הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע סתם לידע כללי - איזה תוכניות אימונים מניבות התקדמות דו חודשית ?

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
הרי, נניח שאני עושה עכשיו מדקאו, לאיזה תוכנית כדאי להמשיך, או טקסס, שתיהן עם התקדמות שבועית במשקלי העבודה, ולא נמליץ בטח לעבור ישר מזה להתקדמות חודשית, תודה.

אתה יכול להמשיך לטקסס, אין שום סיבה לעבור להתקדמות חודשית אלא אם התכנון הוא התקדמות איטית יותר לטווח זמן ארוך יותר.

אתה יכול להמשיך לטקסס, אין שום סיבה לעבור להתקדמות חודשית אלא אם התכנון הוא התקדמות איטית יותר לטווח זמן ארוך יותר.

הוא מחפש התקדמות דו חודשית לא חודשית
כמו הרוטציה שיש בין בנץ לפרס בטקסס זה דו חודשי

בעצם, אני רק בתחילת המדקאו, סתם מעניין אותי לראות איך נראות תוכניות עם התקדמות דו חודשית, אם יש כאלה.
כמו שאייל אמר, הרוטציה (אם בוחרים לעשות אותה) בטקסס בין הפרס לבנץ' מהווה התקדמות דו חודשית למשל.

כל מקרה לגופו, תלוי אם נתקעת, איפה נתקעת וכו'.

אנשים רצים כאן על אוטומט אסאס -> מדקאו -> טקסס -> 531 וכו'

לדעתי אחרי שממצים תוכנית בסיסית למתאמן בינוני~ כמו טקסס / מדקאו - הגיע הזמן להתחיל לחשוב להתאים (קצת) אישית לפי המתאמן עצמו.

כל היופי בתכניות הפשוטות האלו שהן מתאימות לכולם, אבל באיזשהו שלב זה מפסיק להיות ככ מתאים לכולם.

• פותח/ת השרשור

לדעתי אחרי שממצים תוכנית בסיסית למתאמן בינוני~ כמו טקסס / מדקאו - הגיע הזמן להתחיל לחשוב להתאים (קצת) אישית לפי המתאמן עצמו.

כל היופי בתכניות הפשוטות האלו שהן מתאימות לכולם, אבל באיזשהו שלב זה מפסיק להיות ככ מתאים לכולם.
צודק, לי נגיד נוח מאוד עם הלחיצת חזה במדקאו, כנראה אמשיך עם זה. תגיד ה531 BBB אמור להתאים כאילו גם לפיתוח גוף ? מה הקטע שלו ?

למה מדקאו לפני טקסס?
ההתקדמות במדקאו לא אמורה להיות איטית משל טקסס?

אחרי שהתקדמות שבועית כבר לא מצליחה, אתה לא חייב לעבור להתקדמות חודשית - אתה יכול לעשות ואריאציה על תוכנית שבועית (כמו טקסס או 531) שההתקדמות בה תהיה דו-שבועית (מה שאתה קורא לו דו חודשית), או תלת-שבועית. הבעיה היא שאורך החיים של התוכניות האלה בדרך כלל קצר (ככל שאתה מבוגר יותר, יותר קצר), ואז אתה ממצה אותן, משנה פרמטר, מצליח קצת, נכשל הרבה - ומגיע למין תוכנית שלא ברורה לך ולא מספיק מקדמת אותך. בגלל זה השלב הבא הוא בדרך כלל כן תוכנית חודשית. אם אתה צעיר - יש מצב לסחוט עוד קצת משלב הביניים הזה.

מישהו צריך לרשום את זה: רוב האנשים לא יצטרכו תכניות מעבר לתכניות נפח עם התקדמות שבועית(מקסימום עושים סבבים של מספר חזרות שונה בכל 4-5 שבועות ואפשר לשבור שיאים במשך המון זמן).

לאחרונה צצה תופעה מוזרה בקרב מתאמני כח כפי שקרה בבילדינג: חושבים שהתכנית היא זו שעושה את ההתקדמות וממהרים לרוץ ולהוסיף תכניות לרזומה. יוצא שאנשים עם בנץ 75 קילו לחמישיות מתחילים לעבוד "במתכונת טקסס" או שמגיעים לסינגל דדליפט של 170 ומתחילים לשחק בוריאציות של פנדלי ואחר כך 531 ואז אולי סמולוב יעזור או שייקו.

באימוני כח חשובה הסבלנות וחשוב התכנון לאורך זמן.

תראה לי אדם שעשה 2 תכניות כח ומיצה אותן בצורה נכונה ואראה לך אדם שיודע טוב מאוד מה לעשות בעתיד.

נערך לאחרונה:
מישהו צריך לרשום את זה: רוב האנשים לא יצטרכו תכניות מעבר לתכניות נפח עם התקדמות שבועית(מקסימום עושים סבבים של מספר חזרות שונה בכל 4-5 שבועות ואפשר לשבור שיאים במשך המון זמן).

לאחרונה צצה תופעה מוזרה בקרב מתאמני כח כפי שקרה בבילדינג: חושבים שהתכנית היא זו שעושה את ההתקדמות וממהרים לרוץ ולהוסיף תכניות לרזומה. יוצא שאנשים עם בנץ 75 קילו לחמישיות מתחילים לעבוד "במתכונת טקסס" או שמגיעים לסינגל דדליפט של 170 ומתחילים לשחק בוריאציות של פנדלי ואחר כך 531 ואז אולי סמולוב יעזור או שייקו.

תראה לי אדם שעשה 2 תכניות כח ומיצה אותן בצורה נכונה ואראה לך אדם שיודע טוב מאוד מה לעשות בעתיד.
אז מה אתה ממליץ למי שיש לו 75 בנץ לחמישיות ולא מתקדם בסס?

למתאמן ממוצע, אחרי SS שהלחיצות לא בשמיים - לאיזה תוכנית היית ממליץ לעבור?

קראתי באתרי טקסס שזה תוכנית בערך לכל החיים למתאמן הרגיל. אני גם עושה אותה בערך שנה +- ואני יודע שאני לא מיציתי אותה בכלל. בעיקר בגלל שמילואים מחלות או תקופות חיטוב לוקחים אותי כמה צעדים אחורה. אפילו לא הגעתי למצב שאני משחק אם מס' חזרות.

אז מה אתה ממליץ למי שיש לו 75 בנץ לחמישיות ולא מתקדם בסס?
לבדוק למה הוא לא מתקדם
אז אני גבוה ושקלתי מעל 100, אבל אין שום סיבה לסיים עם
למתאמן ממוצע, אחרי SS שהלחיצות לא בשמיים - לאיזה תוכנית היית ממליץ לעבור?
טקסס או כל תכנית אחרת שתתן נפח גבוה לפלג גוף העליון(כולל 531 לדוג')
קראתי באתרי טקסס שזה תוכנית בערך לכל החיים למתאמן הרגיל. אני גם עושה אותה בערך שנה +- ואני יודע שאני לא מיציתי אותה בכלל. בעיקר בגלל שמילואים מחלות או תקופות חיטוב לוקחים אותי כמה צעדים אחורה. אפילו לא הגעתי למצב שאני משחק אם מס' חזרות.
בדיוק

נ.ב
האמת ולחיצות:
1. אנשים נוהגים להשוות את עצמם לאנשים לא טבעיים(במיוחד בלחיצות, כי כולם לוחצים).
אם בחדר כושר יש 15 מוזרקים רציניים שלוחצים בערך כל אימון שני 130-140 לחזרות מתאמן טבעי יחשוב ש140 ללחיצה זה משקל סטנדרטי(אבל זה לא).

2. לחיצות כמו כל דבר בחיים מטיבות עם הגנטיקה, למי שיש גנטיקה זוועתית ללחיצות(ידיים ארוכות וכתפיים צרות) יהיה קשה להדביק קצב עם הספקטרום השני(ידיים קצרות, כתפיים רחבות).

3. כדי להגיע למשקלים כבדים מאוד צריך הרבה מאסה בפלג גוף העליון. עובדתית/פיזיולוגית, בפלג גוף העליון לוקח משמעותית יותר זמן להגיע למאסה גבוהה מאשר בפלג גוף התחתון(בזמן שבערך כל אחד יכול למשוך 180 בדדליפט ב6-8 חודשים, ספק אם רבע מהמתאמנים יגיעו לבנץ' 140 בתקופה של 3 שנים)

4. משקלים של 100-+ הם משקלים יפים מאוד לבנאדם שמתאמן שנה. לי אישית לקח שנה אולי להגיע מ40 ל115 לחמישיות בבנץ' ועוד שנתיים להגיע מ115 ל125.

רוב האנשים לא יצטרכו תכניות מעבר לתכניות נפח עם התקדמות שבועית
צעיר.
זקנים כמוני מגיעים לזה אחרי שנים ספורות (במקרה הטוב. לפעמים יותר מהר).

טקסס שזה תוכנית בערך לכל החיים למתאמן הרגיל

רק מהנסיון שלי, גם מתאמן רגיל ממצה טקסס, אבל אם הוא רציני באמת הוא יכול לרוץ איתה המון זמן (כדאי להתייעץ אישית עם חבר שמבין ומכיר כדי לעשות התאמות בתוכנית לאורך הזמן).

לבדוק למה הוא לא מתקדם

טקסס או כל תכנית אחרת שתתן נפח גבוה לפלג גוף העליון(כולל 531 לדוג')
מה הסיבה שאחרי SS ממליצים לעבור למדקאו ולא ישר לטקסס ? (מדבר על סקוואט ודדליפט) הרי שתיהם עם התקדמות שבועית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית