הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיכוי לחזרה לפאוורליפטינג לאחר פריצת דיסק

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מתברר שיש לי פריצת דיסק בחוליה האחרונה.

סתם בדרך אגב אגיד שכנראה כן כדאי למשוך עם גב תחתון ישר,
כדי למזער את הסיכוי לפציעות.

ולנושא הפוסט - האם יש מישהו שהשתקם והצליח לחזור לספורט כזה או אחר,
לאחר פריצת דיסק עם השלכות משמעותיות. ואיך.
תודה

כל דבר עושים לאט ובזהירות
מציע לך לא להתקרב לסקוואט ודדליפט עד שיש לך ביטחון ואתה לא מפחד לנסות, זה יגיע לבד. אני מדבר מניסיון של פציעה אחרת.
כרגע מה שחשוב זה שיחזור לך הביטחון לחזור לפעילות ושתפנה למומחה לצורך שיקום (תחפש פיזיותרפיסט טוב ותשלם כמה שצריך, על בריאות לא חוסכים שקל)

בעיקרון אתה תחזור, השאלה מה הולך שם ואם אתה עושה ניתוח ואם כן איזה.
אם אין לך בעיה עם סייקלים זה גם משהו שאתה יכול לשקול בשלב יותר מאוחר ויעזור לך.
מעניין למה אתה חוזר שגב עגול הוא זה שגרם לזה?

לדעתך זה שהוא משך עם גב ממש עגול (תראה סרטונים שלו מפעם) לא גרם לזה ?

תלוי בחומרה של הפריצה ואיזה טיפול היא דורשת
אני יודע שאני עברתי 2 בלטי דיסק ואני בסדר גמור כרגע, רק טיפה נזהר יותר

• פותח/ת השרשור
זה קרה באמצע דדליפט.
הכאב הוא כרוני ומתעורר מהיפר אקסטנשן או כפיפה או עומס של 140 קג ומעלה בסקוואט ( במידה ואני שומר על הגב ביומיום אני יכול לעלות לינארית עד הנקודה הזאת).
הפריצה לא חמורה לדברי האורטופד.

חומרים לא בשבילי. יש הסבר מדעי לתועלת?
(תחפש פיזיותרפיסט טוב ותשלם כמה שצריך, על בריאות לא חוסכים שקל)
פיזיוטרפיסטים של הקופה שבמקור עבדו עם אתלטים זה יהיה בסדר?
אגב אתה לא הראשון שלא מדבר על עיסויי. זה לא יעיל?
מבחינת כאב גם עיסויים וגם כירופרקט מאוד עזרו לכאב.

דבר נוסף זו הפניה לזריקה שהרופא נתן לי. ידוע לך אם יעילה?
הוא טען שהיא מחזירה חלק מנוזל הדיסק בחזרה לבפנים

יש לך וידיאו של הפעם שזה קרה או פעמים לפני זה שאני יראה כמה זה יתעגל ? (סתם לסקרנות וקצת הפחדת אותי אני יגיד לך תאמת)

בסקווט ובדדליפט זה הכל תלוי ברמה של הפריצת דיסק ואם אתה מרגיש מוכן לדעתי.
מבחינת בנץ' לא אמורה להיות בעיה.
אבא שלי עבר כמה פריצות דיסק וממשיך להתחרותת בבנץ' ולהרים משקלים מכובדים ולזכות 😃

אני יודע ש @SweetBamba פרץ דיסק לפני כמה שנים וכרגע לוחץ מושך ומסקוויט כרגיל כיום
אני בטוח שהוא יוכל לתת לך כמה טיפים לאיך להתנהל באימונים להתחלה

פריצת דיסק לא נובעת מטכניקה לקויה כרעם ביום בהיר, זה משהו מאוד מתמשך ולוקח הרבה זמן.

בחורה מהמכון שמושכת יחסית כבד (150) עבדה לאורך שנים עם גב תחתון הכי עגול שאפשר לדמיין~ והרגישה מעולה עד שיום אחד פרצה.

לגבי החלמה, לגמרי אפשר לחזור לפעילות מלאה, אבל חשוב להחלים בצורה נכונה. אני רואה המון מתאמנים / ליפטרים מאוד חזקים שמצפים לחזור מפציעה חמורה וישר מתחילים לעבוד עם משקלים סביב 40% - 70% וחוזרים כל פעם לאותה נקודה...

אני אישית בפציעה שממש לא קשורה לפריצת דיסק, סביב 6 שבועות לא עבדתי פלג גוף תחתון ושכן התחלתי, זה היה לשבועיים אייר סקוואט ואחרי זה התחלתי ממוט ריק, למחרת 25, למחרת 30 וכו' - להמון חזרות... מי שממהר עם ההחלמה לא יחלים כמו שצריך.

פריצת דיסק לא נובעת מטכניקה לקויה כרעם ביום בהיר, זה משהו מאוד מתמשך ולוקח הרבה זמן.

בחורה מהמכון שמושכת יחסית כבד (150) עבדה לאורך שנים עם גב תחתון הכי עגול שאפשר לדמיין~ והרגישה מעולה עד שיום אחד פרצה.

לגבי החלמה, לגמרי אפשר לחזור לפעילות מלאה, אבל חשוב להחלים בצורה נכונה. אני רואה המון מתאמנים / ליפטרים מאוד חזקים שמצפים לחזור מפציעה חמורה וישר מתחילים לעבוד עם משקלים סביב 40% - 70% וחוזרים כל פעם לאותה נקודה...

אני אישית בפציעה שממש לא קשורה לפריצת דיסק, סביב 6 שבועות לא עבדתי פלג גוף תחתון ושכן התחלתי, זה היה לשבועיים אייר סקוואט ואחרי זה התחלתי ממוט ריק, למחרת 25, למחרת 30 וכו' - להמון חזרות... מי שממהר עם ההחלמה לא יחלים כמו שצריך.
מה ההסבר שפתאום יום אחד זה קורה ?

• פותח/ת השרשור
יש לך וידיאו של הפעם שזה קרה או פעמים לפני זה שאני יראה כמה זה יתעגל ? (סתם לסקרנות וקצת הפחדת אותי אני יגיד לך תאמת)
הדדליפט בסוף

• פותח/ת השרשור
בהחלט יכול להיות. והגב התחתון לא ישר. גם לא העליון
הגב תחתון שלך נראה יחסית ישר .. הרבה יותר ממה שמעלים פה בפורום (גם יותר משלי אני חושב אני צריך לצלם ולבדוק) שמע ללא ספק הלחצת אותי

מה ההסבר שפתאום יום אחד זה קורה ?
או שלאורך הרבה זמן אתה לוחץ על הדיסקים ויוצר נזקים קטנים, עד שיום אחד הדופן של הדיסק מתבקע
אופציה נוספת היא שאתה מפתח טכניקה גרועה שמאוד מסתמכת על איזון מאוד מדוייק של כוחות, ואז יום אחד שאתה לא מרוכז אתה לא מתנגד כמו שצריך ללחץ שנוצר מהמשקל, והדיסק נפרץ

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית