הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ טכניקה דדליפט ושאלות נוספות

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
1. אשמח לחוות דעת על הטכניקה

2. אני מנסה לדעת כמה לחיצות וכמה משיכות אני מבצע כדי לדעת לאזן ביניהם, מילטרי פרס, ומקבילים להחשיב כלחיצה נכון?
ודדליפט, שראגים ופייספולס להחשיב כמשיכה או לא?

3. עדיף לבצע דדליפט בטראפ באר או במוט רגיל? (בהתחשב בזה שבטראפ באר אני ארים יותר משקל כמובן, ומה לגבי אם ארים אותו משקל בשניהם?

4. אם חגורה עוזרת להפעיל את שרירי הליבה יותר וגם עוזרת להרים יותר משקל, למה לא להשתמש במה מלכתחילה ולחכות למשקל מסויים שהגעת אליו?

5. מה אפשר לעשות עם דומס בגב תחתון/אגן אני נמצא בדומס קל אבל די תמידי באיזור (מבצע חימום,משתמש בפואם רולר,מתסף 425 מג מגנזיום ביום- טבליה של 250 ועוד 175 מהמולטי וויטמין)

6. אמה זה חלק שגדל ככל שמתבגרים וכשמסיימים את הגדילה של העצמות? כי אני רואה שכמעט לכל האנשים המבוגרים שסיימו את הגדילה של העצמות שלהם יש אמות גדולות מלנערים בגילאי 16-18 (גם מי שלא מתאמן)

אשמח אם תענו על כל מה שאתם יודעים.
תודה מראש

1. הטכניקה מאוד בעייתית, אתה מתחיל עם אגן גבוה מאוד והיפראקסטנשיין, ואז איך שאתה מתחיל הגב שלך מתעגל, זה גם יסביר מאוד את כאבי הגב שיש לך כל הזמן
תוריד את האגן, ותחזיק יותר את הבטן
2. דדליפט זה משיכה, אבל האחרים לא הייתי מחשיב אותם, כי הם בטווח תנועה קצר מאוד
מיליטרי פרס זו דחיקה, מקבילים זה די גבולי, אבל לא הייתי מחשיב אותם בעצמי
3. זה דיון די גדול עם הרבה דעות סותרות, אבל לדעתי אם אתה מצליח לבצע דדליפט כמו שצריך עם מוט, אז תעשה את זה, אם אתה מתקשה אז תעבור לטראפ בר
4. לא בטוח שהבנתי את השאלה, אבל חגורה בעצם עוזרת להפעיל את הלחץ התוך בטני שהשרירים לא מצליחים להפעיל, אז עדיף להשתמש רק כשמה שאתה מצליח להפעיל טבעי לא מספיק
5. מה שעניתי ב-1
6. האמה גדלה כתוצאה ממאמץ, לרוב מאחיזות, זה הכל

• פותח/ת השרשור
1. הטכניקה מאוד בעייתית, אתה מתחיל עם אגן גבוה מאוד והיפראקסטנשיין, ואז איך שאתה מתחיל הגב שלך מתעגל, זה גם יסביר מאוד את כאבי הגב שיש לך כל הזמן
2. דדליפט זה משיכה, אבל האחרים לא הייתי מחשיב אותם, כי הם בטווח תנועה קצר מאוד
מיליטרי פרס זו דחיקה, מקבילים זה די גבולי, אבל לא הייתי מחשיב אותם בעצמי
3. זה דיון די גדול עם הרבה דעות סותרות, אבל לדעתי אם אתה מצליח לבצע דדליפט כמו שצריך עם מוט, אז תעשה את זה, אם אתה מתקשה אז תעבור לטראפ בר
4. לא בטוח שהבנתי את השאלה, אבל חגורה בעצם עוזרת להפעיל את הלחץ התוך בטני שהשרירים לא מצליחים להפעיל, אז עדיף להשתמש רק כשמה שאתה מצליח להפעיל טבעי לא מספיק
5. מה שעניתי ב-1
6. האמה גדלה כתוצאה ממאמץ, לרוב מאחיזות, זה הכל
תודה
אשמח לעוד תגובות אם יש למישהו משהו להוסיף

, מילטרי פרס, ומקבילים להחשיב כלחיצה נכון?
נכון

ודדליפט, שראגים ופייספולס להחשיב כמשיכה או לא?
משיכה. מלבד שראגס שלא הייתי מחשיב כמשיכה (אם כי יש עשירית תנועה)

3. עדיף לבצע דדליפט בטראפ באר או במוט רגיל? (בהתחשב בזה שבטראפ באר אני ארים יותר משקל כמובן, ומה לגבי אם ארים אותו משקל בשניהם?
בטראפ בר אולי תגיע למנח גב טוב יותר ותוכל להרים יותר, אבל אני פחות מתחבר לתרגיל.
אולי שילוב של טראפ במהלך האימונים כתרגיל עזר זה אחלה, אבל לא במקום דדליפט עם מוט.

4. אם חגורה עוזרת להפעיל את שרירי הליבה יותר וגם עוזרת להרים יותר משקל, למה לא להשתמש במה מלכתחילה ולחכות למשקל מסויים שהגעת אליו?
בסופו של דבר החגורה עוזרת לך להרים יותר (לרוב האנשים), אז הגיוני יותר להשתמש בחגורה ברגע שמתחיל להיות קשה יותר על מנת להשתמש ביתרונות החגורה.
כמתאמן מתחיל ובמשקלים נמוכים אין ממש טעם להשתמש בחגורה מכיוון שגם ללא החגורה תוכל להמשיך ולהתקדם באותה צורה.

5. מה אפשר לעשות עם דומס בגב תחתון/אגן אני נמצא בדומס קל אבל די תמידי באיזור
בעיה, הרבה מתיחות דינאמיות לפני אימון ובימי מנוחה מתיחות סטטיות.
גם אני סבלתי מהרבה דומס בזוקפים לאחר סקוואט ודדליפט.. בעיקר בתקופות עמוסות בנפח.
לפעמים גם שבוע דילואד יכול לעזור בזה, אך אם אתה לא מוגבל בתנועה מהכאבים אין מניעה לעבוד כרגיל.

אשמח לחוות דעת על הטכניקה
סה"כ בסדר, אגן גבוה מידיי ולכן מתקשה בהחזקת גב תחתון מכווץ כמו שבסט אפ, וגם החזה קורס מעט. (הייתי מוציא יותר חזה)

הטכניקה מאוד בעייתית, אתה מתחיל עם אגן גבוה מאוד והיפראקסטנשיין,
בעיקרון עדיף יהיה לנסות להגיע להיפרטאקסטנשן מכיוון שאצל רוב האנשים רמת הגמישות תהיה כזו שלא תאפשר להגעת היפראקסטנשן מלאה בסט אפ של דדליפט בכל מקרה.

1. אתה מתחיל עם אגן גבוה מאוד והיפראקסטנשיין, ואז איך שאתה מתחיל הגב שלך מתעגל, זה גם יסביר מאוד את כאבי הגב שיש לך כל הזמן
באיזה גובה בדיוק האגן אמור להיות בתחילת התרגיל?
ואיך זה מסתדר עם סקוואטים כבדים?
אני מסיים 3x5 כבדים של סקוואט ועובר לדדליפט שהאמסטרינג סובל מתשישות ודומס נוראיים,כתוצאה מזה אני נותן יותר דומיננטיות לגב בדדליפט( כמו הבחור בסירטון) אני מניח שזה בעייתי לפי התגובות שלכם, אבל שוב איך זה מסתדר אחרי סקוואט כבד להתחיל להוריד את האגן נמוך?

באיזה גובה בדיוק האגן אמור להיות בתחילת התרגיל?
ואיך זה מסתדר עם סקוואטים כבדים?
אני מסיים 3x5 כבדים של סקוואט ועובר לדדליפט שהאמסטרינג סובל מתשישות ודומס נוראיים,כתוצאה מזה אני נותן יותר דומיננטיות לגב בדדליפט( כמו הבחור בסירטון) אני מניח שזה בעייתי לפי התגובות שלכם, אבל שוב איך זה מסתדר אחרי סקוואט כבד להתחיל להוריד את האגן נמוך?
אין גובה מסויים שהאגן צריך להיות בו, אבל הגב כן צריך להיות בזווית מסויימת לרצפה, הייתי אומר איפושהו בין 30-45 מעלות
והדדליפט עובד חזק על הרגל האחורית, אבל העומס לא צריך להיות מרוכז שם, אלא מפוזר בכל הגוף

אין גובה מסויים שהאגן צריך להיות בו, אבל הגב כן צריך להיות בזווית מסויימת לרצפה, הייתי אומר איפושהו בין 30-45 מעלות
והדדליפט עובד חזק על הרגל האחורית, אבל העומס לא צריך להיות מרוכז שם, אלא מפוזר בכל הגוף
השאלה שלי היא כזאת, מבחינת האמסטרינג אני נימצא מאוד דומה לבחור בסירטון רק שהגב שלי קצת יותר מקביל.
כלומר מבחינת האמסטרינג הוא לא מספיק גמיש בשביל שאוכל לרדת עם חזה בחוץ שמתלווה אליו מין הסתם גב קמור/מוקשת.
הברירה היחידה שיש לי היא לרדת יותר עם האגן/לכפוף את את הירך, השאלה אם זה בסדר לדעתך?
כי אני כבר מגיע תשוש לתרגל אחרי סקוואט כבד ונימנע מכיפוך בו.
קבל תמונה
ללא שם.png

השאלה שלי היא כזאת, מבחינת האמסטרינג אני נימצא מאוד דומה לבחור בסירטון רק שהגב שלי קצת יותר מקביל.
כלומר מבחינת האמסטרינג הוא לא מספיק גמיש בשביל שאוכל לרדת עם חזה בחוץ שמתלווה אליו מין הסתם גב קמור/מוקשת.
הברירה היחידה שיש לי היא לרדת יותר עם האגן/לכפוף את את הירך, השאלה אם זה בסדר לדעתך?
כי אני כבר מגיע תשוש לתרגל אחרי סקוואט כבד ונימנע מכיפוך בו.
קבל תמונה
צפה בקובץ המצורף 34518
זה בסדר גמור להוריד עוד את האגן במידת הצורך, כל עוד האגן נמצא מעל הברך
התנועה של דדליפט מבוססת על הרמה פשוטה של משקל מהרצפה, ולא רק ע"י תנועת משיכה שבאה מהאגן וכוללת רק יישור של הגב, כל מה שכולל לא רק הרמת המשקולת, אלא גם סוג של לדחוף את הרצפה למטה
אתה צריך להשתמש בכל השרירים, כולל ה-4 ראשי וכל שרירי הגב

זה בסדר גמור להוריד עוד את האגן במידת הצורך, כל עוד האגן נמצא מעל הברך
התנועה של דדליפט מבוססת על הרמה פשוטה של משקל מהרצפה, ולא רק ע"י תנועת משיכה שבאה מהאגן וכוללת רק יישור של הגב, כל מה שכולל לא רק הרמת המשקולת, אלא גם סוג של לדחוף את הרצפה למטה
אתה צריך להשתמש בכל השרירים, כולל ה-4 ראשי וכל שרירי הגב
בתמונה שהעלתי עד לכמה מעלות אני צריך להוריד את האגן/ירך?
התחלתי את התנועה קצת פחות מאמצע כף הרגל(3 סנטימטר מהשוקיים במקום 12 סנטימטר)

בתמונה שהעלתי עד לכמה מעלות אני צריך להוריד את האגן/ירך?
התחלתי את התנועה קצת פחות מאמצע כף הרגל(3 סנטימטר מהשוקיים במקום 12 סנטימטר)
התמונה האחרונה? משם לשלוח ברכיים יותר קדימה ולהוריד את האגן באיזה 10 ס"מ, שלא לדבר על לתקן את כל עניין הגב שם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית