הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוסר שיווי משקל בפרס

HenDanino

משתמש פעיל
328
123
נק' מוניטין:
359
328
123
שלום לכולם ...
אחרי כמה פעמים שזה קורה אני חייב יעוץ לגבי הבעיה הזאת .
שאני עושה פרס במשקל מקסימלי (לנפח) ,
כל הגוף שלי רועד ואני אשכרה זז עם הרגליים שאני מתחיל להרים את המוט ויש לי חוסר שיווי מוחלט .
הטכניקה סבבה לפי בדיקה של חבר (פאוורליפטר), והבעיה היא שהמשקל לא כבד לי כי היה סט שהרמתי חזרה ראשונה , זזתי עם הרגליים ולא הצלחתי להרים את החזרה עקב חוסר שיווי משקל, ניסיתי שוב באותו סט וזה עלה (ככה שמשקל זה לא ...) , ואני נושם כמו שצריך.

חשבתי על חגורה .. אשמח לדעת מה לדעתכם יכול לגרום לחוסר שיווי משקל בפרס ואם חגורה יכולה לעזור

אישית כשעבדתי בפרס ברוחב שכולם ממליצים עליו - רוחב כתפיים+- גם לי הייתה הבעיה הזאת וכשעברתי לעמידה צרה (רגליים כמעט צמודות) הבעיה נפתרה, תנסה לשחק עם העמידה לכיוון צר יותר ותראה אם זה עוזר גם לך. בנוסף כמו שנאמר שמור על כיווץ בגלוטאס ע"י סיבוב אגן לאחור וכיווץ חזק בבטן.
עוד דבר משמעותי שיכול לגרום לזה הוא מסלול המוט, יכול להיות שאתה מוריד אותו יותר מדי אחורה/קדימה והמשקל עובר לעקבים/קדימה וזה גורם לאיבוד שיווי משקל, נסה לשמור על המוט מעל אמצע כף הרגל לאורך כל התנועה. בירידה כשמניעים את האגן קדימה כדי שהראש לא יפריע למעבר מוט חלק נסה לא לקחת את המוט יותר מדי אחורה כדי שזה לא יקרה (למרות שריפטו ממליץ להרגיש את המשקל על העקבים בשלב הזה)

• פותח/ת השרשור
עדיף שעלה סרטון לטכניקה
אבל נסה לכווץ תחת ולסובב את הרגליים כאילו אתה "מבריג" אותן לריצפה
אני אנסה את זה , תודה
אישית כשעבדתי בפרס ברוחב שכולם ממליצים עליו - רוחב כתפיים+- גם לי הייתה הבעיה הזאת וכשעברתי לעמידה צרה (רגליים כמעט צמודות) הבעיה נפתרה, תנסה לשחק עם העמידה לכיוון צר יותר ותראה אם זה עוזר גם לך. בנוסף כמו שנאמר שמור על כיווץ בגלוטאס ע"י סיבוב אגן לאחור וכיווץ חזק בבטן.
עוד דבר משמעותי שיכול לגרום לזה הוא מסלול המוט, יכול להיות שאתה מוריד אותו יותר מדי אחורה/קדימה והמשקל עובר לעקבים/קדימה וזה גורם לאיבוד שיווי משקל, נסה לשמור על המוט מעל אמצע כף הרגל לאורך כל התנועה. בירידה כשמניעים את האגן קדימה כדי שהראש לא יפריע למעבר מוט חלק נסה לא לקחת את המוט יותר מדי אחורה כדי שזה לא יקרה (למרות שריפטו ממליץ להרגיש את המשקל על העקבים בשלב הזה)
יכול להיות .. אני אבדוק את העמידה אימון הבא . כנל לגבי מסלול המוט(למרות שאני חושב שהוא סבבה) , תודה !

עם איזה נעליים אתה עושה פרס?
אולסטאר

הטכניקה סבבה לפי בדיקה של חבר
רוחב עמידה, סוג נעליים וכמובן טכניקה יכולים להשפיע על שיווי המשקל.
תעלה סרטון.

לגביי אולסטאר, גם אני סבלתי מחוסר יציבות עם הנעל הזאת בפרס.. יש לך פלטפוס במקרה?
מאז שעברתי לנעלי הרמת משקולות הכל השתנה לטובה.

• פותח/ת השרשור
מעדכן סרטון , שמתי לב שאני מביא את המוט קצת אחורה במקום למעלה אבל לא חושב שזאת הסיבה כי זה קורה לי לפני שאני מגיע עם המוט למעלה ...

לא היו פה רעידות מוגזמות ד"א , שממש קשה לי יש יותר

• פותח/ת השרשור
עדיף שעלה סרטון לטכניקה
אבל נסה לכווץ תחת ולסובב את הרגליים כאילו אתה "מבריג" אותן לריצפה

רוחב עמידה, סוג נעליים וכמובן טכניקה יכולים להשפיע על שיווי המשקל.
תעלה סרטון.

לגביי אולסטאר, גם אני סבלתי מחוסר יציבות עם הנעל הזאת בפרס.. יש לך פלטפוס במקרה?
מאז שעברתי לנעלי הרמת משקולות הכל השתנה לטובה.

עידכנתי סירטון כמו שביקשתם.. אשמח ליעוץ

כדי לא להגיע למצב שבו המוט הולך אחורה מידיי בנעילה נסה לעשות שראגס חזק יותר.
חוץ מזה אני חושב שהרעידות בקושי יכולות לנבוע מליבה חלשה כך שאולי הוספת תרגיל AB WHEEL או פלאנק יכול לעזור לחיזוק הליבה בנוסף לתרגילי הבסיס. (גם חגורה יכולה לעזור כמובן, אבל לא על חשבון הטכניקה)
כמה יש על המוט? 60 ?

לי זה נראה כמו מוט שהולך אחורה מדי. כשזה כבד כל סנטימטר אופקי יכול להוציא משיווי משקל. בחזרות הראשונות אין רעידות רציניות, ברביעית למשל המוט הולך אחורה ואתה מתנדנד לגמרי.

• פותח/ת השרשור
כדי לא להגיע למצב שבו המוט הולך אחורה מידיי בנעילה נסה לעשות שראגס חזק יותר.
חוץ מזה אני חושב שהרעידות בקושי יכולות לנבוע מליבה חלשה כך שאולי הוספת תרגיל AB WHEEL או פלאנק יכול לעזור לחיזוק הליבה בנוסף לתרגילי הבסיס. (גם חגורה יכולה לעזור כמובן, אבל לא על חשבון הטכניקה)
כמה יש על המוט? 60 ?
האמת שגם לדעתי זה נובע מחולשה של הליבה, אוסיף פלאנק כתרגיל עזר .. עשיתי 50 לנפח בסירטון (התחלתי מ52.5 ונכשלתי בסט השני והמשכתי עם 50)
לי זה נראה כמו מוט שהולך אחורה מדי. כשזה כבד כל סנטימטר אופקי יכול להוציא משיווי משקל. בחזרות הראשונות אין רעידות רציניות, ברביעית למשל המוט הולך אחורה ואתה מתנדנד לגמרי.
כן אני מסכים שיש חזרות שהמוט הולך אחורה וזה משפיע על שיווי המשקל . הבעיה היא שזה קורה גם לפני שאני מרים את המוט אחורה (בדרך למעלה)

תודה רבה על העזרה

הרעידות נובעות משימוש לא נכון בירכיים ומגמישות יתר שיש לך במרפק שגורמת למומנט מיותר, מסלול מוט לא נכון ובצירוף הירך עומס יתר על הבטן.

1. אתה לא משתמש בירכיים כמו שצריך, תעמוד קצת רחב יותר, תכווץ שרירי ישבן ובטן בו זמנית, תשען קצת יותר אחורה בהתחלה(התנופה הראשונית באה מהירך והבטן)

2. מי שיודע מה לחפש רואה ישר שאתה רועד כי אתה דוחף את המוט אחורה במקום למעלה-> יש לך בנעילה רכיב סיבובי שלא צריך להיות קיים בפרס(אמור להיות רכיב דוחס בלבד, קרי המוט צריך להיות מעל הקדקד של הראש ולא אחורה).
אבל(וזה אבל גדול), מי שלא יודע מה לחפש יסתכל רק על ההתחלה של התנועה והסוף ויגיד שזה נראה סה"כ בסדר, אתה קצת נועל אחורה מדי אבל רואים שזה לא מפריע לך.

הבעיה בניתוח כזה היא שבנעילה מעל הראש לאף אחד אין בעיות(אפשר גם לנוח שם 3-4 שניות בכיף), כי הטרפז(חזק, בנוי להחזיק את השכמה) נושא בכל הנטל בקלות, אבל הבעיות קורות בדרך כלל באמצע הדרך ושם קצת יותר קשה להבין מה קורה

תרגיל שימחיש לך כמה עומס שלא אמור להיות מופעל לך על ה"CORE":
א. קח סרגל, תעצור את הסרטון בתחתית של ההרמה שלך ושים את הקצה התחתון של הסרגל באמצע של הפרופיל של המוט(עיגול), הקצה השני של הסרגל צריך לגעת בסוף המסך של המחשב. עכשיו תעצור את הסרטון בנעילה שלך ותשים לב שהמוט זז משהו כמו פרופיל וחצי או 2 פרופילים אחורה מנקודת ההתחלה(לא בדקתי, משער), במצב אידיאלי המוט היה נעצר בקו ישר מעל איפה שהתחיל.
אם ממש בא לך תיקח את הערכים שלך(אורך ידיים, משקל על המוט) ותציב בנוסחת מומנטים, תכפיל ב1.3 ותקבל בערך את הכח העודף על הגוף.

מתקדם:
ב. תנסה לראות עם הסרגל את המסלול של המוט מהתחתית עד לרגע שהמוט באזור המצח/קצת עובר אותו, שם התרגיל שלך נופל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית