שלום רב לכל חברי הפורום.
מצאתי לנכון לפרסם פה את הפוסט במידה ונושא זה אינו שייך לפורום זה אני מתנצל .
בן 29 1.7 מ', 75 ק"ג מתאמן כשנה וחצי תכנית אימונים AB עם תרגילים מורכבים DL BP SQ וכו'... (אם רלוונטי אפרט את התכנית).
אינני משתמש ולא השתמשתי בסטרואידים אנבוליים מעולם.
בחודשים האחרונים אני חווה ירידה קיצונית בחשק המיני.
בדקתי וגיליתי כי ישנה תופעה של אטרופיה באשכים בעיקר בשמאלי ,אינני חושב שמדובר בוריקוצלה מכיוון שכאשר אני ממשש את הורידים העליונים מרגיש כי אין ממצא חריג בכל אפן אבדוק זאת מול רופא באפן מעמיק ומסודר יותר.
אני נוטה לייחס את התופעה לאימונים אינטנסיביים חוסר שעות שינה ותזונה שכנראה לקוייה (חסר פחמימות ושומנים לדעתי) , אין לי תפריט תזונה מסודרת.
כרגע הפסקתי אימונים וצריכת תוספים מכל סוג וכבר שבוע וחצי שלא מתאמן ומשתדל לישון טוב.
הזמנתי בדיקות דם הכוללות פרופיל הורמונלי בדיקת כולסטרול אבץ מגנזיום D ברזל ו B12 .
ד"א בבדיקות דם קודמות שערכתי אינזימי כבד ו creatinine היו מעט גבוהים:
* (GOT(AST יצא 40U/L כאשר התחום הינו 0-31
* GGT יצא 32U/L כאשר התחום הינו 0-38
* CREATININE יצא 1.09mg/dl כאשר התחום הינו 0.51-95
האם יש בדיקות נוספות שאתם ממליצים לבצע , תור לאנדרולוג לוקח זמן וכל המצב הזה מכניס אותי לסטרס לא נורמלי שלא מקל על ההתאוששות.
מה ההמלצות שלכם ? הערכות/השערות מה עלול לגרום לתופעה זו ?
כמובן שאני אתייעץ עם רופא בנושא, אבל אשמח לשמוע חוות דעת של חברים פה בפורום .
אני אציין של הייתה לי בעיה בחשק מיני מעולם , וגם לא נראה לי שהייתה לי בעיה של חוסר בטסטוסטרון בעבר סהכ בתחילת תקופת האימונים העלתי מסת שריר מכובדת.
אודה מקרב לב להתיחסות והכוונה .
תודה !
מצאתי לנכון לפרסם פה את הפוסט במידה ונושא זה אינו שייך לפורום זה אני מתנצל .
בן 29 1.7 מ', 75 ק"ג מתאמן כשנה וחצי תכנית אימונים AB עם תרגילים מורכבים DL BP SQ וכו'... (אם רלוונטי אפרט את התכנית).
אינני משתמש ולא השתמשתי בסטרואידים אנבוליים מעולם.
בחודשים האחרונים אני חווה ירידה קיצונית בחשק המיני.
בדקתי וגיליתי כי ישנה תופעה של אטרופיה באשכים בעיקר בשמאלי ,אינני חושב שמדובר בוריקוצלה מכיוון שכאשר אני ממשש את הורידים העליונים מרגיש כי אין ממצא חריג בכל אפן אבדוק זאת מול רופא באפן מעמיק ומסודר יותר.
אני נוטה לייחס את התופעה לאימונים אינטנסיביים חוסר שעות שינה ותזונה שכנראה לקוייה (חסר פחמימות ושומנים לדעתי) , אין לי תפריט תזונה מסודרת.
כרגע הפסקתי אימונים וצריכת תוספים מכל סוג וכבר שבוע וחצי שלא מתאמן ומשתדל לישון טוב.
הזמנתי בדיקות דם הכוללות פרופיל הורמונלי בדיקת כולסטרול אבץ מגנזיום D ברזל ו B12 .
ד"א בבדיקות דם קודמות שערכתי אינזימי כבד ו creatinine היו מעט גבוהים:
* (GOT(AST יצא 40U/L כאשר התחום הינו 0-31
* GGT יצא 32U/L כאשר התחום הינו 0-38
* CREATININE יצא 1.09mg/dl כאשר התחום הינו 0.51-95
האם יש בדיקות נוספות שאתם ממליצים לבצע , תור לאנדרולוג לוקח זמן וכל המצב הזה מכניס אותי לסטרס לא נורמלי שלא מקל על ההתאוששות.
מה ההמלצות שלכם ? הערכות/השערות מה עלול לגרום לתופעה זו ?
כמובן שאני אתייעץ עם רופא בנושא, אבל אשמח לשמוע חוות דעת של חברים פה בפורום .
אני אציין של הייתה לי בעיה בחשק מיני מעולם , וגם לא נראה לי שהייתה לי בעיה של חוסר בטסטוסטרון בעבר סהכ בתחילת תקופת האימונים העלתי מסת שריר מכובדת.
אודה מקרב לב להתיחסות והכוונה .
תודה !