הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר תפריט תזונה + אחרי פגישה אצל דיאטן

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
פרסמתי את זה גם בלוג שפתחתי אבל זה קשור בעיקר לתזונה אז אשמח אם אקבל כאן תגובות.

חזרתי כרגע מפגישה אצל הדיאטן צחי כנען.. מי שמכיר.

זאת למעשה כבר פגישה שנייה שלי אצלו, בפגישה הראשונה הוא מדד אותי והכניס את הנתונים שלי לתוך מוניטור שנראה כמו שעון יד שהייתי אמור להסתובב איתו שבוע ימים.
המוניטור הזה למעשה בודק את כמות הקלוריות שאני מוציא במהלך היום בכל הפעולות שאני עושה.
היום הגעתי אליו והמשכנו את האבחון.

עשיתי בדיקת RMR חוזרת שהתוצאה הפעם יצאה - 780 קק"ל בלבד! שלפי הערך החזוי זה אמור להיות 1415 קק"ל כלומר ירידה של 45%! הוא אמר אבל שזה יישתנה במהלך התהליך של העלייה במשקל וזה לא משהו שדפוק אצלי.. זה נגרם בשל מצבי הרעבה קיצוניים.

התוצאות של מדידת המוניטור היה שאני מוציא ביום בממוצע בכל הפעולות כ- 650 קלוריות.

מה שאומר שסך כל ההוצאה האנרגטית שלי, כלומר המאזן הנייטרלי הוא : 1430 קלוריות.
כל דבר שאני אוכל מעל המספר הזה יעלה אותי במשקל.

עשיתי גם בדיקת הרכב גוף - נכנסתי עם תחתונים לתוך מכונה שנקראת BOD POD שעושה בדיקה 3 פעמים.
התוצאות יצאו ככה:

משקל גוף: 47.5 ק"ג
אחוזי שומן: 10.4%

בהמלצות שלו הוא רשם ככה: 3 אימוני כח, פעילות על כל קבוצות השריר, 8-12 חזרות, 2-3 סטים. לא לבצע אימונים אירוביים כלל!
משקל המטרה = נגזר מאחוז השומן. המטרה להעלות ל-15% שומן. משהו שנראה תמוהה בעיניי.. שהוא דווקא מתמקד בעלייה באחוזי השומן.

זה התפריט הראשוני שהוא נתן לי:

א.בוקר:
2 פרוסות לחם מחיטה מלאה (לא קל)
גבינה לבנה או קוטג' או גבינה צהובה עד 9% שומן או אבוקדו - למריחה בסנדוויץ.

א.צהריים:
קופסאת טונה או 100 גרם גבינה בולגרית
מעט ירקות

אחה"צ:
כל דבר עד 100 קלוריות - אנרג'י בר או פרי או 3 פירות יבשים או 2 יוגורטים

א.ערב:
ביצה שלמה
קופסאת קוטג' או 2 פרוסות גבנ"צ או חצי אבוקדו או 2 כפות טחינה/חומוס
מעט ירקות

לילה:
כל דבר עד 100 קלוריות

התפריט כולו מכיל כ-1450-1500 קלוריות.

אשמח אם תשתפו אותי מה אתם חושבים על כל מה שכתבתי כאן.. 😃

תודה רבה....
רוב האנשים פה שמנים וממורמרים קצת מזה אז עכשיו כל אחד אסור לו לרדת מ 5000 קלוריות ביום למה לא באמת...
אם הבנאדם היה רגיל לאכול 900 קלוריות ביום נגיד לתקופה ארוכה.. אז גם 2000 יכול להיות יותר מידי ומיותר אם לא עושים דברים שלב אחרי שלב
ישר לקפוץ לאן הוא ממהר בדיוק שיעשה דברים כמו שצריך

אחי מה רע בלהיות שמן ? יותר כיף להיות שמן
תעבור על התמונות שלי ותראה שאני גם יודע להיות חטוב

אתה יודע מה יכול לקרות לקיבה של בן אדם שנגיד רגילה לקבל כמות קטנה של אוכל ופתאום תדחוף לה ביום בהיר אחד כמות גדולה? זה יכול לגרום לו לנזקים קשים.
תן לתזונאי לעשות את שלו. הדרגתיות זה הדבר הכי חשוב בחיים.

אתה לא שמן וראיתי אותך כבר אבל עדיין אם לא היה גבול שבוא הגוף לא מנצל יותר קלוריות לבנייה ומתחיל אגירה כנראה לא היינו מדברים עכשיו

אתה יודע מה יכול לקרות לקיבה של בן אדם שנגיד רגילה לקבל כמות קטנה של אוכל ופתאום תדחוף לה ביום בהיר אחד כמות גדולה? זה יכול לגרום לו לנזקים קשים.
תן לתזונאי לעשות את שלו. הדרגתיות זה הדבר הכי חשוב בחיים.

אז למה הוא רושם שנייעץ לו ?
תן לתזונאי לעשות את שלו:suicide:

ואם הגוף היה רגיל ל 900 כל יום והחילוף חומרים היה בהתאם? לאן יילך כל העודף בהתחלה?
בוא נראה, SS + FOOD + REST = ??????????? גם ניצולת שואה אנורקסית תצטרך לאכול 2500 קלוריות בSS.

נערך לאחרונה:
בפורום הכל תמיד נחמד, כולם משחקים אותה הארדקור עם 500000 קלוריות ביום כי ככה הם התרגלו ובחיים לא היה בחסך תזונתי, כשבן אדם כזה בא לאיש מקצוע לדעתי האישית וגם המקצועית תהיה לא להעמיס עליו יותר מדי ולתת לו להתרגל לכך, אתם צריכים לחשוב שלא כל אחד רוצה להרים מילארד ק"ג בסקוואט ולא כולם רוצים להיות 150 קילו על 5% שומן או משהו בסיגנון, יש אנשים שרוצים קודם כל לסדר את המצב הבריאותי שלהם כמו הנ"ל, לסדר את החילוף החומרים ולאחר מכן להתחיל עם המטרות, הדרגתיות כמו גם באימון לדעתי זה דבר חשוב כשבן אדם (פציאנט) יושב מולך, לעצמכם אתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים כי ככה התרגלתם.

תודה רבה....
רוב האנשים פה שמנים וממורמרים קצת מזה אז עכשיו כל אחד אסור לו לרדת מ 5000 קלוריות ביום למה לא באמת...
אם הבנאדם היה רגיל לאכול 900 קלוריות ביום נגיד לתקופה ארוכה.. אז גם 2000 יכול להיות יותר מידי ומיותר אם לא עושים דברים שלב אחרי שלב

למי קראת שמן?

משה מה אתה מבלבל בשכל? הוא שוקל סה"כ 48-50 קילו, מה קרה 1500 קלוריות? הוא הביא לו תפריט חיטוב! עזוב פה RMR וBMR וכל הבולשיט, הוא עם 10% שומן (מדוד ב body pod) כבר לפי הגנטיקה נשמע שיש לו דווקא חילוף חומרים מהיר, תן לו לאכול, והרבה, שיהנה.

מה זה השטויות האלו? פרוסה אחת עם גבינה לבנה בבוקר? אתה רוצה להרוג אותו מרעב? תן לו אוכל.

אימונים חזקים, למה 2-3 אימונים בשבוע? תן לו 4-5 אימוני משקולות בשבוע, ולפחות 2000 קלוריות, הוא יראה אחלה תוצאות.

אני בטוח שהיעוץ הזה עלה מספיק, לפחות שיצדיק את העלות.

משה, אתה בטח קורא את ההודעה שלי ומתחיל כבר להגיב, אז תוותר על התגובה (פעם אחת בחיים שלך) כי חבל על הזמן שלך.

משה מה אתה מבלבל בשכל? הוא שוקל סה"כ 48-50 קילו, מה קרה 1500 קלוריות? הוא הביא לו תפריט חיטוב! עזוב פה RMR וBMR וכל הבולשיט, הוא עם 10% שומן (מדוד ב body pod) כבר לפי הגנטיקה נשמע שיש לו דווקא חילוף חומרים מהיר, תן לו לאכול, והרבה, שיהנה.

מה זה השטויות האלו? פרוסה אחת עם גבינה לבנה בבוקר? אתה רוצה להרוג אותו מרעב? תן לו אוכל.

אימונים חזקים, למה 2-3 אימונים בשבוע? תן לו 4-5 אימוני משקולות בשבוע, ולפחות 2000 קלוריות, הוא יראה אחלה תוצאות.

אני בטוח שהיעוץ הזה עלה מספיק, לפחות שיצדיק את העלות.

משה, אתה בטח קורא את ההודעה שלי ומתחיל כבר להגיב, אז תוותר על התגובה (פעם אחת בחיים שלך) כי חבל על הזמן שלך.

אני מסכים עם משה.
הוא רגיל עד עכשיו 900 קלוריות שלו ככה שאם תיתן לו 2000 קל' הוא לא באמת יאכל אותם. רואים לפי התגובות שלו (פה ובלוג) שהוא "מפחד" לאכול.
1500 נשמע כמו הנייטרלי שלו +- מה שאולי יעלה אותו קצת בנוזלים (דבר שבלתי נמנע)
כל שבועיים שלושה אפשר לעלות קלוריות.
למה 4-5 אימונים בשבוע ולא 3?

אם תיתן לשחיף הזה 1500 הוא יאכל לא יותר 1000 כי הוא ישר חושב על שומן כשהוא רואה אוכל, אם הדיאטן היה נותן לו משהו באיזור ה2000-2500 הוא היה מגיע לאותם ה1500.

תודה רבה....

דווקא נראה לי רוב האנשים פה ממורמרים מלעשות חיטוב מטורף של שנים בלי לראות תוצאות.

UD2 אחי.

• פותח/ת השרשור
תודה על כל התגובות..

בקשר לחילוף חומרים שלי שהגיב פה מנהל האתר - אין לי חילוף חומרים מהיר וזה מדוד..
תוסיף לזה תת פעילות של בלוטת התריס שאני עוד לא מתאזן איתה ותוסיף לזה שבתור ילד מתבגר (מדובר על גילאי 10-16) סבלתי מעודף משקל..

ככה שאני לא רזה מטבעי, מה שבטח לא מצביע על חילוף חוומרים מהיר שיש לי. רזיתי בדיאטות שהגיעו גם למצב קיצוני לצערי.

אבל עכשיו אני מוכן לתקן הכל.

תודה על כל התגובות..

בקשר לחילוף חומרים שלי שהגיב פה מנהל האתר - אין לי חילוף חומרים מהיר וזה מדוד..
תוסיף לזה תת פעילות של בלוטת התריס שאני עוד לא מתאזן איתה ותוסיף לזה שבתור ילד מתבגר (מדובר על גילאי 10-16) סבלתי מעודף משקל..

ככה שאני לא רזה מטבעי, מה שבטח לא מצביע על חילוף חוומרים מהיר שיש לי. רזיתי בדיאטות שהגיעו גם למצב קיצוני לצערי.

אבל עכשיו אני מוכן לתקן הכל.
תשמע, תוודא שאתה אוכל את ה1500 קלוריות האלה, תמשיך עם SS ואם אתה לא עולה קילו בשבועיים תוסיף קלוריות.

• פותח/ת השרשור
זה מה שאני מתכוון לעשות.. עד עכשיו אני עומד בזה.
אני מגיע אליו למעקב אחת לשבוע, ככה נמדוד את ההתקדמות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית