת מרוב כאבים. ואני לא מדבר על תפריט ללא פחמימה בכלל, אני מדבר על תפריט עם כמות קטנה של פחמימות. מה, הגוף שלי דפוק מבחינה אבוליציונית?

אשמח לשמוע דעות...
תודה.

• פותח/ת השרשור
אגב, בשביל שרוב התפריט שלי יהיה מורכב מחלבון ושומן ולא מפחמימות, אני אצטרך לאכול כל יום גביע קוטג', 2 שוקי עוף ומנת דג. וכל זה רק בחיטוב. איך אנשים פה מצליחים לעזאזל? זה גם הרבה כסף יוצא.

וגם לפי המאמר באתר ולפי תזונת הפליאו, זה אמור להיות המצב הטבעי שלנו. אם כך למה זה כל כך קשה לכולם? ולמה כמעט אף אחד לא עושה את זה?

אגב, בשביל שרוב התפריט שלי יהיה מורכב מחלבון ושומן ולא מפחמימות, אני אצטרך לאכול כל יום גביע קוטג', 2 שוקי עוף ומנת דג. וכל זה רק בחיטוב. איך אנשים פה מצליחים לעזאזל? זה גם הרבה כסף יוצא.
חח קוטג 2 שוקי עוף ומנת דג זה כלום, אף אחד לא הבטיח לך שזה יהיה קל או זול.

וגם לפי המאמר באתר ולפי תזונת הפליאו, זה אמור להיות המצב הטבעי שלנו. אם כך למה זה כל כך קשה לכולם? ולמה כמעט אף אחד לא עושה את זה?
כמו שאמרתי לך בעמוד הקודם ואני בספק אם קראת, זה לא קל בכלל וכדי להגיע לקטוזיס צריך לעבור תקופה פחות נעימה.
והמצב הטבעי שלנו גם אמור להיות שאתה קם בבוקר ויוצא לצוד אבל העולם התפתח וגוף האדם משתנה בהתאם.

• פותח/ת השרשור
חח קוטג 2 שוקי עוף ומנת דג זה כלום, אף אחד לא הבטיח לך שזה יהיה קל או זול.

כמו שאמרתי לך בעמוד הקודם ואני בספק אם קראת, זה לא קל בכלל וכדי להגיע לקטוזיס צריך לעבור תקופה פחות נעימה.
והמצב הטבעי שלנו גם אמור להיות שאתה קם בבוקר ויוצא לצוד אבל העולם התפתח וגוף האדם משתנה בהתאם.

חחח. קראתי מה שרשמת... ועדיין זה לא מסתדר לי.

אני מדבר עכשיו על כל אלו שמקדמים תזונת פליאו, או תזונה דלת פחמימה/קטוגנית, או אלה שבד"כ מזהירים מפחמימות. אתה אומר שמצד אחד זה לא קל בכלל וכדי להגיע לקטוזיס צריך לעבור תקופה פחות נעימה. אבל מצד שני, מי שמקדם את התזונות הנ"ל טוען שזה הכי טבעי בעולם וכולם אמורים להיות ככה. יש כאן סתירה.

ובנוגע לזול לא זול - אז זה אמור לעלות כל כך הרבה? או שפשוט פחמימות עולות פחות כסף?

דיאטה קטוגנית מבוססת על צריכת שומן גבוהה, על חשבון הפחמימות, ככה שהדלק העיקרי של מערכת העצבים - קלוקוז (סוכר) לא נמצא בכמות גבוהה ומאגרי הגיקוגן מתרוקנים, לגוף יש מספר תגובות כתוצאה מזה:
1. העדפת יצירת אנרגיה מחומצות שומן.
2. פירוק טריגליצרידים לחומצות שומן חופשיות ואת הגליצרול לסוכר ע"י תהליך גליקונאוגינזיס בכבד.
3. יצירות קופי קטון ע"י תהליך קיטוזיס בכבד, כדי לספק למערכת העצבים אנרגיה מכייון שאינה יכולה להשתמש בשומן ליצירת אנרגיה.

כל התהליכים האלו דורשים אנרגיה, ולכן הגוף הופך לפחות יעיל מטבולית, מעבר לזה הפחמימות לוקחות חלק גדול מכמות הקלוריות שאנו צורכים ביום, לכן אחד היתרונות בדיאטה הזו היא הירידה במשקל (שחלקו נוזלים בהתחלה)

אבל, גם חסרונות באים איתה, כמו ויטמינים ומינרלים שנמצאים בפחמימות ולא מתקבלים, או פגיעה בביצועים ספורטיבים (בעיקר ארובים) וגם כמובן העיניין המנטלי שלוקח חלק חשוב, מה לעשות שפחמימות זה טעים.

לכן אני חושב שאורך חיים, הדיאטה הזו נוראית, אבל כתקופה יש בה יתרונות.

יצא לי לפתוח אשכול בנושא, אתה מוזמן לקרוא עליו כאן

חחח. קראתי מה שרשמת... ועדיין זה לא מסתדר לי.

אני מדבר עכשיו על כל אלו שמקדמים תזונת פליאו, או תזונה דלת פחמימה/קטוגנית, או אלה שבד"כ מזהירים מפחמימות. אתה אומר שמצד אחד זה לא קל בכלל וכדי להגיע לקטוזיס צריך לעבור תקופה פחות נעימה. אבל מצד שני, מי שמקדם את התזונות הנ"ל טוען שזה הכי טבעי בעולם וכולם אמורים להיות ככה. יש כאן סתירה.

ובנוגע לזול לא זול - אז זה אמור לעלות כל כך הרבה? או שפשוט פחמימות עולות פחות כסף?
פחמימה זה דבר הרבה יותר זול מחלבון
קח לדוגמא קילו אורז כ700 גרם פחמימה עולה 10 שקלים, לעומת קילו חזה עוף כ250 גרם חלבון עולה 25-35. וחזה עוף זה בערך החלבון בין היותר זולים.

ולגבי הקידום של התזונה קטוגנית זה לא בהכרח נכון שזה הכי טבעי, אולי הכי טבעי לתקופה מסוימת, תזונה זה דבר נרכש ולא גנטי, אולי מבחינה גנטית בכלל נועדנו לאכול בצורה טבעונית כמו שהטבעונים טוענים, כל גישה תקח את הטיעונים לזכותה ותשכח מהאחרים שנגדה.

שורה תחתונה תזונה קטוגנית זה באסה גם כשאתה מתרגל אליה ואתה פחות רעב ולכן אני הייתי ממליץ על תזונה מאוזנת שהפחמימות יורדות בהדרגה עד לישורת האחרונה בה אפשר גם להגיע ל30 פחמימה.

• פותח/ת השרשור
מקפיץ את הנושא כדי לעדכן.

אני כבר שבוע על "דל פחמימות לייט". זאת אומרת שאני לא סופר גרמים של פחמימות או שהתנזרתי מהן לחלוטין, אבל כן התחלתי להוריד קצת ולהעלות את השומן והחלבון בהתאמה. לצורך העניין אני החלפתי את הלחם המלא ללחם קל, ובארוחות צהריים + ערב אני מוסיף מנת שומן, והתחלתי להעלות את היוגורט 0% ליוגורט 1.5%.

מה שמדהים הוא שפתאום אין לי יותר חשק למתוקים. אני סובל מהפרעות אכילה וזה גרם לי לבולמוסי אכילה בכל כמה ימים. עכשיו הפלא ופלא, זה אפילו לא מגרה אותי עכשיו... כאילו, אני כן אעשה צ'יטים וכד', אבל אני לא ממש צמא לזה.

האם זה הגיוני? 😃
ועוד משהו: אני רוצה לצרוך כמה שיותר שומנים בריאים ואיכותיים. תוכלו להגיד לי מה יותר עדיף? והאם זה משנה אם השומן הוא מהחי או מהצומח? כי קראתי קצת חומר של הפליאו, הם אומרים ששומן מהצומח לא שווה כלום.

השומנים שלי בד"כ זה אגוזים ושקדים, יוגורטים חלביים של 1.5%-3%, טחינה ושמן זית.
@lala17 @לוטם @Michael_S

מקפיץ את הנושא כדי לעדכן.

אני כבר שבוע על "דל פחמימות לייט". זאת אומרת שאני לא סופר גרמים של פחמימות או שהתנזרתי מהן לחלוטין, אבל כן התחלתי להוריד קצת ולהעלות את השומן והחלבון בהתאמה. לצורך העניין אני החלפתי את הלחם המלא ללחם קל, ובארוחות צהריים + ערב אני מוסיף מנת שומן, והתחלתי להעלות את היוגורט 0% ליוגורט 1.5%.

מה שמדהים הוא שפתאום אין לי יותר חשק למתוקים. אני סובל מהפרעות אכילה וזה גרם לי לבולמוסי אכילה בכל כמה ימים. עכשיו הפלא ופלא, זה אפילו לא מגרה אותי עכשיו... כאילו, אני כן אעשה צ'יטים וכד', אבל אני לא ממש צמא לזה.

האם זה הגיוני? 😃
ועוד משהו: אני רוצה לצרוך כמה שיותר שומנים בריאים ואיכותיים. תוכלו להגיד לי מה יותר עדיף? והאם זה משנה אם השומן הוא מהחי או מהצומח? כי קראתי קצת חומר של הפליאו, הם אומרים ששומן מהצומח לא שווה כלום.

השומנים שלי בד"כ זה אגוזים ושקדים, יוגורטים חלביים של 1.5%-3%, טחינה ושמן זית.
@lala17 @לוטם @Michael_S
פליאו זה חרטא.

• פותח/ת השרשור
עם הסוכר זה ככה כי סוכר זה ממכר ומה שקרה לך הוא שיצאת מההתמכרות.

לגבי שומן בריא מה שאמרת+ אבוקדו וחמאת בוטנים, הכי עדיף זה לגוון בכמה שיותר מקורות

אבל אני לא ממש מבין. למה בעצם הפחתה בפחמימות עוזרת לשרוף שומן מהר יותר ולרדת באחוזי שומן מהר יותר? כי הבנתי שזה תקף רק אם אתה בקטוזיס, כלומר אוכל כ-50 גרם פחמימה בלבד. אני לא שם, אני פשוט הורדתי מ-230 בערך ל-150 בערך.

אבל אני לא ממש מבין. למה בעצם הפחתה בפחמימות עוזרת לשרוף שומן מהר יותר ולרדת באחוזי שומן מהר יותר? כי הבנתי שזה תקף רק אם אתה בקטוזיס, כלומר אוכל כ-50 גרם פחמימה בלבד. אני לא שם, אני פשוט הורדתי מ-230 בערך ל-150 בערך.

האמת שזה משהו שאני לא יודע בוודאות. מה שאני יודע זה שבגדול עד 10% שומן אין בכלל טעם להוריד ל 50 גרם פחמימה..
צריך פשוט לבנות תפריט עם מאזן קלורי שלילי ולדבוק בו.
לרדת מתחת ל 10% שומן זה מאוד קשה בגלל שבתכלס זה לא המצב הטבעי של הגוף אז הוא מנסה למנוע ממך מלעשות זאת, ולכן זה גם קשה לשמר מצב של מתחת ל 10% שומן כי הגוף תמיד ישתדל לעלות קצת למרות שהכרחת אותו לרדת בעבר.
אבל למה הפחמימה עוזרת לזה אני לא יודע.. אבל אני יברר.

• פותח/ת השרשור
האמת שזה משהו שאני לא יודע בוודאות. מה שאני יודע זה שבגדול עד 10% שומן אין בכלל טעם להוריד ל 50 גרם פחמימה..
צריך פשוט לבנות תפריט עם מאזן קלורי שלילי ולדבוק בו.
לרדת מתחת ל 10% שומן זה מאוד קשה בגלל שבתכלס זה לא המצב הטבעי של הגוף אז הוא מנסה למנוע ממך מלעשות זאת, ולכן זה גם קשה לשמר מצב של מתחת ל 10% שומן כי הגוף תמיד ישתדל לעלות קצת למרות שהכרחת אותו לרדת בעבר.
אבל למה הפחמימה עוזרת לזה אני לא יודע.. אבל אני יברר.

אני מבין.

והאם זה נכון שלא כדאי בארוחת הבוקר לאכול הרבה פחמימות, וזה לא משנה שהן מורכבות ומלאות? כי שמעתי שאחרי צום לילה לאכול פחמימות זה מקפיץ האינסולין, ואז עושה אותך יותר רעב בכל היום וכד'.

בדרך כלל ארוחה עם שומן וחלבון בלי פחמימה יותר משביעה אותי לטווח ארוך של כמה שעות וברגע שאני אוכל פחמימות בארוחה אני רעב אחרי 2-3 שעות ..
לפחות לי ככה

ברוב המאכלים יש פחמימה נכון אבל בפליאו וקטוגני לא עוברים את ה30-35 פחמימה.
כשאתה רק מתחיל דיאטה כזאת אז בשבועיים הראשונים תרגיש עייפות, חולשה ועוד. זה רגיל. אחרי זה כבר תרגיש הרבה יותר טוב כי הגוף שלך יכנס למצב קטוזיס וישתמש בשומן כאנרגיה. עשיתי בחיטוב אנאבוליק דיאט, שיש לזה אותו עיקרון של פליאו וקטוגני חוץ מהעמסות שאני עשיתי והאמת, הרגשתי מעולה, אפילו יותר מדיאטה רגילה עם פחמימה.

מחקרים בטח שלא תומכים בעמדה הזו. היום מבינים שההוצאה של שומן מן החי מהתפריט היתה טעות אבל עדיין מקורות שומן מן הצומח נחשבים בריאים יותר. אתה בהחלט יכול לצרוך את שניהם. המוקצה היחידי הוא שומן הטראנס.

האם זה הגיוני? 😃
הגיוני לחלוטין. ראשית סוכר ממכר ומעבר לזה אכילה של מזון בעל ערך גליקמי גבוה (כמו סוכרים) גוררת עלייה מהירה ברמת הסוכר בדם שאחריה אתה נשאר עייף וצריך עוד סוכר כדי להתאושש.

אבל אל תהיה שאנן. אתה יכול להחזיק חודשים ללא כל סוכר ואז להשבר בלי שתדע אפילו למה. מה שכן התחושה ללא סוכר באמת מעולה.

אני מבין.

והאם זה נכון שלא כדאי בארוחת הבוקר לאכול הרבה פחמימות, וזה לא משנה שהן מורכבות ומלאות? כי שמעתי שאחרי צום לילה לאכול פחמימות זה מקפיץ האינסולין, ואז עושה אותך יותר רעב בכל היום וכד'.
טעות גדולה. אם כבר בחיטוב ובכללי כדאי לאכול פחמימה בבוקר כדי למלא בצורה מסוימת את מאגרי הפחמימה בשרירים ולתת אנרגיה מהירה לגוף.
אם אני אדרג את הזמנים הטובים ביותר לאכול פחמימה זה יהיה ךפי דעתי ולפי דעת מבינים ממני
1.אחרי אימון
2.בבוקר
3לפני אימון (בקטנה)

אם הייתי בונה תפריט חיטוב 80~90 אחוז מכמות הפחמימה בתפריט היו נכנסות בארוחות האלה
א.הפחתת בפחמימות, הפחתת קלוריות
ב.פחות פחמימה שווה מאגרי גליקוגן ריקים יותר, דבר שגורם להרגשה כללית חלשה אבל מנצל בצורה טובה יותר את שריפת השומן
ג.פחמימה בכל צורותיה מעלה את הורמון האינסולין בדם, הורמון שבין היתר אחראי לאגירת שומן.
ד. באחוזי שומן גבוהים ואפילו בינונים זה לא כזה רלוונטי הרי מה שקובע בסופו של דבר זה המאזן הקלורי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית