הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה יתרון הצ'ין אפס על המתח ?

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
אני רואה שכולם בפורום עושים צ'ין אפס, ממליצים על צ'ין אפס, ואני אפילו לא יודע למה אני עושה צ'ין אפס ולא מתח. בדקתי וראיתי שמתח עובד יותר על הLats, מה שאומר יותר עבודה על הגב מאשר צ'ין אפס שחלק מהעבודה בו עוברת לידיים, אז למה ? תודה

@Beast and cheat או שאחד מכם צודק או שאני מפגר ולא הבנתי אותך נכון. אבל אני זוכר שהסברתה לי שזה הסיבה שאתה עושה רוטציה במתח וצין אפס.
אני חווה את אווירת החג ברקבת ישראל בדרכי לנתב"ג ולצ'כיה.
אם אמשיך להתאמן אחרי התחרות, ועוד בטכניון, מבטיח לקרוא את הדיון הזה ולהגיב. בינתיים תאחל לנו בהצלחה נגד החברים המזרח אירופאים שלך 😃

אני אישית מעדיף חתירה , מרגיש שאני עובד יותר טוב על הגב בחתירה מאשר במתח שאני מרגיש ממש את הבייספס ושהן הנקודה החלשה שלי שם

אני אישית מעדיף חתירה , מרגיש שאני עובד יותר טוב על הגב בחתירה מאשר במתח שאני מרגיש ממש את הבייספס ושהן הנקודה החלשה שלי שם
אני מעדיף גם וגם, מתח כתרגיל מרכזי וחתירה (3X5) כתרגיל עזר עם יותר חזרות (8-10)

פעם הייתי עושה ככה וזה גרם לי להגיע למצב שאני חזק ממש במתח אבל סביר בחתירה, עכשיו אני עושה רק חתירה בגלל פציעה מוזרה שמונעת ממני לעשות מתח מבלי לקבל דקירה בגב העליון בצד שמאל ...

• פותח/ת השרשור

פעם הייתי עושה ככה וזה גרם לי להגיע למצב שאני חזק ממש במתח אבל סביר בחתירה, עכשיו אני עושה רק חתירה בגלל פציעה מוזרה שמונעת ממני לעשות מתח מבלי לקבל דקירה בגב העליון בצד שמאל ...
אני חושב שאעשה חתירה כתרגיל ראשי במדקאו, כדי שאוכל לעבוד 5X5 באחוזים עולים, ומתח כתרגיל משני 3X8-10. היום אתחיל במתכונת הזו ופעם ראשונה חתירה

אני חושב שאעשה חתירה כתרגיל ראשי במדקאו, כדי שאוכל לעבוד 5X5 באחוזים עולים, ומתח כתרגיל משני 3X8-10. היום אתחיל במתכונת הזו ופעם ראשונה חתירה
דווקא במדקאו הייתי ממליץ לך על מתח 3X5 אקרוס ועלייה במשקלים כשאתה מצליח להשלים את שלושת הסטים עם המשקל שיש עליך

• פותח/ת השרשור
דווקא במדקאו הייתי ממליץ לך על מתח 3X5 אקרוס ועלייה במשקלים כשאתה מצליח להשלים את שלושת הסטים עם המשקל שיש עליך
אני חושב שגם אני רוצה צ'ין אפס, עם זה התחלתי, כבר יש לי 10 קילו עליי, אבל איזה פווארליפטר במכון אמר לי לעבור למתח וזה, והוא עוזר לי בכללי, ובא לי לעשות צ'ין אפס בלי לבאס אותו שימשיך לעזור לי בטכניקה וכדומה. תגיד, במתח צריך לנעול מרפקים ? אני מדבר על צ'ין אפס.

ני חושב שגם אני רוצה צ'ין אפס, עם זה התחלתי, כבר יש לי 10 קילו עליי, אבל איזה פווארליפטר במכון אמר לי לעבור למתח וזה, והוא עוזר לי בכללי, ובא לי לעשות צ'ין אפס בלי לבאס אותו שימשיך לעזור לי בטכניקה וכדומה. תגיד, במתח צריך לנעול מרפקים ? אני מדבר על צ'ין אפס.
לא הבנתי, אתה תעשה מתח ולא צ'ין אפס כדיי לא לבאס מישהו ?, נשמע מוזר קצת, בכל אופן תעשה צ'ין אפס\מתח 3X5 עם 10 קילו עליך, במידה והצלחת באימון הבא תעלה ל 12.5 או 11.25 איך שאתה מרגיש.

אני אישית במתח\צ'ין אפס עולה עד שהידיים בגובה הכתפיים\חזה עליון ויורד עד שהידיים ישרות לחלוטין

הוא עוזר לי בכללי, ובא לי לעשות צ'ין אפס בלי לבאס אותו
זה אחד הדברים היותר מוזרים שקראתי כאן.
ואם היה מבקש ממך לעבוד ב HB ולא ב LB? או דדליפט רומני במקום רגיל?

נערך לאחרונה:
62912150.jpg

• פותח/ת השרשור
זה אחד הדברים היותר מוזרים שקראתי כאן.
ואם היה מבקש ממך לעבוד ב HB ולא ב LB? או דדליפט רומני במקום רגיל?
אז לא הייתי מקשיב לו בכלל, יודע מה, היום אני הולך ואעשה צ'ין אפס. פשוט עד שמצאתי ליפטר במכון גם הוא יחשוב שאין לי כח להקשיב לו ואני לא שם עליו, ואני עובד לבד כל כך הרבה שלפעמים זה כיף לעבוד עם מישהו.
בכל אופן תעשה צ'ין אפס\מתח 3X5 עם 10 קילו עליך, במידה והצלחת באימון הבא תעלה ל 12.5 או 11.25 איך שאתה מרגיש.

אני אישית במתח\צ'ין אפס עולה עד שהידיים בגובה הכתפיים\חזה עליון ויורד עד שהידיים ישרות לחלוטין
אני יודע איך להתקדם, לא התחלתי מ10 קילו עליי. תודה בכל אופן.

• פותח/ת השרשור
למה שהוא יפגע מזה שאתה עושה צ'ין אפס? 😳
לא צריך להיות גאון כדי להבין שאנשים אוהבים שהולכים בדרכם, בכל מקרה עשיתי צ'ין אפס היום והלך חרא, הכשל הראשון שלי והשני שלי, ועם משקל שכבר הבאתי ל3 חמישיות.

מתח רגיל לא מבודד את שרירי הגב כמו שנאמר מעלי,

ישנם הבדלים קניזיולוגים בין סוגי האחיזות, שעיקרם במסת שריר שמעורבת, האורך מתח שאותם שרירים עובדים, מה שישפיע על היכולת לפתח כוח באותה תנועה, וכמובן גם טווח התנועה בתרגיל.

הגורמים שמשתנים הם:
1. שריר הגב, שאורכם משתנה בהתאם למנח הכתף, ולכן גם היכולת של הרחב גבי להפיק כוח מאותו מנח.
2. מעורבות כופפי המרפק משתנה.
3. מעורבות היד אחורית משתנה, בהתאם לתנועה שמתבצעת בכתף (פשיטה/קירוב)
4. טווח התנועה בתרגיל

נתחיל מאחיזה רחבה:
1. הכתף מסובבת פנימה, ומתחילה קרוב יותר אל הגוף בתחילת התנועה - משמע שהגב מקוצר יחסית, ולכן כוחו קטן יותר.
2. האמה נמצאת בין קרובה למיד פוזישן, ככה שכל כופפי המרפק מעורבים, אבל הבייספס יהיה מעורב חצי כוח.
3. התנועה היא תנועת קירוב בכתף, משמע שהטרייספס יוצאים לגמרי מהתמונה ולא יכולים לתרום בפשיטת כתף.
4. פחות טווח תנועה מתבצע.

סך הכל, רחב גבי מקוצר, טרייספס לא מעורבים בכלל ובייספס חצי כוח, בקיצור יכולת נמוכה להפיק כוח באותה תנועה, וכמובן טווח תנועה קטן יותר.

אחיזה רגילה:
1. הכתף מסובבת פנימה, ומתחילה רחוק מהגוף בתחילת התנועה - משמע שהגב נמצא באורך מתח יחסית טוב, לא כמו סיבוב החוצה
2. האמה נמצאת בפרונציה, ככה שהבייספס לגמרי יוצא מהתמונה, שאר כופפי המרפק ימשיכו לתרום את חלקם.
3. תנועת פשיטה בכתף לכן הטרייספס כן מעורב.
4. טווח תנועה מלא.

כלומר סך הכל הרחב גבי עובד באורך מתח טוב, אבל הבייספס לא מעורבים בכלל, כלומר פחות מסת שריר מעורבת.

צ'ין אפס:
1. הכתף מסובבת החוצה, ומתחילה רחוק מהגוף, - משמע שהגב באורך מתח אופטימלי לפתח כוח, ביחס לאחיזות האחרות
2. האמה בסופינציה, כל כופפי המרפק יכולים לעבוד בצורה אופטימלית.
3. תנועת פשיטה בכתף לכן טרייספס מעורב באופן מלא.
4. טווח תנועה מקסימלי.

כלומר בצין אפס היכולת לפתח כוח היא הגדולה ביותר, ולכן אפשר להרים בו הכי הרבה, ובכך להתחזק יותר.

מיד פוזישן דומה מאוד לצין אפס

קודם כל תודה, אתה ענק וחידשת לי הרבה.

עד עכשיו הייתי עושה רק מתח עם אחיזה רחבה ועכשיו אני כנראה יעבור לצ'ין אפס, אני עושה SS ורק ב2 האימונים האחרונים התחלתי עם המתח לחמישיות בתוספת משקל, התחלתי באימון הראשון עם המתח התחלתי ללא משקל ואימון אחרי זה שמתי עליי תיק ריק והתכנון היה באימון הבא להוסיף 1.25ק"ג, עכשיו בגלל שאני עובר לצ'ין אפס אז להמשיך מאיפה שעצרתי ולהוסיף לתיק משקולת 1.25 קג או עדיף להתחיל מהתחלה בלי התיק ובלי משקל בכלל?

איפה לדעתך כדאי לשים את התיק עם המשקל, על הגב או על הבטן?
ובצ'ין אפס להחזיק באחיזה ברוחב\קצת מעבר הכתפיים?

קודם כל תודה, אתה ענק וחידשת לי הרבה.
תודה, שמחתי לעזור.
עכשיו בגלל שאני עובר לצ'ין אפס אז להמשיך מאיפה שעצרתי
כן תמשיך מאיפה שעצרת, בהתחלה תרגיש שזה קל יותר כי זו אחיזה חזקה יותר מאותם סיבות שכתבתי, ותמשיך להוסיף משקלים מאימון לאימון ולהתקדם.
איפה לדעתך כדאי לשים את התיק עם המשקל, על הגב או על הבטן?
זה לא משנה, איפה שנוח לך
בצ'ין אפס להחזיק באחיזה ברוחב\קצת מעבר הכתפיים?
אי אפשר לאחוז רחב בצין אפס, אנטומית זה לא אפשרי, פשוט תאחוז ברוחב כתפיים.

תודה, שמחתי לעזור.

כן תמשיך מאיפה שעצרת, בהתחלה תרגיש שזה קל יותר כי זו אחיזה חזקה יותר מאותם סיבות שכתבתי, ותמשיך להוסיף משקלים מאימון לאימון ולהתקדם.

זה לא משנה, איפה שנוח לך

אי אפשר לאחוז רחב בצין אפס, אנטומית זה לא אפשרי, פשוט תאחוז ברוחב כתפיים.
תודה 😃
אז אימון הקרוב להוסיף 1.25 ק"ג לתיק?

אני עושה כבר 4 חודשים מתח באחיזה רחבה והגעתי ל22 קילו עליי,ואחרי מה שקראתי פה אני רוצה לעבור לצ'ין אפס, היית ממליץ לי לעבור לצ'ין אפס אחרי כל כך הרבה זמן?
@לוטם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית