הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תזמון פחמימות

• פותח/ת השרשור liv
  • פורסם בתאריך

liv

משתמש פעיל
664
365
נק' מוניטין:
1,720
664
365
volcan gym
אני רואה הרבה פעמים משפטים כמו: "אסור לאכול פחמימות בבוקר" או "אסור לאכול פחמימות לפני השינה".
לדעתכם יש חשיבות לתזמון הפחמימות?

מחקר לגביי צריכת פחמימות לאחר אימון אנ-אירובי
Effect of timing of protein and carbohydrate intake after resistance exercise on nitrogen balance in trained and untrained young men

אני אישית מלבד צריכת פחמימה לאחר אימון (שגם כאן, לא הייתי אומר שזה הכרחי, יותר כהמלצה לא מזיקה) לא הייתי מייחס חשיבות גדולה מידיי
לגביי מתי לצרוך פחמימות.

שכל אחד יעשה ניסוי וטעייה בנושא ויראה איך הגוף שלו מגיב ומרגיש.
אני אישית אם אני צורך כמות גבוהה של סוכרים פשוטים בסמוך לזמן השינה, לא מצליח לישון כמו שצריך ומתעורר לעיתים תכופות.

• פותח/ת השרשור
מחקר לגביי צריכת פחמימות לאחר אימון אנ-אירובי
Effect of timing of protein and carbohydrate intake after resistance exercise on nitrogen balance in trained and untrained young men

אני אישית מלבד צריכת פחמימה לאחר אימון (שגם כאן, לא הייתי אומר שזה הכרחי, יותר כהמלצה לא מזיקה) לא הייתי מייחס חשיבות גדולה מידיי
לגביי מתי לצרוך פחמימות.

שכל אחד יעשה ניסוי וטעייה בנושא ויראה איך הגוף שלו מגיב ומרגיש.
אני אישית אם אני צורך כמות גבוהה של סוכרים פשוטים בסמוך לזמן השינה, לא מצליח לישון כמו שצריך ומתעורר לעיתים תכופות.

לפי מה שאתה אומר לרכז את הפחמימות סביב האימון זה עדיף? לא הכרחי אבל עדיף ובטוח לא מזיק. אני שמתי לב שפחמימה אחרי האימון עוזרת לי להתאושש יותר טוב, ופחמימה לפני עוזרת בביצועים. חוץ מזה אני לא מרגישה הבדל בשעות של אכילת פחמימה.. אז אני נוטה להסכים איתך 😃

לפי מה שאתה אומר לרכז את הפחמימות סביב האימון זה עדיף?
לא הייתי אומר ש 400 גרם אורז שעה לפני האימון זה משפא ביצועים 😃
אבל אם לצרוך שעתיים לפני ארוחה שמכילה כמות יפה של פחמימה וחצי שעה לפני האימון פרי כלשהו זה נראה לי אחלה.

אני שמתי לב שפחמימה אחרי האימון עוזרת לי להתאושש יותר טוב, ופחמימה לפני עוזרת בביצועים.
הייתה תקופה שהייתי מביא ויטמינצ'יק \ תמרים באימוני נפח.
עזר קצת.

• פותח/ת השרשור
לא הייתי אומר ש 400 גרם אורז שעה לפני האימון זה משפא ביצועים 😃
אבל אם לצרוך שעתיים לפני ארוחה שמכילה כמות יפה של פחמימה וחצי שעה לפני האימון פרי כלשהו זה נראה לי אחלה.

הייתה תקופה שהייתי מביא ויטמינצ'יק \ תמרים באימוני נפח.
עזר קצת.

שעה וחצי לפני האימון, 50-60 גרם שש עם חלב. אחרי האימון שייק עם תותים יוגורט חלב וחלבון 😋🍴

באמת מומלץ לצרוך פחמימות לפני האימון בשביל אנרגיה, מומלץ גם אחרי, אבל אין לזה משמעות אמיתית
לגבי פחמימות בארוחת בוקר, זה יותר דבר אישי, יש כאלה שזה נותן להם אנרגיה ויש כאלה שזה רק מרדים אותם יותר, את מוזמנת לבדוק בעצמך
מה שכן, מומלץ שהארוחה עם הכי הרבה פחמימות ביום שלך תהיה ארוחת ערב, כי פחמימות מעלות את הדופמין והסרוטונין, מה שיעזור לך לישון יותר טוב ולסדר את מעגל השינה שלך

כי עדיף לשמור על רמות אינסולין יציבות לאורך היום ולהכנס פחמימה מורכבת כל 2-4 שעות .
אם המאסה אפשר בבוקר לאכול פחמימה שהיא מעט סוכרתית יותר אם ערך גליקימי גבוה , וגם לאחר אימון אותו הדבר .
החיטוב כשה מגיע השלב שאין הרבה פחמימות אז עדיף לרכז פחמימות בארוחות לפני האימון .
אתה יכול להכנס לגוגל ולקרוא על carb timing .

ממש לא צוחק .
אין שום קשר בין מתי אוכלים את הפחמימות לבין ירידה במשקל הגוף כל עוד אתה בגירעון קלורי.
אם כבר, יותר חשוב לשים דגש על כמות החלבון והשומן מטעמי בריאות ושמירת מסת שריר.
פחמימה היא כך או כך בכמות די מועטת ככל שהחיטוב גובר.

אתה רוצה לראות לפני ואחרי של חיטוב ללא דגש על מתי אוכלים את הפחמימות?
לא חסרים לי כאלה, והתחטבתי יופי.

במאקרו התזמון לא ממש חשוב.
במיקרו יש יתרונות יחסיים כמו שמירה על רמות סוכר ואינסולין יציבות, שמירה על מעגל ליפולטי פעיל, תרומה לתחושת השובע ועוד.
מבחינת נוחיות ופרקטיות תמיד קל וכדאי לחלק את הכמות לאורך X הארוחות במהלך היום. גם ככה במילא הרוב מחלקים את הקלוריות בכלל, אז גם את הפחמימה בפרט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית