הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ טכניקת סקוואט ודדליפט

udiiluz7

משתמש מתחיל
91
6
נק' מוניטין:
53
91
6
מתאמן מתחיל
בן 22
3 שבועות בSS
צריך עזרה בטכניקת סקוואט ודדליפט.
בעיקרון הדדליפט מרגיש לי בסדר אבל בסקוואט ואחריו יש לי כאבים ממש חזקים בידיים ובחגורת הכתפיים.
משהו באחיזה שלי לא כמו שצריך אני פשוט לא יודע מה.
תודה!

סקוואט 60 קילו:

דדליפט 70 קילו:

סקוואט - אתה פותח ברכיים מצוין ושומר על גב, אבל העמידה שלך רחבה מדי, והמבט לא מספיק מופנה למטה. בזמן עליה אתה קופץ קצת קדימה והמוט לא עולה ישר. מפה נדמה לי גם שהמוט צריך לשבת טיפה יותר נמוך על השכמות.

דד - הראש גבוה מאד. מכאן גם הכאבים בחגורת הכתפיים (אני מנחש שהמיקום המדויק הוא הטרפזים). תוריד ראש, תרים קצת אגן, תמקם כתפיים לפני המוט ולא מעליו.

רק תוספת קטנה לשניים מעליי, בסקוואט אל תפחד לשלוח ברכיים קצת קדימה, ככה גם יהיה לך קל יותר לרדת יותר נמוך.
לא הצלחתי לראות אם בדדליפט בסוף אתה מכווץ את הישבן.

• פותח/ת השרשור
סקוואט - אתה פותח ברכיים מצוין ושומר על גב, אבל העמידה שלך רחבה מדי, והמבט לא מספיק מופנה למטה. בזמן עליה אתה קופץ קצת קדימה והמוט לא עולה ישר. מפה נדמה לי גם שהמוט צריך לשבת טיפה יותר נמוך על השכמות.

דד - הראש גבוה מאד. מכאן גם הכאבים בחגורת הכתפיים (אני מנחש שהמיקום המדויק הוא הטרפזים). תוריד ראש, תרים קצת אגן, תמקם כתפיים לפני המוט ולא מעליו.

קודם כל תודה,
רק הכאבים בידיים הם בסקוואט לא בדדליפט וכן כמו שאתה אומר המוט צריך להיות טיפה יותר נמוך רק כשאני עושה את זה אני מרגיש שהוא עומד ליפול.

ובדדליפט הכתפיים צריכות להיות יותר אחורה(ז"א יותר קרוב למרכז כובד של הגוף?

קודם כל תודה,
רק הכאבים בידיים הם בסקוואט לא בדדליפט וכן כמו שאתה אומר המוט צריך להיות טיפה יותר נמוך רק כשאני עושה את זה אני מרגיש שהוא עומד ליפול.

ובדדליפט הכתפיים צריכות להיות יותר אחורה(ז"א יותר קרוב למרכז כובד של הגוף?
הבנתי. כנראה מהאחיזה של המוט. תימתח טוב טוב לפני הכניסה לסט, ולאט לאט זה יעבור.
בדדליפט הן צריכות להיות קדימה יותר. לא אחורה.

• פותח/ת השרשור
הבנתי. כנראה מהאחיזה של המוט. תימתח טוב טוב לפני הכניסה לסט, ולאט לאט זה יעבור.
בדדליפט הן צריכות להיות קדימה יותר. לא אחורה.

הבנתי. תודה רבה!
אני עכשיו באימון, עושה בדיוק את אותו דבר ולמרות שעשיתי מתיחות כמו שצריך יש לי כאבים ממש חזקים בידיים.
לא עדיף כבר לעבור לHB וזהו?

הבנתי. תודה רבה!
אני עכשיו באימון, עושה בדיוק את אותו דבר ולמרות שעשיתי מתיחות כמו שצריך יש לי כאבים ממש חזקים בידיים.
לא עדיף כבר לעבור לHB וזהו?
אני בהתחלה אחזתי בטעות עם האגודלים מסביב למוט, כמו בבנץ', אני לא מצליח לראות, אולי גם אתה בטעות אוחז עם האגודלים? זה עושה כאבים במפרק.

אם אתה עושה היי-באר, אז יהיה לך קשה לעשות אותו בתנועה של לואו-באר. אם המוט נופל, תתאמן על להחזיק את המוט על הכתפיים האחוריות כשהשכמות יציבות וחזקות. כרגע מה שקורה זה שאתה עומד רחב מדי, לא יורד נמוך מספיק ויש לך תנועה במישור החיצי שהיא תעצור את ההתקדמות שלך מהר מאוד ועלולה גם להביא לפציעות.

• פותח/ת השרשור
אם אתה עושה היי-באר, אז יהיה לך קשה לעשות אותו בתנועה של לואו-באר. אם המוט נופל, תתאמן על להחזיק את המוט על הכתפיים האחוריות כשהשכמות יציבות וחזקות. כרגע מה שקורה זה שאתה עומד רחב מדי, לא יורד נמוך מספיק ויש לך תנועה במישור החיצי שהיא תעצור את ההתקדמות שלך מהר מאוד ועלולה גם להביא לפציעות.

מה זה אומר תנועה במישור החיצי?

אני בהתחלה אחזתי בטעות עם האגודלים מסביב למוט, כמו בבנץ', אני לא מצליח לראות, אולי גם אתה בטעות אוחז עם האגודלים? זה עושה כאבים במפרק.
לא, בלי האגודלים.
אכן הבחור יודע על מה הוא מדבר. אחיזת המוט בLOW BAR מבטיחה לך דלקת בכתפיים.
אתה צריך לחשוב איך אתה גורם למוט לא ליפול אחורה, אסור בשום אופן לאחוז את המוט.
כנראה שאתה אוחז את המוט.

זה אחיזה נכונה
low_bar.jpg

ויש אפשרות גם ככה

photo4.jpg

אבל בשום פנים ואופן לא ככה :
propergrip.jpg
url

• פותח/ת השרשור
אכן הבחור יודע על מה הוא מדבר. אחיזת המוט בLOW BAR מבטיחה לך דלקת בכתפיים.
אתה צריך לחשוב איך אתה גורם למוט לא ליפול אחורה, אסור בשום אופן לאחוז את המוט.
כנראה שאתה אוחז את המוט.

זה אחיזה נכונה
low_bar.jpg

ויש אפשרות גם ככה

photo4.jpg

אבל בשום פנים ואופן לא ככה :
propergrip.jpg
url

אבל אני מסביר לך שאני לא אוחז את המוט עם האגודלים.
אני אולי מתאמן מתחיל אבל עברית אני יודע.
אני אוחז את המוט כמו בתמונה השניה.
בלי האגודלים.
פשוט לא נוח לי עם האחיזה הזאת והיא הורגת לי את הידיים למה לא לעשות פשוט HB וזהו?

נערך לאחרונה:
לא יודע, מוזר לי שבתרגיל שידיים אמורות רק לייצב את המוט ובכלל לא לשאת בעומס, חגורת הכתפיים והידיים שלך כואבות ממנו.
אולי @shahar18 יוכל לעזור לך פה.

בכל מקרה LOW BAR עדיף על HIGH מכיוון שיש מעורבות יותר גדולה של מסת שריר בו. וככל שיש מעורבות יותר גדולה של מסת שריר כך תוכל להתחזק ולהוסיף יותר משקל על המוט.

תעשה shoulder dislocations , תרגיל מצוין.
תעשה איתו שבועיים וכבר תראה שיפור בגמישות שיעזור לך לאחוז לואו באר
לי זה עזר אישית ( למרות שאני עושה היי באר )

עריכה : שהתכוונתי התרגיל הזה , התכוונתי שזה יעזור לך בגמישות של הכתפיים , תחפש ביוטיוב.
Shoulder dislocation broomstick , קח מטאטא ותתחיל לעבוד 😃

נערך לאחרונה:
כנראה,
אבל שאני מנסה לקחת את המוט יותר אחורה אני מרגיש שיש לי 100 טון על הגב והוא עוד שניה נופל.
והידיים גם כואבות פי 10.
כי אתה צריך ללמוד למקם את המוט כמו שצריך ואת הידיים עליו

• פותח/ת השרשור
כי אתה צריך ללמוד למקם את המוט כמו שצריך ואת הידיים עליו

כן זה ברור לי, רק אין לי מושג איך עושים את זה למרות שראיתי אלף סרטונים לא רק של טכניקה אלא סרטונים שממוקדים על האחיזה עצמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית